Zatvorené obchody v nedeľu
Ahojte len tak zo zvedavosti, aký máte názor na zatvorenie maloobchodných prevádzok v nedeľu a sviatky?
@maruniakovaeva Kňazi to navrhujú už dávno. Tie predavačky by si mohli naozaj oddýchnuť.
@bloger nepracujú predsa sedem dní v týždni
Dúfam,že tento blud neprejde. Predavačky si zamestnanie zvolili dobrovoľne, čiže počítali s tým, že pracujú aj cez víkend. Môj muž slúži aj sviatky, nočné, víkendy a tu sme.
@bloger a knazi sú tu ako čo ????????? nemajú sa náhodou starat o niečo iné
nemajú náhodou nezasahovat do chodu štátu , ak im vadí že idu ludia rovno z kostola do obchodu tak nech si tam robia poriadky ale prečo by mali zatrhnut všetkým lebo si potrebuju dokazat svoju moc a vplyv ?
knazi nech sa radšej starajú o svoj mega majetok , o to aby tu nebol každu chvilu škándal ohladne zneuživania deti čo je uplna spodina, škandály čo kde spreneverilo sa a šafárilo ked budu mat toto hotové môžu začat upratovat pred cudzím prahom
veriaca predavačka predsa má na výber a čo a keby aj nemala tak čo sa také šialené stane ak nepôjde jednu dve nedele v mesiaci do kostola pôjde iny den o čom je potom tá viera o manipulovaní a prachoch ?
@h2 to je síce možné, ale reálne aj tie rodiny sú dosť od seba. Môj muž je aj teraz v práci, aj včera bol, sú prázdniny, tak ôk, ale cez školský rok, je to fakt nič moc.
@bloger Maju malo ludi v kostole.
@maciatkolulu V Rakusku su ine platy ako na Slovensku.
@nenne9 Presne tak.Ja som si prácu vybrala vemi dobre a za to som rada a zároveň ma aj baví.Niekedy aj cez týždeň pracujem len pár hodín.Podla toho ako je klientela.Ja sa zas v robote nejdem pretrhnúť.Sama si určujem kolko ludí na daný deň vezmem a koho nie.Chcem mať čas aj na iné ako len muklovať v robote.
@niekto2hy aj iné náklady... A tie predavačky s rakúskymi nákladmi sú na tom podobne ako na Slovensku slovenské predavačky so slovenskými nákladmi. Treba poznať aj druhú stranu mince.
@maruniakovaeva v dnesnej dobe kedy si vies naklikat vsetko na nete a doviest domov mi naozaj nevadi ak by bolo zavrete. A ze nebola taka pracovna doba ako dnes? Nasi robili tiez do 16:30 mama napr cely den do 21:00 a stihala vsetko a to nemala len jedno ci dve deti.
@niekto2hy neviem co mi posielaš, ale ja tu žijem, vidím, vnímam a predavačka reálne nezarobi veľa na rakúske pomery,naklady a všetko. Véd pod a vyskúšaj a zaplať zákonnú poistku na bežné auto strednej triedy 98 mesačne a tak dalej🤣🤣🤣 a koľko dostane v čistom predavačka, necitaj, negiogli, pod sem, vyskúšaj, alebo si pokecaj v obchode s predavačkami a potom píš.
@maruniakovaeva ja napr pracujem deň ráno, deň poobede a každu 2.sobotu som 13 hodín v praci. Som rada ze v nedeľu som doma a vôbec by kí nevadilo keby bolo v nedeľu všetko zatvorené
@nenne9 presne tak mám rada romantiku ty nie ?😉 ja som nikde nenapisala že som dokonalá.Jaj baby vy si tam fakt doplnite čo vy chcete.Ani náznak urážky som tam nikde nedala.Uštipačná si skôr ty.Ja som tie prispevky v dobrom myslela aby si tí ludia oddychli.Ale tu sa to vždy zvrhne v samé hádky
@nenne9 kokos, ja už vidím, že to Rakúsko a iné krajiny sú zázračné. V nedeľu pozatvatane, chlapi makajú aj dlhšie ako do 18. 00 a aj víkendy a domy stoja... Zazrak🤣🤣🤣🤣👍
Na Slovensku bude vzbura, aupark bude v nedeľu zatvorený 🤣🤣🤣, hlavne, že každá druhá téma, ako prežijeme zdražovanie, ale obchody by mali byť pomaly non stop. Kto tam bude míňať?
