Vzťah so starším mužom, ako to povedať rodine?
Ahojte na začiatok by som sa chcela predstaviť . Volám sa Vanesa a mám 28 rokov . Tento účet nie je moj ale kamaratkin tak sa pýtam rovno cez ňu aby som si nemusela koli jednej otázke zakladať účet . Mám priateľa ktorý ma 47 rokov . Ja tento veľký rozdiel vôbec neriešim , nepociťujem ho sme na rovnakej vlne rozumie mi ako mladšej generácii a necítim pri ňom vôbec to že je starší . A o vzhľade ani nehovorím . No k veci . Moja otázka je že aj napriek tomu sa bojím rodičom oznámiť pravdu . Sme spolu už rok vedia o ňom aj na fotke ho veľa krát videli ale nie osobne nakoľko sme mimo no až teraz o dva týždne prídu ku nám na návštevu a ja mám z toho dosť stresy. Preto ak ste tu také čo ste si prešli podobným ako ste to zvládli oznámili atd . Naši o ňom vedia všetko okrem veku . Prosím neodpovedajte mi na iné veci typu že o pár rokov bude starý dedo atd atd .. kto môžete prosím odpovedzte mi na moju konkretnu otázku . Pripadne ženy matky akoby ste reagovali keby na vás toto dcéra vytiahla . Ďakujem pekne za prečítanie a reakcie . Nebudem už reagovať nakoľko účet “ vraciam “ späť kamarátke tak ešte raz ďakujem .
Ja sa fakt strašne smejem ako si môže niekto plánovať život na 40 rokov dopredu veď to je choree. Na hlavu postavené fakt . Veď ok treba si normálne povedať že čo sa môže stat keď mám stariesho partnera stotožniť sa s tým a vybavené . Nie tu prepočítavať štatistiky a pravdepodobnosti a riešiť či náhodou neskončim na depkach ak sa to aj stane . ÁNO som si vedomá toho že môžem ostať sama ale neriešim to čo budem robiť . Budem to riešiť keď sa
To stane !! Žijem prítomnosťou s uzivam si ju o tom je život . A Vám tým plánovaním a prepočítavaním akurát tak ten život utečie s pomedzi prsty . Ja nebudem zaskočená ak ma život v budúcnosti nemilo prekvapi zato vy keď sa niečo stane skončite na depkach pretože vo vašom “ rozvrhu “ máte naplánovanú možno šťastnejšiu etapu života a ak Vám ju osud zmení tak to nerozdýchate . Zato ja zvládnem všetko pretože už teraz so uvedomujem že sa môže stať všeličo takze ma nič neprekvapi. Možno som chýbala na hodinách matematiky a neviem žiť život podľa pravdepodobnosti , ale zato som nechýbala na hodinách náboženstva a preto preto viem že všetko je len v Božích rukách 🙏🏼
@dskjhfdlkdjhl
@0silvia0
@jana_eyre_2 nerozumiem co je nejasne na MOJOM nazore a tom co neuznavam. Je to iba a len môj postoj. Reči typu ak ochorie, ak zomrie pri autonehode, ak ta zrazi auto je menej pravdepodobne ako fakt, ze 20 rocny rozdiel neobabres a nie je tam žiadne ak. A tym je asi povedane vsetko.
@kikaaa444 mozno tie chybajuce hodiny matematiky raz v zivote olutujes. S tymi bozimi rukami to vysvetli aj rodicom a nemusis sa pytat na skusenosti zien tu.
@kikaaa444 narazila som na iny tvoj prispevok. V minulosti ponizovana byvalym partnerom, kvoli ktoremu si schudla 10kg a nic mu nebolo dobre. Ty vlastne preto hladas o generaciu starsieho chlapa, ktory by ti mohol byt otcom, akehosi ochrancu. Skor by ma ale zaujimalo, ci je tvoj partner, ktory bude mat 50 rokov zenaty, alebo bol zenaty, ci ma deti...., alebo stale slobodny. To tiez moze vela vysvetlovat
@pavucikvet 😀😂😂😂😂 a ty ako vieš koľko mal ten moj bývalý rokov ? 😅😅😅 no ten moj 50 ročný dedko bude vyzerat lepšie ako podaktorí 30 ročný sopliaci čo nevedia čo so sebou .
