icon

Zabudnuté dieťa v aute

eri150
23. júl 2015

Ahojte dievcata. Vcera sa objavila v mediach otrasna sprava , ako otec zabudol dieta v aute v tychto tropickych horucavach. Som z toho zhrozena, nemohla som v noci spat, je mi to strasne luto, hlavne to, ako to dvojrocne dievcatko muselo trpiet. Ja nepytam radu, ani sa na nic nepytam, len som sem proste napisala, lebo ma to trapi.

Strana
z4
worker_falcon
23. júl 2015

je to des... otec je už teraz dostatočne vytrestaný a bude sa trestať celý život. Ten sa z tých liekov už asi nikdy nedostane... Chvíľková nepozornosť a niekoľko zničených životov...

dominika6
23. júl 2015

@eri150
je to tragédia a smutné je,že sa to stáva každý rok v lete a stále sú obeťou bud malinké deti,ktoré nemajú šancu sa ani odpútať zo sedačky,alebo búchať na okno,,alebo inak upozorniť...ja len nepochopím jedno,ako sa môže stať,že človek vystúpi z auta,zabuchne dvere a odíde,ked vie,že berie do auta dieťa..ved to malé dieťa stále šteboce v aute,upútava na seba pozornosť,mrví sa v sedačke...
následky si samozrejme každý bude niesť sám,tam je už zbytočne odsudzovať otca,aj ked by si zaslúžil el.kreslo..

namornicka
23. júl 2015

Toto nebola chvíľková nepozornosť. Chvíľková nepozornosť je, keď ti dieťa spadne z preliezky alebo nebodaj vletí na cestu, toto je nedbanlivosť najhrubšieho zrna. Otec to už nerozchodí a súrodenec dieťaťa bude rásť s tým, že sestrička mu zomrela, lebo ocko ju zabudol v aute a zhorela. Ja len dúfam, že to dieťa spalo a netrpelo.

viera27
23. júl 2015

@dominika6 no jednoducho sa to stat moze. Pokial obvykle vozi dietko do skolky/jasli mama a teda nema to otec ako rutinu, bolo to prenho vynimocne. Moj maly v aute vzdy zaspal na zadnej sedacke, takze ziadne mrvenie ani stebotanie sa nekonalo. Tak nejak si predstavujem, ze k tomu dojst bez problemov mohlo.

namornicka
23. júl 2015

@dominika6 Podľa mňa malé dieťa, keď ide ráno do jaslí alebo škôlky často ešte v aute zaspí, lebo muselo skoro vstávať. Keby štebotalo, ocko by sa s ňou bavil a nezabudol by ju.

worker_falcon
23. júl 2015

@viera27 alebo mu v čase vystupovania z auta zazvonil telefón, on ho zdvihol (myšlienky úplne inde), a nastúpila rutina pri bežnom vystupovaní auta - zabuchnúť dvere a do roboty.

tortelinka
23. júl 2015

@viera27 to by som ešte pochopila, nie je zvyknutý, zabuchne dvere a ide, to čo mi nejde do hlavy, že si v práci za celý deň nespomenie na dieťa, nevyskočí mu nejaká fotka v počítači, aby mu blikla v hlave kontrolka, že dieťa mal zo sebou

dominika6
23. júl 2015

@viera27
@namornicka
baby...áno niektoré nemajú ešte ani očká rozlepené a sú tichúčko,alebo je celkovo dieťa tiché aj ked nespí v aute...len z pohľadu človeka,ktorý vystúpi z auta,obzrie sa,či zamkol auto a nevšimne si dieťa v aute?..a ak nieje otec zvyknutý voziť dieťa,práveže 2x by mal byť ostražitý že ho vezie..ja neviem,je mi nejak z toho do plaču...a druhá vec,že od šiel poobede po ňu do jaslí...on tam vôbec ráno bol?? ??? asi ťažko...

bubelko
23. júl 2015

je to len dokaz toho, ze ludia su cim dalej pod väcsim stresom, sustredia sa na vsetko mozne, len nie na to, na co by mali...

