icon

Zákonnosť potratov: Aké sú vaše názory a skúsenosti?

adamndndjdj
26. okt 2024

Aká je vaša predstava o zákonnosti potratov na Slovensku? Myslíte si, že by mali byť potraty legálne a prístupné pre všetky ženy, alebo by mali existovať prísnejšie regulácie? Aké faktory by mali ovplyvniť rozhodovanie žien v tejto otázke? Zdieľajte svoje názory a skúsenosti, aby sme spoločne prebrali túto dôležitú tému.

Strana
z2
gribka1
26. okt 2024

Neviem sa vyjadriť odborne, to nech sa vysvetľuje ženám, ktoré sa pre to rozhodnú. Ale pre mňa je dôležité, aby sa rozhodli slobodne, nikto iný za nich nemá rozhodovať.

minenkak
26. okt 2024

@adamndndjdj samozrejme ,že by mali byť prístupné všetkým ženám,ale mala by byt v skolách a aj v rodinách naozaj rozsiahla sexuálna výchova a prístupná všetkým

s_o_n_i_k_e
26. okt 2024

Potrat legálny, žena sa má sama a slobodne rozhodnúť, nikto nemá právo za ňu rozhodovať. Jej telo jej rozhodnutie. Skôr by som sa sústredila na to ako riešiť prevenciu na školách a vzdelávať mladých ľudí ohľadom ochrany/ antikoncepcie.

leidin
26. okt 2024

Nema to vyznam niekoho nutit mat dieta. Je to zivot ale aj jej.

viestta
26. okt 2024

Potrat je legalny za splnenia zakonnych podmienok. Nasa legislativa by mala povolit ukoncenie tehotenstva farmakologikami, ktore je pre zenu setrnejsie

pribinak
26. okt 2024

Že už na základnej škole by mala byt sexuálna výchova aby mládež bola vedená k zodpovednosti a žiadna žena nemusela riešiť či ísť alebo neísť na potrat

annm81
26. okt 2024

Myslím, že tak, ako je to nastavené dnes, je to dobrý kompromis medzi právom na život dieťaťa a právom matky na telesnú integritu. Ak sa k tomu pridá sexuálna výchova a dostupnosť antikoncepcie, počet potratov bude nizky alebo bude klesať. Tu ale hovorím o potrate, na ktorý nie je medicínsky dôvod. Ak je ohrozená matka, alebo je dieťa vážne postihnuté, v zásade by som bola schopná uvažovať o potratoch v podstate do termínu pôrodu. (Nechcem to tu teraz do detailov rozvádzať, ale samozrejme to má svoje odtiene v závislosti od závažnosti zdravotného stavu a v tom, ako by bolo ošetrené možné zneužitie).

bosorkabb
26. okt 2024

Je to rozhodnutie ženy a tak to má ostať.
Posilniť by sa mala sexuálna výchova a plánované rodičovstvo na školách.

zuzanita1609
26. okt 2024

Sexuálna výchova na školách ako povinný predmet a umožniť žene sa slobodne rozhodnúť. (Všimla som si už dávnejšie,že to najviac ale riešia muži,čiže tí, ktorí nemajú o tom ani šajnu).

really8
26. okt 2024

Uplne zbytocna tema o nesmrtelnosti chrusta. Zase sa tu budu dotahovat a nie je mozne dospiet k vseobecnej spokojnosti ani konsenzu.

pandorra
26. okt 2024

Sucasna uprava by mala byt ponechana a umozneny farmakologicky sposob prerusenia tak ako to je v inych civilizovanych krajinach.

ivangeline
26. okt 2024

No to je asi ako s legalizovaním drog. Dobre to nie je ale lepšie ako robiť to ilegálne a privodiť si ešte väčšie trápenie. Ba až smrť. Skôr treba posilniť vzťahy, väzby, podporovať rodiny, ..

deti95060810
26. okt 2024

nech je to aspoň takto... každý sa rozhodne ako chce a mu to vyhovuje....

rozculena
26. okt 2024

@adamndndjdj a ty prečo nedáš svoj názor?

rozculena
26. okt 2024

Dlhodobo čísla klesajú,tak čo chceš riešiť,nemáš žiadny iný problém?
https://www.trend.sk/spravy/pocet-potratov-slov...