@pavucikvet a to že “ neovládam “ matematické štatistiky neolutujem lebo mi je to absolútne ukradnuté 🙂 ale zato vy ste veľmi múdre keď neviete citat jasne som sa vyjadrila hore v príspevku že ma nezaujímajú názory ohľadne rozdielu a budúcnosti a vy hlupucke si idete svoje a ja sa na vás akurát tak bavím 😆😆 radšej sa staraj o svoj život aby si ho mala krajší lebo zrejme ma nejaké komplexy keď potrebuješ riešiť niečo na čo sa ta nikto nepýtal 🙂 čo ty o mne vieš a o mojom bývalom vzťahu keď si tu dovolíš napísať ze teraz hľadám v partnerovi otca
@kikaaa444 tak nejak mi to z tvojich prispevkov vychadza... Vies, nie sme hlupucke, ale nieco sme uz zazili. Nikto ti nekaze hladat 30 rocneho "sopliaka", moze byt aj 35 rocny. Ale 50 rocny chlap... ved ako je libo.... Aby si tu potom nepisala dalsie prispevky aka si nestastna... Ale ako som pisala, s tymi bozimi rukami to vysvetli rodicom a to je moja rada.
@pavucikvet áno a čo take si si zažila moja ?? Každý vzťah je iný tak sa prosím ta nestaraj , mne je jedno aj keby som bola sama 50 rokov čo teba do toho ? Ja som si tak vybrala . Som šťastná a viem aj že budem .
@kikaaa444 naco sem pises? ked sa nikto nema starat, nepis. Radu si dostala.
@pavucikvet áno lebo staráte sa do toho na čo som sa nepýtala. Moja otázka znela uuuplne inak takze na to že ste si toho dosť prežili ste celkom nechápave. Keď ti tu nevieš odpovedať na diskusnú otázku ale namiesto toho riešiš moju budúcnosť a môjho bývalého tak ty sem nepíš . Táto diskusia je moja
hlavne budes ten velky vekovy rozdiel pocitovat neskor, ked ti bude "starnut" pred ocami. znama mala takmer 30 rocny rozdiel, boli spolu 13 rokov, rozviedli sa lebo proste "starol", prestalo to klapat, tam zdravotne problemy, hentam zdravotne problemy, nevladal poriadne... cele zle, za mna obrovske stop
a moja, moja, moja....., este dupni nohou, to bude zodpovedat tvojej vyspelosti. Neriesim tvoju buducnost, napisala som svoj pohlad. Pekny den ti zelam.

oprava 20 rokov rozdiel
@martinka150 som zvedavá keby tvoj muž v skoršom veku ochorel či by si ho koli tomu
Opustila . Ste vy fakt normálne ? Bud ste nešťastne zaľúbené alebo ja neviem už fakt . Viete vôbec čo je láska ?? Mne je ukradnúte či bude chorý zdravý mlady starý . Mne je s nim dobre
A chcem si s ňim užiť každú spoločnú chvíľu a je mi jedno koľko to bude či krátko alebo dlho . Ja chcem prežiť svoj život v harmonii a nejde o kvantitu ale kvalitu . A to že tvoja kamaratka to tak mala tak to budú mat
Všetci ? Zrejme ho neľúbila . Moja ma zas o 30 rokov staršieho a sú stále spolu a je im dobre . Ktorý prípad budem ja tak to nevie nikto tak tu prestaňte mudrovať . Moja kamaratka sa zas rozviedla s mužom rovesníkom lebo ju podvádzal tak to môžem napísať aj tebe zdá sa ti to v pohode ? 😀
@pavucikvet to je ona? predchvilou som citala tu diskusiu ako ju chlap ponizoval. uz sa rozisli teda, nevies? 😨
@kikaaa444 choroba a staroba su dve diamentralne rozdielne veci
@kikaaa444 ale ano, mala ho rada, chcela dieta, on nie, lebo bol proste uz na decko stary. co ti poviem, toto fungovat nikdy nebude, iba tak v pritomnosti chvilu
@martinka150 pozri to že to vadí tebe tak to je tvoj problém stále riešite to na čo som sa nepýtala . A z toho vyplývajú len dve veci .. bud ste fakt take hlupucke alebo nešťastne . Prepac ak niekto založí diskusiu a jasne udá k čomu sa nevyjadrovať ale je predsa len budem tak to by ma ani teda nenapadlo mám na práci iné veci . Ale ak si tu vybíjate svoje komplexy a pomáha Vám to tak nech sa páči 🤪 ja tvoje rady naozaj nepotrebujem . Ja nie sm vypočítava sebecka mrcha ja som s človekom z lásky bez ohľadu na skutočnosti
@martinka150 moj dieťa chce a snažíme sa on takze ďakujem za radu 😋 len aby ten tvoj tvoj vzťah fungoval aby si tu ty raz nezakladala diskusiu že chlap ma podvádza 😭😭😭😭 prečo automaticky že je chlap starší nemôže to fungovať ? Ak je to tam tak potom podľa štatistík automaticky každý mladší chlap podvadza .. tak to mi ta je luuuto🙄🙄🙄 porovnávam to čo porovnávaš aj ty
@martinka150 prosím ta a čo je to v prítomnosti chvíľu ?? Lebo pokial viem prítomnosť je vždy . Prítomnosť bude aj o 10 rokov . Prítomnosť bola aj 10 rokov dozadu
@kikaaa444 ak zalozis diskusiu, treba ratat aj s kritikou, v opacnom pripade si hlupa ty, ked si myslis, ze vsetci tu budu pisat len to co sa tebe paci, a hlupa si aj preto, ked tu vobec zakladas taku diskusiu. aby dospela zena nevedela ako zareaguju jej rodicia? my to mame vediet?