Ja som predavačka v športovom obchode v Tatrách a bola by som 100% za, aj keď určite by to zamestnávatelia vedeli nejako obísť. Robím v malom obchode, nie je to nejaký mega reťazec, kde je plno ľudí a môžu si tým pádom kadejako ponastavovať harmonogram. Keby som odmietla robiť víkendy a sviatky, pravdepodobne letím. S radosťou by som prišla o príplatky, keby som mohla byť namiesto toho s rodinou. Mám chlapa učiteľa, takže cez školský rok sa nikam nedostaneme, lebo on robí po-pia a ja zase napr. 3 víkendy v mesiaci. Syna si zatiaľ cez voľno nechávam doma, lebo je škôlkar, ale keby už bol v škole, tak ho tiež pomaly nevidím. Nebyť tých víkendov by to bola super práca, ale aj tak plánujem si radšej niečo vyštudovať, napríklad MŠ učiteľku, lebo tie víkendy má zabíjajú.
@maciatkolulu no tak su zvyknuti, nemusis sa rehotat, ved ked zavru, tak prezijeme, ale ja v tom nevidim absolutne nijaku pridanu hodnotu.akoze ti co sa rodine nevenuju teraz, nebudu sa nikdy.ak to je argument na zavretie obchodov😉 a predavacky nezarobia za sviatok, ich sa treba spytat, co na to hovoria, mne je to v podstate fuk
@canis_lupus tri víkendy v mesiaci je brutál, to nie je pre matku s dieťaťom ☹
@elizabet173 tu je nereálne nájsť si prácu s voľnými víkendmi, cestovný ruch musí fungovať cez víkend. Alebo môžem dochádzať do Popradu hodinu tam a hodinu späť, ale keď som hľadala, ani tam som nič s voľnými víkendmi nenašla. Ale plánujem ísť robiť na pol úväzku a niečo si vyštudovať, len ešte neviem čo 😀 Zatiaľ to musím vydržať.
@sara07
@elizabet173 Ano to mate pravdu, uz za sociku sa nocne robili, hoci nie v takom rozsahu. Ani tych nocnych spojov a dopravy nebolo preto tolko. Bolo to aj tym, ze vela zien bolo stale v domacnosti, prip. sa starali o gazdovstvo, alebo pracovali v polnohospodarstve a lesnom hospodarstve, kde nocna praca nebola mozna.
Kazdopadne, vplyvom automatizacie v procesoch vyroby je praca cloveka coraz menej potrebna a verim tomu, ze v mnohych odvetviach by sa zmennost mohla upravit na pracu mimo nocnych hodin a vikendov. Tak si predstavujem ze by mohol fungovat priemysel v 21.storoci 😇. Keby som ja bola robotnik, tak by som to ocenila. Mala som moznost totiz par mesiacov robit aj nocne a bol to pre mna velky problem 🤐.

V rakúsku je zatvorené a je to super, rodiny sú vonku, výlety, nie nákupné centrá a kútiky. Nór. Ale sa dá nakúpiť v piatok a sobotu, prežili sme doteraz, cele moje detstvo bolo v sobotu do 12.00 a nedeľa zatvorená, možno večierka pri Priori bola otvorená a nedela mala svojho ducha, takého pokojného, tichého, teraz to zažívam v inom štáte znova. A je to fajn.