icon

Zdravíte v čakárni?

4. mar 2023

Zdravíte v čakárni ked prídete alebo odídete od lekára?

natalka13
5. mar 2023

@zejdlikova precitaj si jej vsetky odpovede.

cacianka
5. mar 2023

Aj mne, ale tvoje správanie nie, skôr trápne a buranské

autor
5. mar 2023

@cacianka Hmm je zaujiamvé ako toto vie niekoho rozhodiť tak, že musí útočiť, i ked neviem ako ubližujem niekomu len tým, že istým ľudom sa nezdravím len preto lebo v tom nevidím zmysel

anita1978
Odpoveď bola odstránená
akvi
5. mar 2023

Ja zdravím keď je čakáreň ako miestnosť, príde mi vtedy blbé nepozdravit. Ale napríklad u mojej obvodacky je jedna veľká dlhá chodba aj s inými ambulanciami a všade sú aj sedačky, tak tam nezdravim, lebo vsak to by som musela zdraviť každých 5 metrov. To isté u gyn., tam sa sedí do takého Lka a keď nik nie je v tej "hlavnej" časti, tak nezdravim tých, čo sú za rohom. Mne inak nevadí, keď sa v takýchto situáciách, ako čakáreň a pod. ľudia nezdravia. Skor ma zarazí, keď na mňa čumi sused, ktorý je asi o 10 rokov starší odo mňa, ale očakáva, že sa mu ja pozdravím ako prvá. 😅🤷

jana_eyre_2
5. mar 2023

@akvi áno, to mňa tiez udivuje ako muži nedokážu často zdraviť ženy ale ocividne čakajú na pozdrav.. takého zase nepozdravim zväčša ja, lebo proste nepozná pravidlá..

moravcikovalucia
5. mar 2023

Samozrejme, všade kde prídeme pozdravím. To je slušnosť. Nie ako také telce.

sandrasstini
5. mar 2023

Pre mna je to samozrejmost. Je mi jedno ci ma odzdravia, svedci to o nich nie o mne.

zejdlikova
5. mar 2023

@natalka13 mne úplne stačí že na začiatku diskusie vyjadrila slušne svoj názor a dostala za to komentáre že je teľa - takto človeku mienku nezmenia ak sa budú správať týmto štýlom neviem čo od nej čakáte aký požičaj taký vráť😃hlavne že všetci viete súdiť…názory sa rozchádzajú to nikomu ale nedáva právo urážať, to so slušným správaním nemá nič spoločné ani ked budeš zdraviť každého okolidúceho 🙂

siss25
5. mar 2023

Ja moc nezdravim prvá, vždy niekto pozdravi a ja len odzdravim.

mimi16
5. mar 2023

Milá autorka….to nemyslíš vážne, že zakladáš tému o zdravení. O tom hádam nie je potrebné debatovať. Každý inteligentný človek vie čo má robiť.

smajlik323
5. mar 2023

Zdravim sa všade ,vojdem do potravín pozdravím , do čakárne pozdravím, na úrad, pani za okienkom na pošte všade sa zdravím a učím to ak svoje deti je to SLUŠNOSŤ

elizita
5. mar 2023

@autorka čo si čakala od tejto diskusie? Zjavne máš svoj názor,že ty nevidíš dôvod zdraviť a tu 99,9% ti píše opak a dôvody a ty si melies svoje. .. zjavne ta ani nikoho protichodny názor nezaujíma, lebo máš svoj a basta. Tak nezdrav,tvoj problém,my vychovaní sa pozdravime.

jaga61
5. mar 2023

Aj toto o Tebe niečo svedčí. Si trápna, preto si sa dala anonymne. Čo máš 3 roky?

jaruskatt
5. mar 2023

Áno. A aj v obchode.
Považujem to za elementárnu slušnosť pozdraviť.

apolka77
5. mar 2023

@zejdlikova autorka sa zjavne zabáva, založila tému len tak rozvíriť vášne. Normálny človek sa nebude pýtať a rozoberať takúto primitívnu vec ktorú učia deti v škôlke na 4.stranach.

zejdlikova
5. mar 2023

@apolka77 áno je to možné ale aspoň sa pekne ukázalo ako sa niektorí správajú keď s nimi niekto nesúhlasí 😃

jaama
5. mar 2023

Baby ja normálne rozmýšľam prečo sa tak rozčuľujete 😄 že autor chce rozvíriť vášne to čo za blbosť. Nieje to jedno či sa niekto zdraví alebo nie? Ja sa zdravím ale nebudem o tom predsa presviedčať druhých 🤦‍♀️😄

zuzlicek44
5. mar 2023

Pravdaze

dadka_bb
5. mar 2023

Najlepší pocit vojst niekde, pozdraviť sa nahlas dobrý deň,a nikto ani bu ani mu. Vtedy to" dobry den "mi este minimalne 10 sekund zvoní v ušiach trapnosťou 🙈😁😁

siska53
5. mar 2023

Ano.

stevvvka
Autor odpoveď zmazal
stevvvka
5. mar 2023

A druhý level je, keď pozdravím nahlas a syn sa opýta, prečo ujo /teta neodzdravili.. Väčšinou odpovedám rovnako nahlas - asi nepočul, alebo je zamyslený. A syn do toho alebo je nevychovany...

