icon

Z denníka matky

29. júl 2023

Ahojte , predstavte si čo sa stalo . Dnes si úplne cudzia pani dovolila nahnut sa do kočiara a pohladkať a dokonca postiskat Ličko mojej baculke !!! Preboha !!!

Nehoráznosť ? Nie bolo to veľmi mile . Takisto v obchodoch , v autobusoch sa na ňu ľudia usmievajú , podidu k nej pýtajú sa na ňu . Dám ju susede na ruky , s ktorou sa len občas vídame . Má 3/4 roka ale už spala bezo mna . Úplne bez problémov . Obe naše rodiny sú plnohodnotní členovia rodiny a nemám problém ju s kýmkoľvek s nimi nechať . Za možno zastaralé názory a rady svokru a nevypisujem o nej hanlivo na internete ale podakujem sa jej .

Teraz sa podržte . NEKOJIM !!!! Áno od jej mesiaca ju jednoducho nekojim , je na umelom mlieku a viete čo ? Žije . A prosperuje a nejde ju porovnávať ako prosperuje s detičkami na materskom mlieku . Lebo každá z nás má byt dobrou mamou a nezáleží na kojení . Nestala som sa jej otrokom . Som jej mamou polubim potulim ale už aj v takom malom veku jej poviem toto nesmieš toto je no no .

Dokonca a teraz sa podrzte , chodí na všetky povinne očkovania.

Prikrmy jej Nezavádzam tabuľkovo a striktne . Dostáva ochutnať (samozrejme vhodne pripravenú a nedosolenu, nekorenenu atd ) stravu .

A najhoršie čo som spravila , že dokonca bola aj na röntgene hlavičky keď sa udrela aj keď je tak strašne moc škodlivý .

Návštevám pred vstupom do bytu nekontrolujem testy na covid , chrípku alebo či prekonali v mladosti ovčie kiahne či pohlavnú chorobu .

A posledný bod . Pri každej poradni , potom v nemocnici , na mna “cumeli” aj študenti . Nebuchali salvy keď sa mala narodila . Dokonca si nevypytali “povolenie” aby mohli preboha živého dcéru odvazit odmerať a vyšetriť , či je v poriadku . Dokonca si dovolili ju dať do perinky a az tak mi ju doniesť a otec pri cisárskom ( pri nie najľahšej brušnej operácii) nemohol byt pri pôrode . Toľká nehoráznosť . Laktačná má okrikla keď som bola v koncoch že mám počkať . Napriek tomu som im všetkým vďačná za to , že mi pomohli priviesť na svet zdravé dieťa a nic iné neriešim !!!

Takze som zla mama ? Myslím že nie . Svoje dieťa milujem ale v hraniciach normálnosti . Lebo sa mi zdá , že tato hranica sa začína značne posúvať .

Všetkým krásny deň želám a teším sa na reakcie bio eko matiek ktorých rady o škodlivosti röntgenu spôsobili veľké problémy synovi mojej sestre , ktorej spadol na hlavičku a poradili jej , že röntgen škodí a že s ním na röntgen ísť nemôže a že röntgen mu spôsobí rakovinu .

pkgirl30
Autor odpoveď zmazal
doriiis
29. júl 2023

A načo je dobrý tento ponižujúco/ zhadzovaci výlev v ktorom ti išlo iba o pohonkanie vlastného ega?
Sklamem ťa....nie si jediná normálne vychovávajúca matka.Ja som to robila a robím tak isto.A nepovysujem sa.Ja som obe deti rodila prirodzene,narozdiel od teba.Dava mi to právo ťa zhadzovať a ponižovať za to?
Celý tento príspevok je egoisticky a toxický.

samimami777
29. júl 2023

A vieš čo , ja ťa skôr ľutujem. Musíš mať veľmi smutný život ak jeho jediná náplň je snažiť sa vyprovokovať nenávistné reakcie cudzích ľudí na internete. Na čo toto malo byť dobré? Každému je zvysoka niekde ako vychovávaš svoje dieťa , na to ste rodičia a ak ti tak veľmi chýba pozornosť, tak sa pokús byť milším človekom a nájsť si kamarátky . vyhľadávať nenávisť na internete je smutné , inak nevidím na príspevku nič extra poburujúce až na tvoj postoj

catherinah
29. júl 2023

Toto som uz niekde čítala, to je niekde z netu stiahnuté, ci?

mandzula
29. júl 2023

A pointa?

spadnutaslivka
29. júl 2023

presne toto mi napadlo, že sa cítiš nad všetky bio-eko matky a pritom si urobila presne to isté, čo mnohé z nich - povyšuješ sa nad ľudí s iným názorom a zhadzuješ ten ich. Vychovávaj svoje dieťa ako najlepšie vieš. To bude úplne stačiť. Nemusíš silou-mocou burcovať davy na nete. Buď dobrým príkladom a koho to osloví, pridá sa aj sám 😉

vanilkovazmrzka
29. júl 2023

Vymaz tie medzery pred interpunkciou, nech sa to da citat, preboha.

nairia
29. júl 2023

ehm, no a? ked nekojis, je asi jednoduchsie nechat dieta cez noc same bez matky. mam par kamosiek, ktore nekoja a funguju tak.
a ze dieta na UM prosperuje lepsie ako na MM je snad vec, o ktorej netreba diskutovat 😅
tak sme sa pobavili na zakomplexovanej mamicke a mozme ist dalej si uzivat sobotu 🎈

dzulli1980
29. júl 2023

Kus zvláštny príspevok, taký povýšenecký, urážlivý ... také úbohé mi to príde ... vieš čo? Staraj sa o seba, nerieš bio, eko matky, je vecou každej jednej, ako svoje dieťa vychováva ... snaž sa vychovať zo svojich detí správnych ľudí (je jedno, či pôjdeš štandardnou alebo bio, eko, raw cestou).

