icon

Zatvorené obchody v nedeľu

maruniakovaeva
27. aug 2022

Ahojte len tak zo zvedavosti, aký máte názor na zatvorenie maloobchodných prevádzok v nedeľu a sviatky?

maciatkolulu
28. aug 2022

V rakúsku je zatvorené a je to super, rodiny sú vonku, výlety, nie nákupné centrá a kútiky. Nór. Ale sa dá nakúpiť v piatok a sobotu, prežili sme doteraz, cele moje detstvo bolo v sobotu do 12.00 a nedeľa zatvorená, možno večierka pri Priori bola otvorená a nedela mala svojho ducha, takého pokojného, tichého, teraz to zažívam v inom štáte znova. A je to fajn.

bloger
28. aug 2022

@maruniakovaeva Kňazi to navrhujú už dávno. Tie predavačky by si mohli naozaj oddýchnuť.

vler
28. aug 2022

@bloger oddychnut? Ved ked nebudu pracovat v nedelu, tak budu musiet ten chybajuci den odpracovat iny den v tyzdni

bloger
28. aug 2022

@vler Pracujú celý týždeň. Niekedy aj 12tky ťahajú. To je moc aj na koňa. Viem ako mama robí moja. Podnik to zariadil aby vnedeľu mali zatvorené. Tie malé predajne totiž považujú za nič. Vidia len veľké supermarkety. Bohu žiaľ taká je Jednota.

elizabet173
28. aug 2022

@bloger nepracujú predsa sedem dní v týždni

h2
28. aug 2022

@bloger Jasné, že kňazi to navrhujú. Ale určite ich k tomu nevedie snaha o to, aby si predavačky oddýchli. Predavačka, ktorá robí v nedeľu a potom má napríklad v pondelok voľno, si v ten pondelok, keď má muža v práci a deti v škole oddýchne určite lepšie, než keby bola doma v nedeľu.

zuzanockamt
28. aug 2022

Dúfam,že tento blud neprejde. Predavačky si zamestnanie zvolili dobrovoľne, čiže počítali s tým, že pracujú aj cez víkend. Môj muž slúži aj sviatky, nočné, víkendy a tu sme.

sara07
28. aug 2022

@bloger a knazi sú tu ako čo ????????? nemajú sa náhodou starat o niečo iné
nemajú náhodou nezasahovat do chodu štátu , ak im vadí že idu ludia rovno z kostola do obchodu tak nech si tam robia poriadky ale prečo by mali zatrhnut všetkým lebo si potrebuju dokazat svoju moc a vplyv ?
knazi nech sa radšej starajú o svoj mega majetok , o to aby tu nebol každu chvilu škándal ohladne zneuživania deti čo je uplna spodina, škandály čo kde spreneverilo sa a šafárilo ked budu mat toto hotové môžu začat upratovat pred cudzím prahom
veriaca predavačka predsa má na výber a čo a keby aj nemala tak čo sa také šialené stane ak nepôjde jednu dve nedele v mesiaci do kostola pôjde iny den o čom je potom tá viera o manipulovaní a prachoch ?

maciatkolulu
28. aug 2022

@h2 to je síce možné, ale reálne aj tie rodiny sú dosť od seba. Môj muž je aj teraz v práci, aj včera bol, sú prázdniny, tak ôk, ale cez školský rok, je to fakt nič moc.

niekto2hy
28. aug 2022

@bloger Maju malo ludi v kostole.
@maciatkolulu V Rakusku su ine platy ako na Slovensku.

liusa82
28. aug 2022

@h2 lekári,hasiči atd to sú výnimky život ohrozujuci stav.Ale ostatené nedôležité somariny sú sprostosti ako bary atd.Aspoň ja tam nechodím a peniaze investujem radšej inde

liusa82
28. aug 2022

@nenne9 Presne tak.Ja som si prácu vybrala vemi dobre a za to som rada a zároveň ma aj baví.Niekedy aj cez týždeň pracujem len pár hodín.Podla toho ako je klientela.Ja sa zas v robote nejdem pretrhnúť.Sama si určujem kolko ludí na daný deň vezmem a koho nie.Chcem mať čas aj na iné ako len muklovať v robote.

maciatkolulu
28. aug 2022

@niekto2hy aj iné náklady... A tie predavačky s rakúskymi nákladmi sú na tom podobne ako na Slovensku slovenské predavačky so slovenskými nákladmi. Treba poznať aj druhú stranu mince.

mima1
28. aug 2022

@maruniakovaeva v dnesnej dobe kedy si vies naklikat vsetko na nete a doviest domov mi naozaj nevadi ak by bolo zavrete. A ze nebola taka pracovna doba ako dnes? Nasi robili tiez do 16:30 mama napr cely den do 21:00 a stihala vsetko a to nemala len jedno ci dve deti.

h2
28. aug 2022

@liusa82 A čo robievaš cez víkend?

maciatkolulu
28. aug 2022

@niekto2hy neviem co mi posielaš, ale ja tu žijem, vidím, vnímam a predavačka reálne nezarobi veľa na rakúske pomery,naklady a všetko. Véd pod a vyskúšaj a zaplať zákonnú poistku na bežné auto strednej triedy 98 mesačne a tak dalej🤣🤣🤣 a koľko dostane v čistom predavačka, necitaj, negiogli, pod sem, vyskúšaj, alebo si pokecaj v obchode s predavačkami a potom píš.

