icon

Zatvorenie obchodov cez sviatky

26. sep 2025

Nechapem načo najprv zatvoria obchody cez sviatky a potom ich opat otvoria.Nič tu nevie vydrzat dlhodobo,aby si ludia nato aspoň zvykli!
A chudaci predavači zas bez oddychu a od rodiny.
Chapem,ze urgentne zamestnania ako lekari,hasici,policajti su v praci ale nikto neumrieme,ak by predavači neboli.
Dufam,ze aj ten D.e.B...0,ktory to vymyslel(ten co stale ma iba pracu so sviatkami a rusi ich)napochoduje do prace ako prvy!
A nech začne v parlamente hned z rana umyvanim zachodov.
To naozaj ide len o konzum tu?
To sme tu len nato,aby sme iba makali a nic okrem toho?To uz ani tie sviatky si nemozme oddychnut?
ANI traja Krali uz pre nas nebudu platit?Ved to je velky sviatok,ktory je dôležitou sučastou Vianoc.
Preco nemozeme byt spolu😰
Momentalne som na materskej a muz stale v praci a este aj to malo času čo mozme byt pokope tomu niekomu tam hore bytostne vadi.
Som neštastna z tejto situacie,sme zotročeni a nemame kúsok času na seba.
Vždy ked isiel sviatok som sa tešila ako male dieta a teraz su už tri fuč!Čo mame z toho života ked sa ledva vidime...
Vela od života nechceme vela,len par volnych dni v kruhu rodiny a ešte aj to tu rušia!
Pride čas ked nam zoberu aj obličky😢

anonym_037459
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_9f34fe moja casova stedrost je moja osobna zalezitost,nie tvoja.Sa skor zamysli,preco to ty beries takto vazne a chces tu" iba iluziu" a taky prazdny splech premenit na skutocnost.Ty vazna perla bez stipky fantazie.
Urcite sa da riesit,komunisti mali poriesene vsetko tak preco by sa neporiesil 4 hodinovy pracovny cas.Urady prace mas plne,naco vytahujes cernoskov bubu..ti si ten 4 hodinovy pracovny cas poriesia vo svojej krajine.Sa proste nestaraj do cudzich iluzii🤟si vytvor vlastne

@anonym_autor prepáč, ale ty si si včera vypila? Lebo čo príspevok, to ďalšia perla. Toľko sprostostí na troch stranách som už dávno nečítala

janinah
27. sep 2025
@biba_18

@janinah ja napr. chodím na nákupy v nedeľu, lebo sú otvorené obchody. ak by neboli, chodím v sobotu. nie že chodím aj v sobotu aj v nedeľu. teda čo píšeš nie je založené celkom na správnej úvahe…

@biba_18 pre mna je sobota den vysoko pracovný a nedela deň vysoko pokojný,oddychový a duchovný....podĺa toho žijem a teda behanie po obchodoch do mojej nedele nepatrí ani omylom

autor
27. sep 2025
@anonym_037459

@anonym_autor prepáč, ale ty si si včera vypila? Lebo čo príspevok, to ďalšia perla. Toľko sprostostí na troch stranách som už dávno nečítala

@anonym_037459 ty co mas s tymi perlami?Si kup nahrdelnik a neotravuj

pojezdalova
27. sep 2025
@anonym_986d34

teda mali by cez sviatky zatvoriť aj kiná, divadlá, plavárne, sauny, aquaparky, hotely, reštaurácie, zmrzlinárne, cukrárne, múzeá, fitcentrá, čerpacie stanice... ? veď aj tam pracujú ľudia rovnako ako v obchodoch. Prečo sa riešia len predavači ?

@anonym_986d34 kľudne môžu, mne by to nevadilo

autor
27. sep 2025
@anonym_037459

@anonym_037459 pre hlupaka kazdy hlupy

zmrzlinka2021
27. sep 2025

@anonym_autor

Tak predavači sú ľudia druhej kategórie.

