Vzťah so starším mužom, ako to povedať rodine?
Ahojte na začiatok by som sa chcela predstaviť . Volám sa Vanesa a mám 28 rokov . Tento účet nie je moj ale kamaratkin tak sa pýtam rovno cez ňu aby som si nemusela koli jednej otázke zakladať účet . Mám priateľa ktorý ma 47 rokov . Ja tento veľký rozdiel vôbec neriešim , nepociťujem ho sme na rovnakej vlne rozumie mi ako mladšej generácii a necítim pri ňom vôbec to že je starší . A o vzhľade ani nehovorím . No k veci . Moja otázka je že aj napriek tomu sa bojím rodičom oznámiť pravdu . Sme spolu už rok vedia o ňom aj na fotke ho veľa krát videli ale nie osobne nakoľko sme mimo no až teraz o dva týždne prídu ku nám na návštevu a ja mám z toho dosť stresy. Preto ak ste tu také čo ste si prešli podobným ako ste to zvládli oznámili atd . Naši o ňom vedia všetko okrem veku . Prosím neodpovedajte mi na iné veci typu že o pár rokov bude starý dedo atd atd .. kto môžete prosím odpovedzte mi na moju konkretnu otázku . Pripadne ženy matky akoby ste reagovali keby na vás toto dcéra vytiahla . Ďakujem pekne za prečítanie a reakcie . Nebudem už reagovať nakoľko účet “ vraciam “ späť kamarátke tak ešte raz ďakujem .
Byvaleho stryko ma 55jeho manzelka 35maju dve deti 7 a 8rocne. Funguje im to v pohode ale ona citi ze je to vidiet rozdiel. Ona by este chcela kdesi cosi zazit s nim, on uz potrebuje vacsi pokoj co pri detoch neprechadza velmi. Ale vsetko to je o tom co chces ty, co chcete vy. V kazdom pripade to bude asi sok pre rodicov, mozno to budu dlhsie spracovavat raz to prekonaju ale ktovie ci ty ako baba v najlepsich rokoch bude potom este chciet s niekym v takom veku byt. V kazdom pripade vela stastia 😉
@kikaaa444 citala som si vsetko znovu a ani jednu vec co tu pises som nenasla...pisala som ze je pravdepodobne ze ostanes 20 rokov sama...chces povedat ze to nieje pravda? sama si pisala ze priemerny vek zivota je 80 rokov...ked sa tvoj dozije 80 ty budes mat kolko? a ako to vypocitas inak ked je madzi vami 20 rocny rozdiel? ze v 80 rokoch on prestane starnut a pocka na teba? kde som napisala ze budes musiet chodit na stare kolena do prace aby si mala z coho zit? nikde som ani raz tvoju financnu stranku nerozoberala, ty si zacala ci uz mas v 28 rokoch mysliet na dochodok a ja pisala som o svojej ze ano ja si setrim kym mozem... kde som napisala ze skoncis v domove dochodcov? kde som este klamala? a ano napisala som uz ze si nevzdelana lebo to je ucivo ZS!! ako oznacis cloveka co neovlada ucivo zakladnej skoly? a sprosta lebo ako nazves cloveka ktory ho nedokaze pochopit ani v 28 rokoch 😀...este raz mi napis konkretne kde som napisala nieco nepravdive...
a kde si ty urazila mojho manzela? citujem prispevok strana 5 cas 10:31: @cickamon 31 ročný muž sa už teraz ledva hýbe keď u nej už treba 50 ročných prebalovat😅 nieje to urazka? mas dokaz? lebo ja mam dokaz ze to tak nieje ....
@kikaaa444 a este mi napis kde som pisala ze 50-rocnych treba prebalovat!!!! vazne lebo uz mi fakt lezies stym vymyslanim na nervy...ja som ti odpovedala aj k teme a to uz viackrat! ked som pisala mimo bolo to s janou lebo sme sa bavili o teorii vztahu s velkym vekovym rozdielom nie priamo o tvojom priklade. potom som to uzavrela a odpisovala iba ak ma niekto oznacil a tiez nie k tvojej teme!!! ty si potom zasa zacala zabrdat a pisat take bludy ze to zdravy rozum nepochopi, tak som ti odpisala ako to je a tebe sa to nepaci tak budes dalej vymyslat a urazat.