diewcatqoo
29. júl 2023

Wtf, naco taky traktat? Neboj sa, je nas dost takych, ktore sme rodili bez prehnanych poziadavok, aj pred 20 medikmi, ktorym je jedno, ci ine zeny koja/nekoja, ktore deti ockuju, idu s nim na rtg a rozne vysetrenia, ktore deti vychovavaju bez specialnych montessori a neviem akych metod, ktore normalne funguju v beznom zivote, dokazu sklbit aj dieta, aj pracu a ktore nemaju potrebu rypat do ostatnych.
Nech si kazdy riesi svoje materske problemy a matersky zivot ako uzna sam za vhodne. Vacsine ludom je to uplne jedno, ci niekto koji/nekoji, ockuje/neockuje a pod. To len niektore matky na rodicovskej/materskej, maju pocit, ze musia riesit tieto veci stale dokola 🙄

majlo1234
29. júl 2023

Je to ozaj hnus, nechat obchytkavat svoje male dieta cudzimi ludmi, nedavat dostatocny pozor, ohrozovat ho chorobami, nedopriat mu najlepsie materske mliecko a maminu bezvyhradnu lasku. Som zhrozena.

Taketo nieco si cakala? Ci mam pokracovat?

barbora19911
29. júl 2023

Je to určite stiahnuté z netu prosím ťa vymaž to lebo ide o plagiátorstvo ;)

sisa_s
29. júl 2023

Myslim, ze vsetkym je tu uprimne jedno, co robis a co nerobis so svojim dietatom...tie poznamky v style "Teraz sa podržte" su dost trapne a nauc sa aj ine slovo ako "Dokonca" 🙋‍♀️

kristinka92
29. júl 2023

gratulujeme 🙂 ak máš nejaky problém sama so sebou, tak to rieš, komunikuj s okolím, uvidis že ti to pomôže sa porozpravat s partnerom. neviem či ta doma nechvália dostatočne, alebo čo bol vlastne zmysel tohto príspevku..ale hlavne sa už toľko neopustaj

marcellka32
29. júl 2023

Nemám rada takéto vyvysovanie sa...nie si nič viac ako my ostatné;)

beata_k
29. júl 2023

Vsetko? A ked uz tak....nie kojit, ale DOJCIT ☝️Ceske mamicky koja, Slovenske dojcia.

guliver19
29. júl 2023

A teraz sa podrz, je to detinske a nudne😃

mondolina
29. júl 2023

ja som sa celkom pobavila🙈 mnohé sa v tom našli😉

4stanka4
29. júl 2023

A? druhé ženy a ich deti ma nezaujímajú....nech si každý vychováva a kŕmi deti čím chce...mne je to fakt jedno 🙂

sheila121
Odpoveď bola odstránená
kristinka92
29. júl 2023

@mondolina nemyslím si. skôr to bol nejaky trápny výkrik do tmy od autorky. len neviem čo bol cieľ tohto :D
tiež som rodila cisarskym, ake šokujúce že nie som jediná na svete však? dcerku všetci cudzí ľudia úplne zbožňujú lebo sa na každého usmieva. nedojcila som dlho a žijeme. ma všetky povinne očkovania. z príkrmov som tiež nerobila scény… a hlavne som nemala za potreby to tu každému vesat na nos na MK aby mi čo? zatlieskali?😅
ak to autorka potrebuje aby jej niekto zagratuloval tak sa pripájam ku gratulantom 🙂

candii
29. júl 2023

Kto mi vráti 2 minúty môjho života, kým som dočítala tento primitívny príspevok 🫣

luteam
29. júl 2023

Takze ak je niekto presvedceny ze inak je to spravne tak je to zle? Ved vychovavaj ako chces a nepovysuj sa nad druhe matky kazda milujuca matka chce to najlepsie pre svoje dieta a btw tvoja sestra nema svoj rozum ze neda spravit dietatu rtg po uraze hlavy? Najlepsie sa vyhovorit ze za to mozu druhi

vojtovicka
29. júl 2023

Mozno ma autorka uz dost pouciek zo strany okolia tak vybuchla 🤣 neposerte sa. Ja tie pocuvam aka som neplnohodnotna a ako moj zivot stojo za kkt lebo nemozem otehotniet. A ze je to urcite preto ze nie sme s muzom rovnakeho vierovyznania. A ano zijeme modernu dobu a aj tak to pocuvam. A obcas je to fakt na podobny vylev. Ja tuto diskusiu vobec nevnimam ako dehonestujucu a povysujucu ale skor ako ukazku toho ze nikto nie je dokonaly. Ani zivot sam.

sonicka19983
29. júl 2023

Ja som sa celkom zasmiala a ani tak nie na tom samotnom príspevku ale na tom ako trafené husy zagagali 🤭😆😁🤣🤪

mondolina
29. júl 2023

@kristinka92
irónia. nič iné.

danica2711
29. júl 2023

a teraz čo? Máme padnúť na zadok, či čo? Možno som natvrdlá, ale fakt neviem, načo a o čom bol tento príspevok

thoughtfulweirdo
29. júl 2023

Ja mám dojem, že všetko, čo si vymenovala, je dnes úplný mainstream. 99% matiek v mojom okolí je presne takých. Tak ak si sa chcela cítiť špeciálne, nevyšlo 🙂