Vystúpi Slovensko z Európskej únie?
Aký máte názor na vystúpenie Slovenska z EU, ktore nám hrozí?
inak k pindaniu na eu.. jedna vec je byt v eu, nemat hranice, mat volny obchod, druha vec, je dostavat diktovane vsetko, co mozeme, nemozeme.. proste suverenitu krajina nemoze stratit, lebo je v eu. Ani to nik nemoze ziadat od statu, ze sa bude klanat.. kazdy s niecim vstupil, otvoril trh, tak tu zarabali nemecke firmy, ako slovaci chodili do zapadnej europy atd. Je to win win pre vsetkych. Pokym sa to nezacne zvrhavat.. tak ako niekto povie, ze socializmus bola dobra myslienka, no mohla byt, len to nejak nevydalo :D zeby ludsky faktor?
Vsetko s mierou treba.
@annm81 myslim, ze vsetci rozumni vedia, ze ekonomicky to nebolo bohvie co :DD na to som nemusela ani studovat, aby som vedela, ze 10 zamestnankyn sediacich v sklade prioru, urcite na svoje mzdy nezarobi.. a KAZDY predsa musel pracovat.. kopec ludi sa "narobilo" tak, ze po 89 boli nepouzitelni v praci, kde bol nutny aj vykon (ako to nepisem o vsetkych... samozrejme, mne je jasne, ze kopa ludi v chytilo druhy dych a uzili si "slobodu"), lebo uz lazo plazo vegeto nebolo len tak tolerovane.. mne je usmevne, ked im starsia generacia u nas v rodine povie, ze ako sa narobili v office, a kolko si nosili domov.. :D a potom prides na to,ze jedna vypisovala 20takychto karticiek, a druha 20 takych karticiek.. a kavicka, vyletik, pokecik, dohodnut ovocie z druzstva a o 14tej pochodom domov :D A my sa mame ako dobre, vsetko spravi PC :DDD Ale to nevysvetlis, vsetci ti, co obhajuju ako dobre bolo, si myslia kolko vela robili a ako sa darilo statu a kolko bolo penazi. A plany sa plnili na 200% :DD
Inak aj dnes je podobna mentalila ludi = myslia si ako vela robia.
@cara111
Mohla som študovať, čokoľvek som chcela (bolo jedno, či moji rodičia boli/neboli v strane). Počas celeh vysokej školy som mohla vycestovať kdekoľvek na študijný pobyt kde som len chcela. Mala som možnosť učiť sa akýkoľvek jazyk (nie len rusky a jazyky spriatelených strán). Mohla som sa zdokonaľovať v odbore koľko som chcela a potom pracovať kdekoľvek som chcela. Môžem si obliekať čo chcem, mať účes aký chcem. Mám málo peňazí? Idem sa dovzdelať, zvýšiť si kvalifikáciu a zarobím viac. Nemusím čakať v poradovníkoch na auto, byt, pomaranč ….. hajzel papier. S občianskym preukazom precestujem komplet celú Európu, hocikedy kedy si zmyslím. Môžem čítať čo len chcem, mám prístup k všetkým médiám. Hej máš pravdu …. úplne sa tu kvôli EU cítim ako otrok 🤦♀️
@slovakboy iste vies ze ta hybridna vojna sa vedie z oboch stran...a mozno si aj zachytil ako velky brat cez CIA zasahoval v mnohych krajinach....prevraty, ja netvrdim ze komunizmus je ci bol bezchybny, duplom ked sa chopia mocichtivy pani inak nie celkom zlej myslienky, ale to je aj v demokracii, A este jedna otazka, od kedy vedu hybridnu vojnu podla Teba myslim , smerom ze EU nie je dobra,lebo zila som pred rokmi v zahranici a tam miestny podnikatelia uz vtedy nadavali na EU ze to prestava byt tym projektom ktorym sa tvaril na zaciatku, baueri sa chytali za hlavu co za absurdnosti to EU plodi....aj gasgeberi....ale tu sa podsuva ze len slovaci su nespokojny, lebo zobu seno a podliehaju hybridnej vojne velkeho medveda.