@cickamon napísala si mi že aby som kruto nedopadla a že pravdepodobne kruto dopadnem lebo ostanem v 60 sama . No a?? Keď aj ostanem aspoň prežijem krásny vzťah plny úprimnej lásky na ktorý budem spomínať s úsmevom SAMA , zato ty vedieť toto nemôžeš nakoľko máš vzťah len z vypočítavosti ! Kruto odpadnes ty keďže máš život podľa predstav a tabuliek . Ja žijem každým dnom, neriešim budúcnosť lebo môjho muža úprimne milujem a budem s nim aj keby viem že ostanem sama 50 rokov . Lebo nič ta nenaplní v živote viac ako čistá láska a prajem aj tebe aby si zažila tento pocit 💕 a ešte prosím ta čo je učivo ZŠ ?? Veštenie ?? Že vidíš do budúcnosti ? Lebo fakt neviem čo ma vzťah a moja otázka spoločne s učivom ZŠ . To zrejme ty si chýbala na hodinách literatúry keďže nevieš citat lebo v otázke som sa jasne vyjadrila že neželám si komenty typu že zostanem sama lebo to mám už sama so sebou vyriešené a ty jediná si rozoberala len toto !
@cickamon pisala si že 60 ročných treba prebalovat . A sory to čo si napísala ohľadne domova dôchodcov ty so fakt už neni normálna? Že ľudia sú tak takí opustení .. ako ty si fakt naivná že umrieš so svojim mužom naraz v ten istý deň v tu istú hodinu ?? Preboha veď toto je kolobeh života to že sú ľudia v domovoch sami neni o tom aký vekový rozdiel maličké vo vzťahu . Aj keď je rovnocenný vzťah vždy umrie jeden skôr a ten druhý ostane sam . 🤦🏽♀️
Moji rodičia boli od seba "len" 12 rokov...a keby som mohla dceru odhovorim...bola by som vyslovene nestastna kebyze sa chce za neho vydat, mat deti...mam 46 a myslim si ze v 47r. ma clovek uz jeden zivot odzity, nemal by ho kazit niekomu mlademu kto ma vsetko este len pred sebou
@kikaaa444 na ZS na matematike sa prebera pravdepodobnost...pamatam si to presne lebo sme s mojou oblubenou ucitelkou prepocitavali aka je pravsedodobnost vyhrat loteriu, zdedit choroby, mat viac deti rovnakeho ci rozdielneho pohlavia...
@kikaaa444 nie ani to som nenapisala...pisala som aby si nedopadla ze ty v 60 rokoch budes prebalovat partnera (teda skoro 80-rocneho) a to uz sa stava casto
@kikaaa444 nie vekovy rozdiel nie, ale to kolko rokov su osamote ano...co som bola v domove dochodcov zvacsa tam boli ludia co ostali opusteny dlhodobo nie na 1-2-5 rokov...a nemyslim si ze domov dochodcov je urazka...popravde ked nahodou prezijem manzela a deti budem mat odcestovane radsej by som sla do domova ako ostala sama doma ...mat spolocnost, aktivity, navarene a postarane je fajn 😉 poznam ludi co si na to vyslovene setria aby si to mohli dovolit 😀
dievcata stale sa natahujete? A keby si pani zakladatelka nebola taka s prepacenim posrata z toho veku tak nemas problem to rovno oznamit rodicom. Boli by to vedeli uz davno. Teraz prezentujes, ze uz rok zijete spolu a to nam chces povedat, ze pocas toho roku si nedokazala rodicom otvorene povedat ze mas o 20 rokov starsieho partnera???? Ale prosim vas...keby to nebol problem, tak tu nepises toto tu...takze ako? uz to vedia a oznamila si?
A ja nechapem tuto dobu. To ani rodicov nezaujima, ze s kym chodi moja dcera??? Ja som mojho po mesiaci dotiahla domov, aby ho mamina videla. Dobre, zlakla sa tazko ho rozdychavala, ale teraz ho ma za svojho "syna".
@dskjhfdlkdjhl neviem komu je tento citat smerovaný no každopádne niekto tu svoj názor precitil až moc pričom som sa jasne v otázke vyjadrila aby nerieisli moju budúcnosť a veci s tým spojené . No keď to nevie niekto rešpektovať , že si neželám riešiť tieto veci tak sa tu budem doťahovať dovtedy kým to dotyčný nepochopí . Moja diskusná otázka bola jednoduchá .
@kikaaa444 ak by si mala 19 a on 38 tak mozno by som povedala ze mas dovod na obavy. Ale ty mas skoro 30 cize nerieees. Vobec ani za macny macik neries. Je to tvoj priatel, mate sa radi, rodicia to musia respektovat.
@kikaaa444 ak Ti mam poradit (ako starsia o 20 rokov), niekedy je ovela lepsie niektore komentare ignorovat😉 Co sa tyka veku, ja som sa tu uz vyjadrila (asi aj viackrat), tak to zhrniem tak, ze poznam ludi v mojom a aj vyssom veku, ktori su v ovela lepsej kondicii ako mnohi 20-rocni, samozrejme-poznam aj takych, co su na tom horsie. Na druhej strane poznam dost pripadov, ked zomreli ludia mladi, takze vzdy ma pobavia komentare, ze napr. netreba rodit vo vyssom veku, lebo maminka je potom na stuzkovej stara😀 Proste taketo komentare neries, radsej prezit menej rokov v dobrom vztahu, ako cely zivot s nejakym pakom a takych zien je (aspon podla tem na MK) asi dost.