nenne9
28. aug 2022

@liusa82 ok tak teraz mozu zavriet obchody aj cez vikend lebo ty si si to tak v zivote zariadila.ake mile.no my niektori sme si vybrali tiez pracu ktora nas bavi a sme v nej dobri ale musime tam byt dlhsie.a nie sme preto o nic horsi ako ty😉

liusa82
28. aug 2022

@h2 chodím do prirody.Za chvilku pôjdem do lesa na turisitku 😀 a nákupy robím klasicky cez týždeň.Ved každý nemá za koníček bary a neviem čo.Do kina zájdem raz za uhorský rok.Kávičkovanie v kaviarňach tiež bohvieako nemusím

nenne9
Autor odpoveď zmazal
moniikka
28. aug 2022

@maruniakovaeva ja napr pracujem deň ráno, deň poobede a každu 2.sobotu som 13 hodín v praci. Som rada ze v nedeľu som doma a vôbec by kí nevadilo keby bolo v nedeľu všetko zatvorené

nenne9
28. aug 2022

@h2 pise na kona aka je dokonala😉 zbiera margarety na luke a sedi s manzelom pri mesiaciku ruka v ruke a vyznavaju si lasku🙂

liusa82
28. aug 2022

@nenne9 presne tak mám rada romantiku ty nie ?😉 ja som nikde nenapisala že som dokonalá.Jaj baby vy si tam fakt doplnite čo vy chcete.Ani náznak urážky som tam nikde nedala.Uštipačná si skôr ty.Ja som tie prispevky v dobrom myslela aby si tí ludia oddychli.Ale tu sa to vždy zvrhne v samé hádky

maciatkolulu
28. aug 2022

@nenne9 kokos, ja už vidím, že to Rakúsko a iné krajiny sú zázračné. V nedeľu pozatvatane, chlapi makajú aj dlhšie ako do 18. 00 a aj víkendy a domy stoja... Zazrak🤣🤣🤣🤣👍

maciatkolulu
28. aug 2022

Na Slovensku bude vzbura, aupark bude v nedeľu zatvorený 🤣🤣🤣, hlavne, že každá druhá téma, ako prežijeme zdražovanie, ale obchody by mali byť pomaly non stop. Kto tam bude míňať?

canis_lupus
28. aug 2022

Ja som predavačka v športovom obchode v Tatrách a bola by som 100% za, aj keď určite by to zamestnávatelia vedeli nejako obísť. Robím v malom obchode, nie je to nejaký mega reťazec, kde je plno ľudí a môžu si tým pádom kadejako ponastavovať harmonogram. Keby som odmietla robiť víkendy a sviatky, pravdepodobne letím. S radosťou by som prišla o príplatky, keby som mohla byť namiesto toho s rodinou. Mám chlapa učiteľa, takže cez školský rok sa nikam nedostaneme, lebo on robí po-pia a ja zase napr. 3 víkendy v mesiaci. Syna si zatiaľ cez voľno nechávam doma, lebo je škôlkar, ale keby už bol v škole, tak ho tiež pomaly nevidím. Nebyť tých víkendov by to bola super práca, ale aj tak plánujem si radšej niečo vyštudovať, napríklad MŠ učiteľku, lebo tie víkendy má zabíjajú.

nenne9
28. aug 2022

@maciatkolulu no tak su zvyknuti, nemusis sa rehotat, ved ked zavru, tak prezijeme, ale ja v tom nevidim absolutne nijaku pridanu hodnotu.akoze ti co sa rodine nevenuju teraz, nebudu sa nikdy.ak to je argument na zavretie obchodov😉 a predavacky nezarobia za sviatok, ich sa treba spytat, co na to hovoria, mne je to v podstate fuk

elizabet173
28. aug 2022

@canis_lupus tri víkendy v mesiaci je brutál, to nie je pre matku s dieťaťom ☹

canis_lupus
28. aug 2022

@elizabet173 tu je nereálne nájsť si prácu s voľnými víkendmi, cestovný ruch musí fungovať cez víkend. Alebo môžem dochádzať do Popradu hodinu tam a hodinu späť, ale keď som hľadala, ani tam som nič s voľnými víkendmi nenašla. Ale plánujem ísť robiť na pol úväzku a niečo si vyštudovať, len ešte neviem čo 😀 Zatiaľ to musím vydržať.

domculik
28. aug 2022

@sara07
@elizabet173 Ano to mate pravdu, uz za sociku sa nocne robili, hoci nie v takom rozsahu. Ani tych nocnych spojov a dopravy nebolo preto tolko. Bolo to aj tym, ze vela zien bolo stale v domacnosti, prip. sa starali o gazdovstvo, alebo pracovali v polnohospodarstve a lesnom hospodarstve, kde nocna praca nebola mozna.
Kazdopadne, vplyvom automatizacie v procesoch vyroby je praca cloveka coraz menej potrebna a verim tomu, ze v mnohych odvetviach by sa zmennost mohla upravit na pracu mimo nocnych hodin a vikendov. Tak si predstavujem ze by mohol fungovat priemysel v 21.storoci 😇. Keby som ja bola robotnik, tak by som to ocenila. Mala som moznost totiz par mesiacov robit aj nocne a bol to pre mna velky problem 🤐.