Vytrpelo som si peklo
ahojte velmi by som uvitala vase rady, mam problem ktorý nechcem velmi rozpisovat lebo to by bolo fakt na dlho. jednoducho zijem s muzom ktoremu uz ani na meno neviem prist a vytrpela som si hotove peklo. mame syna 4r byvame v okoli BA. uz dlho sa snazim tento vztah ukoncit nie manzelstvo, ale som v komplikovanej situacii vzdy ked som odisla som bola nutena sa vratit mozno aj zo strachu ze to nezvladnem a hlavne z jeho vyhrazok, je velmi na syna naviazany a nechce mi ho dat, nedavno to skoncilo vyhrazkami mojim podanim trestneho oznamenia a on zamontoval socialku a pravnikov naklamal strasne veci o mne. ale k veci , mam dlhy cca 2000e splatkovy kalendar sa mi nepodarilo splatit lebo som teraz totalne bez prijmu,bez statnej skolky lebo su totalne plne a v tom je problem...ja chcem ist do prace, spatit dlhy,a ked uz budem ako tak finance samostatna chcem dat dieta na striedavu starostlivost. ale muzovi vyhovuje doma full servis a hadze mi polena pod nohy aby som pracu nemala a dlhy nesplatila a neodisla od neho, jedina moznost je dat ho do sukromnej skolky ale to bude musiet zaplatit muz aspon kym mi exekutor neodblokuje ucet. a to on odmieta a podotykam ze peniaze na to ma ale prednejsie mu je dat 100e za tricko ako na skolku. zijem tu pod ultimatom a mam strach ze hockedy mu drbne a vyhodi ma a ja nemam kam ist nemam nic a nikoho ani pracu ani peniaze ani rodinu ani byvanie a neviem co robit. uz si dva roky lamem hlavu skusala som vsetko mozne ale dopadlo to vzdy zle. on mi povie ze treba ti na skolku zarob si... ale ako ked tu nonstop im robim sluzku a opatrovatelku ? ani len na brigadu ist nemozem ani len bezplatny repas kurz nemozem ist robit lebo on s malym doma nebude ale na druhej strane keby ma vykopne tak zrazu bude aj na opatrovatelku aj skolku aj vsetko mne to robi naschval! a dost mi tym komplikuje zivot. chcem odist ale s dlhmi odist s dietatom nemozem neuzivim ani seba nieto este syna...potrebujem tochu priestoru a casu na pracu lebo ani pracu do 16:30 a s dobrym platom sa mi nedari najst...mozno som to chaoticky napisala ale hlavne potrebujem vediet ako by som toto mohla riesit? a keby docastne ostal syn s muzom kym sa financne nepozbieram tak co by mi ho sud zobral? alebo ako to funguje? kym nemam na skolku tak ani praca nehrozi a bojim sa ze to muz vyuzije zase sa pohadame a vyhodi ma ako chuderu a prisudi si syna lebo ja som financne na dne. potrebujem aspon 4 mesiace pracovat aby som sa pozbierala...poradte nieco prosim. a ked si teraz najdem pracu a dupnem nohou ze idem do prace a ty si dieta daj kde chces tam mam pocit ze mi mi povedal ze tak si mi tu zbytocna a vypadni odtialto.
@stratenaneznama ahoj ak chces naozaj odist tak chod. Neviem ako v inych mestach v okoli no napriklad v malackach je socialne zariadenie pre matky s detmi. Je ich tam viacero... ak by mali miesto pre teba urcite by ti nejaka mamicka dieta postrazila kym by si bola v praci (aj keby si jej mala dat nejake vsimne) a nez sa pozbieras a dieta budes mat v skolke tak urcite lepsie byt tam ako s takym chlapom. Skus si zistit ci v okoli nemas take zriadenie.
Dokonca tu padla hláška ze viem ze, si bola v krizaku mam tam známu volala mi... A ked si myslis, ze, tam ti ponizu tak na to zabudni
Rodina, kamarati, nikto to nemoze pomôcť aspoň dočasne s bývaním, dlhom alebo babysittingom?
