Závidím druhým

19. sep 2022

Ano, je to zakerne, otrasne, viem..
Dopraj a bude ti dopriate. Tym sa snazim riadit, som vdacna ze ja a moji najblizsi su zdravi, mame co jest, kde spat, a ze co by niekto za to dal, tesim sa z malickosti, no proste niekedy su chvile ked to na mna dolahne, hlavne ked sa ludia v mojom okoli, dokonca aj vlastna rodia chvalia, aky dom idu velky staviat, ake auto drahe kupili, kolko zarobia, akeho bohateho chlapa, uspesneho, podnikatela, celebritu si sestrenica, suseda nabalila, jedna aj druha aj tretia .. atd.
A mne to potom pride luto ze ako sa ini maju dobre, a ja byvam v malom byte, aj to nie vlastnom, jazdim na starom aute, na dovelneku idem raz za sto rokov...
Ano viem ze sikovnym pari svet a ze proste kazdy si je strojcom svojho stastia, zial, niekedy mam aj taketo pocity.
Som zla ? Vy nemavate take pocity ?

marietaaaa11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mec321
19. sep 2022

Vždy si pomysli na to, čo by dali niektorí za to, aby mali to, čo máš ty! 🙂❤️

podmostom
20. sep 2022

Určite ti veľa ľudí závidí tvoje problémy.. Ja som ale tiež občas kedysi mala také pocity. Ale život má naučil. Že za usmevmi je často trápenie a nie je čo závidieť. Mám dve kamošky ktorým tragicky zahynuli muži a ostali zo dňa na deň samé s malými deťmi. A že pekné rodinky to boli. Život je proste vrtkavy, jeden deň ti je dopriate, na ďalší deň to stratíš.. A do hlavy iných naozaj nevidíme. Sesternice s celebritami sa môžu o pár rokov rozvádzať.. Úspešný podnikateľ môže nosiť veľa peňazí, ale možno býva malo doma a suseda sa cíti osamelo.. Nie je čo závidieť, každý máme svoj kríž.

liljana
20. sep 2022

Vsetko je o uhle pohladu. Cloveku sa zda, ze nic nema, kym neochorie na nejaku zlu chorobu, ci sa mu stane nieco vazneho. Potom zisti, ze predtym vlastne mal vsetko, mal sa skvele a nic mu nechybalo ....

janetinka27
20. sep 2022

tieto prispevky z jedneho pera. uz ma to zacina deprimovat. pomaly co prispevok, to otazky do plena, co si o tom myslime my.

liljana
20. sep 2022

Napadol ma film Nez som ta poznala. On bohaty, ochrnuty a na voziku. Ona chudobna, ale zdrava. Keby si si mala vybrat, co si vyberies?
Samozrejme, bohata a zdrava je lepsie ako chudobna a chora, ale zivot nie je dokonaly ... Bohatstvo nezaruci aj stastie, bohati maju tiez svoje trapenia. Choroby ich neobchadzaju, zdravie a mladost sa nedaju kupit a do hrobu si nikto peniaze nezoberie.

syyykorka
20. sep 2022

Vobec nie si zla, taketo pocity ma obcas kazdy z nas je to prirodzene. Niekto viac iny menej. Vzdy najdes niekoho kto ma vacsi dom, kto viacej zaraba alebo je krajsi a mladsi. Mozno oni tebe tiez trochu zavidia, krasne sikovne deticky alebo upratanu domocnost.
Skus si spisat ake veci by ta urobili stastnou, vklude aj materialne, napriklad zimna lyzovacka, lepsie platena praca,vacsi byt, nejaky pekny darcek na vianoce. A zacni od toho najlahsieho si to pomaly plnit a ist za tym.
A mozno tvoj muz je lepsi ako nejaka celebrita alebo podnikatel v spalni, to nikdy nevies 😉

luccija
20. sep 2022

Neverim, ze obcas niekoho take pocity neprepadnu hlavne v dnesnej dobe, kedy su siete plne cestovatelov, fotiek jedla, outfitov a pod..vidim na mojej pubertalnej dcere ako si vsima to pozlatko co je na instagrame a sietach..pre kazdeho ma den 24 hod....a mozno tebe zavidia nieco, co ani nevies deti, muza?Vsetko berieme ako samozrejmost.Aj ten dom je asi na hypo, auto...kazdy mesiac splatky a stres ci to zaplatia.Ty sa skus porozmyslat ako sa vies ty posunut a mat viac...ano, su stastni ktorym sa dari, maju podnikanie, bohateho muza, rodinu, ktora uz nieco vybudovala a ostatni len pokracuju v zacatom....

