icon

Zákaz mobilov a tabletov v školách od 2025: Váš názor?

10. dec 2024

Čo si o tom myslíte?

Strana
z4
mamelka
13. dec 2024

U nás dievčatá nenosia. Nosili ale telefón museli vypnutý odovzdať. Dcéra meškali tento týždeň a volala som triednej. Ja som ako dieťa nemala telefón, vedela som,že zo školy sa ide rovno domov. Naše baby keď idú tak kecaju s kamoskami, alebo keď idú spolu baby ráno tak kecaju alebo sa hádajú. A fungujeme...na krúžok idú a prídu...

mon29
13. dec 2024

Velmi schvalujem.. Dcera chodila do skoly kde poizivanie mobilov bolo v podstate free.. Ze co sa tam dialo, pomlcim, teraz prestupila, tu je uz zakaz, uplne ine dieta, ine zaujmy atd.. Takze za mna anooo

jarkagrm
13. dec 2024

@ssimusska hej tak to je super pravidelná odpoveď od ziakov počkajte niekto mi píše a to vám príde normálne?

ssimusska
13. dec 2024

@jarkagrm nie nepríde 🙂 to nikde ani nepíšem. Len s tým ani nemám skúsenosť u nás boli žiaci vychovaný, vedeli čo môžu a čo nie.

nika_17
13. dec 2024

Na našej škole je to už teraz

kapurka270
13. dec 2024

súhlasím

pimpulienka
13. dec 2024

Áno som plne za.
Už to dávno tak majú, tam kde chodí dcéra. Mobil dostávajú až po vyučovaní.. to iste platí o ďalšej elektronike.

danielahamar
13. dec 2024

@letfenixa ja ano a keby deti nemali mobil v škole, tak to ani neviem, že sa niečo také deje a treba mu pomôcť hneď v tom okamihu, kedy to gradovalo.

gigie24
13. dec 2024

Velmi spravne opatrenie 😇👍

viera1984
13. dec 2024

@ssimusska odporúčam skúsiť učiť na strednej a pochopíte 🙏

rata
13. dec 2024

V ZŠ, kde učím, tak fungujeme už 10 rokov. Počas prvej hodiny pozbierame mobily do skrinky a celý deň sú skrinky v zborovni. Sústredenie detí počas hodín je katastrofálne, neviem si predstaviť, ako by to vyzeralo, keby každú prestávku mali v rukách telefón.

leidin
13. dec 2024

No neviem, ale urcite ma strasne vytacali take individua co sa natacali na hodinach a cakali ze pride obrovska slava, peniaze akoze neviem proste obsah eeeh. Uplne hlupe vysielanie a bolo toho dost vela. Piste piste ty kks. Ze im neni trapne.

andreatytler
13. dec 2024

Aj v Toronte zakazali tento rok. Tiez schvalujem.
1-6 stupen zakaz mobilov na cely cas co su v skole.
6-12 stupen zakaz mobilov pocas vyucovacej hodiny.

kvetinka_2
15. dec 2024

Ja s tým zásadne nesúhlasím, pretože veľa škôl využíva napr. Edupage, či Bez kriedy, kde im učitelia priamo na hodine spracúvajú rôzne úlohy, testy, využívajú PowerPointove prezentácie. Myslím si, že sa naučia aj nebezpečí internete a AI. Ale som proti tomu, aby tie zariadenia využívali pre social media. Malo, by to byť lepšie ošetrené. Mňa napríklad napadli erárne školské zariadenia ( aj mimo informatiku učebňu), ale to by MŠ, chcelo vyčleniť väčšie financie a otázkou by bolo, odkiaľ, by ich brali.

