icon

Zaujíma nás ešte vojna na Ukrajine?

29. dec 2023

Baby rozmýšľame este nad tou vojnou na Ukrajine ? Čítate aktuálne dianie ? Mňa to stále nejak sužuje keď čítam čo sa deje a že Putin už ma v hlave vojnu s NATO. Kedy tomu už bude koniec boze

bluka2
29. dec 2023

@freepalestine normálne sa ku mne ten hoax dostal prvý krát na tomto fóre, v normálnych zdrojoch som v živote túto 💩nepočula

naja94
29. dec 2023

@freepalestine
1. Hamas napadol Izrael, nie naopak
2. Izrael komunikoval, že Gaza bude zničená, nech obyvatelia opustia mesto... obyvatelia neopustili mesto, naopak ženy a deti boli vystavené ako ľudské štíty.... kto môže za úmrtia tých detí? Ja myslím, že Izrael to nebude...

bruno1
29. dec 2023

Freepalestine je islamistický Troll na MK od 10/2023 neodpovedajte mu ,správcovia MK blokujteho .

naja94
29. dec 2023

@bruno1 tak je jasné, že to je troll, aj podľa nicku, aj podľa dátumu registrácie

bluka2
29. dec 2023

@naja94 1. Izrael roky systematicky ničí Palestínčanov svojou separacnou politikou a útokmi
2. Izrael komunikuje kam sa majú presúvať v rámci Gazy a presne tam na nich útoci, takže keby mne povedali, chod do X, presne do X by som radšej nešla…
Tiež som troll?

freepalestine
29. dec 2023

@naja94 odpovedala ti @bluka2
Prosim ta.. co su to presne tie “ludske stity” ktore sa papagajuju ako ospravedlnenka tych tisicok vrazd nevinnych?

freepalestine
29. dec 2023

@bruno1 sloboda slova, blokujte toho, kto ma iny nazor. Blokujte toho, co pise fakty. Chod spat. doBRUNOc

medda_beda
29. dec 2023

@zuzanazu85
No neviem či ti ukázalo správu lebo mne celý deň blbne koník.
Poznám.Môj predok v USA tiež niečo dokázal a bol aj verejne známy.

naja94
29. dec 2023

Tak na to si odpovedzte sami, prečo bežné obyvateľstvo vrátane detí neopustilo Gazu... Izrael potrebuje zničiť tu podzemnú infraštruktúru Hamasu a Hamas... ak to neurobia, príde k ďalším útokom na Izrael.
@freepalestine
@bluka2

siska53
29. dec 2023

@autorka Mam len jednu otazku - Rovnako ta onoho casu trapila aj vojna v byvalej Juhoslavii???

zuzanazu85
29. dec 2023

Mať za suseda Rusko,áno malo by to trápiť obyčajného Slováka.

freepalestine
29. dec 2023

@naja94 takze co je to ludsky stit?
A preco maju kudia opustit Gazu? A kam akoze maju ist? To nie je EU, ze si vlacikom do Ostravy zajdes, ked v Ziline zle bude..
A ak odidu, a vojna skonci, budu sa moct vratit domov? Ci im pravo sa vratit bude odoorete, tak ako skoro milionu Palestincanov, ktorych izrael pred 75 rokmi vyhnal?
Hamas nie je mala skupinka ludi, ktorych ak zabijes, znicis Hamas.
Hamas je rezistencia okupacie. Gaza nie je samostatny stat, je ti okupovane uzemie.. ved len to, ze Izrael moze len tak 2+milionom ludi odseknut prisun vody, elektriky, jedla atd, ukazuje kto ma nad kym moc.
Zabi muzom ich deti, zabi detom ich mamy, a vytvoris novu generaciu, ktora bude proti okupacii bojovat. Nazve sa hamas, humus, partizani, ci daco ine.. tu ide o myslienku
Treba dat Palestincanom ich slobodu a Hamas nebude potreba.
Ako povedal jeden mudry a vtipny doktor:
“Ak nechces mat humus, prestan utlacat cicer.” 😉

medda_beda
29. dec 2023

@naja94 Tiež som žila v zahraničí lebo sa mi tam niečo páčilo, ale život tam bol ťažší pre cudzinca.
Ja sa nesnažím prevrátiť nič.Pre teba je dôležité kričať svoje názory do sveta, niekto to za potrebu nemá a žije si spokojne.
To je to isté ako keď európania idú presviedčať moslimské ženy, že nemajú chodiť zahalené, že je to ponižujúce.A nechcú prijať, že veľa žien je takto spokojných aj keď pre našu kultúru je to nepochopiteľné.