simona20201309
20. sep 2022

A myslíš, že ti co majú všetko, nezavidia? Ti sa porovnávajú 100x viac ako ty. Nikdy nič im nie je dobre, nedopraju druhým,... stále im je málo. Ti co majú všetko, si to nemyslia, že všetko majú. Neustále sa naháňajú za väčším majetkom, len hrabu a hrabu. Nie sú spokojní. Ci myslíš, že sa uspokoja s tým, že boli tohto roku 3x na dovolenke? Nie! Lebo sused bol na Kube, chápeš??? A oni len v Turecku a na Mallorce. Preto už teraz rozmýšľajú nad Kubou, Thajskom a Zanzibarom. Pretekajú sa kto bol na drahsej dovolenke, kto má väčšie auto, kto má viac áut, kto má krajší dom a kto vlastní viac nehnuteľnosti. A aj tak, česť výnimkám, málo kedy sú spokojní.

sima338
20. sep 2022

Možno ti tu budú kočky písať, ako ony nezávidia, že sú spokojné a šťastné s tým čo majú a pod., ale vieš čo ti napíšem ja? Áno, občas závidim a mám v sebe tieto pocity...Priznávam to úplne férovo, prosto hold mám takú povahu, mám to v sebe, hoci v 20tke som bola ,,horšia" a dnes viem na sebe inak pracovať. Pamätám si, ako som ako mladá študentka závidela ostatným, čo už skončili a mali titul, ako som im závidela, že už majú priateľa a ja stále čakám, že ony už majú drahú luxusnú kabelku, prvé auto atď a ja nie...A vieš čo, všetko toto prišlo časom aj u mňa, uvedomujem si, že mi bolo v živote dopriate veľa krásneho, ale jednoducho tie myšlienky občas prídu aj teraz, samozrejme niečo iné. Ak nerobíš druhým napriek kvôli závisiti, uvedomuješ si svoje pocity, vieš sa zamýšľať nad tým, prečo, podľa mňa to nechaj a len na tom popracuj v zmysle tvojich myšlienok.

h2
20. sep 2022

Normálne som sa zasmiala, keď som si prečítala, že závidíš, akú celebritu si sesternica, či suseda zbalila. Chudák tvoj muž.

macikovaiveta
20. sep 2022

Váž si čo máš, niekedy je to všetko len a len pozlátko .Keby si videla do toho vzťahu a ostatných veci hlbšie , nechcela by si tak žiť. ✊🍀

surama
20. sep 2022

Velakrat je to len pozlatko a realita je inde. Ono to dost prislo so socialnymi sietami, ze prave ti, ktori davaju najviac fotiek s partnerom ako sa miluju, tak realne prechadzaju krizou...ti, ktori daju fotku ako makaju vo fitku, tak realne tam idu raz za uhorsky rok...ti, ktori sa chvalia ake maju auto, tak realne to auto je z bazaru a vkuse ho je potrebne opravovat...dalej ludia, ktori zdielaju citaty "svet bohatych" len realne tuzia byt bohati, ale ziju od vyplaty k vyplate. Taka doba prisla, ze sa ludia radi chvalia...chcu, aby sa im dostalo uznania. Netrap sa. Kazdy si nesie svoje bremeno, nikto to nema dokonale.

xsandrax
20. sep 2022

Takéto pocity sú podľa mňa normálne, ale netreba sa porovnávať s inými. Aj ten nový dom majú možno na hypotéku, nové drahe auto na leasing... nie všetko je také ružové ako sa zdá byť na prvý pohľad. Neviem ci si sama alebo nie, ale dvom je jednoduchšie takéto veci realizovať. Príde čas, keď budeš aj ty bývať vo svojom 🙂

elizuella
20. sep 2022

Závisť je bezba ľudská emócia. Je normálne ju cítiť. Môže byť veľmi motivačná, lebo ta pozenie za vysnívaný cieľom. Teda ak co ja viem, sa rekvalifikujes, získaš lepšiu prácu, kúpiš väčší byt...

