Vzdali by ste sa niečoho cenného?
Predstavte si, že máte originálnu značkovú kabelku, ktorú ste vždy chceli. Nie ste v najlepšej finančnej situácii a niekto ju od vás chce kúpiť. Situácia nie je až taká, že by nebolo na chleba, ale tie peniaze by sa zišli. Tú kabelku ste chceli veľmi dlho, no mali ste ju len párkrát. Predali by ste, alebo by ste si ju nechali? Tá moja je už zabalená na odovzdanie, no puká mi srdce, keď si predstavím, že o ňu prídem.
Tak, pises, ze az tak ju nepotrebujes predat, teda, ak to je na to, aby mali deti viac darcekov, tak to by som nepredala, zide sa v horsej situacii, alebo predaj a peniazky uloz, ale nemin na darceky

ja uz som stara generacia (mnohe v mojom veku mate svokry) a ked som bola dieta, na Vianoce som dostala pancuchy,ktore aj tak boli treba, lebo som vyrastla. Vianoce nie su o darcekoch, ale o nas, o ludoch, o pritomnosti, o laske. To len my ludia, sme si nastavili priority inak a vysoko.
Absolútne nezdieľam posadnutosť kabelkami, pre mňa je to spotrebná vec, čiže konkrétne v tomto prípade bez mihnutia oka. Skúšam si predstaviť niečo iné, ako kabelka, čoho by som sa nedokázala vzdať a fakt mi vôbec nič nenapadá. Sú to len veci. Nemala by som problém vzdať sa ničoho materiálneho.
No keď situácia nie je zlá, tak si ju nechaj. Predať môžeš hocikedy ak bude treba, ak je to nejaká limitka. Kočke ale daj vedieť vopred, nech zbytočne nemeria cestu, to by ma osobne naštvalo, to že nepredávaš nie.
Koľko rokov majú deti? A čo si im za to chcela kúpiť? 🙂 ale naozaj z deciek neubudne ak dostanú skromnejšie alebo menej darčekov.
Pre mňa žiadna kabelka nie je cenná, takže s týmto by som vôbec problém nemala 🙂 rozmýšľam, čoho by sa mi ťažko vzdávalo, ale ani neviem nič vymyslieť, aj mobil by som predala, aj hodinky, aj topánky, aj knihy, aj kočík, aj auto... Asi nemám vec, za ktorou by mi bolo ľúto 😅😀 mne by určite urobilo väčšiu radosť môcť potešiť deti, než mať kabelku v skrini.
toto nie sú veci na ktorých by mi nejako extra záležalo, pre mňa materiálne veci, oblečenie, z toho si nerobím ťažkú hlavu keby sa mám toho zbaviť, takže kľudne, keď by som vedela, že mi to pomôže

Hmotné statky boli a budú