Zaráža ma, že sa niekto zaujíma o svojich blízkych len kvôli dedičstvu

4. júl 2022

Castokrat ked sa tu riesia nejake narusene vztahy medzi detmi a rodicmi tak tu vela zien pise ze nech potom odmietnu aj dedit po tych rodicoch/svokrovcoch.

Stale ma to zarazi, to naozaj sa ludia pozeraju na svojich predkov cez euro okuliare a vidia len ako z nich po smrti dostanu peniaze?

Ja som nad dedenim nikdy nerozmyslala ani lebo nechcem v myslienkach pochovavat nikoho a nemam pocit ze to na com pracoval niekto cely zivot mi ma patrit.

deti95060810
4. júl 2022

majetok si nikto do hrobu nezoberie... u niekoho skončiť musí...

river_song
4. júl 2022

Nerozmýšľaš nad tým, ale máš potrebu o tom napísať diskusný prispevok? 🤷 To mi nejako nevychádza

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hviera81
4. júl 2022

autorka to mysli asi tak, ze teraz maju rozvratene vztahy ludia, nenavidia cast rodiny , hadaju sa, ale pri dedeni na toto vsetko sa pozabudne, a vtedy sa hadaju rodiny, a kazdy si chce uchmatnut co najviac, bez ohladu na to ze na nich kaslali za ziva

autor
4. júl 2022

Ja som to myslela ze ked sa tu riesia nezhody medzi rodinami preco to vzdy niekto otoci na dedenie 🙂 akoze jak take spojitosti davat. Vsetci su zdravy a zivy.

river_song
4. júl 2022

@hviera81 tak to niekde býva, bohužiaľ, .. ale o čom je tento prispevok? Akoze take to potlapkanie sa po vlastnom pleci, že ona taka nieje a nechápe to..? 😂🤦

janikk54
4. júl 2022

Doba je taka hrozna uz ani tie vztahy v rodinach nie su take ako kedysi.

katkaseiner
4. júl 2022

Necitam komentare... ale hej, ono niekto ten majetok ziska.... len je samozrejme rozdiel ak sa napr. deti toho starceka/starenky vobec nezaujimaju... len priklad... moja babka mala 3 deti... co myslis kto ju rok dennodenne opatroval? Len jedno jedine dieta - moja mama... dokonca ked mala babka cistu chvilu (ma uz vela diagnoz a cisto nerozmysla ale je este svojpravna v domove) tak isla za notarom a dala prepisat byt na moju mamu... moja mama to zial nemohla vziat kedze na byt sa zlozila so sestrou (dlha story, babka nemala kde byvat po smrti mojho nevlastneho dedka). Na to ze na polovicu bytu bude mat narok jej sestra je jedna vec... to ze za babkou chodila max 1x do mesiaca aj to na nu tam nakricala, ani nekomentujem... babka je od aprila v domove, jej dcera ju bola pozriet 1x... moja mama je tam kazdy tyzden... pardon, tento tyzden neisla lebo ma kovid ale volala babke teraz kazdy den aspon na chvilu.

gastanka32
4. júl 2022

viem presne co tym myslis a aj ja sama si to v mojom okoli coraz castejsie vsimam. No pokial s tym namas co spravit, je najlepsie si to nejako nepripustat a nevsimat si to