icon

Výpovede lekárov

18. nov 2022

Co si myslite ako tato kauza dopadne?

koniarova
19. nov 2022

@aimee77 nerypem, ver mi. Ale môžem sa spýtať,s akým platom by si bola spokojná?

luscious
Autor odpoveď zmazal
evka_28
19. nov 2022

Ja ma negativnu skusenost s lekarmi - manzel zlomil nohu, lekari v pkresnej nemocnici nedodrzali postupy a nohu zle zlozili/zoperovali (sluzil mlady neatrstovany doktor sam!). Isiel do krajskeho mesta na reoperaciu, znova zle (hovoril, ze videl lekara preveseneho cez stolicku od unavy pred operaciou, bol predposledny v ten den). Podarila sa az tretia reoperacia v Cechach, u slovenskeho doktora. Tento doktor mal na neho cas, nebol zaciatocnik, ani vycerpany od unavy. V Cechach maju lepsie pracovne prostredie, aj plat, na oddeleni je dostatok lekarov, tak sa nestane, ze vas musi operovat mlady bez atestacie…
No a prave pre toto som ZA zvysenie platov. Aby tu bol dostatok lekarov, aby ti lepsi/kvalitnejsi neodchadzali do zahranicia (kvoli platom alebo vycerpaniu) a aby ti lepsi potom vytlacili tych horsich. Lebo leno momentalne aj ked viete, ze doktor je naprd, nemaju koho zobrat na jeho miesto!!!
A hlavne ti lekari maju aj ine poziadavky ohladne zariadenia nemocnic, skol… to vsetci ignoruju, vsetci iba zavidia plat. Vsak lekar moze ist robit veducu Lidl, ale opacne asi tazko! Lekari a ucitelia by mali byt ti najlepsi z nas a preto treba zvysit platy, aby to sikovnych mladych ludi motivovalo ist studovat a ostat pracovat na SR.
Ak by mali rovnaki strajk ucitelia, tiez podporim, ak smetiari, tiez podporim… ak sa totiz zdvihnu platy v statnej sfere, musia reagovat aj sukromnici, aby tych lepsich ludi prilakali.
Nechapem tej slepej zavisti, ked nie ja ani ty nesmies!

terezia323
19. nov 2022

Tu je aj škoda niečo písať, ale ak sa niektoré takto správa aj k lekárom, sestrám, predavačkám, smetiarom tak sa nečudujem, že sú k vám protivní. Chcela by som vidieť ako by ste vy slúžili 36 hodín. To nie je odrobím si 8 hodín, idem domov a mám pokoj. Okrem služieb máte prísluzby, atestácie, 2 atestácie, celoživotné vzdelávanie.

jane1987
19. nov 2022

@evka_28 amen! Konecne to niekto pochopil.

bykaterina
19. nov 2022

@aimee77 si lekárka očividne. Klobúk dole, ja mám mám žiaľ veľa dr pobehanych a našťastie nenatrafila som na zlého dr ani setsricky až na koliku mm ale prosím ťa vysvetlí mi ako je možné že všetci sa oháňajú nadcasom atď ale mnohí z oddeleni robía aj na súkromných ambulancia -klinikach. Čiže majú dve zamestnania a očividne Asi stihaju.
Ako to je Teda že časť dr si nájde ešte jeden job a stíhajú a druhí iba v nemocnici robía na oddelení a nestíhajú ani prd. Čím to je?

adara777
19. nov 2022

Väčšina stiahne výpovede a poviem si svoj názor, že tých, ktorí odmietali liečiť ľudí počas corony, by som vykopla hneď. Žiadny lekár sa nesmie báť nijakej choroby a musí sa snažiť pomôcť pacientom. A keď to robili na príkaz štátu, mali sa postaviť vtedy a nie plakať teraz. Česť výnimkám. A že chcú vyššie platy...teraz? A obyčajní ľudia, robotníci, nechcú vyššie platy?

