Výpovede lekárov
Co si myslite ako tato kauza dopadne?
Sa môžete hanbiť...robím na ARE už 17 rokov..zažila som ako cez covid lekári doslova padali na papule.ako neskutočne ľúto mi ich bolo....a to všetko popri nás sestier!!..keď ľudia umierali vo veľkom, ako sa čakalo koho sa rozhodnú prijať a koho nie...ako sa na lôžko po ňom tlačili ďalší traja pacienti!!..ako JEDEN!!! doktor behal okolo desiatich covidových ľudí sám, čo mu nemal kto pomôcť!!!strašne ľúto mi ich bolo!!vtedy boli tie trápne tlieskanice, ako tlieskame zdravotníkom..nič falošnejšie som ešte nevidela!!!!a teraz , keď chcú konečne nejaké veci zmeniť ich znova treba zamiesť pod čiernu zem!!!naši doktori slúžia obdeň..už teraz ich je málo...sú vyčerpaní stále....celé noci sú hore, celé noci jeden náš doktor behá po konzilkách a rieši celú nemocnicu....fakt sa môžete hanbiť, keď dokážete povedať, že hovno robia!!!!kľudne ste to hovno mohli robiť aj vy!!!nikto vám v tom nebráni!!!!a áno..budem si ich zastávať, lebo ich mám na očiach!!som totiž v tej robote stále aj ja!!!! nemám to z toho, jedna babka povedala!!
@gemerka17 môžu odísť inde ak sú nespokojní, ale potom si to môžu ostatní ľudia hodit, proste je fakt že ich potrebujeme, a nik/nič ich nenahradí. A niektorí to berú ako poslanie, liečiť ľudi. Aspoň n to tak vnímam
A keby ostatné povolania,či už vysokoškolské ealebo nie,by si povedali že idú preč,alebo idú strajkovat, nemalo by to az taký dopad na ľudí ko lekári (alebo ešte aj hasiči a policajti).
Ale áno, dali výpovede,ale reálne nepôjdu nikde. Ale aj tak je situácia taká,že raz asi naše zdravotníctvo krachne. A to ma desí najviac. Mladí idú do zahraničia radšej a ostávajú tu skôr starší,dôchodkový vek. Veď len pediatrov je už nedostatok a aj to skoro polovica v dôchodkovom veku. Alebo napr ideš k neurológovia u nás a doktorka na dochodku vraví,že by už aj naňho išla ale nem.kto robiť. Endokrinolog má toľko pacientov,že maka jak fretka od rána,a tiež starší pán. Už len kvôli tomuto to chce zmenu.
@141117mmn jasné....jeden doktor bol čo slúžil na covide pri desiatich pacientoch a jeden čo slúžil pre štyroch covidových...keď mal porobené tam z menšieho ara, pomáhal tomu druhému...no to si obyčajný človek nevie ani predstaviť čo to obnáša...to boli strašne zlý pacienti...už len príjem takéhoto pacienta trval strašne dlho...(to u nás na ARE trvá vždy, ale v tyveku je to o to horšie)...toho pacienta treba uspať, zaintubovať, popichať invazívne vstupy, nastaviť ventilátor, liečbu...treba ho papierovo prijať...to robil jeden doktor!! samozrejme medzitým potreboval na wc, napiť.. samozrejme nemohol, lebo covidový pacienti boli aj ostatní veľmi zlý..jeden umieral, ďalší sa budil...k ďalšiemu bolo treba volať interné.. ďalší začal krvácať...ako prisahám Bohu padali dole papulami...nedalo sa to riešiť cez telefón, museli pri nich reálne byť...koľko krát im bolo do plaču..😔 takže mňa, ani nikoho z nás čo sme to zažili nikto nepresvedčí, že hovno robia
@141117mmn a máš veľmi mylné predstavy, že covidovým pacientom na ARE sa pichajú chiraflexy, alebo im niekto dával piť čaj....to sa stalo naozaj veľmi veľmi málo...u nás boli vždy pacienti na sklonku života..veľa krát sa stalo, že boli tak unavený, že akonáhle sa zaintubovali, hneď umreli... prečo??pretože tí pacienti neverili na covid a nechceli sa dať zaintubovať....tak už bol ten organizmus unavený a zničený, že to nedali..a určite nemali u nás jeden, alebo dva chiraflexy..zavádzali sa im centrálne žily a artérie...aj to robil iba ten jeden doktor...popri ďalších zlyhávajúcich pacientoch a milión ďalších vecí na riešenie...
@ikuska27 ako Vám mohli zlí pacienti komplikovať prácu, keď boli v takom stave, že po intubovani umierali..sama si protirečiš..
@miskakyska samozrejme nie všetci...🤔a ľudia nie sú myši, že umrú, zbalíme a vybavené 🙏 pre boha
@miskakyska mohla si sa taku kktinu opytat?🤦🏼♀️🤦🏼♀️ ano, komplikovali, pretoze sa stale snazili zachranit a robit co sa dalo! skusali vsetko, a zaintubovat pacienta je mega narocna vec, zaberie to cas, a pacient proste zomrel. A dalsim mozno 10tim sa zacinal zhorsovat stav, ona mohla medzitym byt pri nich, riesila tohto - bohuzial zomrel….
