Vystúpi Slovensko z NATO a EÚ?
Pýtam sa vážne. Myslíte si, že bude počas tejto vlády referendum o vystúpení z NATO a EÚ? Ak áno, je reálna šanca, žeby si ľudia naozaj zvolili odchod? Hovorím si, že po tychto voľbách ma nemôže nič prekvapiť, ale bola by som sakra prekvapená.
@stanulienkat Podla mna ako kto - pozri na sudruha Blahu, sudruha Danka (i ked nie su vo vlade), sudruha Tarabu. Vsetko plateni RUSKI agenti.
Cize ano, taky Pelle ruskou cestou ist nechce, ale tato vlada sa z EU a NATO svojimi krokmi vykopne sama....a neviem, ci mu to nedochadza alebo si mysli, ze to dako uhra?
Dúfam, že nie. Ale obavám sa, že ak by bolo referendum na tuto temu, tak skupina tych jednoduchších nevzdelancov (a že ich vďaka vývoju v školstve bude len pribúdať!) nám to reálne odhlasuje 😔.
Ved z EU maju neskutocne 💸.
@andrea1809 Vyhovuje im to, zatiaľ. Ale keď vážne budeme von a Slováci sa začnú sťahovať, pretože to pre nich bude posledná kvapka, myslíš si, že Slovensko to ustojí? Veď už teraz sú problémy, lebo mladí chodia pracovať do zahraničia. To by mohla byť vážna situácia, ktorá by im otvorila oči. Teda aspoň dúfam.
@andrea1809 mne to hovoria klienti, vacsinou Nemci.... Su dobre informovani. Ja sa za posledne dni naozaj hanbim, pytaju sa a ja im neviem odpovedat, nemozem sa vyhovarat na ciganov z osady co volili za gulas ci senilnych dochodcov.... Som v zahranici 25 rokov. Co odpovedat, ak sa spytaju, preco ludia tak volili a ci je to naozaj pravda, ze su hlupi?
@tenerifka Áno, je. Lebo tí šikovní dávno odišli preč a zostali tu hlavne tí hlúpi. A tí čo aj rozmýšľajú, tak tých je príliš málo na to, aby prehlasovali dezolátov a vôbec vytiahli túto krajinu z bahna.
Ono, problém je aj v tých čo utekajú, to si vážne myslíte, že sa krajina dá hore sama od seba?
Pekne by ich vsetci zhotovitelia a buduci zhotovitelia statnych aj regionalnych zakaziek financovanych z eurofondov chytili za medzinozie, keby im horzilo, ze pridu o "obchodnu prilezitost. Reci sa hovoria, ale tok penazi kontroluju ini ako ti co sedia vo vlade a v parlamente, dokonca ani ten co bude sediet v Grassalkovicovom palaci im na nich nebude smiet siahnut.
Druha vec je, co nas nevykopnu. Ale ak by hrozilo, tak jaaaj to by hned zatiahli spiatocku v "reorganizacii prava a statu". Z Mosky šušne na cesty, skoly, vodovody, kanalizacie... nehrozia, to by nebolo co prerozdelovat medzi nasich ludi
Mňa celkom bavia tí ľudia, čo sa utesuju tým, že veď vláde vyhovujú eurofondy a nemajú prečo chcieť vystupovať.
To áno, ale prečo by to referendum o vystúpení nemohol zorganizovať nejaký iný blázon, čo nie je pri moci....
Úplne stačí, že polovica politikov tlačí tie antiEU a pro-ruske narativy
Aby sme ešte jedného dňa neľutovali, ako dnes UK
nebude ani referendum, ani výstup z NATO či EÚ. To sa skôr rozpadne, ale výstup určite nie
Daco pre volicky Smeru a Hlasu (reakcie sveta na volbu Pellegriniho)....Jaaaj vlastne sorry, zabudla som....vy neviete ziadny cudzi jazyk, vy totiz neviete nic
https://www.lemonde.fr/en/international/article...
Kiežby :D veľmi by som to priala každému :D
@mircalla pro-russian populist #hanba
to sa nestane. z eu urcite nie a z nato je vacsia sanca, ale ani to sa nestane najblizsie 4 roky. bola by to nasa smola.
Nie, nevystupime. Fico aj Pele povedia, čo chcú ľudia počuť ale obaja veľmi dobre vedia, že niečo takéto si nemôžeme dovoliť.
Otazka pre tie, co zijete v zahranici, idete na dvojute obcianstvo? Doteraz to nebolo pre mna aktualne, ale teraz seriozne rozmyslam nad Britskym.