7lenka11
20. sep 2022

skôr ti chýba nadhľad.. lebo to, že niekto zbalí celebritu alebo podnikateľa, nie je ešte víťazstvo.. ten človek môže v niečom lietať, môže mať dlhy, žena môže mať pri ňom veľmi osamelý život v zlatej klietke.. nie je všetko zlato, čo sa blyští.. viem, o čom hovorím.. poznám ženy, ktoré sa vydali za hokejistov, úspešných športovcov.. veľká väčšina z nich prežila svoju mladosť na cestách, balením kufrov, v neznámom prostredí, kde nemali kamarátky, nepoznali reč.. a ver, že aj keď na soc. sieťach ukazujú, aké sú strašne šťastné, mnohé v skutočnosti chodili ku psychológovi, či dokonca neustáli takýto vzťah, nie sú dodnes vyrovnané osobnosti.. buď sa rozviedli alebo sa začali realizovať po 20 rokov, čo už nie je jednoduché, lebo mladí a draví ľudia ich vytlačia..
takisto postaviť veľký dom či kúpiť si drahé auto v dnešnej dobe znamená vziať si nemalý úver, a teda zadĺžiť sa na 10-30 rokov.. toto závidíš? veď to je zodpovednosť na celučičký život... takže prosím ťa, ber život s nadhľadom, vnímaj obe strany mince.. a tiež nezabúdaj na staré známe: dopraj a bude ti dopriate

domca1408
20. sep 2022

ahoj, vôbec nie si zlá a chápem tvoje pocity. pretože občas je ten život fakt nefér sviňa. poznám to a ano je pekné ked ti niekto napíše, zmeň myslenie, zmeň robotu, snaž sa viac...kurnik a čo sa snažíme málo? ale ked niekomu to fakt padá z každej strany...dedia domy a pozemky po babičkách a strýkoch ktoré si potom predajú, dostanú sa cez nejaký dobrý kontakt k skvelej robote o ktorej ty môžeš len snívať a pritom vieš, žeby si ju zvládla sto krát lepšie, alebo ešte lepšie ked má niekto rodinnú firmičku a chlapec je totál blb ale starý otec ho zamestná a synáčik má od 18-tich bmw, totálna krava ktorá ti ničila život na škole si nájde futbalistu ktorý ju živí a ona si ide životom s úsmevom a ty sa môžeš aj po..ebať a makáš od 18-tich a máš tak max na opravu auta a zaplatenie účtov...skrátka život je nefér.

juliasb
20. sep 2022

No počuj. Aj ja mam veľký dom, veľké auto, veľký plat. Ale nemala som žiadne detstvo. Od cca 10 rokov som prišla domov, namiesto toho aby som šla za kamoškami (ktoré som nemala) som si sama šla kúpiť knihu angličtiny, každý deň som si prechádzala cvičenia, všetky do bodky, pustala CD s anglickymi rozprávkami, čítala knihy po anglicky (v 10 rokoch). Potom som pridala iné jazyky. Nik sa so mnou nebavil lebo som bola čudná (aj som). A nik mi v ničom nepomáhal. Mala som štartovaciu čiaru rovnakú ako ty , vydrela som si to sama. A rovnako môžem o to v jedinej sekunde prist, stačí ze sa niečo stane mojim deťom a môj krásny dokonalý život zrazu skončil a nebude mať zmysel ani dom ani auto ani plat. Fakt si váž co máš, lebo to je najdôležitejšie. A na to ostatnom proste makaj, makaj a makaj - aj to príde

mandzula
20. sep 2022

Neboj, maju to tak mnohi, aj ja sa pri tom obcas pristihnem, myslim si, ze je to do urcitej miery prirodzene a netreba si to nijako vycitat.