Neviem preco by to bolo nereálne (bohužiaľ), toto nie sú len reči do vetra,keď pellevriniho na základe klamstiev a hoaxov volilo 2miliony ľudí , mna už nič neprekvapí :Na začiatku to bolo volanie extrémistickej časti britskej politickej scény a postupne to prebrala veľká politická strana ako súčasť svojho programu,“ hovorí Geist s tým, že pre britskú ekonomiku to malo negatívne účinky.
Myslí si, že na Slovensku by sa celý odchod mohol udiať rýchlejšie, pretože Únii by na našich spoločných vzťahoch nezáležalo tak, ako jej záležalo na Spojenom kráľovstve.
Varuje, že ak by k takému referendu došlo, kampaň by bola plná hoaxov a dezinformácií. Už teraz to tak býva pred každými voľbami.
Spomína napríklad dezinformáciu, ktorú pred eurovoľbami šírili kandidáti Hlasu, že Únia vezme autá 1,6 milióna Slovákom.
„Odchod z Európskej únie nedáva racionálny zmysel pre Slovensko, takže jediný spôsob, ako o tom presvedčiť ľudí, bude kŕmenie dezinformáciami,“ dodáva politológ.
Zdroj: https://tvnoviny.sk/domace/clanok/947424-refere...
@tomasisa Komunizmus nebol bez chyby? to nie je o chybách v komunizme a chybách v demokracii. To je o zločineskom systéme o neslobode rozhodovať o základných veciach ako je napríklad počet detí, čo pozerám, čo čítam, čo hovorím, kde cestujem. Prestaňte porovnávať socializmu s dmokraciou. POrovnávať sa môže s fažizmom tak akurát. A pozriete si dokumenty z ústavu pamäti národa. A hybridná vojna je vedená len zo strany Ruska. Západ len reaguje. Trolovia v St. Peterburgu píšu 40% klamstiev a 60% pravdy. Problém je tých 40% úplných klamstiev. To som v maistreame nikdy nevidel.
@simca06022011 takto nejak som chcela reagovat ja na tie ktore maju klapky na ociach nevidia alebo nechcu vidiet skutocnu nesopokojnost ,tzv rusofilov s EU, ze to nie je nespokojnost s krajinami EU ale s tou chobotnicou co mnoho krat bez mandatu vydava absurdne nariadenia a usmernenia ktore nemaju s volnym pohybom a obchodom nic spolocne, ved preto bola EU zalozena, v zavese za inymi spolkami hospodarskej pomoci (myslim olejarskej ci oceliarskej) Ale to je pracovna metoda demokratov .Voci oponentovi vytrhavat z kontextu,popripade uplne prekrutit ,zmenit niekoho vyrok
@jednoduchomaria89 a smerohlas a SNS a iní určite chcú eurofondy , však fantasticky s nimi doteraz bacovali , ale podľa mňa dostali lepšiu ponuku od Vladka , kto vie čo tam vyrokovali , nie je žiadna informácia poriadne , len "mier & plyn" , a samozrejme nemôžu dopustiť zmenu vlády , nedajbože ich opäť budú vyšetrovať a to by sa vo vietname alebo v bielorusku nestalo 🙄.... Keby im tak strašne záležalo na Slovensku , máme už tu diaľnicu ,moderné železnice ,mosty , nemocnice , nebolo by všetko v dezolatnom stave
@slovakboy ked vyciny CIA nazyvas len reakciou (a pod organizacii zo zapadu) tak niet o com diskutovat....ja nespochybnujem existenciu hybridnych vojen, ale tvrdim ze propaganda bola vzdy z oboch stran konfliktu, ak sa zhodneme ze propaganda /hybridna vojna G.Busch/v Iraku su ZHN, Vojna vo Vietname ....no bolo toho zrejme viac ako by sme na medvedovi naratali
