Zaplatili by ste 3 € za domácu buchtu?
Ahojte 😊,
zaujímalo by ma, čo si myslíte – dali by ste za domácu buchtu 3 €? 🍰
Ja viem, že to môže znieť trochu viac, ale je úplne čerstvá, domácou rukou vyrobená a z kvalitných surovín. Stojí podľa vás tá cena za dobrú buchtu?
Muránske buchty zdraželi na 2€ už to je na zváženie, takže by som redukoval počet len jednu na osobu. A 3€ len preto že je doma robená to nie, musíš tam pridať viac benefitov.
V Bratislave by to kupili 😃 normalne som uz 2 take iniciativy zachytila, ale tie buchty su velke jak pol taniera
@anonym_autor Mne urcite ano, ale to preto, ze si taketo "buchty", ci ine remeselne sladke pecivo doprajem iba mozno raz za 2-3 mesiace 😁 a rovnako aj ostatni clenovia mojej rodiny...takze na mne nezarobia. Rada si vsak raz za cas zaplatim za kvalitu.
Nie. Upečiem si doma
Možno raz za mesiac, keď natrafím na pojazdnú pekárničku v našom meste, tak niečo kúpim, keď ma niečo osloví..ale potom ľutujem koľko to stálo :D
Bohužiaľ.. ak sme doma traja alebo štyria, tak je nereálne bežne kupovať pečivo v takej cene.. Muž si bežne balí na desiatu do roboty 5 buchiet, tak žeby som každý deň dávala iba na to 15€? Určite nie, ani keby bola zlatá
@anonym_autor Podla mna je to vela, ale tu v BA su ceny aj vyssie, manzel minule kupil bratislavsky rozek tusim za 3.50.
Nie. Inflácia, zdražovanie všade, ľudia skrtaju čo sa dá, určite nedám za buchtu 3€. Možno v Bratislave nejakí turisti, keby si si tam otvorila stánok, že "ultra domáce tradičné slovenské from scratch folklórne buchty", tak by to to aj išlo. Bežná rodina isto nie. Ak mám tri deti, to máš 9€ za nejakú mlsnôtku, a to už si človek riadne rozmyslí.
@anonym_autor bol taky obchod s parenymi buchtami a boli asi aj drahsie. Uz nefunguju. Ale buchta bola naozaj velka, zaliata maslom, zasypana cerstvym ovocim, orechmi. Aj na slano boli, plnene napr. bryndzou, hore s spazitkou, cibulkou, slaninou. Cize buchta bola drahsia, ale stala za to.
@anonym_autor nie a každá pekárka si píše "z kvalitných resp. domácich surovín" a väčšina reálne nakúpi v normálnom obchode tie suroviny
@anonym_autor Nie, ani nahodou
Možno raz za mesiac, keď natrafím na pojazdnú pekárničku v našom meste, tak niečo kúpim, keď ma niečo osloví..ale potom ľutujem koľko to stálo :D
Bohužiaľ.. ak sme doma traja alebo štyria, tak je nereálne bežne kupovať pečivo v takej cene.. Muž si bežne balí na desiatu do roboty 5 buchiet, tak žeby som každý deň dávala iba na to 15€? Určite nie, ani keby bola zlatá
@sajmonka_1216 ja som si v takej pojazdnej pekárni kupila škvarkovy pagac, vyzeral super, chutil otrasne
Velmi zalezi od velkosti.
Ak to bude taka normalna klasicka buchta ,3 eura je vela,a to ja teda viem ocenit kvalitu aj rucnu pracu.
2-2,50 by som v pohode dala.v podstate dala by som aj 3 ale to uz je vela za 1 kus.
@anonym_autor zalezi ako vyzera, aka velka ale mozmo ano
@anonym_autor nie
@anonym_autor ano, lebo to nie je nieco, co chcem denne a nekupujem to vo velkom. Takze ak by som mala prave chut na buchtu a viem, ze je fakt dobra, tak si ju za tie 3€ kupim. Mne sa neoplati piect cely plech kvoli 1-2ks, ktore zjem mozno 2x do roka.
