icon

Vystúpi Slovensko z Európskej únie?

19. jan 2025

Aký máte názor na vystúpenie Slovenska z EU, ktore nám hrozí?

tilly
19. jan 2025

@lion777 s Gréckom neviem porovnať, tam som bola naposledy niekedy v 2008, ale v Taliansku v horách sme nakupovali potraviny v decembri a tiež išli hore, ale stále sú lacnejšie ako u nás (o kvalite sa nemusíme vôbec baviť), v Ríme sme boli minulý týždeň a reštaurácie, ubytovanie bolo pomerne lacné.

atinkaa
19. jan 2025

@ahhola chapem, co ta potahalo, za oko, ved Rusko je krasne, mudre, a este potom laskave aj k svojim vlastnym ludom, nenasilne, a take uplne ludske. Ale ono je to ako s rodinou, ked ta doma fackaju, je ti to prirodzene, ak si ''doma'' - v krajine len cislo, bo ludi jesto, tak je uplne vporiadku, aj to ked sama vypadnes z okna, len tak.... A nic a nikto Rusko nedefinuje lepsie a presnejsie ako Rusi sami, viaceri velikani to napisali, ze je to skor zivotny styl ako krajina...skus citat Puskina napr. ktory pisal, ze cim viac ten svoj lud pozna, tym viac lubi psov....alebo takyto citatik tusim Gogol ...."Rusko trpí dvoma neduhmi: hlúposťou dole a darebáctvom hore."
Ten by bol mimochodom celkom vkusny opis aj nasej krajiny.
Alebo este takyto krasny - "V Rusku sú len dve možnosti ako prežiť - piť alebo kradnúť." Ten posledny je od Scedrina, ten ma viacere take ala predna hora - "V Rusku je život možný len v stave opitosti." "Kto v Rusku nechlastá, ten sa zblázni." - co viac, znacka ideal pre mnohych. Mne to nevyhovuje.

Ale beriem, mas Rusko rada, viackrat si to tusim dokladovala, a ja ti to neberiem. O tom je demokracia, ze mi kludne mozes dat priklady o tom, ake to tam je uzasne a presne preto, ked ma niekto prachy a moc, tak je rad vsade inde len nie doma. Co je zvlastne.

A aj viaceri nasi pohlavari Rusko miluju, ....a ja nechapem, ze normalne chodia do Omanu, maju nemecke auto, americke telefony, svajciarske hodinky, deti v USA alebo v Anglicku na skole, detto Rusi, lod parkovanu v Marseilles, ale inak ano Rusko je najma velke a ked mu vladnes a patris k tym, co ''im tam patri svet'', tak sa ti moze krutit hlava viac ako Dankovi tu na tomto fliaciku. Skus ale realne jednu vec, ktora je tam taka, ze hned zajtra balis a ides. A ak aj ano, ver, ci nie, ja ti to prajem a fandim ti.

atinkaa
19. jan 2025

@ahhola a k mapam len tolko, su kadejake, aj bacik z dola z Pesti rozdaval teraz tusim take, kde nie je ani Chorvatsko a tusim ani velmi my. Teda tych map by bolo....aj pirati maju vlastne. Nie vazne, ja ta chapem, mas k tomu afinitu a pre mna za mna. Vpohode. Pokial to nie je povinne pre vsetkych a tu ja vidim problem. Praci cest!

lion777
19. jan 2025

@atinkaa určite Amerika, je ten krásny najfastickejsi vzor, aký existuje. Chudoba, drogy, bezdomovci v krabiciach všade, aj v luxusných častiach a iné problémy. 🙂 To co vidíš vo filmoch neplatí. K tomu prirátaj pedofiliu, obchod s kadecim a najviac vojen vo svete. Tak úžasný sú oni, hlavne ten chlad a ego mi udiera do očí. Teraz si robia zálusk na Gronsko a tak.

