Zabudnuté dieťa v aute
Ahojte dievcata. Vcera sa objavila v mediach otrasna sprava , ako otec zabudol dieta v aute v tychto tropickych horucavach. Som z toho zhrozena, nemohla som v noci spat, je mi to strasne luto, hlavne to, ako to dvojrocne dievcatko muselo trpiet. Ja nepytam radu, ani sa na nic nepytam, len som sem proste napisala, lebo ma to trapi.
@filipal ale tu nejde o to, či by som zabudla ja, ale o to, že on to vlastne zmeniť nemohol, lebo on sa nerozhodol zabudnúť. Logicky, keby mal na výber, tak by si nevybral tam dieťa nechať. KEby mu hlavou preblesklo, vzadu mam dieťa, určite ho vyberie, proste, neviem prečo, ale mu to nepreblesklo, preto inak konať ani nemohol. Neda sa vedome nezabudnúť, to si totiž odporuje.
@filipal nikto nehovorí nič o chladnokrvnosti, porovnávaš dva extremy ale existuje aj zlatá stredná cesta... ja vo svojom prispevku rozhodne nenabadam k tomu aby sme nemali empatiu. Ale ak by trpeli chorobnou ,,precitlivelosťou,, niektoré profesie tak ich ani nemozu vykonávať lebo by sa zbláznili kolko utrpenia a problémov človek denne s druhými rieši. Empatia pre mna znamená že sa snažím porozumieť emociám a motívom druhého človeka ale nie že sa ,,zrutim spolu s ním,,.
@vejula ale to je o zodpovednosti. niektore veci jednoducho nemozeme zabudnut.
ked zabudnes chytit dieta za ruku, ked prechadzas cez cestu, tak ho zrazi auto. Ked zabudnes okno dokoran a male dieta ti z neho vypadne...
Nemozes to urobit.
Samozrejme su matky ktore zabudnu, aj nakrmit svoje dieta, aj pred krcmou, aj pred hernou....
ale normalna matka to nezabudne, inac by bolo ovela viac mrtvych deti.
@filipal dá sa to nazvať nezodpovednosťou ak chceš, ale faktom je, že on to svojou vôlou zmeniť nemohol, pretože on tam to dieťa nezabudol vedome. Čiže si nemohol povedať v tom momente ako vystupoval, teraz nezabudnem dieťa vytiahnuť z auta, lebo to by ho najprv muselo napadnúť, že tam to dieťa má, ale jeho to nenapadlo. Takže v čom je vlastne jeho vina, ked to vedome ovplyvniť nemohol?
@sardinka333 ok ok Sardinka, nevrtaj sa uz v mojom psychologickom profile tolko
@filipal ty ako vieš že ,,zle,,? Ak niekto nemože koli sprave v telke alebo novinách SPAŤ...je zhrozený a musí o tom viesť aspon diskusiu lebo ho to trapi tak z mojho pohladu je neurotický. Z tvojho ,,precitlivený,, a kto to tak neprežíva ( je z toho ,,len,, smutný ale može spať a nie je ,,zhrozený,,) tak je z tvojho pohladu chladnokrvný a nemá empatiu. Ja si možem dovoliť robiť aj nejake usudky z tejto problematiky nakolko ju mam odžitu a naštudovanu odpredu aj odzadu.
Je jedno akym terminom sa to tu nazve ,zabitie ,vražda ,dieta je mrtve a otca nic neospravedlnuje .....
Pre vsetkych, co si myslia, ze im sa nic podobne nemoze stat a odsudzuju. Ja by som si na vasom mieste dala pozor, lebo v zivote to tak byva, ze pokial neviete pochopit ako niekto nieco mohol tak nezmyselne spravit / nespravit, tak vam zivot prichysta nejaku "zabavnu" prihodu, aby ste mali moznost pochopit ako je nieco take mozne.
Jasne matka nevie nieco take pochopit, nakolko vsetky jej myslienky sa tocia okolo dietata / deti a to cely den.
Ale otec a naviac, ked nevedel kde mu hlava stoji, kvoli podnikaniu, to je bohuzial ina vec.
Niketo tu povedal, ze on nemoze byt pod stresom, tak to je zase len dokaz, ze niekto nevie o com toci...
@filipal
@aristka myslím, že tomu otcovi je vaše ospravedlnenie, či prepačenie, niekde. JA dufam, že sa niekedy v živote dokaže zmieriť sám so sebou... A že si uvedomí, že keby skutočne išlo o jeho vedome konanie, keby si mohol vybrať ako sa zachová, nikdy by svoje dieťa nezabil.
Také kategorické vyhlasenie, podla mna niesu celkom na mieste, v tomto prípade, ale chápem, že nie každý so mnou musí súhlasiť.
@sardinka333 nestrhnes ma do svojej témy, ani sa pred tebou nebudem obhajovať, ani sa s tebou hádať. Je mi jasné, ze v každej diskusii sa nájde podobný typ človeka, ktorý sa cíti byť "poverený a náležite svetaznaly" ohodnotiť kvality pôvodcu diskusie. Ale nechce sa mi, chapes, nebaví ma to
@filipal čo je to za blbost? "on sa mohol rozhodnúť, či to dieťa bude žiť alebo umrie"? Podľa tejto logiky sa teda rozhodol, že dieťa umrie? Podľa tejto logiky sa potom aj matka zle rozhodla, keď ráno neodviezla dieťa ona ale zverila ho otcovi...
Je mi z vás odsudzujúcich zle, milé " empatické " maminky...