terezia323
19. nov 2022

@bykaterina lebo v nemocniciach majú skrátene úväzky a robia nadčasy na tieto úväzky. Dajme tomu 3 dni v nemocnici a 2 dni ambulancia. A víkendy, služby to je všetko navyše

bykaterina
19. nov 2022

@terezia323 nie nemá ten nápr dr momentálne na ktorého myslím nemá skrátený úväzok na 100 percent.
Otázne je prečo keď aj by robil ako píšeš prečo chodía toľko do práce a nevenujú čas rodine, sebe,...ale majú potrebu robiť Viac

zuzuliatko18
19. nov 2022

Su lekari a lekari.ja mam napriklad tazke srdce na ruzinovsku nemocnicu, Isla som tam s krvacanim v tehotenstve v 8 mesiaci, nechali ma den a pol lezat, krvacanie prestalo, nikto ma nevysetril, aj CTG som sa musela dozadovat a den po prepusteni som predcasne porodila dieta KP, maly skoro neprezil a mna tiez museli ratovat.
Ale su aj super lekari, napr..ked som prisla so slepakom naozaj v hodinu 12 (praskol mi na sale), lekar mi zachranil zivot.
Mozno keby boli lekari k pacientom milsi a vo vela.ordinaciach mali aspon troska organizaciu (napriklad je take tazke vytvorit si obycajny papierovy zosit a aspon cca tych ludi objednat? Ked som chodila na kontroly na chirurgiu po operacii, musela som si aspon dve hodky odsediet v cakarni, nie vzdy bolo kde sediet a vacsina ludi tam sedela s tym, ze idu Na podobnu kontrolu. Na to staci troska ludskosti a ochoty. Mne je luto.lento, ze co SA najviac teraz prezentuje, su platy. No zlepsenie podmienok a navrhy ako to urobit nevychadzaju ani z jednej strany.

luba28
19. nov 2022

@adara777 vtedy ako??,,bol vynimocny a nudzovy stav ,,vies co to znamema v praxi??,,asi nie

adara777
19. nov 2022

@luba28 lekár je lekár, mali liečiť. Preto píšem, že sa mali postaviť aj vtedy tak ako teraz. Sú to študovaní ľudia, mali to vedieť. Ale čo tu budem teraz rozpisovať. Píšem česť výnimkám, ktorí si robili svoju prácu poriadne vtedy aj teraz. A keď sme pri tom núdzový, nenudzovy, kde boli vtedy predavačky hlavne z potravín??? Oni sa nebáli? A museli ísť do roboty.

vevapeto
19. nov 2022

Toto sa stane, keď sa na zdravotníctvo kašľe roky rokuce…a teraz sú všetci pobúrení, keď majú skokovite zvýšený plat. Ale vedzte, že toto nie je len o platoch. Štát dovolil tento kolaps, tak nech to napraví ( je jedno, ktorá vláda), lebo je za to zodpovedný. Proste vytvoriť podmienky, aby lekári/sestry neodchádzali. Ja som v zdravotníctve už ozaj veľa rokov, chce sa mi plakať, kam sme sa to dostali (nechcem konkretizovať , ale myslím, že najhoršie ešte len príde ).

luscious
Autor odpoveď zmazal
luscious
Autor odpoveď zmazal
zuzika2255
19. nov 2022

Nech sa paci, tu si to mozete pozriet. Ja som ucitelka, 12 rokov praxe a atestacia. Moj plat je 1150€ v hrubom. Ako lekar by som mala 2605€. Len pre porovnanie platov, nie prace, samozrejme. Zelam si, aby boli nemocnice schopne postarat sa o vsetkych chorych a aby ludia nezomierali zbytocne. Aby lekar bol clovekom, nie chladnou sochou... A vela ineho. Zial mam zle skusenosti za posledny rok a to som bola vo viacerych mestach, nemocniciach. Sranda je, ze ucim buducich zdravotnikov a verte mi, keby sa pri nasich potulkach nemocnicou neozval obcas: Pani ucitelka, dobry den!, pristup by bol este horsi. Nas boj sme zial prehrali a oznamenie smrti najblizsieho nebolo tiez velmi prijemne. Samozrejme, karta sa stratila a peniaze zmizli... Ale aj napriek tomu drzim palce zdravemu rozumu a hlavne nam vsetkym, aby sme dokazali urobit zmeny, nie len v zdravotnictve...

