Zasadne bezpečnostná rada pre summit v Paríži?
Ahojte nedá sa mi zaspať, dnes premiér pridal video že zvoláva Bezpečnostnú radu, budú diskutovať o summite na ktorý má ísť do Paríža, údajne o novom vývine vojny a zo skutočnosti vraj "beha mráz po chrbte"
...
Zaujalo ma to v negatívnom slová zmysle....co si o to myslíte?
No ale Macron povedal "že nevylučuje vyslanie vojakov".
..hmmm
Autorka ak raz nastane situacia....celosvetova vojna....tak to ani nestihnes registrovat....tumk na vypinaci atomky a sme v riti cely svet.
Je na tom, že to do budúcnosti nevylučuje niečo prekvapivé? NATO sa dlhodobo drží vyhlásení, že nemá v pláne sa priamo vojensky angažovať (doteraz NATO nedodáva žiadne smrtiace zbrane). Ani jednotlivé krajiny združené pod NATO neprejavujú práve ochotu k takému kroku (Poľsko, Česko a Nemecko priamo v reakcii na Fica potvrdili, že nič podobné neplánujú). Súčasne ale NATO od počiatku vojny (a ruských vyhrážok atómovými útokmi) jasne deklaruje, že atómové zbrane sú červená čiara, ktorú ak Rusi prekročia, NATO zasiahne priamou vojenskou silou.
Myslím si, že autor očividne nemá "strach". Je to len nekonečné opakovanie nejakej mantry dokolečka a vyvolávanie paniky a strachu u diskutujúcich. Keď ráno táto téma vychladla, tak tu založil zase novú, ktorá bola zmazaná. Admini by mali tieto nicky sledovať podľa IP adresy a blokovať, lebo už je to obťažujúce.
@fido69 áno lebo tu nie som 24 hodín,🤣🤣🤣 teraz som siprečítala správy dňa, moja otázka aj odpovede sú legitímne....nikohk neurazam, diskutujem.......vy tu opakujete o "troloch"...nech sa páči, čítajte Tolkiena keď sa vám táto téma páči....
Vyslanie nasich vojakov do zahranicia musi navrhnut vlada a schvalit parlament, bez toho nejdu nikam, takze Fico moze vyzvat vladu, aby slubila, ze to nenavrhne a parlament, ze to neschvali ... jaj FICO je predseda tej vlady a ma vacsinu v parlamente, tak to potom nic. A na Ukraine aj tak vlastne nie je vojna, len sem tam tam spadnu nejake rakety ...
* možno by bolo vhodné keby som uviedla úpravu tejto témy...a odstránila z nej úplne Fica, mne ide k obsah tých rokovaní (nie bulvár a kto je aká sviňa...a kto koho nemá a ma rad,ja som volila ešte Radicovu za prezidentku, dávno pradávno čiže nie som Robov fanklub)...
Podľa mňa je to zo strany Macrona veľké riziko....
Fico nas pravidelne "chrani" pred vecami, o ktorych by sme ani netusili ze by mohli nastat, keby nas nimi nestrasil. Uspesne to robi uz vyse 20 rokov ...
Macron rozprával o odminovani a podobne, nie o vojakoch do frontovej linie...
Nic netreba odstranovat. Tomu zmrdovi od nedele ide karta, v nedelu vygracl vyplod jeho preshlastanej hlavy na internet, v Parizi nam spravil hanbu, vyhuboval novinarku, v Prahe ho vypiskali, Fiala mu dal na javo co si o nom mysli, Tusk ho zotrel ako male decko. Som zvedava kedy zacne vyplakavat, ze ho nikto nema rad... Este, ze ma toho Orbana, tam najde pochopenie
Takže nateraz dementovali Ficovo strašenie krajiny, ktoré nemajú v úmysle posielať žiadnych vojakov na Ukrajinu: Poľsko , Česko, Nemecko, USA, Španielsko a tiež NATO ako celok. Litva pripúšťa takú možnosť, ale nie zapojenie sa ich vojakov priamo do bojov. Rovnako Británia. @aalt spomína, že Francúzsko malo vyjadrenie v podobnom duchu (osobne som ešte nevidela ako presne znelo to vyjadrenie). Tak by si človek povedal, že Fico zas a znova tára, straší a zavádza.
A aká je realita? Fico vyhlasuje, ako sa jeho slová potvrdili, ako sa liberálne médiá zosmiešnili tým, že ho kritizovali za niečo, čo sa nakoniec ukázalo ako pravda, ako vyšachoval opozíciu, ako nedopustil, aby Slováci museli byť donútení bojovať na Ukrajine. A jeho ovečky mu to žerú.

@naja94 No áno, títo ľudia nemajú dokonca odvahu ani na to, aby sa priznali, že si želajú víťazstvo Ruska, tak si vymysleli takýto eufemizmus o tom, ako si vraj želajú mier.