A teda na rozdiel od mnohych ostatnych chapem aj to, ze do ceny buchiet od podnikatela nemozno premietnut len ceny vstupnych surovin ako ked si ja idem nakupit.
@anonym_autor Podla mna je to vela, ale tu v BA su ceny aj vyssie, manzel minule kupil bratislavsky rozek tusim za 3.50.
@marianarem ba a je po tohtoročnom lete strávenom v tatrách a na Liptove definitívne lacná destinácia. Za 1 parenu buchtu rozmeru dezert neho taniera pýtali 8,50, kofola 5 e. Halušky 15 e, vývar 5 e, ako.... Nech chodím, kade chodím, v ba sa nechytajú
@anonym_autor myslis cistu buchtu? Parenu? Ak za cistu parenu buchtu tak nie..
Inac mna stale prekvapuje, ako vsade citam, ze ludia za taketo remeselne pekarenske vyrobky odmietaju platit, "ake je to drahe, to si uz radsej kupim lacnejsie alebo upeciem doma"...no a potom napr. v nasom meste (male mesto) su asi 3 taketo remeselne pekarne s takymito cenami, no a oni su stale preplnene, kto tam potom chodi 😅? Jednu mame skoro pred bytom a teda uz rano plna cela terasa 🤷. My si tam kupime nieco naozaj iba raz za cas, ked dostaneme velmi chut, kedze ich produkty su fakt velmi chutne, ale normalne sa nam uz stalo, ze mali dokonca aj povypredavane nase oblubene kusky 🫣.
Takze ocividne je dopyt na taketo pekarne, aspon ja to takto vnimam, hlavne posledne roky... U nas v meste dve z tychto pekarni otvorili posledne dva roky.
No asi dala. Ak by ta buchta na to vyzerala. Nemam problem si zaplatit za to co mi chuti a rada podporim domace produkty. Ale muselo by ma to oslovit. Cely koncept lebo niekedy ti predajcovia vyzeraju ze to maju z pekarne a len dosli osklbat ludi.
Ak by to bola taka buchta ako na obrazku vyssie, dala. Je to dobra cena. Ved to nejem kazdy den. Rada podporim domace remeselne vyrobky ked stoja za to.
@anonym_autor mala by si upresniť o akú buchtu ide a akej veľkosti. Za buchtu z kysnutého cesta v bežnej veľkosti by som 3€ nedala.
baby predpokladam , ze slecna/ pani pise o velkej buchte, takej ako je "buchta chopok", nie ze muz si do roboty zoberie 5-6 buchiet ..... z plechu, kde ich je naukladanych 30ks.
ze ta takuto v pohode ludia zaplatia aj 6-7€
@lucik194 ved to je jedna väčšia parena buchta, zrejme puding, cokolada. Nič moc
@anonym_autor buchty na Zbojskej stoka 2,80
ja by som kludne zaplatila (ale buchty nelubim, idem si zakusky). sme dvaja, piect sa mi neoplati.
rada podporim drobnych (vlastne aj vacsich) poctivych podnikatelov, zial, uz niekolkokrat sa stalo, ze cena nezodpovedala kvalite. l
@elizabet173 no pozor-buchta na Chopku je obrovska parena buchta plnena kopou cucoriedok a plnxm tanierom vanilkoveho kremu.
A tusim maju aj makovu...uz si nepamätam,kolko to stalo,ale to je normalne plnohodnotne jedlo,takze napr.ja za 3 eura by som ti to ani nepredala/LEN za 3 eura.../
Ty si spocitas naklady na vyrobu...a kde mas zaplatit najom chaty energie,a platy kuchara a casnika???nemozes porovnavat buchtu na Chopku s buchtou v tvojom pekaci 🙂


@anonym_autor nie