icon

Vytrpelo som si peklo

stratenaneznama
13. feb 2018

ahojte velmi by som uvitala vase rady, mam problem ktorý nechcem velmi rozpisovat lebo to by bolo fakt na dlho. jednoducho zijem s muzom ktoremu uz ani na meno neviem prist a vytrpela som si hotove peklo. mame syna 4r byvame v okoli BA. uz dlho sa snazim tento vztah ukoncit nie manzelstvo, ale som v komplikovanej situacii vzdy ked som odisla som bola nutena sa vratit mozno aj zo strachu ze to nezvladnem a hlavne z jeho vyhrazok, je velmi na syna naviazany a nechce mi ho dat, nedavno to skoncilo vyhrazkami mojim podanim trestneho oznamenia a on zamontoval socialku a pravnikov naklamal strasne veci o mne. ale k veci , mam dlhy cca 2000e splatkovy kalendar sa mi nepodarilo splatit lebo som teraz totalne bez prijmu,bez statnej skolky lebo su totalne plne a v tom je problem...ja chcem ist do prace, spatit dlhy,a ked uz budem ako tak finance samostatna chcem dat dieta na striedavu starostlivost. ale muzovi vyhovuje doma full servis a hadze mi polena pod nohy aby som pracu nemala a dlhy nesplatila a neodisla od neho, jedina moznost je dat ho do sukromnej skolky ale to bude musiet zaplatit muz aspon kym mi exekutor neodblokuje ucet. a to on odmieta a podotykam ze peniaze na to ma ale prednejsie mu je dat 100e za tricko ako na skolku. zijem tu pod ultimatom a mam strach ze hockedy mu drbne a vyhodi ma a ja nemam kam ist nemam nic a nikoho ani pracu ani peniaze ani rodinu ani byvanie a neviem co robit. uz si dva roky lamem hlavu skusala som vsetko mozne ale dopadlo to vzdy zle. on mi povie ze treba ti na skolku zarob si... ale ako ked tu nonstop im robim sluzku a opatrovatelku ? ani len na brigadu ist nemozem ani len bezplatny repas kurz nemozem ist robit lebo on s malym doma nebude ale na druhej strane keby ma vykopne tak zrazu bude aj na opatrovatelku aj skolku aj vsetko mne to robi naschval! a dost mi tym komplikuje zivot. chcem odist ale s dlhmi odist s dietatom nemozem neuzivim ani seba nieto este syna...potrebujem tochu priestoru a casu na pracu lebo ani pracu do 16:30 a s dobrym platom sa mi nedari najst...mozno som to chaoticky napisala ale hlavne potrebujem vediet ako by som toto mohla riesit? a keby docastne ostal syn s muzom kym sa financne nepozbieram tak co by mi ho sud zobral? alebo ako to funguje? kym nemam na skolku tak ani praca nehrozi a bojim sa ze to muz vyuzije zase sa pohadame a vyhodi ma ako chuderu a prisudi si syna lebo ja som financne na dne. potrebujem aspon 4 mesiace pracovat aby som sa pozbierala...poradte nieco prosim. a ked si teraz najdem pracu a dupnem nohou ze idem do prace a ty si dieta daj kde chces tam mam pocit ze mi mi povedal ze tak si mi tu zbytocna a vypadni odtialto.

ticko
13. feb 2018

@stratenaneznama ja si myslim že bi si mohla odist aj bez syna on bi sa onho postaral a kebi si sa dala dokopy potom bi si si syna zobrala moja nevesta to tak urobila ale na to musiš mat zaludok ty to asi neurobiš

mechurik
13. feb 2018

zober dieta a chod pracovat a do podnajmu (hoc aj s inou mamickou s detmi) co najdalej od partnera.ked bude prec vystahuj sa v klude a hraj sa na milu partnerku az do uplneho odchodu aked uz budes na ceste oznam mu smskou ze sa stahujes kvoli praci a oznam mu novu adresu do mailu aby si mala podchytenu komunikaciu.bez afektov v klude a zaziadaj o vyzivne hned nakolko nejste partneri a socialka ti odklepne aj 300 eur mesacne pre teba na ucet ked ukazes blocky a faktury a tabulku vydajov prijmov.