AUtorka, to tvoje " nevidím dovod" - ja zas nevidím dôvod, prečo sa nepozdravit. To ta potom boli pusa ci ako?

miselar
5. mar 2023

Za mojich detských čias sa pomaly zdravilo aj na autobusovej zastávke a to niesom vôbec stará ....ale dnešná arogancia ľudí je presne o Tom že nevedia ani pozdraviť .Aj krava keď vojde do kravina aspoň zabuka...Môj názor na to je to slušnosť pozdravit sa ...a vôbec neriešim či má niekto odzdravi .Ja som bola vychovávaná že kde prídem tam pozdravím 👍

dadka_bb
5. mar 2023

@miselar paneboze si mi pripomenula ako som sla studovat do bratislavy. Ja. Dievca z dediny (banska bystrica).. a pri vstupe do mhd som sa opytala "mate tu volne?" Vzdy ked som si sla prisadnut.. tie ksichty pamatam do dnes🙈😅😅 u nas bezna vec, a tam? Normalne ze hned ze sedlacka v meste. Tam kazdy sadne kde chce nezdravi neusmeje .len ksichtit sa ako primadona treba 🤷‍♀️

elisebah91
5. mar 2023

Áno, zdravím...to je slušnosť, to je ten dôvod, že som/si slušná, teda dačo viac ako nejaké zvieratko...ale popravde som hamblivejsia...takže keď mám náladu tak sa rázne pozdravil, keď nie tak sa pozdravim popod nos, že má nepočuť...a keď už mám ,, väčší vzťah,, a kuriérom ktorý k n chodí či inými tak im poprajem aj pekný deň ..popravde som z dediny, tu sa pozname takže aj v obchode pri pokladni pokecáme...ale aj v nemocnici s cudzími ľuďmi, pokiaľ vidím u nich otvorenosť, a väčšinou mi im to urobilo dobrý ďalší deň...

cacianka
5. mar 2023

Mňa si veru nerozhodila, a ani neútočim. Len som vyjadrila názor, nič viac, je to v tebe že hľadáš niečo čo tam nie je

luizina
5. mar 2023

Samozrejme, ze sa pozdravim. Ved to nas prve ucili rodicia a dakujem a prosim, to je tiez samozrejmost a prva vec co som ucila aj moju dceru, lebo co robime automaticky ako rodicia, to opakuju a ucia sa aj deti. No mnohi zjavne idu tvojou cestou, lebo toto coraz viac vidim aj u nas na ulici. Ide oproti mne chlap/sused a nepozdravi sa a viaceri su tu taki. Za mna teda hanba a rovnako sa tu spravaju aj mnohe deti. Zjavne im idu rodicia "dobrym" prikladom. Smutna doba mila @autorka

cacianka
5. mar 2023

@elisebah91 pracujem v nemocnici, keď obieham po budove, všade sa pozdravím, alebo aspoň kyvnem hlavou. Drvivá väčšina ľudí sa poteší, že tam nie sú braní ako stĺp z dreva, ale správame sa ako ľudské bytosti , najme voči ťažko chorým

elisebah91
5. mar 2023

@cacianka to je pekné, viem že je práce nad hlavu a stále vrtula v zadku...aj ja som zdravotak, na RD, ako sestra som bola na JISke, odd, aj ambulancii...zažila som hocičo, aj milých ľudí, aj ľudí čo išli vylomit dvere, lebo nechápali že keď prišla RZPcka tak smola, riešime ju, alebo len nechápali že sme len ľudia, ktori tu vrtulu nemajú vrodenú (ako ja), že sme smädní, alebo potrebujeme wc(to všetko na ambulancii), na oddelení zas ľudia čo su ok aj sa zasmejú aj zavtipkuju a takí čo ani nepodakuju, lebo však naša práca. Na JISke zas ľudia a ľudia ..všade sú takí aj takí...osobne som mala radšej tých prvých, ktorý pozdravili, chápali, prijali, vydržali čakať, zavtipkovali, pochválili...
Takže áno aj také ,,malé ,, pozdravenie doplnené úsmevom urobí deň aj zdravotníkom...