icon

Zamykáte sa v byte na noc?

21. jan 2021

Ahojte dievcata zaujima ma taka vec, tie co byvate v byte (nie v dome) zamykate vchodove dvere na noc?? Ak ano z akeho dovodu?

leeshka
21. jan 2021

Bezpecnostne dvere plnia ucel len ked su zamknute, inak sa daju polahky otvorit, ak clovek vie jak na to...na noc zamykame, aj ked idem len dole po kuriera a pod...

dominika1988
21. jan 2021

@leeshka presne tak...a takisto si nie som ista, co by povedala poistovna v pripade vykradnutia na to, ze nebol zamknuty byt...silno pochybujem, ze by poskodeni videli co i len cent z poistky

katulienkax
21. jan 2021

ano ak vas vykradnu v spanku pri nezamknutych dverach zabudnite na poistne plnenie

enusamt
21. jan 2021

Kym sme nemali dieta, co si vedelo otvorit dvere a zdrhnut na schody, tak sme nezamykali

babovka2321
21. jan 2021

@dominika1988 je to tak, akonahle nemas zamknute, poistovna sa ti moze akurat vysmiat do tvare. Ale zas poistovne sa z toho zial vedia vykrutit aj ked mas zamknute.

lucilaines
21. jan 2021

No ja tu budem tusim jedina co to robi opacne a nezamykam. Dokonca mame na chodbe take drevene dvere, co vedu od vytahu do chodbicky kde je viac bytov a susedia to zvykli zamykat, ja som chodila v noci ked uz vsetci spali to odomknut. Tiez ma k tomu ale vedie skusenost a paranoja a to poziar, ktory som zazila v cinziaku ked som bola decko. Nehorel nas byt, ale par poschodi pod nami, podla mna clovek co to nezazil, si to nevie uplne dobre predstavit, ale ja mam stale v zivej pamati tu absolutnu tmu, dym, chaos a paniku ako sme utekali von. Urcite viem, ze ak by sa take nieco stalo, nechcem smatrat po klucoch a odomykat dvere. Takze ja osobne sa viac bojim ohna ako lupica co by sa k nam musel dostat cez cip, psa a dvere a nezamykam.

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
leeshka
21. jan 2021

@dominika1988 ani tuk, to je jasne, v tych papieroch k dveram to aj je pisane, ze len zamknute plnia ucel, takze nezamknute je ze si clovek zle zabezpecil majetok, v podstate odomknute su takmer to iste ako otvorene dokoran, je to nadnesene hej ale chapeme sa🙂

simca06022011
21. jan 2021

Ja zatvára tiež, dvere, balkóny... A je to pochopiteľné.. Nikto netúži po návšteve /prekvapku keď spí. A co všetko sa môže stať.. Okrem zlodejov, kadejakých psychosov, alebo podgurazeneho suseda co trafí miesto svojho domu ku vám... Nič 😂 k nám jedného dňa prisla fujavica, rozdrapilo vchodove dvere, ktoré nik nezamkol, pomohol k tomu asi aj prievan😂 zima ako v Rusku, človek sa zobudí na plieskanie niečoho dole... No ako z hororu 😂 radšej sa zamknem 😁 ono je to tak, že všetko sa stane prvýkrat... Tí čo nezažili neuveria 😁 cez deň mam otvorene bežne ale v noci by som nezaspala😁 v byte si neviem predstaviť mat labilne dvere, kľučku nebodaj z vonku a nezamknut... Jeden vykradnuty byt mi stacil 😁

evaachesa
21. jan 2021

Mňa skôr zaujíma prečo sa niekto dobrovoľne nezamkne 😳 v okolí sa teraz dosť kradlo, po bytovkách ukradli bicykle, topánky a jednej rodine zlodej vliezol do bytu.

simca06022011
21. jan 2021

@lucilaines že smatrat po kľúčoch, ved keď vieš nasmatrat kľučku nájdeš aj kľúče v zamke... 😊

lucilaines
21. jan 2021

@simca06022011 v poriadku vsak ja ta nepresviedcam a chapem, ze je tazke si to realne predstavit. Ja vsak tu skusenost mam a preto sa necitim dobre zamknuta, lebo chcem mat volnu unikovu cestu.

leeshka
21. jan 2021

@simca06022011 pani asi ked tak vybera kluce 🤷‍♀️ my mame kluce cely den v zamku strcene a teda tam ostavaju aj na noc po zamknuti

luccija
21. jan 2021

@jana_eyre_2 toto sa stalo viac x v nasej dedine a hlavne v lete vecer, ked su ludia na dvore, terase.To je sekunda co Ti niekto vlezie do domu a zoberie kabelku ci hodinky