mechurik
13. feb 2018

@ticko pekna hlupost.ked raz odide bez syna zanedbana starostlivost nahra muzovi

ticko
13. feb 2018

@mechurik no u nas to bolo a nič sa neveste nestalo odišla a det mi nechala a policia ani socialka nič ...spytali sa iba tolko či maju kde byvat a to bolo všetko ...je to neuveritelne ale je tak

fokuska
13. feb 2018

@stratenaneznama Tak potom by si mohla vediet ze prace je tu dost ;)

stratenaneznama
autor
13. feb 2018

@fokuska no v to dufam ze praca tam. Nejaka bude lebo zatial sa mi z ke iba vyplakavaju :( a zdrhaju do Ba

juliet86
13. feb 2018

Nuz.....
- pomocobetiam.sk
Linka dovery
Krizove centra v BA su viacere krasne a pouzitelne
- archivuj si smsky screenshoty nahravaj hovory atd
- nepomohlo by ti vyhlasit osobny bankrot?
- poradna alexis. Vygugli zavolaj.
Drz sa!

http://www.zenavtiesni.sk
http://www.kmotricky.sk/potrebujem-pomoc/

Brana do zivota v ba je tiez super. Drz sa

ebi88
13. feb 2018

@deti95060810 na nu nie, nie je manzelka. Neviem o inej vyzivovacej povinnosti voci “druzke”

stratenaneznama
autor
13. feb 2018

@juliet86 dakujem 🙂

ebi88
13. feb 2018

@stratenaneznama ja to vidim tak, ze potrebujes chvilu kludu, vsetko si v hlave ujasnit a robit postupne kroky. V tejto situacii by som sa o zverene maleho nejak neobavala; ste v podnajme; on nema lepsie moznosti zabezpecit maleho ako ty. Rodicovske prava a povinnosti maju obaja, a teda aj prava vychovavat syna; prinajhorsom by sud rozhodol o striedavej starostlivosti. Ak teda budes mat byvanie a pracu.

necakajnic
13. feb 2018

@stratenaneznama je to aj jeho dieta je on pravym otcom ? syna zamknut nemoze pretoze si jeho matka on nema pravo ti nedat . ty mas momentalne len takuto moznost : spolupracuj zo socialkou , s policiou , chod psychologovi do bezplatnej poradne , bez na urad v meste v ktorom byvas ziadaj si uradnika ktory ma na starosti pridelovanie bytov a povec mu v akej situacii sa nachadzas , podaj tresne oznamenie za vyhrazanie a psychicke tyranie , zamestnaj sa !!! musis mat prijem inak budes vo velmi zlozitej sitiacii a vyhladaj dom pre tyrane zeny nastahuj sa tam aj zo synom !!!

petrofka
13. feb 2018

Ujdi so synom do krizoveho centra v inom meste, niekam kde si myslis, ze nema kontakty. Mozno nejake cirkevne krizove centrum ho nenapadne.

ebi88
13. feb 2018

@fokuska ale no... autorka mozno vychod trochu urazila, ale zas zeby tej prace tu bolo zas tolko; noo... :D ako ked chces montovat kabliky alebo ottavovat ludi po telefone za minimalku tak ano, tona roboty... na co potom su vysoke skoly, pre ludi z vychodu vobec, hejze... ale to je zasa ina tema..

stratenaneznama
autor
13. feb 2018

@ebi88 myslim ze je neporovnateľná situacia aj platovo aj ponukou ke/Ba

stratenaneznama
autor
13. feb 2018

Urcite by som v ke neostala iba skúsila prečkať zle obdobie

11mirka22
13. feb 2018

@stratenaneznama prečítala som si všetky príspevky, no ľahko sa radí človeku v núdzi, nikto nie je v tvojej koži. Ale pravdou je, že niečo spraviť musíš, zdas sa mi byť odhodlaná a to stačí na to aby si to aspoň skúsila, odpútať sa od manipulatora a muža ktorý ťa neľúbi. Čo tak skúsiť, trebárs aj tu na konovi nájsť maminu v podobnej situácii, ktorá tiež nevie kam a ako, spoznať sa a skúsiť spolu? Nájsť ubytko, postrazit si navzájom detičky... Viem, nie je to bohvieco, ale dočasne to skúsiť, žena v podobných srackach by ťa aj pochopila, aj podporila myslím...

