icon

Zdravíte v čakárni?

4. mar 2023

Zdravíte v čakárni ked prídete alebo odídete od lekára?

markaterka
Autor odpoveď zmazal
autor
4. mar 2023

@zmrzlinka2021 Tak ked chodíš často alebo pravidelne tak ešte beriem ale inak nevidím dôvod

zmrzlinka2021
4. mar 2023

@autorka

A nech to vyzera akokolvek - nikdy nevies, kto v tej cakarni sedi.

Mozno tam sedi niekto, ku komu pojdes o rok na pracovny pohovor a on si bude spajat tvoju tvar, tvoju osobnost s tym, ze si prisla do cakarne, a jak tupelo si sa posadila, ani bu, ani mu...

Sposob akym komunikujeme s okolim, ako sa spravame, vela o nas vypoveda, a nikdy nevies, co ti zivot prinesie...

Vacsinou si ludia tupela pamataju 😉

markaterka
4. mar 2023

Tak keď nevidíš dôvod, tak sa nezdrav. Pred ľuďmi budeš ako také teľa.

h2
4. mar 2023

Prečo je tu dnes toľko diskusií o zdravení? To naozaj niekto nevie, kde, kedy, koho a za akých okolností pozdraviť?

autor
4. mar 2023

Silne pochybujem, že si to niekto pamätá :D

janai1
4. mar 2023

Slušné správanie nemáš ale výhovoriek máš plné vrece. Veď nikto ťa nenúti sa správať slušne, buď ako také teľa nevychované, aj pre takých slnko svieti

Rodičia musia byť hrdí 👍🏽

zmrzlinka2021
4. mar 2023

Pozri, naco si zalozila tuto diskusiu, ked mas v tom jasno?

No tak pridi do cakarne, sadni si, odid bez odzdravenia... spravaj sa ako chces.

Ale vypoveda to len o tebe - mas problem povedat dve jednoudche slova. A hladas "dovody" ze raz za uhorsky rok mas povedat "dobry den" neznamym ludom.

Aj do obchodu ked ides platit, povies dobry den... a tiez nemusis mat dovod. Mozes na drzaka oslovit predavacku, alebo cusat...

dusankomoj
4. mar 2023

Dôvodom by mala byť obyčajná slušnosť! Kamkoľvek vchádzam(nielen čakáreň,ale aj kaderník,malé potraviny,...) tak pozdravím a naučila som to aj moje deti. Aby raz nemuseli zakladať diskusiu,či treba zdraviť,alebo nie😪

miskakyska
4. mar 2023

...jednoducho si teliatko a ešte sa tým aj chváliš 😁
Obyčajný pozdrav nie je fakt niečo,nad čím by si sa mala pozastavovat.. radšej pozdravím ľudí dva x, ako raz... chodíš na hory?..tam by si to asi neprežila,tam sa každý s každým zdraví,ako s kamošom.. starí.. mladí..tam sa nikto bez pozdravu neobíde..je to milé a pekné

viestta
4. mar 2023

Ano, zdravim. Zdravim aj predavacku ked pridem do obchodu a je tam len jedna za pultom. dokonca ju poprosim a aj podakujem ked skoncim nakup. Odzdravim casnicke ked pride ku stolu a pozdravi, poviem jej Do videnia ked odchadzame. Pozdravim kazdemu zakaznikovi, ktory pride k pokladni skor ako mu zacnem blokovat. Zdravim susedu na schodoch a zdravim aj ked vojdem do kupe vo vlaku a uz tam nejaki ludia sedia. Pozdravim im aj ked odchadzam pri vystupe. Ja dokonca pozdravim aj soferovi v autobuse ked u neho kupujem listky.
(ked to tu tak citam, na rozdiel od mnohych co tu napisali uz mam asi aj hubu zodratu z tolkych pozdravov)

autor
4. mar 2023

@miskakyska Občas idem do Tatier ale veľmi ľudí nestretávam ale viem, že sa to zvykne

pribinak
4. mar 2023

@syslik81 tu sa to proste nerobí……ale robí, žila som dlho v zahraničí a všade kde som prišla, ľudia nirmalne zdravili
V každej kultúre je to proste prejav elementárnej slušnosti a zdravého rozumu

viestta
4. mar 2023

@zmrzlinka2021 to je reakcia na tu debatu, kde buduca ucitelka tiez riesi zdravenie. Do tej povodnej by nemohla anonymne prispiet, tak si zalozila svoju aby sme nezistili, kto doma nemal kindestube.

syslik81
4. mar 2023

@pribinak no neviem kam si chodila ty ale tam kde chodim ja sa nezdravi .. ludia sa porozpravaju na zastavke v obchode neznamy sa prihovoria ale v cakarni este nikdy nikto nepozdravil..ak to nebol zrovna znamy ...

katkine_terapie
4. mar 2023

Autorka: Zasady slusneho spravania hovoria, ze ked vojdem niekam pozdravim, ked odniekal odchadzam, tiez pozdravim. Ale chapem, ze niekto slusny proste nie je (nechce byt alebo ho v rodine slusnemu spravaniu nenaucili...) a nezdravi.

zmrzlinka2021
4. mar 2023

@viestta tak tu debatu som nepostrehla...