Treba im dať smiešne mzdy, aby sa pobili o prácu v nedeľu a cez sviatky.

A my, čo vtedy nepracujeme, užijeme si, že sú nám k službe. Pravdaže my pracovať nebudeme, my zarábame aj bez toho super.

(Ironicky)

anonym_037459
27. sep 2025
@janinah

@biba_18 pre mna je sobota den vysoko pracovný a nedela deň vysoko pokojný,oddychový a duchovný....podĺa toho žijem a teda behanie po obchodoch do mojej nedele nepatrí ani omylom

@janinah ani do mojej nedele nepatrí behanie po obchodoch, nákupné centrá nenávidím, ale boli situácie, keď som bola veľmi rada, že je v nedeľu otvorené. A nedeľa pre mňa duchovným dňom nie je a nebude bez ohľadu na otvorené obchody, ale chápem ťa

zmrzlinka2021
27. sep 2025
@domkakvet

@anonym_autor uz sa mi vyjadrili styri predavacky, ze sa velmi tesia na priplatky a ze tato zmena ich potesila.

@domkakvet

Aj my sa tešíme, že im tie príplatky prihodíme a nech sú nám k dispozícii.

kristiii
27. sep 2025
@janinah

@janinah si rovnaká ako autorka. Pre TEBA, je sobota pracovná a nedeľa oddychová a duchovná. Každý myslí len na seba a v tom je problém. Presne ako naša vláda.

mamutka
27. sep 2025
@anonym_autor

@mamutka tak sa prisposobuj😃Boze,Boze,mne sa asi sniva🙈Sak moj muz aj ked zmeni pracu co natom???Vyriesi tym nieco??Co asi tak zmeni ked vsade je to rovnake.Aspon tych sviatkov sme si vazili ze sme mali.Teraz uz nebude ani to,Ja by som chcela viac volneho casu pre vsetkych ludi na Zemi.4 hodiny prace denne by kazdemu stacilo,som v tomto velmi stedra.Uplne inak by mohol vyzerat svet a nie sa nahanat,stresovat a furt pyramidy stavat od rana do vecera.Ked sa to tak zoberie napadlo ma teraz ze v tom otroceni sa civilizacia daleko nepohla.Stale princip otroci,pani uz tisicky rokov

@anonym_autor ty asi nerozumieš celkom tomu, ale aj tak ti to napíšem. Prežijú iba ti, ktorí sa vedia prispôsobiť a z okolnosti niečo vyťažiť. Darwin, survival od the fittest. Každý druh, ktorý sa nevie prispôsobiť vyhynie.,Darmo sa budeš vysmievať alebo lamentovať. Nikdy sa nežilo tak, aby bolo ľudu dobre, vždy budú vlci a ovce, vždy sa bude bojovať o zdroje, vždy budú pracanti a zlodeji. Máš možnosť zdvihnúť kotvy, pracovať na sebe a nájsť si prácu, krutá ta baví. Cez víkendy a popoludní s rodinou, cez týždeň si odrobiť. A keď nechceš osem hodín, hľadaj skrátený úväzok a budeš ešte viac s deťmi. Aj my by sme chceli viac sviatkov, ale jednoducho spoluobčania nám vytrvalo volia cvargu zlodejskú, tak na to dollacame. Ďakuj im, hundrsbim na koni to nevyriešis. A dakuj všetkým, ktorí si víkendy odmakajú či je či nie je sviatok. Môj otec tak robil celý život, hocikedy víkend, noc služba.
Škoda, že si sa nenarodila niekde v Čine, by si videla, ako tam človek musí byt oddaný práci a domov sa ledva dostane. Je rad, keď stihne metro a može konečne zaspať od únavy cestou domov.,

anonym_9f34fe
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_037459 ty co mas s tymi perlami?Si kup nahrdelnik a neotravuj

