icon

Zdravíte v čakárni?

4. mar 2023

Zdravíte v čakárni ked prídete alebo odídete od lekára?

luccija
4. mar 2023

Tak nezdrav, keď máš na všetko odpoveď.

galganka
4. mar 2023

Však napíš rovno, že obyčajný ľud, čo pre teba nič nerobí zdraviť podľa teba netreba. 🙈 ale keby potrebuješ dačo vybaviť, tak by sa hadam aj kávička, či bonboniéra našla v kabelke... 😂😂😂

autor
4. mar 2023

@ysseba Ja som také niečo zažila ale žila som vo väčšom paneláku, veľa bytov a ked niekto také urobil hodila som na neho pohľad a zrazu im bolo nepríjemne :D ale to som robila lebo som chcela skúšať pohľad keby ma niekto otravuje

petamich
4. mar 2023

ach jaj, snad ja to moje dieta inak vychovam 😵‍💫🥴

78787878
4. mar 2023

Ano zdravim. Dokonca ked pride niekto dalsi a tiez pozdravi, zvyknem vzdy nahlas aj odzdravit 🙂

autor
4. mar 2023

@galganka Také nedávam ale dobre no :D

autor
4. mar 2023

@galganka Neviem z kade si domýšľaš veci :D

beata_k
4. mar 2023

Nevidis dovod? Dovod je velmi jednoduchy. Je to zauzivana prax vyjadrujuca slusnost ked niekto vojde do miestnosti, ze pozdravi.
https://zivotpodlamary.blog.pravda.sk/2015/12/0...

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
markaterka
4. mar 2023

Ja neviem, ale teda mňa rodičia vychovali k úcte k druhému človeku. Naučili ma zdraviť, slušne sa správať..
Ja dokonca aj tu na modrom koníku, keď otváram svoju diskusiu alebo niečo sa pýtam, tak sa pozdravím, poprosím a nakoniec poďakujem.

autor
4. mar 2023

@evamarek77 Nemyslím si, že zdravenie je znak slušnosti ja poznám ľudí čo sa zdravia ale slušný rozhodne nie sú

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
galganka
4. mar 2023

Z tvojho nedostatku etikety, či starého dobrého chochmesu si domýšľam. Sa ťa to tuším nejako dotklo... 😂
Inak, u nás ešte aj keď sa deti hrajú na obchod, či lekára, alebo autobus, tak sa pekne zdravia...

zmrzlinka2021
4. mar 2023

@autorka

Len pre tvoju informaciu.

To ako reagujes aj vo vytahu, to vypoveda jedine o tebe, nie o tom druhom.
Ja sa vzdy zdravim - este som sa s takym exotom nestretla ako si ty. Vzdy sa ludia odzravia.

A ak by sa niekto neodzravil - to nie je moj problem? To je obraz toho cloveka.

Ani si neuvedomujes, co vsetko ludia pozoruju.

Ja mam za sebou milion komunikacnych treningov, a vediet komunikovat, vediet zvolit vhodny sposob cloveka vie veeeeeelmi posuvat dopredu a pomahat mu v mnohych smeroch.

dskjhfdlkdjhl
4. mar 2023

Autorka, ano, ak niekto zdravi, este to neznamena, ze je slusny, ale ak niekto nezdravi, tak slusnost sa mu evidentne vyhla.

sense
4. mar 2023

Vždy keď vojdem do čakárne, alebo autobusu alebo pekárne ci k mäsiarovi pozdravím a je mi jedno či ostatní na mňa pozerajú ako telce alebo od zdravia a rovnako aj keď odchádzam. Takisto pozdravím predavača kt dáva mäso ci ryby v supermarkete aj pani za prepazkou na poste ci v lekárni alebo pri pokladni v obchode. A rovnako nemám problém zaželať aj pekny deň.
A ak mňa niekto pozdraví, vždy od zdravím.
Moja babka vravela pozdraviť je slušnosť, ozdraviť povinnost

autor
4. mar 2023

@galganka Nie si ty veštica ked vieš o mne viac ako ja o sebe ?

sticker
galganka
4. mar 2023

Nie, okrem toho, že viem zdraviť a nie je mi to zaťažko, tak neverím na veštice... 🤷‍♀️

autor
4. mar 2023

@galganka Tak ako to, že vieš že mám v taške čokoládu ked nemám a nikdy som nemala? :D

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
zirafienka
4. mar 2023

Keď tak čítam tvoje komentáre, tak ty si úplne stratený prípad...

galganka
4. mar 2023

Že jediné, čo si si z toho celeho zobrala je akurát všimné... 😂

pribinak
4. mar 2023

@zmrzlinka2021 presne tak. Žiaľ my Slováci sme proste 300 rokov za opicami

Ja som zažila čistou náhodou Japonsku princeznú na BA hrade a tá zdravila uolne všetkých, etiketa - neetiketa, proste slušnosť a hotovo

laila22
4. mar 2023

Zdravim v čakárni, v obchode v kaviarni. Rovnako sa pozdravil, keď prístupim do výťahu k cudzím ľuďom. Odzdravim ľuďom čo sa pozdravia pri odchode. Pre mňa bolo nepochopiteľné, že niektorí rodičia chodili do školky po deti ako telce. Nezdravili v šatni. 🙂.

domak2
4. mar 2023

Baby vy všetky žijete niekde spolu? Lebo sa mi v živote nestalo, keď som čakala v čakárni ze by tam niekto vošiel a pozdravil, jedine ak ma následne chceli osloviť. A mne je to teda tiež divne, iné je pozdraviť samotného lekára alebo tu spomínanú predavacku, casnicku...ale predsa sa nepozdravim všetkým keď vojdem do reštaurácie ci obchodu. V takom lidli by som musela veľmi hlasno kričať 😅 Možno teda záleží aj od veľkosti čakárne no.

jana_eyre_2
4. mar 2023

Príde mi dosť nevychovane keď niekto nevie pozdraviť keď niekam vojde do nejakej uzavretej spoločnosti..

kukuk29
4. mar 2023

Ale slušnosť nie je o tom či chodíš často ale nie.Tak isto tam vždy stretneš iných ludí 🙉🙊.Slušný človek sa pozdraví vždy a nie podľa toho kde koľko krát chodím... Tak ale že načo 🙊🥴🥴🤔 no neva vizitka..😵‍💫🤯 už malé deti sa to učia...

andreatytler
4. mar 2023

@pribinak
@zmrzlinka2021
Zijem tam kde @syslik81 a uz 19 rokov chodim po cakarnach ale nikto sa nikdy nepozdravil, tak preco ju presviedcate.
Ak ste tu boli a niekto sa vam tu v cakarni pozdravil, bola som to ja. Ja sa totiz zdravim stale.

jana_eyre_2
4. mar 2023

@domak2 v Lidli normálne pozdravim predavačky.. samozrejme je iné ked prídeš do veľkej haly plnej ľudí, ale keď vojdes do malej čakárne kde je 5ludi bez pozdravu.. no proste je smutné že sa také samozrejmé veci vytrácajú.. ale každý ako uzná za vhodné..

pribinak
4. mar 2023

@andreatytler som si myslela že Kanada je kultúrnejšia
Ja som bola dlho v štátoch a tam zdravil každý každého.