icon

Výpovede lekárov

18. nov 2022

Co si myslite ako tato kauza dopadne?

seahorse27
19. nov 2022

@777januska777 svoju hodnotu tu maju aj mnohe ine profesie. V zahranici zarabaju lekari 3x viac ako u nas, ale rovnako aj ucitelia, uradnici a vsetky ine profesie. Rozumies, o com hovorim? Mne to teda ako chrapunstvo pride, ziadat o nieco, na co budu mat privilegium iba oni a ostatni nech idu do haja…lebo oni mozu. Smutne je to, ze naozaj mozu, maju paky na vydieranie. Ja a rovnako ty s tym nic neurobime, ale nazor na to hadam mozem mat.

zuzuliennka1
19. nov 2022

@seahorse27 ked tu siris klamstva a nezmysly, oznacim ta, ale mozes to ignorovat. Lekari pocas kovidu urcite nelezali na izbach a ambulanciach hore pupkom a zanedbavali starostlivost. Tak nekecaj o vydierani. A ak si mala pocit, ze naozaj niekto konkretny nieco zanedbal, mala si ho nahlasit na udzs. Ked si taka mudra. Skutek utek co?

katulienkaja
19. nov 2022

@seahorse27 pochopenie tu na MK nečakaj, marnis svojou energiou pre tých čo neustále potrebuju vyvolať konflikt. ja som si dovolila nestranne prejaviť svoj názor a už som bola do 5minut označená utocnymi komentarmi 😀 ale čo čakať, akí sú ľudia, taká je diskusia 😏 vo veľa veciach s tebou súhlasím a nemyslím si vôbec že nedoprajes, skôr je to o tom aká práca taká placa...tiez by som niektorému "lekarovi"nedala ani cent. Ale zároveň ozajstný odborník je na nezaplatenie. Prajem Ti pekný deň, aj Vám všetkým ktorí čítate túto nezmyslenu tému, ktorá nikam nevedie.🙂

seahorse27
19. nov 2022

@zuzuliennka1 vies co, budem si kecat, o com budem chciet. Ty mi tu nemas co diktovat. Podla teba su to klamstva, ja mam realne skusenosti. Kludne si tu ospevuj lekarov a bojuj ako Jana z Arcu, urcite mas na to svoje dovody, rovnako ako ja mam pravo na svoj nazor a na slusne jednanie. Tento sposob arogantnej komunikacie si asi odkukala od nejakeho svojho blizkeho - lekara. Ked ich obhajuje niekto takym stylom ako ty, tak im velmi dobru reklamu nerobi. Daj mi uz konecne pokoj a pokus sa respektovat aj nazor a skusenosti inych ludi. Nemas pravo nikomu nanucovat svoj nazor a ked s tebou nesuhlasi, nadavat mu a zhadzovat ho. Je to ubohe. Toto bolo naozaj posledny krat, co som na teba reagovala.

seahorse27
19. nov 2022

@katulienkaja dakujem, mas uplnu pravdu. Pekny den aj tebe 😊

mamula20
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
19. nov 2022

Tak tento problem je tu aj preto, lebo vela slovakov vystuduje za statne peniaze medicinu bud v Prahe alebo na SR a odidu robit do inych statov pre vidinu lepsieho platu. Neviem kde sa berie ze lekari nemaju platy lebo co ja mam lekarov a lekarky v okoli tak maju strasne peniaze ako plat tak farma business. Praktic. lekari este fajne vykoristuju sestricky s krasnym platom 400e/mesiac. Pricom vsetci vieme, kolko si toho odseru sestricky.
Farmacet. spoloc. podplacaju lekarov ich horom dolom dovolenkami, bonusmi a neviem cim vsetkym. Ked je pruser tak si kryju zadky a mnoho z nich sa nesprava moc empaticky k ludom. Niekedy mi pride ze lekari vyuzivaju svoje postavenie pretoze ich nie je tak rychlo mozne nahradit a dobre so statom vymetaju.
Som zvedava keby stat dal pomienku ze si maju to studium platit alebo odrobit cca 10r v nemocniciach ... lebo normalne sa v zahranici studium na medicine plati - a su to dobre rakety.

tibor79
19. nov 2022

@seahorse27 no,keby odišli do zahraničia, to by sa tam museli začať aj inak správať ako tu na SK.