@anonym_autor no odsťahuj sa do Severnej Kórei. Tam máš tých svojich komunistov, čo majú všetko perfektne zorganizované. Možno ťa tam naučia aj slušnému správaniu. Do obchodov cez sviatky nelez a daj pokoj slušným ľuďom čo chcú nakupovať alebo pracovať aj cez sviatky.

anonym_678157
27. sep 2025

@anonym_autor ty chuderka,máš vôbec predstavu koľko ľudí robí 24/7? A predavačky to teda nie sú. Máš elektriku, vodu, teplo, chlieb, mlieko.....? Nie, Slovensko nestojí na predavačkach. Je kopec iných zamestnaní, o ktorých nemáš ani len poňatia. Mám za sebou 20rokov, sviatky,piatky a nikdy som nevyplakavala.

janinah
27. sep 2025
@kristiii

@janinah si rovnaká ako autorka. Pre TEBA, je sobota pracovná a nedeľa oddychová a duchovná. Každý myslí len na seba a v tom je problém. Presne ako naša vláda.

@kristiii nemusis byt veriaci clovek a nedelu chapat ako duchovny den,ale aj zdravy sedliacky rozum napovie,ze po tyzdni pachtenia sa v robote,v domacnosti organizmus jednoducho potrebuje den kludu...a do toho behanie po obchodoch nepatri,tam klud ,pokoj,regeneraciu nenajdeš..
Ano,pisem,co je nedela pre mna,nikde nevidim,ze by som tebe ci inemu zakazovala robit co chces,hoc aj byt celu nedelu v obch.centre...

marhulka13
27. sep 2025
@janinah

@kristiii nemusis byt veriaci clovek a nedelu chapat ako duchovny den,ale aj zdravy sedliacky rozum napovie,ze po tyzdni pachtenia sa v robote,v domacnosti organizmus jednoducho potrebuje den kludu...a do toho behanie po obchodoch nepatri,tam klud ,pokoj,regeneraciu nenajdeš..
Ano,pisem,co je nedela pre mna,nikde nevidim,ze by som tebe ci inemu zakazovala robit co chces,hoc aj byt celu nedelu v obch.centre...

@janinah v tomto s tebou maximálne súhlasím. Akoby sme zabudli, že aspoň jeden deň v týždni by mal byť vyhradený rodine. Tráviť čas spolu. No tu sa začnú vyťahovať lekári, hasiči a co ja viem co, co vôbec nemá s tým nič spoločné.

anonym_9f34fe
27. sep 2025
@janinah

@janinah dnes ľudia majú povolania, že sa mnohí cez týzdeň nepachtia v robote. Robia kedy im vyhovuje alebo kedy klient a zamestnávateľ požaduje. Ty si tuším bola zdravotníčka a muža máš doktora. Tak asi rozumieš, že ľudia pracujú rôzne. Niekto si urobí deň kľudu a voľno v sobotu a niekto v pondelok. Úplne základný problém ľudí ako ty však je, že chcú druhým diktovať a vnucovať, kedy majú oddychovať a nakupovať. Furt máte problém pochopiť, že každý naloží so svojím voľnom ako uzná za vhodné. Kľudne v nedeľu oddychuj a nestaraj sa do druhých, kedy nakupujú a oddychujú. Tak ako sa tí ľudia nestarajú do toho, že sedíš v nedeľu v kostole.