Dámy, je mi vás ľúto. Naozaj nemáte nič dôležitejšie a zaujímavejšie na práci, ako "duchaplne" diskutovať o hroznej tragédii?! Založiť diskusiu na túto tému dokáže len veľmi úbohý človiečik. Väčším prínosom by bolo prečítať deťom rozprávku alebo ich zobrať k vode, nie masírovať si tu ego na margo cudzieho nešťastia. Úprimnú sústrasť rodine.
@vejula ja citam tvoje komentare a nechapem ,preco sa ho tak zastavas? poznas ho vari??? je to strasne co sa stalo a samozrejme ,ze jeho zivot bude peklo na zemi ,pretoze nechal svoje dieta v aute,zabudol ho tam aj ked nechtiac ....ale to ho tym ospravedlnuje??? mas aj ty deti ,vies si predstavit ,ze by sa to stalo tebe? ze by si ty ,ci tvoj muz zabudli svoje dieta v aute a ono by sa doslova uvarilo v aute? pises o karte ,psovi a ako sa to da porovnavat s dietatom? kazdy mozme zabudnut ,milion veci mame na starosti ,ale zabudnut na svoje dieta?
ako sa da zabudnut dieta - no mne sa to podarilo, a hned 2x. ked mal mladsi 3m, na ihrisku som ho odstavila v kociku do stredu, len aby som si ho vsimla. za 2h co sme na tom ihrisku boli, som ku kociku ani nepachla. po 2h ma napadlo, ze k tomu kociku nikto nechodi. a bodaj by, ked bol moj...
a druhy krat, tesne po tom (alebo pred tym, uz si nepamätam), isla som kupovat topanky pre starsieho. vosla som do obchodu - 2 ruky plne - starsie dieta a vajicko. vysla som z obchodu - 2 ruky plne - starsie dieta a topanky. zbadala som sa pri vytahu...skratka som sa vtedy tak sustredila na to jedno dieta, ze to druhe mi totalne vypadlo z hlavy... mala som len stastie, ze sa nic neudialo...a to som matka...
a minuly rok sme si s muzom menili role - muz chodil po syna po telocviku, kym ja som bola na ceste s druhym. a kedze viem, kolko ma muz prace, a ze sa zvykne zabudnut, tak som mu pekne po ceste volala, ze ci uz je na ceste... a nie preto, ze by som mu nedoverovala, ale skratka viem, ze clovek, ked sa sustredi na jedno, tak to druhe mu unikne...
Jednoznačne, dieťa nie je predmet, ktoré sa môže zabudnúť v aute v týchto horúčavách už vôbec nie. Nikdy. A to, že je človek pod stresom neospravedlňuje.... Jedine, ak by fakt mal Alzheimera. Je vinny žiaľ, on s tým pocitom musí žiť a to pre neho najväčší trest. On to sám vie, len tá malá si takúto krutú smrť nezaslúžila ☹ Jej život bol v rukách jej otca. Keby to bola matka vedela, iste by mu ju do rúk nezverila... Ľutujem ju veľmi. Ja osobne by som s ním už viac nemohla žiť ....
@bajana nie on sa mohol rozhodnut, ale on mohol rozhodnut ci dieta takto kruto neumrie.
preboha, ved ked nie on, tak kto? On ho viezol. myslel na blbosti a nie na dieta v aute.
vy mile mamicky strasne obranujete dospeleho chlapa, 57 rocneho otca a zabudate, ze to bezbranne dietatko tam zomieralo (podla jednej lekarky 6 hodin, co dufam, ze nebolo tak dlho, a bolo to len zle pochopene redaktorom) v 76 stupnoch! Teplota v aute sa totiz zdvojnasobi. Malo pluzgiere na tvaricke, aj na tele, udusilo sa. Sadnite si do takto rozpaleneho auta, aby ste vedeli co to dieta prezivalo. Ano, sposobil to ten chlap.
Ako sa to tu rychlo zvrhnúť. Že "masirovanie ega na cudzom nešťastí".. preboha..
Myslim, ze cely tento pribeh je o jednej veci a to o tom, ze 50 rocny muz si zalozi novu rodinu, nabali si mladu zenu a splodi s nou 2 deti. Muz, ktory by sa uz mal tesit na vnucata, mozno uz aj nejake ma, ved z predosleho manzelstva ma dve deti a uzivat si konecne pokoj, lebo uz je vo veku, kedy si ho aj zasluzi po rokoch nekludu, odrazu ide chytit druhy dych a hrnie sa do cohosi, na co uz nema paru. A tak to dopadne, doma mlada zena, ktora potrebuje mlenca a partnera a pomocnika v domacnosti, dve malinke deti, ktore vyzaduju pozornost a su dosledkom stresu a vycerpania a este na dovazok narocna praca sefa reklamnych novin, ktora vyzaduje maximalne psychicke nasadenie...muz v 56 rokoch moze toto bez nasledkov zvladnut? Ani 30 rocny by to nezvladol, jednoducho tu zlyhala sustredenost, vytazena psychika, clovek konal podvedome, lebo vedomie bolo unavene...ja by som to , co sa stalo nazvala "karmou", je to vysledok ich zivotneho stylu, ich neuvazeneho spravania, honbou za niecim a zivot v takej chvili musi spravit raznu stopku, bohuzial , v tomto pripade, zaplatenu krutou danou. Ziaden sud uz nevymysli vacsi trest, nez aky tento muz dostal a po zvysok zivota iste prehodnoti kriteria, ake mal a ake ma mat...asi tolko...

@jazmina83 su doma predo mnou a ked su so mnou v aute ,idu do auta so mnou a aj z neho idu so mnou a to mam najmensie male dieta a vytahujem ho zo sedacky aj ked spi.....tu nie je co riesit ,nie je to tragedia ,ale obycajna vrazda.....