Zdravíte v čakárni?
Zdravíte v čakárni ked prídete alebo odídete od lekára?
Slusnost. Ak niekam pridem, pozdravim. Ked odchadzam, pozdravim. Poprosim aj podakujem. Podrzim dvere, aj pustim sadnut. Neskacem do reci. A nie, nie je to zbytocne. Je to nezdvorile. Uprimne, rozmyslam ci tento prispevok nebol napisany zo zartu 🤔
Samozrejme. Ja zdravím všade kam prídem. Či je to obchod a vidím predavačku hneď pri dverách alebo autobus. Vôbec ma nezaujíma že tých ľudí nepoznám ale každého pozdravím. Ak rodičia naučia slušnosti tak v neposlednom rade je tam aj pozdrav. Ak niekto príde po mne a pozdraví,tak samozrejme odzdravim. Aj s výkonom to mám tak že je to automatika aj keď viem že osoba je mladšia ako ja. Samozrejme že dieťaťu rukám. Myslím že nikomu neubudne z krásy ani neohlupne ak sa pozdraví. A čudujem sa že sa to musíte pýtať tu na koníku.
Pozdravím a odzdravím sa či už v čakárni, alebo v obchode. V obchode zdravím aj tetu, čo tovar vkladá do regálov.
@amelia123 tu sa rieši zdravenie, nie Ďakujem a prosím 🙂
Samozrejme, a nielen tam.
To je ten istý level slušnosti - pozdraviť, poďakovať, slušne požiadať
@nyusika ako som písala diskusia o pozdravení
Zdravenie je o slušnosti... rovnako, ako poďakovať a slušne požiadať
Pozdravim keď prichádzam aj keď odchádzam, aj v obchode pozdravím. Keď chcem, aby si ma vážili iní mám sa predovšetkým správať slušne k okoliu... Nie som z maštale.
Pozdravenie je rovnaká slušnosť ako povedať prosím, ďakujem, prepáč
Jeeeho, že koľko strán o zdravení...Áno, aj ja zdravím všade a vždy...Pre mňa je to elementárna slušnosť. V čakárni, v autobuse, v obchode, vo výťahu, pozdravím sa aj ľuďom na zastávke, keď sa k nim pridám v čakaní i SBS - károvi pri vstupe v Lidli...A snažím sa k pozdravu hodiť aj úsmev. A prosím a ďakujem je ďalšia samozrejmosť. Hoci ja som z tých, či poďakujú aj automatu, že im dal kávu.🤦♀️A k pozdravu dovidenia často pridávam aj želanie pekného dňa (ak sa to hodí, samozrejme ). Vždy, vždy na to to tá druhá strana reaguje pozitívne ( úsmevom ) a ja mám z toho dobrý pocit.
@vlucifuk moj syn takto zdravi cudzich ludi na ulici, vzdy ich zarazi, ale vacsinou mu pozdrav opatuju aj s usmevom.
@veronikastrickova Jeden môj syn bol presne taký istý. A mal fázu, keď mal asi 5 rokov, že ženám, pri kt.sme sa pristavili, napr predavačke, susede, tete v knižnici povedal, že má krásne modré / hnedé oči...Všetky z neho boli roztopené. Ale už ho to prešlo. Ale zdraví, resp.obaja synovia zdravia tiež automaticky všade.
Preboha..dospelá žena 🙈keď som si prečítala pár tvojich odpovedí o zdraveni sa susedov...hmmm tak môj 3r syn takto ako ty rozmýšľa. a vysvetľujeme mu denne prečo je dôležité sa pozdraviť keď niekde príde prvý.susedov to je samozrejmost. A to s niektorými neudržiavame žiadny kontakt.ale pozdraviť sa je alfa omega!
Tak načo sa potom pýtaš ???šak keď si mevychovana tak nezdrav...je to to tvoja vec
Samozrejme, preboha! Je to prejav slušnosti! Sa čudujem, že sa toto môže pýtať dospelá osoba- dieťa samozrejme chápem a vysvetlím. To je úplne jedno, že nikoho nepoznám a som u lekára raz za rok. Prečítaj si prejavy slušnosti a pravidlá, aspoň základnej etikety. A keď už s tým máš problém? Nezdá sa ti ľudskejšie, ak ľudia aspoň drobným prejavom spolu komunikujú ako keď všade každý chodí vážny, neosobný a tvári sa, že nikto naokolo ani nie je? Veď nie sme roboti, sme ľudia! A okrem týchto dvoch čarovných slov poznáme aj prosím a ďakujem. Čo tiež sa dnes ľudia tvária, že nepoznajú.
Áno
Tak si pekné teliatko. Doma vás neučili zdraviť. No dúfam, že aj deti tak učíš. Fuj
@jaga61 😝
Ja pozdravim aj v obchode aj u lekara a ist okolo susedov a nepozdravit? Co som teliatko?
@natalka13 Susedov ešte ano, ale to je len u mňa o zvyku
Samozrejme.
Môj dedo ma učil "Slušnosť je pozdraviť, povinnosť je odpovedať."
@nanulik A čo ked toho človeka neznášam ? 😂 alebo máme katastrofálne vzťahy
Nepozdravit je nevychovanost.Precti si pravidla slusneho chovani.😊
@ahyt nemyslím si
Hmm. No neviem... Člověk nemusí být s každým kamarát, ale základné znaky slušného správania by sa mali dodržiavať. Život je príliš krátky.
Aj krava keď príde do maštale, zabučí.
Normálny slušný človek sa pozdraví
@cacianka Mne vždy toto prirovnanie prišlo vtipné :DDD

@vanilka83 tiež tak zažívam, malokto zdraví v čakarni, jedine ked ide niekoho osloviť, že Dobrý deň, môžem sa opýtať.... ale inak asi ako píšeš 1 z10 pozdraví len tak