autor
27. sep 2025
@mamutka

@anonym_autor ty asi nerozumieš celkom tomu, ale aj tak ti to napíšem. Prežijú iba ti, ktorí sa vedia prispôsobiť a z okolnosti niečo vyťažiť. Darwin, survival od the fittest. Každý druh, ktorý sa nevie prispôsobiť vyhynie.,Darmo sa budeš vysmievať alebo lamentovať. Nikdy sa nežilo tak, aby bolo ľudu dobre, vždy budú vlci a ovce, vždy sa bude bojovať o zdroje, vždy budú pracanti a zlodeji. Máš možnosť zdvihnúť kotvy, pracovať na sebe a nájsť si prácu, krutá ta baví. Cez víkendy a popoludní s rodinou, cez týždeň si odrobiť. A keď nechceš osem hodín, hľadaj skrátený úväzok a budeš ešte viac s deťmi. Aj my by sme chceli viac sviatkov, ale jednoducho spoluobčania nám vytrvalo volia cvargu zlodejskú, tak na to dollacame. Ďakuj im, hundrsbim na koni to nevyriešis. A dakuj všetkým, ktorí si víkendy odmakajú či je či nie je sviatok. Môj otec tak robil celý život, hocikedy víkend, noc služba.
Škoda, že si sa nenarodila niekde v Čine, by si videla, ako tam človek musí byt oddaný práci a domov sa ledva dostane. Je rad, keď stihne metro a može konečne zaspať od únavy cestou domov.,

@anonym_9f34fe zato ty si vzor slusnosti☝️
@mamutka ale ja chcem byt aj s muzom aj s detmi.A co mam ja s Cinou ze mi tak prajes?S tym ako si to tam vymysleli??Ja celkovo nechapem tomu vzoru zivota,ze praca,praca a opat len praca-a zas len praca.Ale vsetko je kruh.Raz sa vratime spät do jaskyn a najdeme to,co sme davno stratili..

autor
27. sep 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Tak predavači sú ľudia druhej kategórie.

Treba im dať smiešne mzdy, aby sa pobili o prácu v nedeľu a cez sviatky.

A my, čo vtedy nepracujeme, užijeme si, že sú nám k službe. Pravdaže my pracovať nebudeme, my zarábame aj bez toho super.

(Ironicky)

@zmrzlinka2021 presne si to vystihla

anonym_6e4c8b
27. sep 2025
@anonym_037459

@anonym_037459 ona je taká hlúpa zjavne non-stop. Ale ja žasnem, toto je vskutku výkvet roka. Už dávno tu takáto osoba nepísala. Bavím sa.

mamutka
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_9f34fe zato ty si vzor slusnosti☝️
@mamutka ale ja chcem byt aj s muzom aj s detmi.A co mam ja s Cinou ze mi tak prajes?S tym ako si to tam vymysleli??Ja celkovo nechapem tomu vzoru zivota,ze praca,praca a opat len praca-a zas len praca.Ale vsetko je kruh.Raz sa vratime spät do jaskyn a najdeme to,co sme davno stratili..

@anonym_autor čomu nerozumieš? Že sa bez roboty nenajes? Chceš byt s mužom aj s deťmi 24/7? Aký problém? Kúpte si roľu panu bohu za chrbtom a začnite robiť na seba. Starajte sa o pôdu, pestujte, chovajte si zvieratá, všetko si dorobte sami a budete stále spolu. Už len potom uvidíš, čo to je, robiť sviatky, víkendy, celý rok, ani deň pauza. Ale budete spolu! Úplne spokojne toto môžete urobiť. Nikto vám nebráni. Vyriešené

biba_18
27. sep 2025

@janinah vidíš, to si ty. ja som cez týždeň v jednom kole, v sobotu sa vypnem a v nedeľu keďže môžem, tak robím veci čo som v sobotu nerobila… pre niekoho je behanie po obchodoch zábava, pre mňa nie, preto to nerobím cez týždeň keď mám toho nad hlavu… 🤷‍♀️

anonym_52612c
27. sep 2025

@anonym_autor a ty zasa aký máš problém s obchodmi? Potrebuješ sa opäť zavzdusnovat ?

autor
27. sep 2025
@anonym_6e4c8b

@anonym_037459 ona je taká hlúpa zjavne non-stop. Ale ja žasnem, toto je vskutku výkvet roka. Už dávno tu takáto osoba nepísala. Bavím sa.