princezna1212
23. júl 2015

Je to hrozné , priipájam sa, ale či to robia tie horúčavy...ráno tak teplo ešte nebolo , či ozaj stresy v práci, zas on je údajne vplyvný podnikateľ, takže nemaká za minimálku v strese, že aj o to príde... , či nezvyk, že on nenosí dieťa ráno.... Čo ja by som bola v ešte väčšej ostražitosti... Ja si neviem predstaviť, že by sa mi také čosi malo stať, ani so psom nikdy v živote. Vyjdem a vždy skontrolujem - čo som zabudla... Či koho? ☹ Nezávidím tej žene, ja by som ho asi zabila...

sardinka333
23. júl 2015

Ako je to strašné čo sa stalo...ale ludia!!!! To že koli tomu nemožeš spať, ze sa tým užieraš a na nič ine snad ani nemyslíš, premietaš si ako to dieťa trpelo je že chorobné!!! Tomu sa hovorí uzkostna porucha...možu nás trapiť veci, situácie, možeme mať strach, ale ak nás to takto ovlada tak to je už važne na diagnozu. AKo nechcem sa nikoho dotknuť, ale tiež mi to nedalo nenapisať...lebo to tiež nie je s ,,kostolným poriadkom,, takto prežívať správu z médií, ktoré tiež vieme ako podavaju veci. Tým nehovorím že máme byť bezcitný a nestarať sa, ale o čo ide médiám? Len rozosievať strach, trápenie a zlé veci.

Nepochopim ako mohol niekto zabudnuť na dieťa v aute (5 miestnom) ...bud to dieťa do auta on nedaval a teda o nom nevedel alebo ma niečo s pamäťou alebo šoferoval autobus a dieťa bolo na zadných sedadlách kde ho pri vystupovaní nevidel alebo neviem aké mozgové pochody sa musia udiať u človeka aby zabudol na dieťa, ktoré má v aute...uprimne ten človek nemohol byť ok...len to už media asi nenapisali...lebo neverím že nejaký inštinkt, zodpovednosť alebo nejaky ,,fleš,, nemal že si nespomenul na dieťa...ale žial stalo sa.
Ja som tiež zábudlivá, ale toto je pre mna zahada...

vejula
23. júl 2015

Baby ja napríklad nikdy neepochopím, vyjadrenie, nesmieš zabudnúť. No keby toho človeka vedome napadlo, na toto nesmiem zabudnúť, tak logicky by to nezabudol. Problém je v tom, že jeho práve to nenapadne, z nejakého dôvodu, ktorý nepozname my možno ani on, teda nem
Teraz trošku od veci, ale ja som velmi zabudliva, stalo sa mi niekolko krát, že som zabudla kreditku v samoobslužnej pokladni, dokonca sa mi stalo, že som bola na nakupe, psíka som priviazala pred obchodom a odišla bez neho. Nechala som ho tam 3 hodiny, kým mi doplo, že psa nemam doma a letela som pred obchod a už tam na mna čakali policajti. Mala som z toho strašne výčitky, ako je to možné, ako som mohla, ani manžel nechápal. A neraz mi povedal, že sa mam naučiť nezabudať. JA sa pýtam ako? Ved ako som písala, logicky, keby ma to napadlo v tom momente ,tak tu kartu, alebo toho psíka nezabudnem, ale problem je v tom, že mna to proste nenapadlo, že proste moja hlava mala akýsi výpadok.
Navyše v týchto horkách, otec už nebol najmladší, možno bol duchom už pri nejakom jednaní, zrejme obvykle malu do jasli nenosil a stalo sa. A teraz všetci na neho nadavaju, akoby to urobil naschvál, akoby bol tá najväčšia hyena pod slnkom, čo nemiluje svoje dieťa.