evaachesa
21. jan 2021

@simca06022011 no nedávno som sa skoro dotentovala... kŕmim syna a zrazu sa otvoria vchodové dvere a tam dvaja chlapi v montérkach mi čumia do bytu😳...ostala som totálne v šoku...jeden z nich zamumlal dačo a rýchlo zatvoril...o chvíľu na to zaklopal...myslela som že snívam ....akože sa potom smial že hopaa, dajak sa sekol 😵 na dverách nemáme guľu z dôvodu aby sme sa náhodou nevymkli keďže máme malé dieťa. Ja stále kontrolujem či sme zamknutí, no vtedy muž išiel von a nezamkol. Raz nás dokonca vykradli na chate cez noc. Dvere boli zamknuté, no vypáčili jednoducho plastové okno, vliezli dnu a otvorili si dvere, niečo pokradli zatiaľ čo my sme spali na poschodí....jedna balada...ale jasné, netreba sa zamykať, treba dôverovať susedom, psychošom a zlodejom...veď nebuďme prehnane paranoidní, že? 🤦😅

simca06022011
21. jan 2021

@lucilaines ja si to viem reálne predstaviť keďže nám horela chata v noci a iba sme sa zobudili na dym.. 😂 Skôr je to jedna z tých zbytočných obáv a stresov, inak mi to je jedno, naozaj mi jedno ci niekto zamyka. Ak človek dostáva takúto paniku (teraz nemyslím teba ale všeobecne) že v strese nenájde kľúč vo dverách, tak možno nenájde ani tu kľučku... A pravdepodobnosť ze ti daaky dement vojde do bytu je vyššia ako požiar, naraz lietadlado bytovky zemetrasenie a co ja viem co... Preto mi to pride také úsmevné 😊 moja blízka odmietala nosiť pas v aute, lebo čo keď budu mat nehodu a nebude to vedieť odopnut... Pri fakt mini tukanci áut na ceste, keď do nich tuklo auto zo zadu, doslova vyskočila z auta a utekala ako zmyslov zbavena, za zvodidlá😌 proste sú rôzne situácie a ludia kadejako reagujú 😊

bluka2
21. jan 2021

@lucilaines zdielam rovnaký názor. Ja zamykam len mimo Európy v krajinách, kde fakt treba a kde mám mreze aj na oknách a všade. Si vždy hovorím, že snáď nezačne horieť, inak som skončila...

simca06022011
21. jan 2021

@evaachesa nieee ved to nahodicka 😂 ja som taka paranoidna že guľu mam... Ale kľúče som dobre ze na krku nenosila, vždy som sa bála ze sa nám zabuchnu dvere na byte.. V dome nemám problém, lebo mam ešte 3 balkónové dvere a jedny si vždy otvorené 😂 a do vchodových stačí keď kopnem a otvoria sa 😂

bluka2
21. jan 2021

@simca06022011 dobre, keď ti nejaký dement vojde náhodou do bytu (nepravdepodobné dosť, ale môže sa stať), zvyčajne stále nemá záujem ta zabiť, kdežto oheň ta zlikviduje pomerne rýchlo a ľahko...

tncka
21. jan 2021

Ja zamykam aj cez den,stale☝️

simca06022011
21. jan 2021

@bluka2 no viac pravdepodobne ako požiar

bluka2
21. jan 2021

@simca06022011 máš na to aj nejakú podloženu štatistiku? Či domienka iba? Lebo toto ma celkom zaujíma...

evaachesa
21. jan 2021

@simca06022011 hh no presne preto sme dali radšej kľučku lebo ja by som sa 100% vymkla a dieťa dnu 🙄 kamoška sa tak už pár krát vymkla...ešteže jej rodičia bývajú hneď vedľa a vždy dobehla po náhradné kľúče 😅
Inak presne toto...je oveľa vyššia pravdepodobnosť že ťa vykradnú, ako že začne horieť....a tiež nechápem tú úvahu s kľúčmi...veď buď zastrčíš kľúč úplne ak sa dá otvoriť z druhej strany, ak nie, tak ho trošku povytiahneš, alebo máš už zabudovaný kľúč priamo v dverách ...ja v tom nevidím najmenší problém ...teda, som až zaskočená zo zistenia, koľko odvážnych a dôverčivých ľudí na tom našom Slovensku žije 😅

ckatka
21. jan 2021

Nezamykam. Mam zbrojný pas, výcvik, zbrane a 65kg psa v spalni. Chcem vidieť toho, čo príde nepozvany 😂🤦‍♀️ chudák....

bluka2
21. jan 2021

@ckatka máš pod vankúšom? 😃 Srandujem, si moj clovek

ckatka
21. jan 2021

@bluka2 úplne pod vankúšom nie...bo mam male deti...ale.poruke...

ckatka
21. jan 2021

@evaachesa preto máme psa ktorý pri najmenšom zavane cudzieho pachu...ide po nich ako po udenom...

evaachesa
21. jan 2021

@ckatka ok, ak všetky čo sa nezamykáte máte psa, potom je vec vybavená 😅👍

bluka2
21. jan 2021

@evaachesa však to je pointa, nejaké elektroniky, o to im ide a to sa všetko dá ľahko nahradiť... Nie o stetnutie sa s bývalým majiteľom tých paksamentov