patka_673
20. sep 2022

myslim, si ze kazdy niekomu nieco zavidi. nie je podla mna nik, ktory by bol na 100% so svojim zivotom v pohode. vec sa najde, len otazne je, ako sa s tym vie clovek vyrovnat a popasovat, ci sa bude len lutovat alebo sa bude snazit si zivot zlepsit

nikky6
20. sep 2022

@patka_673 asi tak nejak no su ludia, ktory to nevedia zniest, ze sa ma niekto lepsie ako oni a tak potom len siria negativitu , lutuju sa, ale pritom neurobia nic preto, aby si sami zlepsili zivot

mon29
20. sep 2022

Prosim ta, tancuj,spievaj, sexuj, zi, uzivaj si bud stastna.. a ser na ostatnych..kazdy ma nieco....ako tento materialny svet mi je na grc a stretavam sa s tym dost casto napriklad:
minule mi jedna zenska vytkla ze byvame v byte.. s poznamkou,"ze oj nevadi,raz sa vam podari" ja kukam na nu jak puk, pytam sa a co sa nam ma podarit, a ona ved domcek.. a ja, my nepotrebujem dom, mame domov a nic nam nechyba, sme stasni. Vy ste v dome stastna.. a ona ticho.. zarazena,ze to tak nemyslela.. tak mame inde hodnoty ako dom, auto... ale sranda je,ze automaticky kategorizuju ludi s bytom a s normalnym autom za chudobnu🤣🤷‍♀️ pride mi toto strasne smutne a ti ludia si zasluzia skor lutost ako obdiv.. pretoze vela z nich su zadlzeni za usami, vztahy na prd, na deti niet casu..atd. cest vynimkam, tak prosim ta co zavidis? Pozlatko? A inak je fakt rozdiel mat sa dobre a byt bohaty💖

sissy27
20. sep 2022

tak na tých pocitoch samotných nie je samo o sebe nič zlé, ja osobne si myslím, že do istej miery je to normálne. Aj ja si koľkokrát poviem "wau, tiež by som chcela toto tamto ako má xy", ale nezožiera ma to. Nerobí to zo mňa zlého človeka, neubližujem kvôli tomu nikomu, neohováram, neobídem susede nové autom kľúčom lebo ja na také nemám...
Ak ale sa hneváš na celý svet, lebo iní sa majú lepšie a majú viac, si zatrpknutá osoba a hľadáš chyby vo všetkých okolo a rozmýšľaš, že iní určite kradnú keď si môžu dovoliť viac ako ty, proste keď ťa to negatívne ovplyvňuje, tak to už v poriadku nie je.

maciatkolulu
20. sep 2022

@liljana áno, máš pravdu, ale bohatí ľudia si aspoň vedia zabezpečiť dôstojne umieranie v súkromnom sanatóriu napríklad. Slušnejsi zaobchádzanie. Nenahovarajme si zase, že bohatí to majú na prd keď ochorejú, zaručene lepšie, ako chudobní, keď ochorejú.

moonlight1210
20. sep 2022

Skrasluj si svoje zivotne prostredie okolo seba. Kolkko veci sa da krasne vyrobit svojpomocne.
Budes v nom potom stastna, budes sa don rada vracat. Vsetky dovolenky, auta a bohati manzelia ti budu ukradnuti.
Lebo ked prides domov, budes presne tam, kde si stastna a spokojna.

To mas ako ked niekto vie dobre varit. Znami sa radsej daju pozvat k nemu, aj ked sa jedlo bude servirovat kazde na tanieri z ineho servisu a stol nebude vyladeny do detailu. Lebo ide o to dobre jedlo a tu dobru naladu pri stole.

A ano, bohati si mozu zabezpecit zdravotnu starostlivost a vacsiu sancu sa vyliecit. ale ked raz nie je zhora dane, tie peniaze s nimi nezahrabu.