Podla mna by skôr mali do základnej výbyvy namotnovať nejaké čidlá na autosedačky, ktoré automaticky zapípaju, ked auto zastaví, že je v sedačke dieťa, aby sa takýmto veciam predchádzalo.

eri150
autor
23. júl 2015

Ja tomu tiez nerozumiem, ze si nespomenul za cely den na dieta. Ziadna blikajuca kontrolka, nic.Je mi strasne luto, ze v tychto horucavach clovek neobsedi vonku a nieto este niekolko hodin v rozpalenom ciernom aute. Ake peklo to dievcatko muselo zazivat.. Inak, toto sa asi stava, zabudnute deti v autach, len to nie je medializovane, lebo je to trebars v inych rocnych obdobiach. Kde maju myslienky ti ludia?

paskolinka
23. júl 2015

stava sa to kazdy rok a mozeme si byt isti, ze ti ludia to nerobia naschval. tazko to pochopit, ale stava sa to... je mi luto celej rodiny, aj otca, ten je vytrestany do konca zivota... 😒

eri150
autor
23. júl 2015

@sardinka333 Sardinka preboha!! Nemyslim, ze trpim nejakou poruchou, proste mi je to luto, ano, nemohla som kvoli tomu spat. Ako som sa stala matkou, ostala som citlivejsia na tieto spravy v mediach, nemozem vidiet alebo citat o trpiacich detoch a zvieratach.. Ale inak, pocitala som z takouto reakciou, ked som to sem davala, takze pohoda

tortelinka
23. júl 2015

@vejula to že zabudol, to sa stať môže, ale za cca 8 hodín mu ani raz nedoplo?inak, mne je ho veľmi ľúto, nedokážem si predstaviť čo prežíva...inak neviem čo to bola nejaká menšia ulička, nikto z okoloidúcich si nevšimol? či cez tmavé sklá asi nebolo vidieť ☹

dominika6
23. júl 2015

inak prehnané reakcie na takéto správy má zvyčajne úzkostlivejší rodič,väčšinou matky...môj muž napríklad nemôže pozerať v TV príbehy o postihnutých deťoch,hned povie prepni to,lebo mu je to ľúto a potom je rád,že my máme zdravé krásne babule...🙂

simsalabim
23. júl 2015

@vejula take zariadenie uz vymyslel maly chlapec...http://www.huffingtonpost.com/2014/06/26/middle...
Fakt by sa to malo spropagovat, lebo tieto veci sa deju v kazdom state kazde leto. Je to obrovska tragedia.

vejula
23. júl 2015

@tortelinka prečo zabudok, prečo ho to nenapadlo v práci... na toto sa nedá odpovedať, to ja neviem, určite ani on a ver mi, že sa určite sám seba pýta, prečo som zabudol, prečo ma to nenapadlo? Ale tak isto si neodpovie. Proste ho to nenapadlo. Bodka. Ver mi, že si to bude vyčítať do konca života. Vyčítať niečo, čo nemohol ovplyvniť, lebo vedome nezabudnúť sa proste neda. Toto ide mimo človeka, nieje to spôsobené jeho vôlou, jeho rozhodnutím, preto to ani vedome nemohol zmeniť.

miriam11
23. júl 2015

@eri150 ja som tiez z toho uplne zhrozena, normalne mi bolo do placu. Nemozem pozerat take spravy, nerobi mi to dobre. Aj ja mam na toto asi prehnane reakcie, ale co sa deti tyka, nikdy som nenechala v aute same deti, ani minutu, ani ked by som si len mala odskocit do obchodu, nikdy. Dnes dalsi pripad pisu, ako matka nechala 5 rocnu dceru 4 hodiny v aute vraj spat a s ostatnymi dcerami isla na vylet. Ja neviem, uz spravy pozerat ani nebudem, lebo je mi z toho zle. Zda sa mi to ako vymyslene, to nemoze byt pravda. Co su ludia tak vystresovani asi, ked dokazu zabudnut - nechat dieta bez dozoru.

paskolinka
23. júl 2015

osobne si myslim, ze uz ked raz zabudol, tak to, ze si potom nespomenul nie je vobec cudne. zena mysli pocas pracovnej doby na 500 sukromnych veci, co nakupit na veceru, ci dietatu nie je v skolke zima v tych sandalkoch, ci spapa cely obed ked maju zase ten privarok... chlapi to tak nemaju... aspon vacsinou nie. takze mna to neprekvapuje. ak raz zabudnes, tak to ze si vcas spomenies je potom skor vec nahody a stastia. on ho prosto nemal...