Inak sranda tieto anonym debaty... pod nickom by drzala hubu, teraz tu dava 😉

zmrzlinka2021
4. mar 2023

@syslik81 mozem potvrdit to co pise @pribinak - v zahranici sa vsade zdravi, a dokonca aj v cakarni. Praveze v zahranici si velmi davaju zalezat na pravidlach slusneho spravania.

syslik81
4. mar 2023

rob tak ako chces ty ... zdravit neznamych ludi v cakarni nieje neucta .. je to len o tebe a tom ako to citis ... predpokladam ze podakovat poprosit vies- to je slusnost .. nie zdravit neznamych ludi .. tiez nevojdem do kostola a nepozdravim tam vsetkych len preto,ze s nimi budem sediet alebo ludi v buse etc ... btw autobusara vzdy pozdravim aj mu podakujem ... nieco pre mna robi ale ty ludia nie -nepoznam ich neriesim ich .. to len tu podaktore musia stale daco riesit

konikvrany
4. mar 2023

Ja sa zdravím a tak, že naozaj každý počuje 🙂))))

Hovorí sa, že aj krava zabučí keď príde do maštale.

bebemonika
4. mar 2023

Áno, príde mi to slušné

markaterka
4. mar 2023

@syslik81 ja som bola niekoľko rokov v Nemecku a teda Nemci sú podľa mňa chladní ľudia, ale veruže som sa stretla s tým, že zdravili všade. Aj v čakárni.

aandrea9
4. mar 2023

Zdravím pri príchode aj odchode. Neriešim ci aj ostatní, mňa moja mama vychovala k slušnosti.

autor
4. mar 2023

@syslik81 Tiež som mala také myšlienky lebo keby idem k lekárke tak ano, lebo zase s ňou komunikujem a niečo pre mňa robí ale zvyšok sú len čakajúci pacienti

dankabetka
4. mar 2023

Ahoj, ja sa zdravim vsade, nejak mi to pride prirodzene, ale ine som chcela, kym som bola na materskej a vela som kocikovala ( mala som kocikove dieta) stretavala som velmi vela dochodcov na prechadzkach ked mi bol niekto sympaticky pozdravila som sa aj s usmevom, ten mily usmev a pozdrav co mi vratili ma vzdy prekvapil asi boli tiez prekvapeny ze sa niekto pozdravil im. Ale inak rada pozdravim a aj pri odchode pozelam pekny den, alebo vsetko dobre 😉

petamich
4. mar 2023

ano samozrejme, tak isto sa zdravim aj ked prichadzam/odchadzam z obchodu, uradu, kaviarne, restauracie ved to je snad elementarna slusnost a inak ludia sa k tebe hned inak spravaju, aspon ja mam tu skusenost, ked sa usmejem a slusne pozdravim a podakujem

ysseba
4. mar 2023

Samozrejme, že pozdravím. A susedov by si nezdravila? Panebože.... Aj u nás v bytovke je kopec "takých ako ty". Akože nie sme veľký dom, 4 vchody a pár poschodí a keď niekoho stretnem vo vnútrobloku kde sa iní ľudia nepohybujú, len tí z nášho domu a nepozdraviť? Tak to je pre mňa vrchol sedláctva! Takých nezdravičov zásadne zdravím nahlas, pozerám sa im do očí a ešte sa aj usmejem. Vidím na nich veľakrát, že sú rozhodení, až v rozpakoch by som povedala. Veľmi si to užívam. Alebo niekoľkokrát keď som videla, že "nezdravič" ide oproti, tak som deťom párkrát povedala (už keď som bola v takej vzdialenosti, že to sused počul) že "deti, pozdravíme sa, lebo zdraviť je slušné)

limoncino
4. mar 2023

Ja som taká trápna, že pozdravím aj keď prídem na zastávku 😄😄

amelia89
4. mar 2023

Zdravim vsade kam pridem. V dnesnej dobe su ludia uz totalne mimo. Nastupia do vytahu poviem dobry den a divaju sa do zeme 😄😄😄hanbim sa za nich este doteraz…