mamkababkajanka
19. nov 2022

Uznávam, že sestričky by mali mať vyššie platy. Vidím to aspoň na mojej obvodnej. Je tam na pár hodín do týždňa, ledva sa na pacienta pozrie, aj to sa tvári dôležitejšie ako arabský šejk... sestrička je tam každý deň od 6.00, odchádza dávno po lekárke. Rozumiem, že na lekárovi je to finálne rozhodnutie pri liečbe. Moja lekárka má teraz takú novinku posledný rok a pol, že 50€ za menežment pacienta od každého pacienta. A za čo? Že vyšetrí len cez mail? Ja som medicínu neštudovala, neviem jej popísať presne príznaky... nehovoriac o tom, že každý deň pred poliklinikou na vyhradenom parkovisku pre lekárov je to samé SUV, BMW, medveď... tak neviem, či sa majú až tak zle... teta bola naposledy na dovolenke v Mexiku. Hm... zaujímavé, že v tom zájazde s ňou bolo 90% lekárov a farmaceutov... akože srsly? Jasné, je to doslova životne dôležitá profesia, ale zas nech sa netvária ako najväčšie chúdence, lebo len vďaka tomu naštvú ešte viac ľudí proti sebe... česť výnimkám, poznám lekárku, manželova svedkyňa zo svadby a teda tá je v práci od vidím do nevidím a plat má menší ako ja... takže netreba ich hádzať všetkých do 1 vreca, len smutné je, že práve vďaka takým, ktorí nemajú nikdy dosť, majú ľudia tendenciu takto vnímať aj ostatných lekárov ☹️

luba28
19. nov 2022

@89michaela89 suhlasim 👍

slaviivals
19. nov 2022

Som lekarka. Po roku prace na oddeleni som z tolkeho stresu a natlaku (aj zo strany pacientov) vyhorela a doslova usla na matersku. Keby som bola teraz na ich mieste a podavala vypoved, neskutocne by som sa tesila, ze si oddychnem. Aspon mesiac, dva. A kedze by bol nedostatok lekarov, nebala by som sa, ze ma nevezmu naspat. A kto si mysli, ze mame neviemake horibilne platy, tak je pekne na omyle 👌🏻 Plat absolventa sa vyrovna veducej pri pokladni v Lidli. Takze nic prevratne, aby sme to uviedli na spravnu mieru.

irusa
19. nov 2022

Po poslednej návšteve pohotovosti,keď mi lekár povedal nech si syn zvyká na úrazy,tak som mala dosť...lekár ako lekár...no myslím, že vzhľadom k svojmu výkonu sú už teraz dostatočne ohodnotení...inak prišla som na pohotovosť nevhod...práve večeral a dovolia som si ho vyrušiť pri jedle... posledná moja skúsenosť

irusa
19. nov 2022

Peniaze jednoznačne treba vložiť do vybavenia nemocníc,nech si človek nemusí so sebou brať pohár, príbor a toaletak

lienka.7
19. nov 2022

Aj ten Visolajsky dal výpoveď? Ten chce ísť kam? Vie niekto?

euka210
19. nov 2022

Ano, mali uz mat davno vyssie platy, aby mladi nesli do zahranicia, a potom chybaju lekari. Ale tiez tu chyba kontrola vykonu, lebo nie je dr.ako dr.

alana1
19. nov 2022

Tiež prispejem skúsenosťou z gynekológie z pohotovosti...kedy vážený pán dr. odhadom možno 27 ročný nedokázal rozlíšiť prasknutú cystu od ovulačného krvácania...ešte mal drzosť komentovať či som nemohla vydržať do rána, kedy by ma vyšetril obvodný gynekológ...takých suverénov nám tu veru netreba...drzý,arogantný a prd vie...skutočne sa človek musí modliť, aby sa nedostal pod ruky takýmto šuflikárom....

irusa
19. nov 2022

@alana1 no poväčšine si myslia,že sú Bohovia,keď má titul..

miskakyska
19. nov 2022

@alana1 žiaľ moja mama,kvôli takej teraz bojuje o život..po výsledkoch pet/CT jej s kľudom lekárka povedala, že je všetko v poriadku..my sme od radostí plakali..po pár mesiacoch, keď ostala v zlom a vážnom stave jej na predvedeni na onkológii povedali, že už vtedy boli výsledky z PET/CT zlé ..

