icon

Z niektorých ľudí mi je zle

20. okt 2021

Ako útočili na moju kamarátku, ktorá je vážne chorá. Najprv kvôli tortam, potom kvôli háčkovaniu a teraz kvôli problému s bratmi
Tu je dôkaz že jej brat, ktorý živí rodinu mal nehodu. https://www.puchov.in/foto-policia-ziada-o-pomo...
Co sa týka horskej služby zaplatili to a vybavili. Vďaka jednej mamičke z koníka.
Pisala že minula dôchodok na darčeky, ale zároveň ta suma obsahovsaa aj peniaze na charitu. Nechápem prečo by si so svojím dôchodkom a peniazmi ktoré zarobí za hand made výrobky predaj nemohla robiť čo chce. Fakt smutné. Diskusiu o oblatkach a salku som založila schválne aby som videla reakcie na.,, mamu'' ktorá nechce ublížiť babu. Už tu bolo viac takých diskusi kde ste sa smiali z opatrných mamiciek, ktoré mali dobre úmysly... A kamarátka Elly pôjde k lekárovi ale musí zohnať niekoho kto bude so zraneným bratom
Jej mama je tiež vážne chorá, V minulosti mala mozgové porážky, zázrak že sa z toho dostala. Musia hovoriť na ňu hlasno alebo priamo do ucha a ani jedno jej brat robiť nemôže. Tak jej to musí Elly prekladať.
A ona k psychiatrovi chodí a chce nájsť niekoho kto jej určí diagnózy co jej okrem schizofrénie, mentálnej retardaciu, adhd a goldenharovmu syndrómu ešte je. Môže to byť ocd a autisticka porucha... Mimochodom ako by ste sa cítili kebyže je toto vaše dieťa? A takto sa k nemu správajú? A chce predávať mydla, návody na hackohracky a uhackovane hračky. Ja jej to budem predávať. Ona odišla z Mk.

Diskusiu o šálku a smutné že sa sa len boji o

casavina
20. okt 2021

O čo tu vlastne ide?

jaskolka
20. okt 2021

Mam pocit, že táto kamarátka a Elly (slniečko elias) sú jedna a ta istá osoba. Ktovie možno aj to je ďalší priznak psychickej poruchy.

nafka0483
20. okt 2021

Alzbetka a co ze brat chodi do prace? Moze si vziat na vlastnu mamu alebo brata OCR. Alebo paragraf na sestru - sprievod k lekarovi.
Ak si ty ok, tak nevidis co za vyhovorky tu davas? Bud si Eli alebo ak si zdrava tak tvoje odpovede vobec nechapem.

autor
20. okt 2021

@nafka0483 navrhnem to jej bratovi. A tu je jej stránka https://m.facebook.com/MydielkovoAHacikovoUElly...

autor
20. okt 2021

@jaskolka nie som kamarátka.

vezuv_a_hekla
20. okt 2021

Panebože. Uvedom si, že drvivá väčšina po prečítaní príp. napísaní príspevku zabudla, že nejaká Elka existuje, a že ženám je fuk kto a kde je brat nejakej neznámej ženy z blbeho fóra. A už dupľom čo robí alebo nerobí s peniazmi. Tak sa treba odosobniť a neprežívať to tak. Brať to tu ako zábavu.... A nie doslova napísať srdcervúci román o žene, ktorú tu nikto nepozná a jej kamarátke (?), ktorá príliš prežíva dianie tu.

kittykat22
20. okt 2021

Prepac, ale keby pisala pod svojim nickom tak to je asi vsetkym jasne. Nie ona zaklada anonymne diskusie bez ladu a skladu. Ja chapem, ze moze mat zdrav. problemy ale my niesme vestice co maju doma kristalove gule, ze prave ta jedna, uplne mimo diskusia je od cloveka ktory potrebuje pomoc. Pokial si zalozi nick ktory bude stale pouzivat, tak sa tymto neprijemnostiam vyhne. Potom co som tu videla za tie roky, moc k tymto divno temam nemam doveru.