Bez syna neodchádzaj. Určite existuje aj možnosť odísť do synom. Ľahšie sa to píše, ale vyhrážky si teraz odmysli, aby si si mohla na situáciu lepšie pozrieť. Rieš len praktické veci!
Práca: čo vieš robiť,v akej oblasti hľadáš?
Sa čudujem, že chceš striedavu starostlivosť s niekým, kto sa ti vyhráža, ociernuje ta, zamyka ti dvere a hádže polená pod nohy? To prečo...?
@bluka2 praca nieje az taky problem ako pracovná doba vsetky prace co mozem robit su kadejako rozhádzané na, smeny a podobne a take kancelarske veci robit neviem PC a papiere a anglicky jazyk... V tom pripade uz do 17:00 ostane jedine a, to call centrum no moc nemam chut otravovať ludi cez, telefon. No ak nebude ina moznost co uz
Skrz dlh a škôlku sa citim uplne, zaseknuta :(
@ticko v petrzke na medvedovej ulici som Bola ked si dobre pamätám
@stratenaneznama zo sociálky budú chcieť aj tvoje vyjadrenie myslím, že Ťa len cielene zastrašuje.V tejto chvíli sa ukludni a snaž sa ho provokovať či hádať sa o nezmysloch čo najmenej.neda sa s partnerom aspon na oko zakopat vojnovu sekeru?bez syna neodchádzaj tie krízové centrá si poobvolavaj.Naozaj nemáš vôbec nikoho rodinu sestru, kamarátku?skús si pohľadať nejakú mamičku na MD, ktorá by Ti malého strážila a ty by si išla do prace.Do škôlky sa nemusí dostať ani tento rok.Tazko radiť, keď nemôžeš ani z domu ani do práce ...chod sa niekde poradit urady práce majú psychologicky zadarmo, aby si nespravila niečo zle a potom budeš bojovať o syna.Tvoj dlh nie je taká katastrofa a to, čo povedal na sociálke je tvrdenie voči tvrdeniu
@stratenaneznama ale ty na bezpečnosť tiez velmi nedbas. Mas tu svoju fotku. Hocikto to moze povedat tvojmu partnerovi. Myslis, ze to bude medzi vami lepsie, ked sa dozvie, ze co tu pises s cudzími ludmi ?
@pribinak nemam nikoho kto by mi reálne pomohol, snad iba k babke do kosic ist ale tam je to s pracou biedne a ona je stara moc by mi nepomohla prave naopak uz, sa pomaly o ňu treba, starat. A, tam tie 400€ platy hruza. Ale zvažujem aj tu moznost. Len moja rodina by mi to dala vyzrat ze, som im tam na príťaž prisla; (
Jasne ze musia byt moznosti len ja som sa v tom stratila :( preto sa pytam nezainteresovanych
5rok trcim doma s idiotim tak uz obcas strácam schopnost triezvo uvažovať.
@stratenaneznama Ak by si bola v ke ja som na MD keby ti trebalo postrazit maleho tak by som Ti pomohla. Bez syna neodchadzaj nikam vies ake by to bolo pre take dieta keby bolo bez mamky?
Obvolaj si krízové centra, bežne si tam ženy vzajomne strážia aj deti.
@iwanka222 mas pravdu on je namna uplne naviazaný v kuse je iba pri mne ; ( ten moj mužíček je uzasny mi tu nadáva pred malym kričí ponizuje ma. Predvceram dokonca u svokri mi vynadal aka, som neschopná matka lebo syn nechce papať a potom ked zje ma zápchu tak cely den knucal a skoncilo to tym ze, spustil na mna krik pred celou rodinou odvtedy sa so mnou nebavi... To je jedno proste som uz bola nútená ist na policiu za jeho vyhrážky. A bohuzial on neni z tych co iba kecaju... A to ma, desí :( lebo som sa neskoro dozvedela, ze uz, sedel v base.