Pre teba je možno život v Rusku hrozný no pre rodeného Rusa je to možno v poriadku.Ja si zase neviem predstaviť žiť život v USA pre nich je to možno tiež v poriadku.

Táto téma je však o inom.Aj USA aj Rusko majú špinavé ruky.A je choré sa tváriť, že USA je v tomto neviniatko.Nechápem prečo by sa USA malo trepať do každého zadku.
Rusko sa tiež môže presunúť blizšie k Amerike? Boli by stým ok? Pochybujem.Moja známa sa vyjadrila, že keby sa tam američania nepchali tak by im Rusi dali pokoj.A to je na Rusov neskutočne nasratá.
Ruský útok nepovažujem za správny.Ich obavy áno.A to čo vyvádzali žoldnieri pod záštitou vlády na ukrajine tiež považujem za jeden hnus a udivuje ma, že sa tu niektorí tvária, že sa nič nestalo.
O takej Odese hovorili aj naše médiá.
A Azov to sú tiež tak zlatí ľudia uznávajúcí agresiu.
To je v pohode, to akceptujeme.
Je mi na grc keď sa neodsudzuje každá agresia.

Ani USA ani Rusko ani Ukrajina nikto kto pácha násilie na nevinných ľudoch nestojí na dobrej strane.Aj pri nemecku sa mám tváriť, že sme zabudli? Stáť na akejkoľvek strane agresie nie je správne.To ale neznamená, že tá krajina je zaostalá.Aj Rusko aj USA majú čo zlepšovať.A hlavne my máme zlepšovať svoju krajinu.

naja94
29. dec 2023

@siska53
Tvoje maloleté deti dnes riešia vojnu na Ukrajine? Zapájaš ich do toho, aby cítili potrebnú dávku spoločenskej zodpovednosti? Aby mali vôbec morálne právo sa v budúcnosti vyjadrovať k ďalším prípadným konfliktom, keď raz budú dospelí?

Lebo vojna v bývalej Juhoslávii sa odohrávala takto pred 30 rokmi, tak si treba uvedomiť, koľkoročné vtedy boli dnešné užívateľky Modrého koníka... Čo je toto za choré psychické vydieranie s tou bývalou Juhosláviou?
Každého vždy trápi najviac to, čím žije jeho región a v čase jeho dospeláckeho života... Ak sa chceš umárať všetkými historickými krivdami, nech sa páči, ale buď tak dobrá, nemoralizuj, ak niekto iný tento konflikt nestihol zažiť a zanalyzovať...

medda_beda
29. dec 2023

@naja94 A teraz ty obhajuješ to čo robí Izrael.
To čo robí Hamas tak isto nie je správne, ale bolo by si dobre zistiť kto koho utláčal.
Všetko má svoje hranice a môže sa veľmi ľahko stať, že niekto to vezme do svojich rúk tak ako Hamas a potom to skončí ako katastrofa.

Takže utláčanie Palestíny je ok a ešte si za svoje úmrtie môžu sami.

Ufff.Veď to sú všetko ľudia.Či z Palestíny alebo Izraelu.Zase len civilisti!!!!

Ako vôbec niekto môže obhajovať jednu alebo druhú stranu.

naja94
29. dec 2023

@medda_beda
Stále pokračuješ len v ačohentizme... donekonečna, nemá to cenu🫣

naja94
29. dec 2023

@medda_beda
Mne sa to nepáči, kiež by sa to nedialo... len ten útok v októbri začal Hamas... a to je teroristická skupina... takže ak má chceš teraz nachytať na hruškach, že si prajem smrť palestínskych detí, tak to si určite neželám... tie deti už mali byť dávno preč z Gazy

medda_beda
29. dec 2023

@naja94 Pozrela som si tvoj profil kde poukazuješ na prázdne regále v obchodoch v Rusku.
Takže už mi je jasné odkiaľ čerpáš tieto hovadiny.
Neboj sa, obchody majú plné až preplnené.
Známeho rodina nehladuje a taktiež majú aj záchod.
Ale ver si čomu chceš 😂 čo koluje po internete.

bluka2
29. dec 2023

@naja94 pre tvoju info, Izrael začal okupovať gazu v roku 1967, Hamas vznikol v roku 1987

naja94
29. dec 2023

@medda_beda ja som bola v Petrohrade 2x, nemusím vychádzať z obrázkov na internete ;)

slovakboy
29. dec 2023

@abbey1 pozri si dokument Iracká vojna. A potom posudzuj Američanov.

https://www.youtube.com/watch?v=AN15oco8aJ0https://www.youtube.com/watch?v=9TADNEiRs24

Odkiaľ si vzala to číslo, že milióny? Že to už počujem od tretieho človeka, čo číta konšpi weby.

medda_beda
29. dec 2023

@naja94 Áno je to teroristická skupina a áno zaútočili, ale treba si položiť aj otázku či je utláčanie v poriadku a či sa to dá tolerovať donekonečna.