snowflake07
20. okt 2021

Tieto vecičky má na stránke @slnieckoelias .Ja som jej písala,nech nechodí na MK,lebo koník je len pre "silné žalúdky "Žiaľ , psychika a choroby spojené s ňou sú sviňa.Poznám vo svojom okolí podobný prípad a musíme sa s tým človekom baviť inak.Kto osobne nepozná,nepochopí.Možno keby stále písala pod svojím nickom a baby by ju poznali, tak by sa jej ušlo aj pekného slova,hoci by písala blbosti.Na druhej strane viem,že schyzofreniou človek je chvíľu iným človekom a diskusiu otvorí pod iným nickom,lebo je vtedy niekto iný.Tu pomôže len lekár , ale je to beh na dlhé trate.😟

maciatkoe
20. okt 2021

Toto je cele take smutne. Ona a kamaratka su jedna osoba. Vytvorila si imaginarnu kamaratku a akoze to pise kamaratka 😕. Nick tej baby alzbetka3012. Tu tiez pise, ze kamaratkine tvorby. A potom v starsich statusoch pise, ako sa jej pacia rozdiely vo vyske a pod. veci co pisala, ked pisala ako o sebe ta Elly. Ozaj to je dusevne ochorenie 😕.

moonlight1210
20. okt 2021

Citavala som niektore jej diskusie (hoci neviem, ci vsetky boli jej, kedze cast z nich bola ako anonym). Ale vyskytovali sa tu v poslednom case diskusie, kde sa podla vyjadrovania autorky dalo vycitat, ze asi ide o tu istu osobu. Aj ked raz pisala, ze je to ona, raz, ze je kamaratka toho niekoho, potom tusim sestra, alebo tak.

Kazdopadne - je to na vas, aby ste ju drzali mimo takychto sieti.
Kedze ona sama zaklada diskusie zdanlivo nesuvisiace, ludia nie su povinni citat vsetko, co sa na koniku objavi. Nie su ani povinni si spajat, kto je asi kto, vsimat si jeho prejav a ze to moze znamenat nejaku chorobu.

Kedze ludia citaju iba veci, ktore ich zaujmu (najcastejsie nazvom), vnimaju danu osobu len v tej konkretnej diskusii. A ak sa vyjadruje, zialbohu, z cesty, tak za tym nehladaju ihned nejaku chorobu. Skor vnimaju spociatku zvlastne, detinske zmyslanie. A pride im na dospelu osobu nelogicke.
Ak navyse na ich konkretne rady reaguje nadalej nelogicky, tak zacnu mat pocit, ze sa ich niekto snazi iba provokovat predstieranou hlupostou. Tak mu to oplatia.

Takze je to na vas, tebe a jej rodine, aby ste ju drzali mimo takychto sieti. Kludne jej ich zakazte v PC, v mobile.
Je to podobne, ako ked pustis trojrocne dieta do krizovatky, a potom ides odsudzovat soferov, ze nan nedali pozor, nevzali ho za ruku a nedoviedli k vam naspat domov.

Nabuduce miesto toho, aby ti bolo zle, zaloz temu, kde vysvetlis, o co ide. Upozornis ludi, o aku osobu ide. A poziadas o branie ohladu na nu.
Som presvedcena, ze nikto s tym problem mat nebude. Dokonca, ked by sa neskor nasiel niekto, kto by k nej bol netaktny, tak ho ostatni upozornia, o co ide. Lebo uz budu vediet.

Chapem, ze ta to nahnevalo, ale daj si vzdy odstup, porozmyslaj a nekonaj pod tlakom prvotnych emocii (to internet umoznuje, nereagovat hned, nie je to komunikacia tvarou v tvar). Nie si totiz potom o nic lepsia, nez ti, ktorych kritizujes.

antoniatonka
20. okt 2021

presne tato bolo pred mesiacmi ked islo o hackovanie, dobre rady nezaberali, tak sme boli za zle, slnieckoelias sa akoze odmlcala a prisla ju zachranovat alzbetka, ktora sa prave vtedy zaregistrovala, a ked sa spomenie co i len najmensi zaujem o kupu, hoc prispevok anonymny, zrazu je aj profil uvedeny, kde sa to da kupit

mentalna retardacia?
goldenharov syndrom?

https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/som-podla-vas-divna-3/?scrollto=first nerob z nas blaznov slnieckoelias

autor
20. okt 2021

@antoniatonka Pisala som to v jej mene lebo ona sa hanbila.

autor
20. okt 2021

@antoniatonka tie choroby ma v zázname.

