Žalúzie verzus rolety do nového domu
Ahojte viem ze to sem moc nepatri ale chcela som vediet nazore skusenosti ci niektora z vas ma...stavame domcek a rozmyslame ci dat zaluzie alebo rolety?rolety zase urobia tmu a su lepsie na udrzbu ale zase zaluzie sa mi pacia viac dizajnovo na dome ze aj cez den ich mozem mat spustene nie ako rolety
@matkamirko tak to by som sa pozrela ako by si tahala do 15 m vysky vapku...nie každi ma maly bungalov, ale 3poschodovu velku kravu.
@matkamirko mne na reber nikto nevylezie z rodiny. e zaclony a zavesy a hotovo
@matkamirko a? kazdi si spravime ako nám je pohodlnejšie, odpovedala som na otazku autorky, každeho osobna vec si myslim co ma v dome a ja z celej duse nenavidim keď mam mat cez den tmu, to možme zit aj v jaskyni
@matkamirko kto do teba rypal, ja som povedala svoj nazor, ocovidne ty chces mne vnutit ten tvoj. Ja sa doma nikomu prosit nebudem aby natiahol wapku aky sa drbal na reber do 15 metrovej vysky aby cistil zaluzie, tak. isto som alergicka, upratujem kazdi druhy den prach, zaclony periem raz za mesiac a? a ti ue mate karcher sa mam roztopit? ano aj my ju mame, ale od tal po tal... myslim si ze tato nezmyselna debata pre mna skončila
Tiež som sa dlho nevedel rozhodnúť, keďže aj žalúzie aj rolety majú svoje výhody ale po návšteve showroomu Umbroll vo Zvolene som sa nakoniec rozhodol pre vonkajšie žalúzie s "S"-kovými lamelami. Myslím, že lepšie som sa rozhodnúť nemohol.
@petra844 za mňa žalúzie. Máme aj aj. Rolety spravia absolútnu tmu, tie máme v spálni. Žalúzie sa dajú všelijako podľa potreby natočiť, a keď ich úplne zatvoríme, tak tá tma je tiež dostatočná, aj keď nie úplne taká ako pri roletách. Výhodou ale je práve to natáčanie, ako potrebuješ. My napr. v lete natočíme tak, aby nepražilo slnko dnu a pritom tam nemáme úplnú tmu.

asi už je neskoro, ale tak my sme si dali tiež spomínané Z-tkové vonkajšie hliníkové žalúzie a nikdy sme so žiadnym búchaním pri väčšom vetre či búrke nemali. Máme ich s motorom, dajú sa ovládať aj cez appku v mobile, čo je super celkom, lebo už som ich pár krát nechal otvorené a hlavne teraz v lete ich viem zavrieť aj z práce, čo je úplne mega posun od vnútorných žalúzií, čo sa furt prášili. Tiež to nie je žiadne Poľsko, robia to niekde v Čechách, firma Neva tuším by to mala byť.