11mirka22
13. feb 2018

@stratenaneznama napr. pár dní dozadu tu bol príspevok Alkohol v rodine, myslím, a vela je tu takých, čo potrebujú pomoc, podporu a príležitosť odísť od partnera....

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
iwanka222
14. feb 2018

@stratenaneznama Ked sedel podla mna by mu maleho nezverili. A ty vies za co sedel? No vidis maly je na naviazany na teba tak mu neurob to zeby si odisla bez neho a nechala ho s takym otcom.

fokuska
14. feb 2018

@ebi88 Je tu vela prace, naozaj. Ako som pisala nie kazda ma idealne podmienky, nie kazda sa da s detmi.
Ale kto nevyhnutne potrebuje pracu a skutocne robit chce tak na zaciatok aj horsiu pracu najde.

A inak - velke IT spolocnosti maju vkuse volne pozicie - a to je teda praca nie za minimalku a s riadnymi benefitmi - ale nieci od ludi aj vyzaduju

bluka2
14. feb 2018

Košice máš super, aspoň budeš mať ďaleko idiota. Hneď by som išla k tej babke, aj keď to znamená robotu naviac. Kľudne začať aj s biednym platom, hlavne sa odhodlať a zaťať zuby; v robote s biednym platom si hľadať novú, lepšiu

bluka2
14. feb 2018

Mne sa zdá, že by sa aj dalo, ale problém je v strachu u Teba. Chod k nejakej psychologicke si to poriešiť, aby si sa mohla pohnúť ďalej

bluka2
14. feb 2018

Prečo by si v KE neostala? Ja som tiež z BA, ale v tvojej situácii by som ostala aj na hranici s Ukrajinou, lepšie povedané hocikde, len nie v byte s dieťaťom a jeho podareným otcom. Syn má 4 roky, on je tam spokojný?

stratenaneznama
autor
14. feb 2018

@bluka2 myslela som to tak ze ked, sa zbavím dlhov atd ze by som sa vratila do ba nasla, si tu podnájom pracu atd... Napr. O rok. Ktovie mozno mi tam bude lepsie ale tych 22rokov v ke mi teda, stacilo.hlavne nemam podporu rodiny v rodnom meste v tom je cely problem mojej tragédie staraju sa o seba a nikoho netrápi ako trpím. A dobre to vedia!

stratenaneznama
autor
14. feb 2018

@bluka2 mne by obcas uz psychiatra trebalo tento clovek ma psychicky dal na uplne dno. Som zazila, všeličo aj zlého ale take poníženie ako od neho to nema paru.

stratenaneznama
autor
14. feb 2018

@iwanka222 sedel za ublíženie na zdravi dost brutálnym sposobom. Jeho matka o tom nevie a mam zakazane jej povedat koli comu ho zavreli vtedy. A on je na, syna tak naviazaný chorobne ze sa mi v kuse vyhráža ze len nech neskusam ani odist a brat mu syna on za kazdu cenu chce mmna sa, zbavit a syna si nechat. A ze v zivote iný chlap na nasho syna ani nepozre inak mu odreze hlavu a donesie mi ju v sáčku. Pre tieto výroky som bola na policii a donutil ma stiahnut to lebo ho volali na výpoveď ze inak ma vyhodi z domu a nasluboval ze koli dietatu sa uz, hadat nebudeme.

bluka2
14. feb 2018

2000€: ked ti teda nikto nepomôže, skús trochu zufalejsie riešenia: darovať plazmu v Hainburgu, 20€ či koľko dávajú nič moc, ked vek dá, vajíčko niekomu na ivf naj v zahraničí, platia ti cestu, predať všetko, čo nie nutno potrebuješ

stratenaneznama
autor
14. feb 2018

Ja, stale to tu trpím lebo ked robim. Vsetko co povie tak je klud. A bojim sa ako to sama, so synom zvládnem hladala, som moznosti ze najprv sa zbavit dlhu az potom odist.... A ocividne sa to iba naťahuje a kym syn v skolke nebude ja nezarobim nic.

stratenaneznama
autor
14. feb 2018

@bluka2 :D za obličku kolko daju?

stratenaneznama
autor
14. feb 2018

Baby a v ke mi zoberú 4rocneho do skolky? Trvalý pobyt by som mala na, terase