@slovakboy aj ľudia v Severnej Kórei sa majú podľa ich názoru fantasticky , západ je zlý, hnusný , všetci majú prácu a rovnaké oblečenie 🙄, vodca ich ochráni , a južná Kórea vôbec nie bohatá a rozvinutá krajina,že
@annm81 spajas nieco co sa spojit neda, resp. nezavisi jedno od druheho, odhliadnuc od inych skutocnoisti....ale skusme inak...ak uzavries zmluvu s nejakym dodavatelom, odberatelom, dohodnete si nejake podmienky, po case nejake vynimky si zacne vynucovat, v mene lepsich zajtrajskov, ci zlepsenia biznisu, neskor urobi kroky ktore ta poskodia ale ty si povies ze sa ta to netyka, lebo v podstate neporusil zmluvu medziu tebou a nim, neskor si ziska tvoju rodinu, a ta ti zacne tvrdit ze treba mu dat väcsie kompetencie lebo ved lepsi biznis, on to vie robit lepsie....ale tebe sa to nejak nepozdava, tak zajdes za pravnikom co sa da robit zamyslis sa, ake opatrenia urobit, a tvoja rodina ta obvini ze nedoverujes partnerovi, stavias sa proti nemu a nie je to v zaujme podniku, tak zacnu podnikat kroky aby ta zbavili rozhodovacich prav, nebodaj sposobilosti....ved aj Slovensko vstupovalo za nejakych podmienok do EU, a tie sa uplne zmenili, EU chce byt homogenny superstat, centralizovat moc do jedinych ruk eurokratov, bez toho aby sa jednotlivy clenovia mohli slobodne rozhodovat.....slobodne je ak nehrozi sankcia, lebo to uz je natlak...ale je jasne ze ak je ludstvo tak roznorode tak nie vsetkym sa musi pacit idea , kapitalizmu, socializmu, ci ineho izmu.Ak sa EU vrati k povodnym myslienkam volneho trhu a pohybu a vzda sa chuti rozkazovat tak bude takyto vyrok len spomienka na casy ked sa to zvrhavalo opät na diktaturu ale nie cervenu
@jednoduchomaria89 a ty tam zijes ze ta to tak trapi, zapad ma dost sr...ciek na svojom uzemi, preco ma stale zapadny svet sa miesta do vsetkeho mimo, do zalezotosti inych statov, ak by sa nemiesali o kolko vojen by bolo menej ? minimalne v novodobej historii? kolko zmarenych zivotov?
@tomasisa prosím ťa netáraj. V EU sme dobrovoľne a máme hlasovacie práva. My sme tá EU, my o nej spolurozhodujeme, nikto nerozhoduje za nás. A nemusíme ňou byť, nikto nás tam nasilu nedrží. Že existujú v EU názory, že by malo dôjsť k väčšiemu prepojeniu? A čo? Ja som tiež federalista. Je to úplne legitímny postoj, o ktorom nakoniec rozhodneme aj my. EU je dobrovoľný spolok, kde sa môžeme dohodnúť, alebo môžeme odísť.
A k propagande: čo tak porovnávať porovnateľné. Daj mi zopár príkladov, ako tá tvoja západná propaganda v súčasnej Európe prináša vyslovené klamstvá? Napr. niečo na štýl:
- tento kandidát ako prezident pošle našich vojakov do vojny na UA
- UA organizovala genocídu na ruskej menšine
- vo vakcínach sú mikročipy a každý očkovaný do roka umrie
A tiež daj zopár príkladov ako ten zlý západ podniká útoky na civilné obyvateľstvo, napr. vo východnej Európe. Niečo ako napr.:
- vyhodí do vzduchu muničný sklad
- pošle civilnou poštou balík s výbušnými látkami
- podpáli nákupné centrum
- ochromí pol krajiny rozposielaním výhražných emailov
Nie, darmo sa budete vykrúcať, málokedy v dejinách bolo tak jednoznačné, ktorá strana je tá dobrá a ktorá zlá, ako je dnes v konflikte západ/východ Európy.
