icon

Vzťahy - brať si to osobne alebo je to normálne?

july5432
23. feb 2021

Ahojte, sme s priateľom skoro 5 mesiacov... je to môj prvý vážny vzťah a preto sú niektoré situácie pre mňa nové a neviem ako si ich vyložiť a aký postoj zaujať 🙂 preto by som poprosila o nejakú tu ,,osvetu" :D zaujímal by ma váš pohľad to, keď vám priateľ povie, že nebude s vami napríklad celú nedeľu, že chce ísť poobede domov na bicykel, oddýchnuť si a počúvať hudbu a potom zistíte, že aj tak si vypisoval na mssgr s ostatnými ľuďmi a vás ignoroval..? Na jednej strane mi povedal že chce ísť domov a mať svoj kľud a pokoj (čo plne chápem a akceptujem), no na druhej strane viem, že si po zvyšok dňa vypisoval na mssgr ... keď som zistila, že si aj tak po zvyšok dňa vypisoval s ostatnými, tak sa ma to trošku dotklo, pretože ja napríklad keď poviem, že chcem mať svoj kľud, tak to znamená, že chcem od všetkých vypnúť, to znamená venovať sa sebe a nie aj napriek tomu si vypisovať s ostatnými a ignorovať priateľa .. myslíte, že to moc prežívam? alebo to je len o tom že on vníma ten svoj kľud ako čas, kedy ignoruje frajerku a venuje sa ,,svojim veciam a svojim ľuďom?" :D Ďakujem za odpovede 🙂

Strana
z3
kristina2015
23. feb 2021

@h2 Ja síce nevyzeram ale mojkanie môžem 😁 Skor to mojkanie ako chlad. Práve to je to, že každému iné pasuje a jednoducho vy viete ,že aj keď si to nenapisete ,nepoviete tak sa ľúbite . Cítite tú lásku medzi vami . Lenže autorka má oprávnené pochyby o ňom ,lebo viedol ,vedie spôsob života aky vedie a ešte ju doslova odstrkuje a správa sa k nej ako správa . Fakt pri 5 mesačnom randeni je to des ako sa správa .

kristina2015
23. feb 2021

@h2 Necíti tú lásku zrejme z jeho strany niekde v podvedomí ,hoc je možné, že práve ona ho zrejme ľúbi - ľúbila ako kôň. Jednoducho intuícia a preto sa správa ako správa . Keby bola o jeho láske presvedčená nepotrebuje nad takýmito vecami premýšľať a už vôbec zakladať témy . Intuícia ženská jej nedá spávať. Mne inak autorka príde veľmi milá sympatická bude lepšie s lepším . Takto sa trápiť zbytočne kde je ,s kým je...ozaj na chate spí sám? Prečo ma nevzal a milión otázok. To by nechcela asi žiadna

h2
23. feb 2021

@kristina2015 Ale my si to s mojím práveže aj povieme, vždy to poteší, aj po tých rokoch. 😍 Len nezvykne mi to len tak, pre nič- za nič, písať. To by som sa asi fakt zľakla, že čo vyviedol. 😂

kristina2015
23. feb 2021

@h2 Aha, tak to je ešte krajšie ak si poviete aj po rokoch prajem vám to nie každému to vyjde, láska na celý život ❤️ krásne

jaskolka
23. feb 2021

Ty si písala tu už, že priateľ chce ísť na chatu, kde bude aj jeho nejaká bývalá letná "sex láska"?A ze teba nechce vziať lebo by to bolo im obom nepríjemné? Neviem, ste spolu 5 mesiacov, a on chce s bývalou ísť na chatu, bez teba, a potrebuje si od teba cez víkend oddýchnuť. Keby ze píšeš, že spolu ste roky, denne sa vidate, alebo bývate, tak ešte pochopím, že potrebuje aj čas pre seba, aj keď v dlhoročnou partnerstve je ten čas zase o inom.. Ale takto... Reálne veľké trvanie vzťahu nedávam. Po 5 mesiacoch sú ľudia, ešte nalepení doslova na sebe, a nie si potrebujú oddychnut od seba.

annamarin
23. feb 2021

@july5432 Mne tiež toto nejako nehrá. Možno budem za stihacku, ale treba brat aj vekovy rozdiel. Nedá sa to porovnávať so vzťahom 30-40 ročných. Očividne je na telefóne často, takže odpísať mohol. Dakedy ľudia tak na telefonoch neboli. Teraz väčšina mladých pozerá na sociálne siete skoro celý deň. Porovnávať to s "bol v zahranici, neboli mobily ani smsky a prežila som" je podla mňa scestné. Treba sa odosobniť jak @kristina2015 . Teraz ale nechcem narážať na to, že je zlé, že neodpísal. ALE sú spolu len 5 mesiacov a už potrebuje oddych? A riskovať vzťah kvôli bývalej? Vypisovať si s byvalou sex. partnerkou ako by nemohli pozerat jeden na druheho ako je s niekým iným? Potrebuje čas osamote a s bývalou na chate? Vážne? Po 5 mesiacoch? Podľa mňa máš na viac.

elizabet173
23. feb 2021

@july5432 Nemyslim si, ze by partneri mali byt na seba nonstoo nalepeni, nemali mat vlastny program a vlastnych priatelov. Ale po piatich mesiacoch vztahu mi ti, co si popisala, pride velmi divne. Ved na bicykel ste mohli ist spolu, tak vela priestoru na vykecavanie nie je. Hudbu ste tiez mohli pocuvat spolu. Prekvapuje ma, ze v tak kratkom vztahu nema ten muz potrebu byt s tebou kazdu moznu minutu. Jasne, ze sa to po case utrasie, ale ked sa nepoznate este ani pat mesiacov, tak ma to prekvapuje.

kristina2015
23. feb 2021

@annamarin Ja nie som autorka ,ale asi si iba zle označila . Ano aj ja jej prajem to isté

kristina2015
23. feb 2021

@majkeel Tebe som ani neodpísala celkom pekný názor máš sú chorobné podezrievavi ľudia a potom ľudia kt majú aj na to dôvody.

elizabet173
23. feb 2021

@july5432 ked som to spojila s tym, co si pisala v predoslej diskusii, tak s nim nestracaj cas. V podstate som ti myslim aj tam aj tu odpisala to iste. Mali by ste byt zo seba este hotovi, zamilovani ako kone do kopy sena, toto mi pride, ze si tebou iba spestri cas, ked potrebuje. Podotykam, ze mame obaja svoje konicky a priatelov, ktorych sme sa nevzdali ani pocas prvych mesiacov nasho vztahu. Ale z vacsiny priatelov sa stali spolocni prave preto, ze sme chceli byt co najviac spolu

misa11111
25. feb 2021

Nejako skoro mu ideš na "nervy" ako chápem že dobre dohodol sa možno s kamošmi že pôjdu na bike a nakoniec je doma? Neviem ako sa spravate keď ste spolu...

Strana
z3