icon

Z akého dôvodu nenosíte rúška?

anjika44
11. mar 2021

To je otázka pre tie, ktoré nenosíte rúška, že prečo. Napríklad na ihriskách sa nájdu žiaľ aj také mamičky, o deťoch ani nehovorím. Pokiaľ je to dvojročné, ok. Ale ak má dieťa 3roky a viac, prečo by nemalo mať rúško? Môj syn bude mať 5 a pol roka, mám podozrenie, že má ADHD a napriek tomu prosti rúšku neprotestuje, sám si ho pýta. Na ihriská chodia aj matky, prípadne babky, ktroé sú vážne choré a covid ich ohrozuje viac. Ja mám nádor v pľúcach, aj keď som si v živote nepotiahla z cigarety. A nemôžem kvôli nemu dobre prehĺtať. Preto mám zavedenú hadičku zo žalúdka, tzv. PEG. Ale nebudem kvôli tomu zatvárať syna doma, len mu nedovolím sa hrať s deťmi bez rúšok. Tým pádom je ukrátený o kamarátov, lebo veľa detí rúška nenosí. A určite je viac chorých, ako kardiaci, cukrovkári, ktorí chodia von s deťmi a vnúčatami a sú ohrození. Tak prosím noste tie rúška.

hopsadobrandejsa
11. mar 2021

@maciatkolulu

Minuly rok na zaciatku pandemie sme boli jedny z najlepsich pretoze vsetci to brali vazne. Teraz patrime k jednym z najhorsich pretoze ludia k maju situacii lahostajny pristup cize statistika tvoje tvrdenie nepodporuje.

zuzuliennka1
11. mar 2021

@annamarin vidis a moja znama zas je cely rok fakt len doma, maju 2r syna a cakaju druhe, nikam nechodia, max. sa vyvetrat v kociku pod bytovku, kolecko dookola a domov, vsetky nakupy vybavuje muz... a ich syn prekonal covid bezpriznakovo, oni dvaja nic...
a poznam xy takych ludi, co sa chranili ruskami, respiratormi a dobre ze si mydlom a dezinfekciou ruky nezodrali a mali covid... a ze by najviac pripadov bolo z ihrisk a deti, o tom teda nikde nikto nic nepise.... nakazia sa vacsinou rodiny, co travili spolu cas - vianoce, po sviatkoch a pod. , aj ten lekar z kramarov sa vyjadril, ze im na oddeleni lezia ludia s rovnakymi priezviskami

danim
11. mar 2021

Teraz som si pozrela “trochu inak s Adelou” , hosť dr. Peter Sabaka, veľmi odporúčam... cez YouTube pozrieť. Keď už, názory pohľady je múdre si vytvárať osvojovat po vypočutí dr. Infektologa.

sense
11. mar 2021

@jaroe Švajčiarsko

sense
11. mar 2021

@eva112014 moja chodi tak bez problémov na balet, do 10deti v pohode a tie su po miešané aj z iných gemeinde

rachelkk
11. mar 2021

Lebo milujem cítiť vzduch , teraz jar .. dala som si ho dole keď som kráčala s malou po dedine a tak som si vydýchla . A ešte preto lebo som tehotná a je mi na zvracanie z neho .

anastazia93
11. mar 2021

No ja mám mesiac do pôrodu a nerada by som šla do červenej nemocnice. Takže sa snažím dávať Rusko aj malej na ihrisku, lebo deti sú pokope nemajú Ruska, a bojím sa že cez deti by sa to dostalo ku mne. Inde jej nedávam, do obchodu ju neberiem.
Samozrejme keď sa prechádzame a nikto nikde nie je tak mám Rusko pod ústami, rusko nechráni ak je zvlhcene. akonáhle ale vidím že ide niekto oproti mne tak si ho normálne nasadím.
Tiež ma vytáča keď je na ihrisku 10 rodín pokope a nemajú ruska.. a hlavne keď sú tu tie infekcnejsie varianty.

schoki
11. mar 2021

Ahoj,lebo je to vonku zbytocne a zdraviu skodlive. Dokonca aj v detskej nemocnici nemusi,Len dospely a bez testu ( deti aj dospely bez testu )Nastastie zijem v krajine kde deti az od 12 rokov musia nosit ruska,ale len vnutri.
Dodrzuj odstup a umyvaj ruky.A neodsudzuj ostatnych,ked maju iny nazor ako ty.Az cas ukaze,ktory je spravny.

fiafia
11. mar 2021

No trepať sa na ihrisko kde je xy ľudí je podľa mňa riziko. Blízko pri nás v nemenovanom meste človeku rozum zastane, hlava na hlave, deti bez rusok, rodičia pod nosom alebo vôbec to je ok? Tiež som za čerstvý vzduch ale ihriska by mali byť opaskovane lebo je to obrovské riziko.