@anonym_6e4c8b podla coho usudzujes ze som hlupa?Skutocne ma to zaujima kde presne pisem hluposti.To ze zatvarate obchody cez sviatky a opat ich znova otvarate,ze tu nic nevydrzi to hlupe nie je?Ja som tu doposial ani len nikoho neurazila,nikomu tu nenadavam ako niekto,na nikoho neukazujem ze je hlupak.Uz len to o mne vypoveda,ze hlupa nie som..Ale sak majte sa tu ako chcete,mate to co si zasluzite otroci.Prijemnu zabavu zelam😎Bude ti este veselsie ako tu z jednej osoby na MK,neboj zeby nie🙂

autor
27. sep 2025
@anonym_52612c

@anonym_autor a ty zasa aký máš problém s obchodmi? Potrebuješ sa opäť zavzdusnovat ?

@anonym_52612c uz ziadny problem,vsetko je tak ako ma byt.Tento narod si zasluzi presne to,co tu ma.Je to v poriadku❤️❤️❤️

autor
27. sep 2025
@mamutka

@anonym_autor čomu nerozumieš? Že sa bez roboty nenajes? Chceš byt s mužom aj s deťmi 24/7? Aký problém? Kúpte si roľu panu bohu za chrbtom a začnite robiť na seba. Starajte sa o pôdu, pestujte, chovajte si zvieratá, všetko si dorobte sami a budete stále spolu. Už len potom uvidíš, čo to je, robiť sviatky, víkendy, celý rok, ani deň pauza. Ale budete spolu! Úplne spokojne toto môžete urobiť. Nikto vám nebráni. Vyriešené

@mamutka okej,mier🧡

anonym_037459
27. sep 2025
@marhulka13

@janinah v tomto s tebou maximálne súhlasím. Akoby sme zabudli, že aspoň jeden deň v týždni by mal byť vyhradený rodine. Tráviť čas spolu. No tu sa začnú vyťahovať lekári, hasiči a co ja viem co, co vôbec nemá s tým nič spoločné.

@marhulka13 kto chce, tak rodine bude venovať a venuje čas. No nemusí to byť nedeľa, nie všetci sú veriaci a nedeľa je pre nic´h dňoch oddychu. Kľudne to môže byť sobota alebo utorok. Kto ho rodine venovať nechce, tak ho rodine venovať nebude, aj keby sa vrátili časy, keď boli obchody pozatvárané aj v sobotu poobede. Zatvorenie alebo otvorenie obchodov na tom nič nemení. Kto chce, čas si nájde, aj tá predavačka,ktorá je v nedeľu v obchode, aj vodič autobusu, zdravotná sestra, pani, pracovnci v nemocniciach, DSS, v kúpeľoch, kuchári, servírky, pracovníci nepretržitých prevádzok a kopa ďalších povolaní, ktoré sa nespomínajú, Vždy sa zámerne zameria pozornosť na obchody, akoby ich zatvorenie automaticky znamenalo viac času stráveného s rodinou. Veď kopa predavačov rodinu nemá, sú alebo slobodní, alebo rozvedení, deti už dospelé. alebo počas víkendu u druhého rodiča a pod. Myslieť si naivne, že zatvorenie obchodov v nedeľu bude znamenať rosiny s deťmi na prechádzke, v kostole, v cukrárni, či v aquaparku je skutočne na pousmiatie. Ak ten predavač, či predavačka pracuje v nedeľu, môže si voľný oddychový deň s rodinou urobiť v sobotu, veď má potom voľno v týždni, takže sobotu môže venovať rodine. Pre mňa tie obchody v nedeľu kľudne môžu ostať zatvorené, ale ako som písala vyššie, bola som v situácii, kedy som uvítala to, že boli v nedeľu otvorené