Dokonca ani jeho matka nevie za co sedel
Asi fakt skusim ist k tej babke. Len sa bojim ze v tej hladovej doline robotu nenájdem.. V ba je to este v pohode
@stratenaneznama no a čo vraj tam maju aj miesto
@stratenaneznama Ahoj tak skúsime zvážiť tvoje možnosti . Kto je vlastník bytu ?? Ideálne by bolo ak by si jeho vyhrážky nahrala na telefón , najlepšie by bolo ak to boli vyhrážky o fyzickom napadnutí s týmto vieš ísť znova na políciu a hneď nato aj na sociálku . Ďalej neviem či ta bije ale ak by ti dal facku čo by ti veľmi pomohlo ak by to urobil , mohla by si hneď zavolať políciu , nezabudni však ísť na lekárske ošetrenie tam treba povedať že ťa bolí a vymýšlať si ako veľmi ta to bolí , lekár ti dá PN musíš maródovať minimálne 2 týźdne aby to bolo klasifikované ako trestný čín ubliženie na zdraví , inak to bude iba priestupok proti spoluobčianskemu nazivaniu . ďalej treba aby si zašla do psychoporadne su dostupne zadarmo , tam vysvetlis co ti doma robi a povies ake velke problemy s toho mas , typujem ze aj syn je s toho smutny treba tam ist aj snim dostanete papier kde budu napisane vsetky skutocnosti , s tymto papierom treba ist na policiu alebo socialku pripadne vam velmi pomoze na sude . Policiu volaj absolutne alebo absolutne vzdy ked ti nadava oni su poviny tam prist , vsetko sa zapisuje to je zasa velke plus pre teba . Ty musis opakujem musis ist do prace , to je jedno akej nepozeraj na peniaze nepozeraj na nic musis ist do prace pretoze pokial by bol sud a ti nebude vediet preukazat zarobok a tym padom nebudes vediet sudu povedat ako uzivis seba aj dieta + byvanie nastane problem !!! Ty musis ist pracovat , je jedno ze ti on zakazuje to je len tvoje plus zasa vies ist na socialku a oznamit policiu ze tvoj partner ti obmedzuje osobnu slobodu tym ze ti nedovoluje chodit do prace . .... ak mas nejake otazky kludne pis rad ti odpoviem . Dufam ze ti nebude vadit ked sem hodim jeden link ktory stymto vobec nesuvisi ide o jeden projekt potrebujem spatne odkazy. www.cognacland.com
@stratenaneznama Kosice nie su hladova dolina, nemaj skreslene predstavy. Neviem sice aku mas prax, co vies robit, co si robila predtym, ako si na tom s jazykmi atd, ale kto pracovat chce, tak ver ze v KE je plno volnych pracovnych miest... ano mozno na zaciatok nie s idealnymi podmienakmi a platom, ale lepsie ako sediet doma a nezarobit vobec nic
@fokuska zila som tam 22rokov.
:D
@necakajnic ja si myslim že pri takom nasilnikovi ani nestihne nič nahravat a ani volat policiu .....jedine kebi volali susedia ....viem to preto lebo to zaživam už roky
@necakajnic dakujem to mi aj policajt povedal. Ja som si ista ze ked balím syna aj seba inak. Ako s políciou sa z, domu nedostanem. On by ma tu zamkol respektive mna vyhidil a syna zamkol doma. To uz viem ze, radsej volat ako nie lebo ked som mu spatne hovorila co so mnou tvoril tak mi povedal ze to bola velka chyba ze, som to nehlasila
@necakajnic sme v dome v podnájme

@cecilia68 mne tvrdí ze mu pravik povedal ze, syna, dostane. Ja, som nasla list, zo sociálny co na mna nakydal za vymysli som onemela... On sa mi vyhráža ze urobi cokolvek ale ja, syna nedostanem a bohuzial jeho vyhrážky nemôžem brat naľahko a to uz viem preco. Som v strese ze co urobit ak ma vykopne ci zbalit syna, a utekať do krizaku ci co