Tak normalne zi, uzivaj si, co mas. My sme kedysi nemali nic, a tym myslim nic. A boli sme stastni. Potom sa nam zacalo postupne dari a poviem to tak: museli sme sa s tym vysporiadat. Nic dobre to neprinieslo, kym sme si k tomu nenasli rozumny postoj. A kolki okolo nas to nezvladli a sli od seba. Rozpadlo sa im vsetko, ostal len ten boj o peniaze. Never, ze to, co ta rozosmutni, ze ty to tiez nemas, je to, co ti jedine chyba ku stastiu. Vies kolki ludia financne bohatstvo nezvladnu?

buberova
20. sep 2022

Áno mávam takéto pocity.. niekedy si viem povedať racionálne že iní sa majú horšie, mám toto toto a toto ale niekedy si proste s emóciami neviem poradiť

domca1408
20. sep 2022

@maciatkolulu presne tak....názorný príklad: moja mama potrebovala magnetickú drb...termíny 3 mesiace a viac, tak som prekusla hrdosť (pre mamu čokolvek) a zavolala ex (áno má prachy a kontakty) a drb magnetická do týždňa a ešte aj v sobotu...takže takto nejako funguje svet bohatých...a to je len mini pidi kúsoček z neho...a nie je to fér...možno si teraz niekto povie, že ale ved aj ty si si to vedela vybaviť a patríš do toho sveta...nie nepatrím nemám nič okrem minimálky v robote ako aj naši...mám iba bohatšieho ex, ktorý si mohol týmto pomastiť ego a povýšiť sa nado mňa ale pre mamu čokolvek a prekusla som to. za seba by som ho nežiadala o nič....

ivangeline
20. sep 2022

Vies co...obcas aj ja take mavam ale ked sa prizriem blizsie uz to tak perfektne u inych nevidim. ;) Bud to bol len moj ppcit,ze su fin. lepsie alebo maju ine problemy..

clodika22
20. sep 2022

Život nie je fér, nikto ani v živote nepovedal, že bude fér. Treba hľadať to pekné, tiež som závidela, porovnávala sa, ale cítila som sa vtedy ozaj pod psa. Teraz si užívam, čo mám, teším sa zo všetkého, aj z maličkostí a neriešim iných ľudí a je mi oveľa ľahšie.

pralinka25
20. sep 2022

mam vselijake zle vlastnosti ale jedna z tych dobrych je ze som skutocne nikdy nikomu nic nezavidela.
nic nikdy nie je take ake sa zda. to co vidis ty je ine ako moze byt realita. a vies ako sa hovori trava u susedov sa zda byt vzdy zelensia ale nie je.
vies kazdy mame svoj zivot vo svojich rukach. ak nieco zavidis zmobilizuj sa a urob vsetko preto aby si to dosiahla. vezmi svoju zavist a povys to na pozitivum v tom zmysle ze vdaka nej sa posunies dalej.
treba mat sny a niekedy aj take ktore sa nesplnia. posuva nas to dalej. bez snov a tuzob sa nikam nepohneme. nevnimaj to ako zavist. ber to ako sny, tuzbu mat nieco viac a je na tebe to dosiahnut. z neba ti to nespadne. sadnut si do kuta a byt smutny ze sused nieco ma co ja nie je ti k nicomu.
ale teda este jedna vec. nerob veci ani neziskavaj veci len preto aby ti ostatní zavideli. rob veci a maj veci preto lebo teba naplnaju.
niekto moze byt stastny so starym volkswagenom chrobakom omnoho viac ako keby mal pred domom nove BMW (ja) napr. takze je to o uhle pohladu pre niekoho srot a chcel by viac pre ineho splneny sen 😉
a nejde o to ze niekto sa ma horsie ako ty. to vzdy tak bude. vzdy bude niekto na tom horsie ako ty, a vzdy bude niekto na tom lepsie ako ty. to vsetko je pravda ale tvoje pocity to nezmeni.
ako pisem to co zavidis si spln ale pamataj vsetko ma svoju dan. aj velky dom a drahe auto maju svoju dan a tym nemyslim DPH.