ahhola
19. jan 2025
columbovazena
19. jan 2025

@21021996 To odkiaľ všetci máte ten blud, že Rusko by šlo ďalej, že potrebuje zabrať územie Slovenska atď? Sa vám snívalo, či písali v nejakom médiu somariny, aby vás postvali a vy to beriete ako hotovú vec. Svätá prostoto. Viete vôbec o čo v tej vojne ide?

atinkaa
19. jan 2025

@lion777
@ahhola dievcata zlate kludne sa tam odstahujte. Este raz, ja by som ani jednej z vas nebranila, alebo tam dovolenkujte alebo hocico.....ja len nechapem tomu teroru Ruskom, ze tu teraz vyberiete vsetko, len aby nik nemohol mat iny nazor, len ze je krasne, velke, uzasne a vlastne skvele.
A preto tolko Rusov byva kade tade a nevadi im ani ten drogami prehnity New York, ani L.A a ani ine destinacie....nechapem preco sa vsetci nesnazia zit dakde medzi Vladivostokom a Surgutom...ja dokonca nepoznam nikoho, co by to niekedy planoval, kto by tam cielene chcel ist a kto by, s ohladom na velkost Ruska, sa tym nejako zbytocne zaoberal. A ano Rusko je velke a je vtipne, ze by chcelo byt este vacsie, ked nedokaze normalny zivot poskytnut ani tym ludom, ktori v Rusku ziju aktualne. Teda az na tych par.....a aj to len do chvile, kym nevypadnu ''z kola von'' alebo z okna.

ahhola
19. jan 2025
lion777
19. jan 2025

@atinkaa pozri pracovala som s ľuďmi, veľa cestovala, to sa pozná , kto je aký . Ja ostanem tu, kde žijem. Nerozumiem na čo máš potrebu, má vyháňať . Žijem na SVK, aj tu ostanem. Videla som mnoho krajín , no domov je len jeden. Všade máš rozdiely, v každej krajine sa žije inak , plus iná mentalita , iné ceny, iná architektúra, iná história, iná kultúra, iná krajina.

moin2009
19. jan 2025

@ahhola nie nerozhodne ale vidím ze ruská hybridná vojna a ich hoaxy co šíria u teba uspeli

atinkaa
19. jan 2025

@lion777 ja nikoho nevyhanam, ale ani nechcem, aby mne niekto, nieco vnucoval. Nie je nic lepsie ako nechat to na ludi, ved su aj taki, co tam priplavali a nakoniec boli radi, ze sa vratili do Kosic po vlastnych. A uz spieva tusim po navrate z vazenia uplne inu pesnicku ten panko.

Ja som dokonca ani nikde nepisala, ze USA je cele super. Ale este stale je slobodne a demokraticke. A to je velka vec a velky rozdiel. Ono na to clovek pride, az ked o to pride, nemoze citat, co chce, pisat, co chce, ist kam chce, studovat, co chce.....ved to tu v nejakej forme bolo a stale nie v tej ruskej forme....

ahhola
19. jan 2025

@moin2009

Vcera hoax, zajtra realita🤪

To s tym priemyslom v CR, myslis, ze je hoax?

lion777
19. jan 2025

@atinkaa veď nikto ti nič nevnucuje. Ani tam není sloboda slova, všade je cenzúra. Možno ak by si trošilinku sledovala scénu a ich divadielka, tak by si vedela, že ti najmocnejší aspoň sa na nich hrajú, si rozdeľujú politický vplyv. To je USA Rusko a ešte Čina.. myslím , že je už aj rozhodnuté, preto tie návštevy v Moskve a tak, bude summit alebo niečo take.. no a teraz bude iné rozdelenie. Ja si počkám , načo dopredu.. zatiaľ sa to tak ukazuje, ako dala tu mapku, plus mínus.. ešte je len január a už sa dejú veci, veď sa uvidí, nič ti neujde.

petronelag
19. jan 2025

Ja si myslím, že teraz je zbytočne hodnotiť vystupovanie z EU, lebo práve teraz je taká doba, že ešte sa nevie, ako bude s EU spolupracovať Trump, nedá sa vedieť kedy a ako sa podarí ukončiť vojnu a čo to prinesie, nedá sa vedieť ako sa zachová Čína a o koľko je už popredu, tak isto sa nedá vedieť ako bude s ekonomikou v Nemecku, na ktorú sme dosť naviazaní. To všetko bude ovplyňovať aj situáciu u nás.