nahodnemeno123
6. jan 2025

Dôvody prečo je to blbosť: 1. Potrebujem si zavolať ale mobil mám v zeleznej krabicy ako u nás na škole 2. Chces si odfotiť poznámky z tabule pretože som si ich nestihol dopísať a učiteľka neposiela poznámky na edupage 3. Napríklad si zabudem domácu úlohu ale mám ju odfotenú na mobile 4. Potrebujem mame napísať aby my poslala ospravedlnenku na edupage pretože zabudla a ja idem po napríklad 3-4 hodine do doktora nie učiteľka ma nepustí kvôli nejakému tupemu zákonu ktorý je zbytočný a robí všetko len horšie. ČASŤ 2

nahodnemeno123
6. jan 2025

@nahodnemeno123 tak bud nech ich nechajú úplne alebo aspoň na prestávky

nahodnemeno123
6. jan 2025

@nahodnemeno123 ČASŤ 3. u nás na škole chodí autobus po 6. Hodine a žiaci len tak tak stíhajú na obed pretože 80% žiakov chodí tým autobusom AKO MAJÚ STIHNÚŤ ÍSŤ NA AUTOBUS KEĎ BUDÚ ČAKAŤ V RADE 300 ŽIAKOV 2. KRÁT PRETOŽE STUPÍDNE BRATIE MOBILOV AJ RADY NA OBEDOCH

maciatkolulu
6. jan 2025

@nahodnemeno123 aby mIIII,treba sa doučiť,prípadne ísť o ročník nižšie,aby sa stíhalo odpisovanie poznámok,na iných školách si poznámky decká robia samé. Ja viem,že sú aj slabší žiaci,ale tí sú integrovani,poväčšine,ostatní by mali stíhať. Ale mám riešenie,zobrať si digitálny foťák. Držím palce.

kvoli
6. jan 2025

@nahodnemeno123 ja len k tomu lekárovi, ja volám učiteľke nie synovi, že prídem počas vyučovania poňho, prípadne, že ho má uvoľniť z vyučovania 🤷

shee11
6. jan 2025

@nahodnemeno123 ako sme my, deti rokov 80tych mohli vyštudovať 🙈😃

erikama8
5. sep 2025

no čo som čítala naši nemôžu mať telefony, myslite že aj také hodinky by im vadili. chceli sme dcére kupit aby vedela aspon mať pojem o čase, majú deti vaše?

jana_eyre_2
5. sep 2025
@erikama8

no čo som čítala naši nemôžu mať telefony, myslite že aj také hodinky by im vadili. chceli sme dcére kupit aby vedela aspon mať pojem o čase, majú deti vaše?

@erikama8 u nás v škole v školskom poriadku sú zakázané aj tie - ale máme to tak, že všetky zariadenia sa ukladajú do skriniek pred začatím vyučovania a keď skončia tak si to vyberajú.. predpokladám že takto dávajú deti aj hodinky..

keď moje deti ešte nemali mobil, mali hodinky a v škole to vždy vadilo, ale kvôli ceste hodinky mali v taške aby som videla kde sú a aby mi v prípade núdze mohli zavolať.. (a že sa to hodilo, keď nikto najstaršiemu synovi nechcel pomôcť, bol druhacik, papuče mu zakeraci schovali a on nevedel čo robiť, tak mi volal s plačom.. mal vtedy učiteľa ktorý nemal moc pochopenie pre detské trápenia)

teraz majú starsi mobily, ktoré dávajú do skriniek, najmladší tretiak mobil ani hodinky neberie do školy, ale chodí ráno so súrodencami a má učiteľky ktoré riešia zodpovedne ak by niečo takže ten nepotrebuje mi volať, alebo zbehne za bratom či sestrou a môžu riešiť spoločne.. ale teda na zistenie času majú miband/fitnaramok na ruke - ten v škole nevadí, lebo sa nestane že cez hodinu začne vyvolávať rodič (toto bol hlavný dôvod prečo volacie hodinky prekážali)

saxana000
5. sep 2025

Nasa chodi s hodinkami do skoly maju funkciu ze ich viem zamknut aby ich nepouzivala pocas vyucovania ale od januara hodinky mat nesmie ani v spankovom rezime.tak si ich da do tasky hend ked pride do satne a pri odchode zo skoly si ich znova nasadi.ked sa odpipne tak mi zavola ze ide uz domov aby som si ja vedela odstopovat ci nejde domov nejak podozrivo dlho.nikomu ich neodovzdava ale vie ze keby ich vytiahla cez vyucovanie bude mat pruser tam aj doma hodunky jej zoberem a bez nich sama nepachne ani do skoly ani zo skoly ani von s kamoskami

krstn003
12. sep 2025
@erikama8

@erikama8 naša dostala keď išla do prvej hodinky sú od carneo avšak na jednu stranu som aj rada že tie telefóny nedovolia aspoň si nezávidia deti

Strana
z4