0silvia0
23. júl 2015

nešťastná náhoda... starší chlap, ktorý už má nárok zabúdať a starší človek v tomto počasí ledva žije... dieťa, ktoré malo byť odvezené do jaslí - je leto, možno mal chlap v hlave prádzninový režim čo sa detí týka... inak ľutujem deti, ktoré musia chodiť v takejto horúčave do jaslí a škôlky 😒 😒

aristka
23. júl 2015

Obesit za gule a strcit do pece ,kde je 100stupňou ....je to neospravedlnitelne zabudnut na vlastne decko a nechat ho uvarit za živa ....

sardinka333
23. júl 2015

@eri150 a ty si myslíš že ,,blázon,, si myslí že je ,,blázon,,? 🙂 🙂 🙂 (to na margo toho že si nemyslíš že trpíš uzkostnou poruchou) poruchou možno nie ale nabehom na nu rozhodne...
Ak to nemožeš vidieť a čítať tak to nečítaj a nepozeraj...nie vždy sa tomu da samozrejme vyhnuť, ale na 90% ano. Ani mne fotky trpiacich nerobia psychicky dobre...alebo take mrtve deti v Syrii vo veku tých mojich...nepekný pohlad trhajuci srdce...ale takýto je svet v ktorom žijeme. Ak niekto koli tomu nemože spať a musi to prebrať na koni...ale ok, niekde sa ,,vykecať,, treba.

filipal
23. júl 2015

nie, nieco take sa neda ospravedlnit. za dieta sme zodpovedni my rodicia, dieta je uplne bezbranne. mozeme sa to snazit pochopit, vysvetlit, ale odpustit sa to neda....

filipal
23. júl 2015

@sardinka333 su ludia, ktori maju vacsiu empatiu a su taki, co nemaju ziadnu. Na zmeranie empatie existuje aj test. V tomto pripade sa zrejme nejedna o uzkostnu poruchu, iba o vacsiu precitlivenost.
Urcite sympatickejsie u zeny matky, ako uplna chladnokrvnost.
Aj ked, takym ludom sa lahsie zije, to urcite...

vejula
23. júl 2015

@aristka
@filipal baby prosím skuste mi vysvetliť, ako sa dá vedome nezabudnúť, možno som blbá, ale ja nechapem.

jazmina83
23. júl 2015

Preboha načo to tu riešite???!!! Malej to život nevráti, nenechali ste ju v tom aute vy, neboli ste tam, nie ste ten otec. Nikdy nehovor nikdy! Neviete čo sa môže stať Vám, starajte sa o svoje deti,viete kde vlastne sú ,kým tu riešite iných? Celej rodine úprimnú sústrasť a malinká nech odpočíva v pokoji ☹ strašná tragédia

filipal
23. júl 2015

@vejula neverim, ze ty by si zabudla dieta v aute. stale myslis na to, co je ti najcennejsie, ci mu nie je teplo, ci netrpi...podla mna, to je materinska laska. Prve, co urobis po vystupeni z auta ho skontrolujes, nechces ho nechat v tej horucave uz ani sekundu...lebo ako vypnes motor a vypne klimatizacia, okamzite zacne stupat teplota.
Karta a pes asi pre teba az tolko neznamenaju. to neviem, musela by si hladat v svojom podvedomi...
Jasne, zabudat je ludske a nevedome, viem, naco narazas....

loginexistuje
23. júl 2015

@vejula zabudnut mozes v aute kluce, knihu, mobil, ale nie dieta ..... a nie na 7+ hodin.... ale tak mozno mal tatko Alzheimera kedze uz sa blizil k 60 tke, ktovie...

Strana
z4