Zaútočil na mňa (môj) pes
Stalo sa vam to baby? Psik je nemecky ovciak a doniesla som ho v auguste k rodicom. U mamy sme kazdy vikedn aj cez tyzden. Hrajem sa snim nebijem ho. Dnes sme śi na prrchadzku otec pes a ja. Boli v predstihu a ja som ich dobehla. Odrazu ked ma zbadal zacal stekat ako na cudziu, az vrcat. Vyskocil na plot a besnel ako divy. Som zntoho zmetena a smutna bola som b nedelu u nasich a aj rano ako som slampo chodniku ma viděl a nestekal mate podobnu skusenost?
@diaszoky osobne keď ťa pes tak veľmi dobre pozná nemal to urobiť, ale mohlo tam byť viac faktorov, ktoré si spojil zle...určite sa ho nebáť a uvidíte či sa bude jeho nejaké divné správanie voči Vám opakovať. Dobré by bolo, kebyže ho vtedy Váš otec usmerní, že toto teda nie....ak ho aj strážil on mu musí ukázať čo môže a čo nie
a nezlakol sa iba? Lebo pises, ze si utekala za nimi a dobehla ich. BUd sa zlakol pes, ze sa bal sam o seba, ze mu niekto / nieco chce ublizit, alebo chcel branit otca, lebo si myslel, ze niekto chce ublizit jeho panovi...
@diaszoky pes reaguje podľa toho,ako vyhodnotí situáciu. Asi ju vyhodnotil že je to prenho nebezpečné, chráni si teritórium.
Ja som šla domov, tiež máme nemeckého ovčiaka, potichu a keďže som si nechala odomknuté, jka som otvorila bránu (bol na záhrade lebo som ho za bránou nepočula) tak vybehol a stekal. Aj by ma do ruky pokúsal ale zatvorila som rýchlo bránu a ostala vonku. Stekal tak som ho iba oslovila a šla dnu. Len teda ja som predvídala a vedela že vybehne keď nepočul hrkotat kluce
@elanor na nožnice mi skakal pes mojho partnera, ked som ho isla ostrihat. Potom este par krat. Naposledy uz nie. Si zvykol.
@julka29 on ho bil po chrbte vodzkou no neresgoval.. nema ani rok.. viem, ze ho molo nastvat xy veci ale ved ma pozna od mala predtym
To psi u nasich neurobili… rano ma videl ako k nim idem poobede po incidente som vysla na dvor pred budu oslovila
Ho pokojne menom on mal usi vzadu. Aiba pozeral ani chvostikom nevrtél☹️
@diamond007 ano ale on beol na svojom teritoriu nebola tma atd na prechadzku sme prechadzali cez strykov sad a zam sa to odohralo kebyze je tma wste oci privriem
Na mňa mužova(vtedy ešte nie😉) sučka vycerila zuby a v podstate poškriabala,keď som sa na neho zo srandy zahnala. Prišla sa mi potom ospravedlniť! Chvost až pod bradou mala. Od vtedy by som ho mohla aj zabiť a len sa zdvihla a odišla do inej miestnosti.
@diamond007 ale ka som namojho aj hovorila menom a on nic nereagoval
@diaszoky keď nemá ani rok a je to pes môže byť, že je v puberte a dospieva a rieši dominanciu vo svojej svorke-rodine. Určite by som bola za výcvik aby mal základy a poslúchal ako otca aj vás. Musí vedieť a akceptovať, kde je jeho miesto a naozaj v takom veku, keď je tak dospieva a nebrala by som to vyslovene teraz zle čo sa stalo. Treba ísť ďalej a hlavne sa mu teraz povenovať 🙂
Mne pride uplne kontraproduktivne biť ovčiaka v takej situacii. Ved to v nom iba podpori agresivitu. Hlavne by mali trénovať ovladatelnost. Stacilo by mu, keby ho otec odvolal v kazdej situacii...
@margaretka_ ved ho odvolaval nereagoval mozno aj otec aa zlakol lebo nik necakal taku reakciu
@diaszoky on potrebuje hlavne vodcu.. Nesmie sa cítiť on ako nadradený vám... Ma svorku.. Otca by mal vnímať ako vodcu... Rešpektovať.. Lebo takto budú o chvíľu problémy... Treba ho upratať... Musí mať rešpekt lebo i ak to bude zbraň ktorú nemáte pod kontrolou... On nemusí poslúchať teba... Ale otec musí byť alfa
@diaszoky necitala som predchadzajuce prispevky...ale mam 50+kg aziata a toto by som mu netolerovala. mne napada - aky je stary ten pes? ak je to "stena" povedzme do 2 rokov, vedela by som to pochopit, ale urcite by som s nim svihala na cvicak alebo si s nim ujasnila, kto je alfa :D .... a si si ista, ze vidi pes dobre? nebolo sero alebo pritmie? vtedy ak dobre nevidi si mohol pomylit aj znameho cloveka, ci svojho pana... moja fena takto vystartovala raz po manzelovi ked chodil v zahrade poza tuje, bolo sero a on tam suchotal - tak sa po nom rozbehla, manzel uz pokakany ale asi meter od neho jej zaplo a dala si stopku, a vrtela chvostom :D
mohol sa zľaknúť, mohol chrániť, ono sa to stáva, ak je viacej s otcom ako s tebou, tak otec je pre neho ten vodca, ktorého bude chrániť, tak ono sa to stáva, aj keď by sa nemalo, možno by bolo dobré s ním začať cvičiť
Urcite si najst kvalitneho skuseneho vycvikara nie vycvik tipu otec ho cvici ale neviem presne ako. NO je pracovne plemeno nie "domaci milacik", ktory moze byt rodinny pes s ako takym vycvikom. Nehovoriac o tom, ze NO sa neodporuca pre prvopsickarov kvoli ich povahe a nebezpecnosti ak sa podceni vycvik. Ja mam skusenosti niekolkorocne s vycvikom sluzobnych psov(rukami mi preslo desiatky psov) a nikdy sa mi nestalo, zeby pes na mna zautocil z nicoho nic.
@ani
@diaszoky
@mamina0078
@mamina0078 kuk komentar k @macekovam

Žiaľ neviem poradiť ale skús sa spýtať tu v skupine psickari