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
20. okt 2021

@viestta áno tak. Možno príde jej sestra.

viestta
Odpoveď bola odstránená
nafka0483
20. okt 2021

Eli ma sestru?
Cize zije s mamkou a bratom (ktory je po operacii) a este ma brata, ktory zije inde a aj sestru?
A to nikto z nich im nevedel pomoct ani s tou fakturou za horsku sluzbu, ani ju nikto nevie vziat k lekarovi, ani dohliadnut aby brala lieky...??

autor
20. okt 2021

@viestta že mi diktovala

autor
20. okt 2021

@nafka0483 pretože ten druhy brat ma prhku povahu a nadával by. Preto to pred nimi aj ona aj jej mama chceli zatajiť. Ved jej zAkazal tu charitu. Nemohla mu to povedať a lieky berie a nezaberajú.

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
20. okt 2021

@nafka0483 obaja chodia do roboty a majú svoje rodiny. A navyše musí Eli platiť za Benzín keď ide s nou brat. Tak chodí s kamoškou z Levíc. Ale ta je odcestovaná. Príde cez víkend a keď bude mať voľno v práci ju zoberie k doktorovi. Ak teda zoženie opatrovateľku pre brata.

jaskolka
20. okt 2021

@nafka0483 tu sa nedopatrame, čo je ozaj pravda, a co je už vyplod duševnej choroby, ktorou táto autorka, slnieckoeluas aj Alžbetka neviem koľko trpí. Aj to s tou záchranou v horách a haváriou môže byť pravda, ale aj číry len výmysel. To ze dala link na nehodu, kľudne mohla si "spojiť"realny článok bratom, ktorý tiež dokonca nemusí existovať. Veď odrazu už má aj sestru, ktorá doteraz neexistovala. Absolútne už nie je možné veriť ničomu, čo píše, lebo očividne sa jedna o psychickú chorobu. Schizofrenik si môže vytvoriť aj celé svety, postavy, dialógy, dokonca sú aj prípady, kde človek si precital o nejakej vražde a v chorej mysli si "vzal do hlavy" že je on vrahom, a šiel sa udat. Takže autorka si môže v podstate vymyslieť hocičo, ale ona tomu aj verí, čiže neexistuje ju presvedčit o opaku. Ona môže teraz ozaj veriť tomu ze je kamarátkou, ktorá toto pise v jej mene.
Je mi tej ženy ľúto, lebo podľa prejavu nevyzerá že by bola nevzdelana alebo hlúpa, či z nejakej a sociálnej rodiny. Len.. Je chorá a nemôže za to. Je to veľmi smutné že zrejme nemá v okolí nikoho kto by ju presvedčil na poriadnu liečbu.

autor
20. okt 2021

@jaskolka ona nepôjde do nemocnice ani za svet. A už vôbec nie blízko jej bydkuska. Tam. Bola jedna baba zobrali jej telefón zakázali navstevy dávali elektro šoky a chceli aby sa zriekla viery v Boha. Preto nechce ísť lebo musí dodržiavať svoje rituály a bez nich by to nezvládla.

lesana25
20. okt 2021
janulik2008
20. okt 2021

Pane Bože netrep že jej prikázali zrieknuť sa Boha 😒

janulik2008
20. okt 2021

@lesana25 ja si beriem popcorn, tu to bude zaujímavé 😀

autor
20. okt 2021

@janulik2008 áno prikázali. Ona ich neposluchla

janka_23
20. okt 2021

Autorka naozaj vyhladaj pomoc, stačí hospitalizácia kde ti nastavia liečbu a budeš schopná normálne fungovať.

antoniatonka
20. okt 2021

co si pisala za nu? fakt si myslis, ze sme vsetky mechom udrete slnieckoelias? a uz si aj tehotna bola, hej? a ten baldachyn je pre koho?
elektrosoky, zrieknut sa boha, ... nemas pozerat horory, evidentne ti nerobia dobre
schizofrenia je vazna choroba, mozes byt nebezpecna aj svojmu okoliu

autor
20. okt 2021

@antoniatonka je to pravda