@tomasisa Neviem o akých výčinoch CIA hovoríš, možno nejaké sú. Ale ak vy tvrdíte, že CIA napríklad je zodpovedná za Maidan, tak je to klamstvo šírené rusmi. Maidan bol jednoduché povstanie ľudu, tak ako u nás v 1989 a CIA ho už len potom podporila. A tak je to s väčšinou akcií. Západ niektoré veci čo nechce nepovie, niektoré zvýrazní, ale nikdy neklame, ak klamú tak klamú ich zdroje alebo politici. Príkladom klamstva bola informačná kampaň pred vpádom do Iraku, ale nakoniec ľudia, ktorí vyniesli informácie zo CIA boli oslobodení, v diktatúrach by už nežili. Tu ide o charakter života a hodnoty tejto krajiny. Chcete tu mať systém silových zložiek, súdov a politiky, ako je v Rusku, v Bielorusku, v Číne, v Severnej Kórei?
Fico v svojej retorike priniesol majdan na upokojenie situacie 🙃 Vivat mier! ❤️
(Nie od mieriť zbraňou, ani slovnou)
@slovakboy Ani v tom Iraku to nebolo tak úplne jednoznačné. Pretože Sadám zbrane hromadného ničenia mal a preukázateľne a opakovane ich použil na civilné obyvateľstvo. Keď mu bolo nariadené zlikvidovať ich a mal to preukázať, odmietol spolupracovať a vpustiť do krajiny nezávislých inšpektorov. Sadám bol vopred varovaný, čo sa stane, ak nezačne spolupracovať. Irak asi nebol chybou pre to, že by Sadám bol neviniatko, ale preto, že väčšina spoločnosti tam zjavne chce žiť v takom systéme, aký mali.
@slovakboy ja len žasnem, koľko tetiek od sporákov disponuje takými spravodajskými informáciami, kde všade CIA zasahuje a čo má ešte v pláne.
Z tohto vyplýva, že Slovensko je vlastne svetová superveľmoc, čo sa týka rozviedok a kontrarozviedok a vôbec by ma neprekvapilo, keby sem agenti CIA, FBI, MI6 a Mossadu chodili na školenia.
@slovakboy nie ja nikde o maidane nepisem, politiku a geopolitiku nesledujem od 2014 , ani od 2001, ale kusok skor....nedalo sa tomu doma vyhnut...
@sevrin a tebe pomaha ked zacnes zosmiesnovat, ako vies kde stojim, ci pri sporaku....staci hodit do googlu, je tam tych clankov viac a ja som klikla na tento, pre Teba https://www.aktuality.sk/clanok/225170/spioni-o...
@annm81 podla tvojej logiky sa krizom krazom moze zacat utocit, lebo ten nechce aby ten to, a ten nechce aby ten zasa ono....americania,rusy, vselikto zbrojil ale Iracania nemohli... ja si myslim ze väcsie zlo sa pachalo, kade tade po svete a staty prosili o pomoc, ale ak neboli vyhodny pre ,,zapad,, tak bohuzial... pomahaju len tam kde sa im to geopoliticky hodi
@annm81 napr. https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/228035-daz...
ja osobne si myslim, ze viem len zrnko pravdy,ale co je to oproti tomu ked niekto je majitel pravdy a-jedinej pravdy
@tomasisa hmm no nežijem , ale len poukazujem na to čo dokáže propaganda, uzatvorené hranice a diktátor (nejak tak si predstavujem socializmus) , všetci majú prácu , o ničom plat , a žijú šťastne ,keďže nič iné nepoznajú a majú vymyte mozgy ,nie ich vinou , a Kim cong sa topí v bohatstve
.príde mi, že aj väčšina Slovenska chce takto žiť
@tomasisa a týmto si chcela povedať čo? Že Milosevič genocídu nepáchal? Že nedostal 24 septembra 1998 ultimátum, aby zastavil boje? Že Sarajevo nebolo 1500 dní obliehané? Alebo že v Srebrenici nedošlo k masakru s 8000 obeťami? Nedošlo po zásahu NATO (s absolútne zlomkovým počtom civilných obetí oproti vojne) k zastaveniu toho šialenstva, čo sa tam dialo? Toto má byť tvoja ukážka západnej propagandy? Pfuj, mne sa to tu nestáva, ale ty si mi teda dvihla tlak. To aa fakt nehanbíš? S takou morálkou niet divu, že stojíš na strane, na ktorej stojíš.

@cara111 ak si taká dobrá v hľadaní rozdielov, nájdi nejaké aj tu. Môžem dodať aj viac obrázkov.