Ako a kde sa zbaviť zarasteného nechtu?

borihh
11. sep 2019

Kam by som mala ísť so zarasteným nechtom? Bola som na pedikúre ale za 3 dni ma bolel zas.. Takéto veci rieši kožný alebo ktorý lekár?

hrehusa
11. sep 2019

@borihh na kožné a tá povie čo ďalej ale tipujem, že ťa pošle ne chirurgiu, občas sa to musí rezať

0hena0
11. sep 2019

@borihh mate ten zrast ale uz odstraneny? Ak ano. Zozente si len list z aloe vera a cisto len tu priesvitnu duzinu prilozte na bolave miesto, prelepit, zlahka obviazat aby nevyklzol a nechat tak. Cela stava sa vstrebe a viacmenej do druheho dna mate pokoj. Pre istotu to mozete opakovat. JA to takto robim a aj moje kolegyne ktore som uz na to nasmerovala.

eri444
11. sep 2019

@borihh k všeobecnej doktorke choď a tá ťa už pošle k odborníkovi, ktorý ti to spraví. No taktiež si myslím, že možno budeš potrebovať chirurgický zákrok, ak to máš až moc zarastené.

soldi
11. sep 2019

zavolaj znova pedikerke, nech Ti urobi tamponadu. ak sa teda da vystrihnut. ak uz je vrasteny do masa, tak jedine ta chirurgia.

simca06022011
11. sep 2019

chod ku inej pedikerke, mne tam strkala taky papierik a pekne mi ten necht napravila a odrastol. Ja som si ho zarasteny z koze sama vysprtala, odstrihla.. este predtym.
Potom to riesi chirurg a tam by som aj nesla :DD ten zakrok ma nelaka 🙂

oliviabb
11. sep 2019

@borihh mala som aj ja. Bola som uz taka zufala, ze som uz zvazovala chirurgiu a zmierovala sa s tym, ze ma caka trhanie. A vtedy som zacala este hladat po nete. A docitala som sa o odvare z orechovych listov. Kedze orech sme mali v zahrade hned som natrhala listy a varila odvar, v ktorom som si mocila nohu. Robila som to kazdy den, nepamatam si presne ci zo 3 tyzdne alebo kratsie, dlhsie. Noznickami (samozrejme dezinfikovanymi) som opatrne isla pod necht do kraja, aby som ho trolinku podvihla, aby viac nesiel do masa. Zo zaciatku to velmi neslo, lebo to hrozne bolelo, citlive bolo. Potom som si necht upravovala sama. Mne sa to stalo potom ako mi na jednej oslave jedna zenska opatkom vrazila do nechtu. Ten necht mi 2x narastol a sam odpadol. A na 3x rastol tak, ze mi vrastal do masa. Minuly tyzden ma zacal pobolievat od topanky. Tak som si asi tyzden robila odvar a zas pomohlo

pertu
11. sep 2019

Chirurgia-plastika nechtoveho lozka, mal by to robit aj.kozny,ale vacsina to zrejme nerobi

franika
11. sep 2019

Ak to nemáš hlboko do mäsa, dáš to aj sama,,,zhora popri koži nastrihni a proste len ťahaj dole ten tenký pásik nechtu...bolesť chvíľková,ale lepšie ako keď sa chirurg v tom bude vŕtať,prípadne navrhne strhnut necht....ja si to doma sama a uz aj dcére som,lebo vravela,že ňu tam čosi boli,hneď som vedela,že je to toto,tak som jej na oboch palcoch preventivne..teraz keď kusom cíti tlak,hneď príde,že jej to mám ....

nikpa
11. sep 2019

@borihh na chirurgiu, bola som tam párkrát. Najprv mi vynadal, že si neviem strihať nechty a ešte ich mám aj nalakované 😁😂 poslal ma domov s volaku mastičku. Samozrejme nepomohlo a nakoniec mi ho aj tak strhol, odvtedy prešli už roky a mám pokoj. Ale skús takú fintu s dentalnou niťou, možno sa ti podarí s ňou dostať až pod zarastený necht a akoby si ho podvyhnut. Ľahšie si ho tak odstrihnes, ja som to síce neskúšala ale môj brat to robí a vraj si to vďaka tomu vždy vystriha.