marhulka13
27. sep 2025
@anonym_037459

@marhulka13 kto chce, tak rodine bude venovať a venuje čas. No nemusí to byť nedeľa, nie všetci sú veriaci a nedeľa je pre nic´h dňoch oddychu. Kľudne to môže byť sobota alebo utorok. Kto ho rodine venovať nechce, tak ho rodine venovať nebude, aj keby sa vrátili časy, keď boli obchody pozatvárané aj v sobotu poobede. Zatvorenie alebo otvorenie obchodov na tom nič nemení. Kto chce, čas si nájde, aj tá predavačka,ktorá je v nedeľu v obchode, aj vodič autobusu, zdravotná sestra, pani, pracovnci v nemocniciach, DSS, v kúpeľoch, kuchári, servírky, pracovníci nepretržitých prevádzok a kopa ďalších povolaní, ktoré sa nespomínajú, Vždy sa zámerne zameria pozornosť na obchody, akoby ich zatvorenie automaticky znamenalo viac času stráveného s rodinou. Veď kopa predavačov rodinu nemá, sú alebo slobodní, alebo rozvedení, deti už dospelé. alebo počas víkendu u druhého rodiča a pod. Myslieť si naivne, že zatvorenie obchodov v nedeľu bude znamenať rosiny s deťmi na prechádzke, v kostole, v cukrárni, či v aquaparku je skutočne na pousmiatie. Ak ten predavač, či predavačka pracuje v nedeľu, môže si voľný oddychový deň s rodinou urobiť v sobotu, veď má potom voľno v týždni, takže sobotu môže venovať rodine. Pre mňa tie obchody v nedeľu kľudne môžu ostať zatvorené, ale ako som písala vyššie, bola som v situácii, kedy som uvítala to, že boli v nedeľu otvorené

@anonym_037459 samozrejme, že súhlasím. , robím v obchode a keď treba, jasne, ze idem do práce, zas nebudem robiť protesty. Len aj manžel robí v tom istom ako ja a pre nás boli sviatky vždy dňom, keď sme boli všetci cely deň spolu. Inokedy sa striedame kvôli deťom a cez týždeň sú deti v škole a potom behanie po kruzkoch. Len mi nech nikto neradi, ako mám zmeniť prácu a pod. Vzdy mi to príde smiešne, zevpo dvadsiatich rokoch v obchode si teraz prídem niekam a všade sa s mojou praxou a hendikepom o mňa pobijú. Ale ako vravím, tiež prežijeme, keď budu otvorené obchody hocijako. Chovám sa slušne k zákazníkom bez rozdielu, či prídu v pondelok alebo v nedeľu.

rozculena
27. sep 2025
@janinah

@janinah A? Veď si rob,ako ti vyhovuje

anonym_78b250
27. sep 2025
@anonym_678157

@anonym_autor ty chuderka,máš vôbec predstavu koľko ľudí robí 24/7? A predavačky to teda nie sú. Máš elektriku, vodu, teplo, chlieb, mlieko.....? Nie, Slovensko nestojí na predavačkach. Je kopec iných zamestnaní, o ktorých nemáš ani len poňatia. Mám za sebou 20rokov, sviatky,piatky a nikdy som nevyplakavala.

@anonym_678157 "Mám za sebou 20rokov, sviatky,piatky a nikdy som nevyplakavala."a toto čo si teraz predviedla nazyvaš ako?
Zrejme sa ti začali tie sviatky,piatky viditeľne odzrkadľovať na duševnom zdraví

anonym_678157
27. sep 2025
@anonym_78b250

@anonym_678157 "Mám za sebou 20rokov, sviatky,piatky a nikdy som nevyplakavala."a toto čo si teraz predviedla nazyvaš ako?
Zrejme sa ti začali tie sviatky,piatky viditeľne odzrkadľovať na duševnom zdraví

@anonym_78b250 svet nestojí na predavačkach. Môže odísť. Je kopec zamestnaní, ktoré idú aj sviatky o týchto sa nevravi a nepíše. To, že som to napísala, neznamená,že sa sťažujem. Alebo máš ten pocit?

basska_b
27. sep 2025

Ja len taky vykrik do tmy, ze ked teda na protest chceme daco urobit, nechodme do tych obchodov pocas tych sviatkov. Ved aj tak budeme v robote.