daniela2202
19. nov 2022

Vyššie platy? Začo? .... veď doktori sú väčšinu už iba úradníci... len držať pacienta a neliečiť 👉

valerya
19. nov 2022

@89michaela89 330 delene 20 je 16,5 hodín, robia lekári denne 16,5 hodín? Alebo 330 delene 30 je 11 hodín, robia 11 hodín denne bez jedinej soboty a nedele? Ešte že máme kalkulačky :D

zuzuliennka1
19. nov 2022

@luscious toto nevyriesi nic, nakolko to subjektivne hodnotia zas len pacienti. Nasla som si tam svojho gynekologa, na ktoreho nemozem pol zleho slova povedat, mily, ludsky, prijemny doktor, pre mna top. Nastastie prevazuju pozitivne hodnotenia, ale najde sa tam dost aj negativnych, kde pacientky opisuju jeho spravanie, s ktorym som ja nikdy taku skusenost nemala. Otazne je, ako sa ony spravali k nemu….

luba28
19. nov 2022

@adara777 ktora predavacka pracuje v statnom ??,,vobec nemas sajnu o com pises ,,,

zuzuliennka1
19. nov 2022

@evka_28 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

kalifka
19. nov 2022

Ja si myslím, že profesiu si vybrali sami a vedeli do čoho idú,. Pre mňa je to o poslaní, tak ako u učiteľov. Zdravotníctvo je už roky rokúce v úbohom stave. Môj názor, komu sa nepáči nech ide preč do zahraničia, iný mladí lekári čakajú dlhé roky na miesto, lebo dôchodcovia lekári im zbytočne zaberajú miesta. Koľký lekári dostali byty zadarmo a nemuseli nikdy platiť hypotéky.

luba28
19. nov 2022

@luscious ahaa,,a to ako ty vies posudit,,ked ti da ibalgin a k tomu vsetky vysetrenia na svete a ten ti zaberie tak 15 hviezd a ak ti da ibalgin ale bez tych zbytocnych vysetreni co mimochodom stoja nenormalne peniaze tak dostene len jednu ??

zuzuliennka1
19. nov 2022

@141117mmn 🤣 staty kde zdravotnictvo funguje - su staty, kde je to zaplatene, a kde si zaroven pacient vsetko plati sam, nie ako u nas.
to su staty, kde su lekari ohodnoteni, kde maju vybavenie a podmienky na pracu hodne 21 storocia a kde sa to plati. preto.
lekari u nas pracuju ako fretky aj bez tych uvodzoviek

maris5
19. nov 2022

Tak ako zakazdym

141117mmn
Autor odpoveď zmazal
slaviivals
19. nov 2022

@valerya v nemocnici sa okrem 8-ciek sluzia 24-ky a viac… aj vikendy a sviatky. tak ratajte

zuzuliennka1
19. nov 2022

@kalifka co? ake byty zadarmo? ty kde zijes? a “poslanie” lekarom nezaplati najom, stravu, auto, rodiny,… ty tiez nepracujes len “pre dobry pocit” a za minimalnu mzdu vsak?

zuzuliennka1
19. nov 2022

@141117mmn v akom videu? ty si riadne mimo, prachy sa do zdravotnictva uz roky rokuce nesypu. Kazdy lekar vie, ako by to islo lepsie, ale kazdy zaroven narazi na marazmus tohto statu a ze xy vlad za 30 rokov republiky ani prstom nepohli, aby zdravotnictvo bolo aspon reprezentativne, ked uz nie ako z 21 storocia, rozkradlo sa, co sa mohlo.
a ked uz aj lekari teda idu bojovat za lepsie podmienky, to sa rozkrikujete, ako si vobec dovoluju strajkovat, sak to je “poslanie a maju drzat hubu a krok”, tak?

oli18
19. nov 2022

@deti95060810 no vysoky