Zažili ste sexuálne obťažovanie od cudzieho?
2 týždne dozadu som sa nepriamo stretla zo sexuálnym obťažovaním. Muž na dámskom WC vo vedľajšej kabínke onanoval - pravdepodobne. Chválobohu tentokrát som ho nevidela. Asi to priťahujem. Vo svojom živote som zažila viac takých situácií, už ako dieťa. 2x onanujúci exhibicionista, ktorý išiel vyslovene po mne, 2x voľne onanujúci s rôznymi "obeťami" (na jazere a pod.), 1x telefonát pri ktorom sa nejaký ukájal (tento jediný predpokladám že ma poznal).
Máte podobné skúsenosti, len sa o tom nehovorí?
Obťažovanie od známych osôb typu kolega, šéf, kamarát, tie do tohto nepočítam, to si predpokladám zažila asi každá.
Raz ma sexualne obtazoval chlapik v malej oprave elektra.Najprv mi daval okate navrhy a pri odchode ma pritlacil o dvere.Nastastie tie dvere boli otvorene,odtlacila som ho a usla som v soku.Dodnes pamatam aky som mala strach.Druhy sok nastal doma,ked som to povedala mame a ona s tym vobec nic nespravila.
@kiki68 Zdravím, ak Vám to nie je príliš nepríjemné popisovať, v rámci príprav záverečných prác, analýz a štatistik úspešnej obrany i využitia formy sebaobrany by ma zaujímalo, akou techniku sa Vám podarilo úspešne ubrániť a na akom kurze, či z akého bojového umenia ste sa danú techniku naučili.
Práve takéto prípady úspešnej ženskej obrany proti nyvycvičenému útočnikovi, ako je napr.exibicionista, ktorého sa týka táto diskusná téma, sú v ramci prevencie a poukázanie na možnosti efektívnej sebaobrany najvhodnejšie.
@gorecka 8-14 rokov karate ( styl tigra), dalej rok aikido seminarov a v dospelosti zase aikido. Podla mna mam podvedome nacvicene tie reakcie a zapne mu seba ten program v momente prekvapenia. To je vraj to najtazsie, kedze to nie je nic planovane. Na treningoch clovek presne vie, ze co sa ide diat. A ze to nie je naozaj. Som velmi vdacna viacerym Sensei v mojom detstve, naucili ma ako na vysokeho protivnika. Aikido je v tomto este lepsie, lebo tam sa to nerobi silou v podstate, len je to technicky narocnejsie.
@kiki68 Vy ste zdatná a šikovná.
Vidno, že máte prax a v rálnej situácii nemáte problém
Mňa zaujímajú takéto úspešné obrany kvôli popisu využitiej techniky, či úderu na konkrétne miesto, ktoré žena použila, aby sa vyvrátil mýtus, že žena sa nemôže ubrániť, ani proti ,,bežnému" agresorovi, ako napr. exibicionista a či danú techniku alebo úder žena použila intuitivne, alebo to už mala natrénované z kurzov alebo bojového umenia ako Vy.
I netrénovaná žena by proti takémuto ,,obyčajnému" dotieravcovi mala mať šancu, keď nezamrzne a urobí nejaky obranný ťah.
Agresora to potom väčsinou odradí vzdá to.
Takéto úspešné prípady potrebujem k svojim popisom.
@gorecka moze mat sancu, tam ide o to prekvapenie podla mna, ze ta zena nieco spravi. Podla mna je zasadne vyuzit moment prekvapenia a potiahnut ho telom dopredu, akonahle super strati trosku stabilitu, tak mozem dost vela. Vacsinu ludi bez ohladu na vahu zlozia naozaj styri zakladne schemy pre aikido. Tam uz sa naozaj iba staci po tom zavahani stability postavit zo spravnej strany a uz s nim mozem dopredu, dozadu, tam uz nepomoze ani vaha a ani sila. Pre mna je skor zaujimava otazka, co s nim realne dalej. Pustit ho a utekat prec? Dorazit ho komplet a roztrhat mu aspon slachy( Lebo to sa da strasne lahko ked to viete). Tiez je super tah na otocenia supera na zemi par veci z jiju jitsu. To by som tiez ucila tie zeny, ze co ked uz to nevyjde a skoncite na zemi.
@kiki68 Áno, presne ide o ten moment prekvapenia a nebáť sa zasadiť úder a dať útočnikovi bolestivý podnet.
Väčsina takýchto ,,priemerných" a , obyčajných" delikventov, ktorí si trúfnu, len z ich pohľadu na ,,slabšiu" ženu takto kladený odpor odradí.
Vyškolená žena ako Vy si samozrejme môže dovoliť aj zložitejšie techniky ako sú páky.
Vo všeobecnosti sa odporúča v obrane pokračovať dovtedy, kým to samotný agresor nevzdá a sám neujde, alebo pokial môže bezpečne z miesta utiecť napadnutá žena.
To je samozrejme iba teória a prax je o niečom inom.
Preto ma aj zaujímajú tunajšie názory...
@gorecka ja len ze co mu mozem az legalne spravit, ze ci mam potom volat mamu ( je chemicka) alebo kupovat prasce 😂😂😂 U mna ich vzdy pletie vzhlad, ja vyzeram ako porcelanova babika totiz, tam clovek necaka prebytok testosteronu. Mne staci dostat kramy a uz by som to mlatila rad radom 🙈😀 Ale zatial vsetci prezili no 😀 U mna to s vekom nejako neustupuje, cakala som ze budem nejaka miernejsia.
@kiki68 To je dobrá otázka
Posudzovali by sa podmienky nutnej obrany.
Ak útok stále trvá, môžete sa pokojne brániť.
Ak by agresor už napríklad ležal na zemi a Vy by ste už mohla odísť, tak ďalšie údery a techniky by už nemali byť potrebné😀
Alebo,problematické by bolo, keby ten dotyčný už od Vás utekal a Vy by ste ho dobehli a chceli na ňom vyskúšat svoje ďalšie zručnosti😀
Samozrejme skúmali by sa aj ďalšie podmienky, či bol ozbrojený, či ste cítila oprávnený strach, tvanie a forma útoku a tak.
A na základe toho potom aj ta forma jeho zranenia.
Vo väčsine mnou zatiaľ objavených prípadov úspešnej ženskej obrany, však skutočne stačila len jednoduchá forma, ako dobre mierený kop, či dokonca aj odsotenie a títo ,,hrdinovia" ušli preč.😀
Pri stretnutí s Vami by istotne dopadli omnoho horšie😀
Ano zazila, aj ako dospela aj ako tinedzerka aj ako skolacka na zakladnej. Na miestach ako preplneny autobus, vo vytahu, ale aj len tak na ulici.
Odkedy som sa prestahovala do USA pred 25 rokmi, tak ovela menej. Jednak chodim vsade autom🙂, som uz tiez starsia😀, jednak si muzia dovolia menej, tu je z obtazovania hlavne v zamestnani ovela vacsi pruser(a zeny ktore to dokazu si vedia vysudit obrovske odskodne), ale to sa tiez zmenilo scasti aj po publicite hnutia "me too" kde zeny otvorene rozpravali o obtazovani