luba28
19. nov 2022

@slaviivals vsetci si myslia,ze lekar a sestra je sluha a musi byt po ruke vzdy a vsade,,

danusa63
19. nov 2022

@slaviivals no už keď to takto opisujete, je zrejmé že vás asi toto povolanie moc nenapĺňa a mali by ste prehodnotiť či by vás nebavilo robiť nieco ine napr. aj tú vedúcu v lidli....Ako sa hovorí nie je Doktor ako doktor

dadulkaf
19. nov 2022

Len pre zaujímavosť aký dostali návrh.

alana1
19. nov 2022

@miskakyska och hrozné, navyše nemajú absolútne za nič zodpovednosť....

bykaterina
19. nov 2022

Mne táto šaráda príde iba kvôli tomu že majú nové súkromné nemocnice problém obsadiť miesta.
Sú super dr ktorým by som dala aj ráz toľko plat a sú taku že by som im zobrala práve..
Druhá vec nadčas áno majú o Tom niet pochýb ale nech mi nikto nehovorí že si personál nezdriemne, a ak povie že nie tak pótom keď som bola s mm na pohotovosti keď mal oblickovu koliku som tu potlačenu sestričku a dr nevidela ale bol to ukáz. V kii by tak nemohli zdrimnut, tam sú radi že môžu ísť na wc.
A keď dostanú vyššie platy čo to pre mňa ako pacienta znamená? Lepší prístup? No ak to nemá človek v krvi tak smola, plát na Tom nič nezmení... detto ani keď učiteľ bude brať vyšší plat neznamená že bude sa Viac vzdelávať a byť lepší učiteľ.
Druhá strana je že pacienti tiež nie sú žiaden kauf .. protivní ako trn v päte.
Toho roku som bola v nemocnici, prostredie ako zo seriálu nemocnica na kraji mestá,už len doktor sova tam chýbal ale personál úžasný. Čo z toho že budú zlaté kľučky keď personál o ničom..
A je zaujímavé že sú cakacky na operácie atď ale keď dáš baksis zrázu termín je... To už sa nikomu nezdá zaujíma?

slaviivals
19. nov 2022

@danusa63 ja nemusim nic prehodnocovat. Kazdemu, ako ste vy, by som dopriala ten stres, ktory som dennodenne prezivala, aby som pomohla a neuskodila.

zuzuliennka1
19. nov 2022

@seahorse27 ty nesuhlasis so mnou a zhadzujes mna, tak zacni laskavo od seba - napr. nevnucovanim svojho negativneho nazoru na lekarov, akceptovanim inych nazorov, ze sme niektori mali aj pozitivne skusenosti s lekarmi, ze vieme z prvej ruky, co sa realne pocas prvej vlny kovidu dialo, co sa lekarom nakazalo, a kolko prace realne vykonavali… a ako to tu dlhodobo (ne)funguje.
zacni od seba nabuduce, lebo tvoje komentare voci mne sa velmi nelisia od toho, co tu tak vehementne kritizujes
hlavne, ze napises ze zhadzovat iny nazor a kritizovat je ubohe, ale na zaciatku mi napises: Tento sposob arogantnej komunikacie si asi odkukala od nejakeho svojho blizkeho - lekara. - urazas ma a oznacujes moj komentar za arogantnu komunikaciu.
Zacni laskavo od seba a potom vyskakuj

slaviivals
19. nov 2022

@alana1 nemaju za nic zodpovednost? A kto ju ma? 🤣

trgypadl
19. nov 2022

@dadulkaf vela, malo??

luscious
Autor odpoveď zmazal
aimee77
19. nov 2022

@huginko Kludne sluzby?To je vtip?Zacinala som 24h sluzbami.Teraz je 12h sluzba o zabitie.Lekar nie je stroj, aj mna cakaju doma deti, kt su chore, potrebuju aj polaskat, ist na vylet..Mat jeden vikend volny bolo umenie.Idem sa pripravovat na 3 atestaciu...

aimee77
19. nov 2022

@luscious Precitajte si ponuky len v CR...Ponukaju vsetko od bytu, vybavenia ambulancie, super platu..Pochopili.Z mojho rocnika 2/3 spoluziakov zostali v CR.Sme uz atestovani, z 20r praxou..Lekar ako mi hovorila kolegyna nema byt len nabity vedomostami, ale aj praxou..Cca po 10rokoch praxe si mozes povedat, ze nieco vies...