Podla mna, keby bolo referendum o vystupeni Slovenska z UK, tak to aj prejde,vid Brexit v UK
@andrea1809 a zároveň sa chystajú do europarlamentu 🤢
Ale prosim ta,tato vlada velmi dobre vie,ako Brusel a NATO potrebujeme a tiez vie,co povedat tam a tuto naivnym ludom. Cize tam inak a tu inak. Vid posledne stretnutie na Ukrajine. Tu bliakal a tam ako psik poslusne vsetko podpisal. A este dockaj na volby do europarlamentu. Tam si estelen nohy pojdu polamat.
@jednoduchomaria89 Vsak velke prachy
Nie jasne sa k tomu Smer vyjadril.
@cafelatte vlada aj prezident mozu byt jednotni a jasni vzdy tak, ako sa im to prave hodi . Im nevadi menit nazory kazdu chvilu, krutia sa ako hady, uplne bez chrbtovej kosti. Mas pocit, ze po tom vsetkom co dokazuju sa da ich slovam verit?
Ved Fico podla svojich slov nemal byt davno v politike, div sa svete, stale je tu. Pelle nechcel kandidovat za prezidenta a zrazu ked mu to jeho panicek prikazal, tak je prezident. Kopa reci o miery, popritom rozostvava ludi, rozdeluje spolocnost. Klame a prekruca. Nevie vysvetlit svoj majetok, ani financovanie kampane. Pred parlamentnymi volbami sa dusoval, ze s Ficom do vlady nepojde. Pritom ze to je len premysleny tah muselo byt kazdemu trochu normalne rozmyslajucemu cloveku jasne hned od zaciatku. Pelle je proti lgbtxy ale hlasoval za registrovane partnerstva. Predvolebne bilboardy plne toho ako znizia inflaciu a ceny potravin.... Nic z toho sa nestalo, prave naopak vsetko ide len hore. A takto by sa dalo pokracovat.
Takze po tomto vsetkom co ,,dokazali" neexistuje jediny dovod preco by im mali ludia verit. Ja im uz neverim absolutne nic, ani nos medzi ocami.
Ale naco to dookola vysvetlovat. Ti co chceli vidiet a pochopit realitu, pochopili. A ti co nie, nepochopia asi nikdy.
@larinka552 Presne tak....
Nechcem byt zla....ale pride na psa mraz.....a nie, nebudete sa mat volici Smeru a Hlasu lepsie, budete sa mat ovela horsie. Jediny, kto sa bude mat lepsie su dochodcovia, ktori su povacsine pomyleni byvali komunisti, ktorym je uz vsetko jedno. Jedine, co ich zaujma je 13. dochodok a ci je muka v Lild v akcii.
Kde su inak tie lacnejsie potraviny?
@oslo1 ano, ja uz o tom dlhsie uvazujem, ale nie dvojite, urobit hrubu ciaru a mat len spanielske. Dostala by som ho okamzite. . V Spanielsku zijem ako vydata zena 25 rokov, dcery su spanielske obcianky, podnikam tu a odvadzam dane. Za celych tych 25 rokov mi bolo jasne, ze Slovensko uz nikdy mojim domovom nebude, ale teraz prisiel ten moment dat tie zalezitosti aj na papier
Počas tejto vlády určite nie. V budúcnosti je to reálne. Treba si uvedomiť dve veci. Po prvé, pokiaľ ide o EÚ, mnohým Slovákom vyhovujú výhody, ale necítia sa byť kultúrnou súčasťou Európy. Až dôjde k tomu, že prestaneme byť čistými poberateľmi, podpora EÚ medzi Slovákmi významne poklesne. Po druhé, NATO u nás, celkom nepochopiteľne, nemalo nikdy veľkú podporu a podpora, ešte nepochopiteľnejšie, klesá. Už teraz vo voľbách hlasovalo dvojciferné percento voličov za kandidátov, otvorene sa hlásiacich k vystúpeniu z týchto organizácií, pričom pár rokov dozadu to bolo podstatne menšie číslo. Osobne nevidím na obzore silu, ktorá by ten trend dokázala zastaviť.

@andrea1809 nie, vlade by to nevyhovovalo. Oni nechcu ist naozaj ruskou cestickou. Oni len hovoria, co chcu dezole pocut. Potrebuju hlasy. A kdezto inteligencia im ich neda, tak potrebuju oslovit jednobunkovca.