vorkola
26. okt 2024

@adamndndjdj No ja sama za seba, potraty by som podla zakona & paragrafu , toho a toho ktory by obsahoval v uzakonenom zakone vrazdu nenarodeneho cloveka...atd. UPT= VRAZDA. Co k tomu dodat.takmer kazda jedna zena ,ci uz sama alebo z donutenia, na starost, a niektora aj hned po UPT, trpi , tzv , POSTABORTIVNYM SYNDRONOM, Skor sa pacienti dostanu z alkoholu,alebo z drog, ale vrazdu nenarodeneho sa uz neda vratit,. a po case sa pacientky musia liecit na psychiatrii. A nakoniec,jedna moja kamaratka ( mudr.lekarka )mi hovorila, ze velmi vela pacientiek co malo rakovinu, hoci coho, tak väcsinou mali za sebou UPT, Mozno ze ta rakovina moze mat suvis s tym umelym potratom.Co ak tam kusocek z toho telicka,( je to novy zivot, so svojou krvnou skupinou, a vlastne aj celkove biologicky novy clovek ),.trosku v maternici zostalo ,a bunky sa zacali premienat na zlé,teda rakovinove .lebo novemu cloveku nebolo dovolene narodit sa,,kedze potraty sa uz robia vsemoznymi sposobmi, dokonca aj tou tabletkou,, a co ak tam zostalo co i len mm z roznych casti telicka, a zacne to kvasit, bujniet, v podstate je to cudzie v teleso, v tele matky , az to moze bujniet do rakoviny. Ale netvrdime to. nic nemame potvrdene .to su len nase uvazovania,, Mozno za 10 rokov ,ak svet bude,potvrdi medicina aj toto, ,Ako je potvrdene ze vela fajciarov dostane po case rakovinu pluc

vorkola
26. okt 2024

@annm81 Do terminu porodu,? vsak to uz je hotovy clovek,to akoze chces aby sa zabilo zdrave donosene dieta ? No tak toto by ani zver nespravila,

rozculena
26. okt 2024

@vorkola ty si padla z višne s tou rakovinou
ešte mi vysvetli,prečo majú rakovinu aj ženy,ktoré žiadny potrat nepodstúpili...

lenkasarka
26. okt 2024

@vorkola vy ste tu dnes viaceré na nejakých praškoch.

lenkasarka
26. okt 2024

@rozculena zamýšľam sa ako je možné,že rakovinu majú aj muži a deti. Toto jeden normálny človek snáď ani nemohol napísať

hefo
27. okt 2024

Ideálny by bol potrat do 18 rokov veku dieťata. Však keď sa ukáže, že je ten veľký zhluk buniek postihnutý, alebo za nič nestojí, nevychované je to, tak by bolo dobré mať možnosť sa toho problému zbaviť...

jednoduchomaria89
27. okt 2024

Nerozumiem prečo stále ľudia riešia tieto "kulturno-eticke" záležitosti , či už ide o potraty, tranzicie, sobáše rovnakého pohlavia, eutanáziu, marihuanu na vlastnú spotrebu (povolenú napr na medicínske účely ) atď , nech sa urobí poriadna legislatíva podľa najlepších EU štandardov a nech si robí kazdy čo chce a uzná za vhodné a politici nech sa venujú ekonomickému a hospodárskemu rozvoju krajiny

annm81
27. okt 2024

@vorkola Ja by som aj, v rámci toho, kedy stíham napísať nejakú odpoveď, bola schopná diskutovať o detailoch, ale to predpokladá, že spoludiskutujúci je schopný a ochotný vnímať, čo ten druhý píše. A ja som určite nepisala to, čo tvrdíš, takže ďalej diskusia s tebou asi nemá žiadny význam.

P.S. Zver by to nespravila. Okrem tej, čo to spraví, že?

minenkak
27. okt 2024

@vorkola ty a tá druhá strana,ženy žijúce zdravo bez potratu a aj tak majú rakovinu,to je potom čo.Nrjako to nezapadá do toho čo píšeš

Boha tieto konšpirácie tu

eva8
27. okt 2024

zastanem sa @vorkola
To nie su konspiracie, to je len prezdielane uvazovanie. Preco sa nepodelit o myslienku? Ludia predsa komunikuju

sulejmanka
27. okt 2024

@vorkola mňa zaujala táto časť “takmer kazda jedna zena ,ci uz sama alebo z donutenia, na starost, a niektora aj hned po UPT, trpi , tzv , POSTABORTIVNYM SYNDRONOM”.

Vies mi to prosím nejako doložiť? Myslím tu prevalenciu. Pretože nedávno som prekladala štúdiu kde sa píše o diametrálne inom čísle. Ďakujem

cacianka
27. okt 2024

@zuzanita1609 mužom by mali sexuálnu výchovu pridať hodiny, aj s praktickými skúsenosťami, 1-3 mesiace reálny kurz starostlivosti o dieťa 24/7

bosorkabb
27. okt 2024

@vorkola rakovinu majú muži, deti aj ženy. S potratom to nemá spoločne nič.
Psychiatrické oddelenia neplnia ženy po potrate.
Celý tvoj príspevok je jeden veľký blud.

mama_
Autor odpoveď zmazal
pandorra
27. okt 2024

@hefo ja som za to, aby boli potraty okrem tych ktore ohrozuju zdravie zien zakazane, ale kazdy muz ktory opusti zenu s dietatom, neprispieva jej adekvatne na nu a na dieta bol trestne stihany. Tych pripadov, ked chlap opusti zenu a potom si uziva tu na modrom koniku je velmi vela. Zeny s detmi potom tru biedu a su na pokraji chudoby. Vyzivne u nas tazko vymozitelne alebo na smiech.

Strana
z2