@dskjhfdlkdjhl asi tak🙂 a hlavne v dnešnej dobe veď čoraz viac umierajú mladi ludia.. ja budem rada keď sa dožijem aspoň tej 50tky takze absolútne ma netrápi či ostanem v 60tke sama lebo otázne je či sa vôbec k tej 60tke dostanem 🙂 a teda moj nevyzerá este nato žeby som ho o 10 rokov prebalovala ani zďaleka 😅 a keby aj tak to budem robiť rada a hlavne z lásky ;)
@kikaaa444 Práve dnes som videla pani po 70tke s telom 50tky... a poznám rovesníkov čo dnes vyzerajú ako posledná stoka a do hrobu to ďaleko nemajú.Takže nerieš absolútne tieto komentáre.A nerieš ani reakciu rodičov.Oni tvoj život nežijú.Maximálne ti povedia svoj názor a ak ťa ľúbia budú ťa rešpektovať.Chválabohu moja mama nerieši môj 13 ročný rozdiel a teší sa somnou.
A len tak pre zaujímavosť milé ženy.Umierajú aj mladší ľudia... treba si užívať každý deň a nelinajkovať si budúcnosť.Život takto nefunguje.
Milá kika 🙂 som od teba o niečo mladšia ale viem, že láska sa vekom nehodnotí.Ak ľúbiš tak si vyrovnaná s tým, že raz tu možno budeš sama.Ale to je to možno ktoré nikto nevie predpovedať.Máš správny prístup len sa neboj povedať pravdu.Si dospelá žena.Nemusíš sa pred nikým obhajovať ani plniť sny svojich rodičov alebo iných ľudí.Mne tiež môžu tárať do vetra.Každý kto môjho muža pozná vie, že na svoj vek nevyzerá a ani tak nepôsobí.A nie je to žiadny gaučosed.Je v lepšej forme než nejaký zasroš v mojom veku ani ja sa na neho nechytám.
Ty najlepšie poznáš svojho partnera a len ty vieš posúdiť či budeš šťastná.Nenechaj sa odradiť.
@daniell_ka presne tak 🙂 po mojom všetky moje kamosky aj nekamosky slintaju 😀 ja keď som ho stretla pred dvoma rokmi prvý krát
Myslela som si že ma okolo 35 rokov 😀 a presne tak treba žiť prítomný život a nie si život plánovať ako podľa rozvrhu lebo každý môže veľmi zle dopadnút ... môžem ostať sama ale aj nemusím ide o to čomu človek verí .. ale aj keby mám mladšieho kde mám záruku že spolu zostarneme a nedostanem sama ?? Veď teraz umieraju viac mladší ľudia a už len preto by mal byt každý nohami na zemi a užívať si . Najlepšie je že tie čo mi tu písali blbe komentáre tak majú rovesníkov len z vypočítavosti aby na starobu neostali samé . No ale aby ich život neprekvapil ( tým samozrejme nikomu nič zle neprajem ) že ostanú na starobu same a ja tu budem mat ešte môjho drahého. A v tom je ten paradox.. nevyspytateľný život
@kikaaa444 Ja som môjmu odhadla 25 😂 maximálne a neverila som, že má po 30tke... ale to nikto.Bola som s rovesníkom... zdeptal ma tak, že som sa nespoznávala.Nevedela som sa rozhodovať sama.Na všetko som si pýtala povolenie a žila som v strachu.Nesprával sa ku mne pekne a nikdy by sa to nezmenilo.Nevravím, že je to zlý človek ale jeho maniere nie su v poriadku.Ďalší o pár rokov starší... tiež nemá rozum.Strieda jednu za druhou.
Môj muž je výnimočný povahou.Je ako pubertiak s rozumom ktorý je slušne vychovaný 😂 proste kombinácia muža (je za každú blbinu ale zároveň rozmýšľa vopred) a je tak všímavý a láskavý, že niekedy mám pocit, že je z iného storočia.Úplne iný... slušný.Ale zároveň chodiaci testosteròn 😂 športový typ.Ja si jeho vek neuvedomujem.Ja som spokojná a našťastnejšia už dlhšiu dobu.Nemenila by som.