atinkaa
19. jan 2025

@lion777 ano, uplne vsade je rovnaka cenzura a este teraz o zidojasteroch, o tom madarskom ''nestastnikovi'', za ktoreho prachy studoval aj Orban a ktory chce vsetkym zle, preto nelezi napr. vo Vietname v zlatej vani, ale rozdava svoje prachy, len tak studentom..... a zalezi mu na vzdelavani v strednej Europe a vlastne je to jedno, ci patrime k Cine alebo k Rusku alebo sme so Severnou Koreou.....🙈to vazne?🙄

a presne preto treba studovat dievcata, aby ste neuverili barscomu na internete, kus sa to zvrhava
a veta - už sa dejú veci, veď sa uvidí, nič ti neujde. Znie celkom zlovestne, teda ja verim, ze ak aj nam nic neujde, tak ze ti, co budeme chciet, budeme moct odist, normalne slusne, lebo ja bajkam o slusnom Rusku neverim.

lion777
19. jan 2025

@ahhola jj myslím, že tie fabriky odtiahnu, veď aj tak mali daňové prázdniny a všelijaké výhody, slovákovi dali malo a zisk si poslali domov. Plus al a robotizacia..
@atinkaa veď to je tvoja vec, tak odtiahni a máj sa dobre. Ja som tam videla dosť. Tak šťastnú cestu

tykat
19. jan 2025

@lion777 mna tiez udivuje ako sa ludia navzajom vyhanaju ci do Ruska ci na Ukrajinu. Staci iny nazor a si Putinov ci Zelenskeho sluha. Lebo v ich svete si treba jednoducho vybrat medzi tymito dvomi, inak nemas pravo sa vyjadrovat. Fakt zabavne to tu sledovat 😁
A ked nedajboze teraz niekto napise ze sa ma na slovensku fajn a chce tu ostat tak okamzite ma tahat do ruska lebo obdivuje putina a fica.

atinkaa
19. jan 2025

@lion777 je zaujimave, ako ludia ako ty, su citlivi na vyhananie niekam, ale nemaju vobec kus rovnakej citlivosti a pokojne ta vyhodia .....🙈 .....to je take, jak to povedat mile a velmi laskave od teba. Ja som nepovedala, ze sa niekam chystam hned, ale dik.

lion777
19. jan 2025

@tykat sťahovanie národov, niekto musí ostať. 🙂
@atinkaa ku koncu píšeš, že by si aj slušne chcela odísť niekam, či? Tak ak nie, ostan. Ak áno aj ti poprajem šťastnú cestu.

tykat
19. jan 2025

@lion777 ved to, uz balia kufre lebo nas zhltne rusko, lebo vystupujeme z EU a NATO, lebo nepomahame ukrajine, lebo sme izolovani, lebo fico v rusku, lebo dph, lebo bomby na skolach... boze moj, ked to buduci tyzden nedajboze fico pri odvolavani ustoji tak hadam sa aj v BA bude dat zaparkovat a normalne jazdit. 😁

yosi
19. jan 2025

Treba okamžite vystúpiť z EÚ. Po vystúpení nebudeme najchudobnejším štátom EÚ, ale budeme z hľadiska HDP najbohatšou ruskou guberniou. A to sa počíta, nie?

lion777
19. jan 2025

@tykat ľudia sa boja asi, ale tu to prúdi tie témy, jedna radosť. 🙂

atinkaa
19. jan 2025

@lion777 nie, citaj s porozumenim prosim, ja som napisala, ze verim, ze sa bude dat slusne odist.....nie ze sa niekam chystam....presne v tom je tu problem, ze je tu vsetko jedno....nieco sa napise, nieco ine sa cita...