nepochopis to, nemas ty ani niektore ostatne tu diskutujuce, ocividne ani paru, ako to funguje a nikdy mat nebudes, nie si lekar, nebola si tam, nezazila si to (max. si videla dobre nasvietene a predpripravene zabery v telke tak, aby to hralo na city)
a ked sa tu niekto dokaze lekarky opytat, co take “narocne robila”, ci varila caj….. kks mam dost
@ikuska27 povedala si A, vsetkym patri neskutocna vdaka a ucta… teraz k B: vela ludi sa dostalo v takom hroznom stave do nemocnice, ze im nebolo uz pomoci, aj kebyze je 1 lekar a 1 sestra na 1 pacienta kvoli tomu, ze kolegovia z ambulantneho sektora nerobili svoju pracu tak, ako mali (niektori, vacsina?) tiez som z odboru (viac ako 20r)… uz som pisala vyssie - ti, co tu boli a su pre pacienta, prosim boha, nech zostanu, zvysok nech ide kadelahsie…
@slaviivals vedela by som ti tu rozpisat, ake chybne diagnozy boli stanovene u nas v rodine....a nic, nikomu to nevadilo, jeden dr taka dg, iny dr taka diagnoza...cize na jeden problem mam dve diagnozy od dvoch roznych dr...
u mojho syna to iste, vtedy som bola naivna a verila tejto bande nahanacov bodov z poistovne....3 roky sme chodili na rozne vysetrenia, lebo zaostaval vo vyvoji...nakoniec potvrdena vzacna diagnoza ehlers danlos...okej, zmierila som sa stym, dokonca dr mi doslova doporucila nemat dalsie deti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
...ale po 10 rokoch som o tom zacala googlit a znova som otvorila tu temu s genetickou ambulanciou, a nova dr mu vzala krv, cakali sme rok na vysledky ale nema ziaden ehlers danlos!!!!!!!!!!!!! co mam teraz podat podnet na presetrenie tej starej dr????? nech ju zato zavru do basy? a ze mi este odporucala nemat deti??????? nemaju zodpovednost, absolutne za nic....potom sme mali druheho syna a pokusali sa znova o to iste, zaostava vo vyvoji, vojtovka, neurologia atd...stopla som to hned v uvode...a dobre som spravila, lebo mu nic nie je...takze tak, verim ze takychto pripadov je tu kvantum...
No, ženy, táto debata naozaj nevedie nikam. Žijem v lekárskom prostredí, ja sama som učiteľka, dôverne poznám problémy oboch odvetví. Bez zaujatosti a úplne objektívne poviem, že tu na SK je hromada "odbornikov" na medicínu (aj skolstvo), no sú to odborníci, ako sa hovorí, od stola (alebo od IKT? 😅), kto nezažil a netusi, ako systém funguje zvnútra, ten to nikdy nepochopí, preto sa tu mnohým čudujem, že majú chuť a strácajú energiu na dajaké vysvetľovanie. Ja som to za status ucitela už vzdala, mnohí lekári v našej rodine to vyriešili prechodom do súkromného sektora, napr. môj muž casto opravuje to, čo pokazili v štátnych nemocniciach. A prečo pokazili? Lebo v nemocniciach zostalo velmi malo skusenych a dobrych lekarov. Lekár po skole je vlastne iba študent s diplomom, nevie zhola nič, na cvikach počas štúdia je medikov veľa, skusenejsi lekári na oddeleniach nemajú čas pomaly ani na pacientov, nieto ešte na nich, aby im odovzdávali rady a skusenosti. Realita? Bud dôchodcovia, alebo absolventi. Keďže to vidím priamo doma, fakt je pravda, že naj doktor, predovšetkým operater, je človek medzi 40-kou až 50-kou, má totiz skúsenosti, prax, pevnú ruku, pokoru a upratané ego (toto dnes mladým totálne chyba, čo vidím aj ako ucitelka), zároveň ešte nie je senilny a uzavretý pred novými modernými postupmi. Preto ma mnoho z Vás, žiaľ, aj negatívnu skúsenosť. A ked sa tu nezmeni SYSTEM (nie platy, ako to verejnosti podsuvaju), tak to bude horsie. Ale do toho laik a pacient nevidi, nema ako. Tu na MK sa to tiez nedozviete. Na záver dodám, tu na SK chceli mať ľudia vždy Ameriku, ta Amerika nakoniec prichádza k nám (násilie v školách, rozpoltena spolocnost, SPOPLATNENE ZDRAVOTNICTVO iba pre vyvolených a bohatých).
Este som nevidela jedneho chudobneho lekara,a co ked sa im zvysia platy bude uroven kvality poskytovania sluzieb pacientovi ina?-vobec,..uplatky berie ka,dy z nich,a vela lekarov maju aj ine uvazky na sukromnych klinikach...takze vsetko je len bu bu bu
A zamysleli ste sa nad tým, ako to tu bude vyzerať o 5-10 - 15 rokov? Keď si nechajú zalepit oči a starší lekári odídu do dôchodku a mladších bude málo resp. nebudú? Lebo všetci budú v cudzine, kde je lepší plat, menej nadčasov, lepšie možnosti na liečenie, kvalitnejšie nemocnice, atď...?
treba spomenut aj ako si niektori zdravotnici vedia "privyrobit" ked si uctuju cez ZP ukony na ludi ktori u nich ani neboli, pripadne take erecepty o ktorych clovek ani nevie ze cez neho tahaju
@keksik83 tiež si myslím, že pomaly ale isto k tomu smerujeme. Lekárom sa snažia zatvoriť ústa zvyšovaním platov a štvú tým proti nim pacientov ale žiadne systémové riešenia nemajú. Kto ( a v akých podmienkach) bude liečiť o pár rokov ostáva v úzadí. Proste zvýšenie platov je pre túto vládu najjednoduchšia cesta

@slaviivals Ja mam troch lekárov v rodine a ani jeden sa nesťažuje že sa musí v nemocnici pretrhnut.....