@daniell_ka presne akoby si opisovala mna . Ani ja si neuvedomujem môjho vek niekedy tomu ani sama nechcem veriť 😀 vôbec nie je zastaralý ide s dobou rozumie veciam novej doby , mojim babským blbostiach atd atd ťažko to odpísať . Proste vôbec nie je že stara škola ale fakt fyzicky ani psychicky nepociťujem ten vekový rozdiel rozumiem si s nim ako s nikdy predtým iným... čo sa niekedy až sama čudujem že ako je to mozne
ani jedna moja znama vek neriesila. Az kym sa v jej 40tke nestala vdovou.
Ja ta obdivujem, ze dokazes rok rodicom klamat. Mam kamosku ma partnera o 11 rokov starsieho a su uplne v pohode. Maju krasny vztah. Na veku nezalezi. Skor na tom, ze sa mate radi.zoznam ich. Mozno ta rodicia prekvapia a nebude z toho robit vedu.
@pavucikvet vdovou ostanes aj ked si najdes mladsieho,moja suseda ostala vdovou ako27rocna jej muz mal 27dostal infarkt,moja mama bola od otca o 10rokov mladsia a zomrela ako 36rocna otec zostal sam s 3 detmi takze nemusi byt vzdy zomrie starsi muz skor ako mladsia zena ....
@pavucikvet neviem, co mudre si tym svojim prispevkom chcela povedat, ja mam znameho, ktory ostal vdovec tesne po 30-tke, s dcerou prvackou ostali sami, mlada maminka zomrela na rakovinu. Bohuzial, aj taketo sa stava a neda sa to dopredu odhadnut. Takze by sme sa asi nemali vydavat/zenit?
@cickamon ach moje nervy, tie tvoje komenty... máš možno okolo 25 rokov a ty už teraz vieš, že budeš chcieť ako pani dôchodkyňa raz radšej tráviť svoju starobu v domove dôchodcov, kde ti navaria a postarajú sa 😂😂🙏🙏 Vieš o tom, že k tomu, aby si bola pani dôchodkyňa musíš prežiť minimálne 40 rokov, ktoré vopred nemôžeš ani len tušiť ako dopadnú, názor môžeš počas svojho života zmeniť ešte 10x a tie tvoje matematické pravdepodobnosti si môžeš vo voľnom čase z dlhej chvíle akurát tak preratávať, ale život býva často o niečom inom... moja babka tiež v mladom veku "machrovala" ako ona nikoho z rodiny nepotrebuje aby ju na starobu prišli pozrieť a pomôcť, že ona si radšej zaplatí niekoho cudzieho a nebude žiadneho rodinného príslušníka otravovať so svojou starobou. Realita je úplne, úplne teraz niekde inde, babka je šťastná, keď ju prídeme pozrieť, prinesieme uvarené jedlo, koláčiky, keď jej niekto poupratuje. Žeby niekomu cudziemu za to platila? Kdeže, v živote by si nikoho cudzieho nepustila do bytu 😕
Čiže tieto "výroky" v mladosti a plnej sile beriem s rezervou a tak isto beriem s rezervou tie tvoje štatistické pravdepodobnosti...
@dskjhfdlkdjhl co mudre? mozno nic, mozno sa niekto zamysli... konkretne ta moja znama ostala na antidepresivach. Velmi tazko niesla, ze v 40tke ostala sama...
Ja tieto generacne partnerstva neuznavam. Kym ma ten partner do 50tky, este to ako tak ide, ale potom je ten rozdiel cim dalej, tym markantnejsi. Ano, moze sa stat aj to, ze ten mladsi z partnerov zomrie skôr, ale vacsia pravdepodobnost je to naopak. Kym mlada zena po 40tke bude v najlepsich rokoch s odrastenymi detmi, muz bude po 60tke chciet akurat mat pokoj a riesit nadchadzajuci dochodok, pripadne zdravotne problemy. to je vsetko co mudre som chcela povedat.
@pavucikvet a keby jej muz mal 40 a zomrel by napr.pri autonehode tak na antidepresivach neskonci? toto je fakt tema do nekonecna.. ako mozes uznavat, ci neuznavat cokolvek co sa ta netyka? 🤔
@pavucikvet ďalšia štatisticky naladená😬
Možno by tvoja známa skončila na antidepresivach aj keby ovdovela v 60ke, jednoducho labilnejsi a krehkejsi typ ženy...
@pavucikvet pravdepodobnost v realnom zivote Ti je uplne, ale uplne na NIC. Ked Ta napr. zrazi auto, vazne ochories atd., tak Ti moze byt uplne jedno aka bola pravdepodobnost toho, ze sa to stane. A to Ti pisem ako clovek, ktory sa matematikou uz dost dlho zivi.

@evinea a ešte ani citat nevie lebo v mojej otázke som sa jasne vyjadrila že komentáre k budúcnosti nechcem lebo to mám vyriešené . Ale ona nieeeeee tri dni štatistiky a výpočty 😀