tykat
19. jan 2025

@lion777 ale boja sa lebo sa navzajom hecuju. Akoze takato hysteria ked sa politici zmienia o tom ze treba mat na mysli aj to ze EU a NATO mozu raz skoncit, to sa len tak nevidi. Pritom Merkelova a spol. uz v r.2017 vypracovali studiu do r.2040 kde strategovia uviedli realnu moznost ze sa EU rozpadne a ze sa na to pripravuju a predstavili to aj verejnosti.
Ale opozicia sa tejto uplne legitimnej zmienky drapla a hystericky place ze ideme vystupovat z tychto spolocenstiev a zivia to a buchaju sa do prs ze oni to nedopustia 😁

ahhola
19. jan 2025

Len niektore mali 130 r. historiu. Preskakali 5. rezimov... a skapu za Ursuly fonderlaj.

V roce 1898 založil v Neratovicích továrnu na výrobu mýdla, svíček a olejů V. B. Goldberg – a v roce 1905 tu vznikl závod firmy Františka Šebora na výrobu rozmanitých chemikálií. Rozhodující podíl na rozvoji města mělo postupné rozšiřování chemické výroby v sousedství Labe, zásobárny vody. V roce 1908–1915 zde byla menší výrobna čpavku a hnojiv, později (v období mezi světovými válkami) se areál změnil na výrobnu a sklady potravin (bonbony, čokoláda, zavináče, rybí saláty, hořčice a polévkové koření, marmeláda, cikorka). Po záboru pohraničí továrnu v roce 1939 odkoupil Spolek pro chemickou a hutní výrobu. Ten továrnu začal zvětšovat. Základem byla výroba čistých chemikálií, přípravků na hubení zemědělských škůdců a autokosmetiky. Poté spolek zahájil výstavbu chemického komplexu zahrnujícího elektrolýzu pro výrobu chlóru a hydroxidu sodného a výrobnu viskózové střiže. K tomu byla postavena tepelná elektrárna na uhlí, vodárna a hydroelektrárna na Labi. V letech 1940–1941 vyráběl Spolek pro chemickou a hutní výrobu: chemikálie, dehtová barviva, tiskařské barvy, farmaceutické výrobky, impregnované obaly, zápalky, papír a celulózu, ložiskové kovy a karbid.[3]👽

lion777
19. jan 2025

@tykat áno
@atinkaa a kam by si slušne odišla teda?

tramtada31
19. jan 2025

@baumka podla mna tomu prave netreba venovat pozornost. Tým, že sa o tom diskutuje, je to zaujímavá téma pre politikov a budú ešte viac na tom rozdeľovať spolocnost, ktorá sa bude čoraz viac na tom hadat. Proste v súčasnosti nie je možné, aby SK vystúpilo z EU, aj keby to Fico chcel, čo ani nechce.

vlastnynazor
19. jan 2025

Odkiaľ máš prosím ťa informáciu, že nám hrozí vystúpenie z EU. Tu citaciu som si narocky čítala viackrát a stále som tam nenašla, že nám hrozí vystúpenie.
A nie, nie som Smeracka.

annm81
19. jan 2025

@gribka1 Poliaci majú omnoho väčšiu hrdosť a rozhodnosť. Vedeli sa postaviť proti fašizmu a platili za to vysokú daň. A majú v pamäti, že z druhej strany útočili Rusi, ktorí sa dodnes nezmenili. Stačí sa ísť pozrieť do ktoréhokoľvek poľského múzea venovaného druhej svetovej vojne a človek tam uvidí kopce detí, ktorým rodičia vysvetľujú súvislosti. U nás chýba historické uvedomenie, schopnosť riadiť vlastný štát aj silná intelektuálna elita tiahnuca sa hlbšie do minulosti.

lion777
19. jan 2025

@annm81 bola som vo Varšave a v okoli, oni žijú inak, pripomenulo mi to dávne časy na dedine za sociku. No Poliaci urobili par kiksov , keď sa pozrieš dozadu, ale iné som chcela. Majú tam dosť hrdych národovcov, ktorý ale zabudli, kto ich oslobodil. Inak fajn národ, len sú to občas podrazaci. Nie sú za imigracnu politiku, to som si všimla.