minimilan
11. mar 2021

Porovnávať nosenie rúška pomaly celý deň už rok a teraz ešte aj v exteriéri, a chirurgov alebo lekárov na onkológii je také hlúpe, že už ani nepokračujem v čítaní tejto diskusie. Veď si dajte aj plynovú masku, aj svojim deťom, ale preboha, neotravujte normálnych ľudí, ktorí chcú na svojich deťoch zanechať čo najmenšie následky z tejto psychiatrie! Dosť, že nemôžu chodiť do škôl, škôlok a k rovesníkom. To okrem izolácie máme naše deti ešte aj zarúškovať? A ukazovať, že toto je normálne? A čo bude ďalej? Dáme deti do špeciálnych ubytovní, lebo sú superroznášači? Alebo spravíme nejaké tábory pre tých, čo nenosia rúška, lebo chcú dýchať čerstvý vzduch? Veď to už je choré. Chodíte sa testovať každý týždeň, nosíte po dve rúška, dezinfikujete ešte aj rám postele a zaujímavé, že sme najhorší na svete. Vykopte si bunkre, protiatómové kryty, nevychádzajte, ale už dajte pokoj s rúškami a tou pokrytryteckou zodpovednosťou voči druhým ľuďom. A ty, autorka, ak si chorá, tak nechoď na miesta, kde je veľká koncentrácia ľudí. Buď zodpovedná sama voči sebe a neočakávaj, že všetci teraz budeme dávať trojročným deťom rúško, lebo ty máš zdravotné problémy. Ja keď viem, že sa necítim dobre, netrepem sa nikam a nato som nepotrebovala ani príchod korony, aby som zrazu musela byť taká superzodpovedná ako väčšina ľudí tento posledný rok.

missviolet
11. mar 2021

@nistika rusko sposobuje odkysliceny mozog? Tak chirurgovia ho asi maju na kasu ked operuju celu karieru s nim dlhe hodiny kazdy den. Alebo pracovnici s chemikaliami...

nistika
11. mar 2021

@missviolet opakujes sa....pani moderatorka to uz postrehla....keby ste boli obe natolko inteligentne, jak sa tu tvarite spozorovali by ste v mojom komentare ten vysmech (ako ked sa povie ze niekto padol na hlavu - on na nu ozaj nepadol ale blby je), a nie vedecky odkaz na odkysleny mozog.

jaroe
11. mar 2021

@rusalinka moderátor by mal byť človek nestranný objektívny.

jankapepe
11. mar 2021

@rusalinka onkologický pacient nie je človek s normálnou imunitou, je to človek čo má imunitu a bunkové procesy dávno v prdeli.

nistika
11. mar 2021

@jankapepe zbytocny komentar, tu pani moderatorka nerozumie ani sarkazmu darmo jej budes vysvetlovat medicinu.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
missviolet
11. mar 2021

@nistika nehnevaj sa, mala som si precitat dalsie dve strany diskusie po tvojom prispevku, aby som nutne skontorlovala, ci nahodou niekto nenapise to iste? kde moderatorka reagovala tak isto ako ja? som vari vestkyna, aby som vedela, ze niekto reagoval rovnako? Neviem ako ty, ja citam diskusie postupne, reagujem na prispevky postupne. osobne mam vo svojom okoli tolko mrtvych na COVID, ze mi trha srdce to tu citat... ale tak ze ludia su sebecki, to som vedela, nuz, nema ma co prekvapovat.Vzdy to tak bolo, vzdy to tak bude. Ja dufam, ze uz nikoho na COVID nestratim...

modrava
11. mar 2021

@missviolet keby si mala prebytok a dostatok kysliku (rozumej.. chodila bez ruska), tak urcite stihas citat vsetko a nebudes zbytocne provokovat okyslicene typy :D

nistika
11. mar 2021

@modrava tak ten bol dobry

sticker
maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
rusalinka
11. mar 2021

@jaroe moderátor má dohliadať, aby sa to tu nezvrhlo na nadávky a ponižovanie, nikde nie je napísané, že nemôže vyjadriť svoj názor 😉

oliali
11. mar 2021

@anjika44 ja na ihrisku nosim, deti nie... po par minutach nahanania sa v rusku maju tie ruska mokre, doplute a dosoplene pripadne zosuchnute pod bradou... nevidim ziaden prinos.... a nebudem im odopierat kontakt s rovesnikmi na cestvom vzduchu nakolko je nevyhnutny pre ich zdravy socialny ak psychicky rozvoj ... treba sa trosku drzat aj zdraveho rozumu a nepodliehat panike

jaroe
11. mar 2021

@minimilan píšeš mi z duše. A to nie som popierac korony, doma mám už komplet I MASK protokol, keby bolo treba😁

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
rusalinka
11. mar 2021

@nistika napísala si, čo si napísala. Ak si to myslela ironicky, mala si to vysvetliť a nie navážať sa tu do mojej a niekoho iného inteligencie. Osobné útoky skutočne nie sú na mieste. Tak si ich, prosím, odpusť, dík 🙂

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
missviolet
Autor odpoveď zmazal
missviolet
11. mar 2021

@modrava juj, myslim, ze ten, kto provokuje, si ty (kedze narazas, aka som neokyslicena). Dakujem, mam sa dobre, kyslika mam dost. Aj ty. Som rada. Rusko nosim z respektu k ostatnym. Ty ho nemas, ok.

modrava
11. mar 2021

@missviolet ja som na tvojej strane 😉 .
dokonca si mi par prispevkov v tejto teme lajkla, takze som predpokladala ze ironiu pochopis a budes vediet, ze je to myslene proti okyslicenym bezruskovym typom

missviolet
11. mar 2021

@modrava hups, tak sa ospravedlnujem v tom pripade. Idem sa zdekovat so svojim neokyslicenym mozgom 😀