Vystúpi Slovensko z Európskej únie?
Aký máte názor na vystúpenie Slovenska z EU, ktore nám hrozí?
@tilly najprv návšteva Ruska. Potom mobilizácia Brat za Brata, Fico hovorí o štátnom prevrate. To, čo dnes predviedli v parlamente, takto nezneužil SIS ani Mečiar. Keď sa pozrieš, ako to celé na Telegrame komentoval Blaha, všetko speje k tomu, že sa blíži zatýkanie opozície. Možno ešte majú v pláne medzikrok, kedy na protesty vyšlú provokatérov, ktorí spôsobia nejaké násilností. Je to veľmi veľmi zlé, je sa čoho báť.
@baumka v nemocnici bolo viac sestriciek, kazda izba mala vlastneho osetrujuceho lekara. V sucasnosti v statnej nemocnici su akurat lepsie postele. Samozrejme, s dobou prisli aj kvalitnejsie pristroje, vybavenost. Zazila som, ze pacienta na oddeleni nemohli drzat viac nez 2 tyzdne, tak ho prenasali hore-dole.
Liecenia trvali aj 9 tyzdnov, po pade socializmu schatrali budovy, skratil sa poby. V niektorych pripadoch sa nejdu pacienti doliecit, alebo zotavit, ale zahojit stsv po operacii
Pytala si sa, co bolo dobre, napisala som.
Je mozne, aby sa zverejnovali/odhalovali tajne spravy/dokumenty SIS pred ukoncenim vysetrovania?
@eva8 na vyšetrenie sa nemuselo čakať mesiace? Aké vyšetrenie? Veď take vyšetrenia aké existuju teraz ani neboli. Áno v zdravotníctve bolo viac zdrojov ale nie vždy na správnych miestach. Po operácii pruhu bol pacient mesiac v nemocnici. To bolo super. Ale kvalitne lieky boli len na západe. To bol dôsledok deformovanej ekonomiky a dotácii. Lieky zadarmo a kam to viedlo. Ale ok, beriem že niektoré tieto veci môžu byt sympatické a aj vporiadku. Problém socializmu ale nebol v zdravotníctve ale v ľudských slobodách. V diktatúre a v tom, že sa štát miešal do základných veci aj súkromných a nedodrziaval základne ľudské slobody.
@eva8 v 80 tých rokoch boli na dialozu urcene komisie ktoré rozhodovali o tom kto bude žiť a kto nie. Neboli dializacne prístroje. Lieky kvalitne boli dostupné len na západe. Hlavne že bolo veľa budov nemocníc a sestričiek. Aj keď na to nebolo peňazí. Vporiadku, mozeme diskutovať o tom čo bolo dobré. Určite bolo. Viac sestier určite nebolo zlé. Myšlienka socializmu bola pekna a sympatická ale utopistická.
Pozri si tuto krásnu trilógiu.
Nemáte pocit, že nás predali? Rusku? Ako v 68, ale teraz za peniaze? A nejak konšpiračne mi do toho teraz zapadá aj výpadok katastra.
@napetra
napetra
•
Dnes o 12:37
Síce mimo témy, ale úsmevné a veľavravné :
Gašparovi hneď na druhý deň návštevy Moskvy ukradli v reštaurácii Louis Vuitton šál.
https://dennikn.sk/blog/4414886😂
Esteze tam nebol ten usaty za matela.... s fejk rolexami🤪
@eva8 to som nepovedal. Za to čo bolo dobre za socializmu na zdravotníctve a iných veciach nie je zodpovedný soccializmus ale ľudia. Socializmus mal len niekoľko malo svetlých bodov. Napríklad minimum drog a bezdomovcov. Ty isto ešte niečo nájdeš. Ale všetko ostatne zaostávalo za svetom a inflácia a nedostatok bol všade. A to je len ekonomická stránka. Politická bola oveľa horšia. Strach niečo povedať, mstenie sa režimu na rodine, obmedzovanie slobôd, cenzúra, domáce väzenie,…
A na toho blahu sa už pozreli psychiatri podobne ako na fica? Bolo by už načase.
@tilly boze nedramatizuj...
@annm81 "WASHINGTON, BRATISLAVA. Po svojom znovuzvolení nastupujúci americký prezident Donald Trump vyhlásil, že Európska únia "musí vyrovnať svoj obrovský obchodný deficit so Spojenými štátmi prostredníctvom rozsiahlych nákupov našej ropy a plynu. V opačnom prípade bude čeliť CLÁM v plnej miere!!!"."
https://svet.sme.sk/c/23438352/europsku-uniu-ca...
Som zvedavý čo na to dezoláti, lebo USA za vlády Bidena obviňovali hlavne z tohto 😂

@annm81 to povedal? Nemyslíš vážne. Toto už čo je toto. Neuveriteľné. Fakt mám z tejto vlády strach už.