simca06022011
11. sep 2019

@nikpa
@franika len ked to riadne podlozi pediekerka, ten necht zacne zase spravne rast a uz to potom treba iba dobre strihat, viac to nezarastie

anna_maria1
11. sep 2019

Uz by som asi pedikuru neriesila a skor by som isla bud ku koznemu alebo chirurgovi. Sice ti mozno vynada ako napisala nikpa ale nakoniec ti to aj tak spravi a budes mat pokoj.

andrea1815
11. sep 2019

@borihh Neviem odkiaľ ste ale v každom väčšom mieste je človek ktorý robí odbornú pedikúru. Musíte si to vyhľadať pod týmto názvom ten človek musí mať ozajstné certifikáty a chodiť pravidelne na školenia. Nie nejake polročne šrudium preplatene uradom prace (bez uražky)Pokiaľ sa vám to o 3 dni vrátilo znamená to že tam máte zápal. Tam vám žiadne namáčanie v odvaroch nepomôže. Chirurg to nevie tak dobre ošetriť. Ony väčšinou riešia samotný necht ale problém môže byť aj v koži okolo nechta. Teraz netliacham do vetra. Moja sestra ma s tymto problem uz skoto 10 rokov. Najskor chodila este ked to bolo iba v začiatkoch do Bratislavy na špony...to je taký kusoček drotika kt sa vam akoby prilepi na necht a rastie vam potom rovno. Toto jej velmi pomohlo urobili jej to asi 3x q potom mala asi 5 rokov pokoj. Ale cca 2 roky dozadu sa jej to vratilo takze chodi opat na Odbornu pedikuru. Tam jej to vždy vyčisti urobi jej tamponaž aj šponu. U mojej sestry je ale problem v koži okolo. Musi si ju dat odstranit. Ide na tento zakrok na buduci tyzden do Bratislavy ale nejdu jej to robit chirurgicky ale laserom...kratsia doba liecby aj vysledok je krajsi. Jednoznacne si vyhladajste Odborneho pedikera. Ked vas bude odbijat terminom o 2 ryzdne vysvetlite o co ide ony vam vzdy najdu termin do 3 dni. Najskor chodte tam. Ony majy aj vlastnu komoru ako napr.lekari.

luciab19
11. sep 2019

Najdi si niekoho, kto robí medicinalnu pedikúru a dáva na necht šponu. Opakovane som mala s týmto problémy,vždy mi to len chirurg vyrezal a nepomohlo to. No a minuly rok som si tiež do toho vrtala, skusala kadejaké múdre domáce recepty. Okolie nechtu som mala cele bordove a príšerne to bolelo. Našla som v LV pedikúra štúdio, kde mi to zachránili. Dali mi tam tamponadu, vyšlo mi odtiaľ neskutočne veľa hnisu, už to bolo doslova v poslednej chvíli, inak by som mala aj otravu krvi snáď keby ešte čakám. Potom mi ma necht dali šponu a krásne necht vyrástol. Chirurgiu neodporúčam už, nakoľko sa to vždy vráti

martinals
11. sep 2019

Mala som tiež s tým problém,palec až fialový,nemohla som naň ani stúpnuť,na nohách len žabky,no hrôza.Bola som na chirurgii a tam mi poradili, že si mám ten zarastajuci koniec nadvyhovať aj niekoľko krát denne, kým neprerastie cez okraj,alebo ako by som to opísala.Nikdy viac nestrihat nechty do oblúka ale rovno aby nemali kde zarastnúť.Pomohlo mi to.Nebolo to príjemné a bolelo to ale vždy lepšie ako strhnúť celý necht.

nikpa
11. sep 2019

@luciab19 nevráti sa, ak si budete správne strihať nechty

luciab19
11. sep 2019

@nikpa moja skúsenosť taká nebola, vždy sa to vrátilo a nechty som si strihala dobre

pribina23
21. feb 2021

Ahojte mam problem s nechtom mala som silno zatiahnuté tenisky a zmodraveli jeden odpadol a narástol no druhy neodpadol a vyzera byt normalny. Ale problem je ten ze nechty mi zle rastu ťahajú sa do hora ako keby boli napucane skusala som to ostrihať ale je to velmi tvrdé. Nejake rady??