Najlepšie by bolo keby si politici riešili svoje konflikty bez civilistov.
Ani ľudia z Izraelu a ani z Palestíny si toto nezaslúžili.

medda_beda
29. dec 2023

@naja94 Známy je z Moskvy a nesťažuje sa na nič.
Slovák ktorý točil videá, točil bločky z obchodov s dátumom a ukazoval aké tam majú ,,prázdne ,,obchody.Tak kde je pravda

zuzanazu85
29. dec 2023

@medda_beda nebude to tým,že sa nemôže,boji sťažovať? Tak ako spomenúť čo i len slovo vojna. Koľko rokov dostane niekto známy,keď v Moskve vybehne na ulicu v ukajinskéj vlajke? Alebo keď sa bude ruská matka sťažovať,kde je jej syn,ktorého odviedli na front?

katkami123
29. dec 2023

Kto má možnosť, nech si vypočuje rozprávanie našich starých mám. Ako bolo, keď išli cez Slovensko Nemci a ako bolo, keď tu prišli Rusi. Pri našich osloboditeľoch Rusoch, všetky dievky boli pozatvarane v pivniciach, znásilňovali čo sa dalo. Paradoxne Nemci, naši nepriatelia nespôsobili na ženách toľko škody, iba prechádzali.

slovakboy
29. dec 2023

@medda_a čo tým chceš povedať že nehladujú a poznajú záchod? Aj Nemci poznali záchody keď sužovali Europu. Nepochopím Slovákov, že obhajujú agresora v tejto vojne. Bola si v Rusku? Ja áno. A nie len v Moskve. Krásna priroda a super ľudia. Keď si ich kamarát. Krivo sa pozrieš a koniec. To sa dá. Ale žiť tam je hrozne ťažké. Chudoba, alkoholizmus, kriminalita. Obrovské rozdiely medzi bohatými a chudobnými. A Putin im občas pustí nejaké odrobinky z predaja plynu a hneď sú všetci vďační. Ale už nevedia, že všetky ťažobné veže im tam stavaju Nemci. Mimochodom reálna inflácia v Rusku je 30%. Rozbehli vojensky priemysel. Hurá. A hneď ho aj vyhodia do ľuftu na fronte. Lebo peniaze na zbrojenie nikdy nič nepriniesli ľuďom. Zbrane sa nedaju jesť. Dá sa nimi len ukradnúť jedlo druhému.

naja94
29. dec 2023

@medda_beda
Lenže Moskva nie je celé Rusko... ja som tam videla veľa bezdomovcov, starčekov predávajúcich vo vlakoch perá a čokoládky, deravé trolejbusy, mačky sediace na pultoch potravín, 4-člennu rodinu žijúcu v jednej internátnej izbe... a to som žila pár týždňov v Petrohrade, kde je to ešte na úrovni...
Ale tak ako sa netreba upínať na moje spomienky, rovnako sa netreba upínať na chválospevy jedného spokojného známeho žijúceho v Moskve, co je štát v štáte...

naja94
29. dec 2023

@katkami123
Musím Ti dať za pravdu, presne takto to vyrozprávala mužova babka... Nemcov sa nebáli, zato Rusov áno...

slovakboy
29. dec 2023

@katkami123 nedávno som počul príbeh od kamaráta, ktorý spomínal na slova starej mamy. Vraj sa im Nemci ubytovali v dome. Platili im za to. Keď išli Rusi, tak Nemci im prišli odovzdať kľúč od domu, všetko nechali upratané. A poďakovali sa. Rusi prišli, okradli ich, zastrelili kravu a zjedli. Áno Rusi boli barbari a zdá sa že v istom zmysle stále sú. Ale Nemci robili hrozne veci. Ani nie vojaci ale SS a práve tí, čo ani nebojovali. Rusi nás oslobodili od istej likvidácie naroda. Plán bol jasný. Ale slobodu nám nepriniesli lebo sami boli neslobodní. A bez Amerických technológii výroby ocele a zbraní a oblečenia z USA, ktoré im dodali by Rusi nevyhrali. Na to schvalne zabudli.

zuzanazu85
29. dec 2023

@katkami123 tiež mi starká vravela,že Rusov sa báli viac, pretože to bolo večne ožraté a ...no proste ,,zver'.