ale evidentne sa hanbis za vek tvojho priatela pred tvojimi rodiccimi. to chapem
@kikaaa444 a este otazka, v takom veku je preco slobodny?
@martinka150 hlúpa si ty lebo moja otázka nebola ako zareagujú moji rodičia moja otázka znela ako im to povedať resp . Nejaká podpora ako sa toho nebáť . A ja sa nehanbím za vek svojho priateľa ale žijem v zahraničí a s rodičmi som dva krát do roka tak prosím ta keď nevieš okolnosti tak nekomentuj prečo som tuto diskusiu založila . A áno kritiku prijmem rada pokial sa spýtam na názor . Ale ja som sa nepýtala na názor pýtala som sa na úplne inú vec a v tom je rozdiel . Takze ja nie som ta ktorá je tu mimo
@martinka150 a teba čo prosím ta do toho prečo je slobodný? 😂 ty si ešte Raz prečítaj otázku diskusie keď nevieš odpovedať na to na čo som sa pýtala tak nerieš veci do ktorých ta neni .
@martinka150 to mám tu ja rozoberať tvojho muža ? Si ty normálna ?
@kikaaa444 a co ked si s nimi dva krat do roka? teraz ako co? stale nechapem ako sa moze dospela zena toto pytat na nete. mas pocit, ze my tu pozname tvojich rodicov? povedz im to ako chces
Aj medzi mnou a partnerom je 19rocny rozdiel..teraz bude mat 47..zijeme spolu a mame spolu 2,5r synceka..jeho prve a jedine dieta. Nasi to zobrali ulpne v poriadku. Videli ze je to dobry clovek, boli stastny ze som stastna ja..uz sme spolu 5r aj svokrovcov mam ❤❤ super aj svagrinku.

@pavucikvet A keby mala 60 už by ju to netrápilo? A ako môžeš uznávať alebo neuznávať niečo keď žiješ úplne iný život a netýka sa ťa to? Neber to v zlom. Jednoducho sa o tom nemôžeš vyjadrovať tak ako ja nemôžem posúdiť či deti mať budem alebo nie.Tiež s určitosťou nemôžem povedať čo bude a ako bude.Podľa môjho lekára by s pravdepodobnosťou 30 ročná žena nemala mať zdravé dieťa a s pravdepodobnosťou by som si ja mala už pohnúť..Určite ja osobne svojho muža nevymením len preto, že je odomňa starší o 13 rokov :D ja som si tiež nevybrala, že sa zaľúbim do neho, že práve pri ňom mi bude dobre.Podľa odhadov by ma mali priťahovať rovesníci.Podľa reality ma rovesníci nezaujímajú a nepriťahujú ma a nemám si s nimi ani čo povedať.Takže asi pravdepodobnosť, že som mladá a priťahujú ma nezrelé deti... niekde zlyhala.Zlyhala všade kedže budúcnosť ani partnera si nevyberáš.Či budeš s chlapom kvôli veku? A keď ťa nepriťahuje, neľúbiš ho? Radšej ostanem sama ale s pocitom, že ma niekto ľúbil a ja som ľúbila jeho.Tak či onak jeden z nás raz umrie.Taký je život bohužiaľ.