icon

Zdravíte v čakárni?

4. mar 2023

Zdravíte v čakárni ked prídete alebo odídete od lekára?

autor
5. mar 2023

@vanilka83 tiež tak zažívam, malokto zdraví v čakarni, jedine ked ide niekoho osloviť, že Dobrý deň, môžem sa opýtať.... ale inak asi ako píšeš 1 z10 pozdraví len tak

amelia123
5. mar 2023

Slusnost. Ak niekam pridem, pozdravim. Ked odchadzam, pozdravim. Poprosim aj podakujem. Podrzim dvere, aj pustim sadnut. Neskacem do reci. A nie, nie je to zbytocne. Je to nezdvorile. Uprimne, rozmyslam ci tento prispevok nebol napisany zo zartu 🤔

moje912
5. mar 2023

Samozrejme. Ja zdravím všade kam prídem. Či je to obchod a vidím predavačku hneď pri dverách alebo autobus. Vôbec ma nezaujíma že tých ľudí nepoznám ale každého pozdravím. Ak rodičia naučia slušnosti tak v neposlednom rade je tam aj pozdrav. Ak niekto príde po mne a pozdraví,tak samozrejme odzdravim. Aj s výkonom to mám tak že je to automatika aj keď viem že osoba je mladšia ako ja. Samozrejme že dieťaťu rukám. Myslím že nikomu neubudne z krásy ani neohlupne ak sa pozdraví. A čudujem sa že sa to musíte pýtať tu na koníku.

lucy_ms
5. mar 2023

Pozdravím a odzdravím sa či už v čakárni, alebo v obchode. V obchode zdravím aj tetu, čo tovar vkladá do regálov.

autor
5. mar 2023

@amelia123 tu sa rieši zdravenie, nie Ďakujem a prosím 🙂

veronikastrickova
5. mar 2023

Samozrejme, a nielen tam.

nyusika
5. mar 2023

To je ten istý level slušnosti - pozdraviť, poďakovať, slušne požiadať

autor
5. mar 2023

@nyusika ako som písala diskusia o pozdravení

nyusika
5. mar 2023

Zdravenie je o slušnosti... rovnako, ako poďakovať a slušne požiadať

mantilka
5. mar 2023

Pozdravim keď prichádzam aj keď odchádzam, aj v obchode pozdravím. Keď chcem, aby si ma vážili iní mám sa predovšetkým správať slušne k okoliu... Nie som z maštale.

veronikastrickova
5. mar 2023

Pozdravenie je rovnaká slušnosť ako povedať prosím, ďakujem, prepáč

vlucifuk
5. mar 2023

Jeeeho, že koľko strán o zdravení...Áno, aj ja zdravím všade a vždy...Pre mňa je to elementárna slušnosť. V čakárni, v autobuse, v obchode, vo výťahu, pozdravím sa aj ľuďom na zastávke, keď sa k nim pridám v čakaní i SBS - károvi pri vstupe v Lidli...A snažím sa k pozdravu hodiť aj úsmev. A prosím a ďakujem je ďalšia samozrejmosť. Hoci ja som z tých, či poďakujú aj automatu, že im dal kávu.🤦‍♀️A k pozdravu dovidenia často pridávam aj želanie pekného dňa (ak sa to hodí, samozrejme ). Vždy, vždy na to to tá druhá strana reaguje pozitívne ( úsmevom ) a ja mám z toho dobrý pocit.

veronikastrickova
5. mar 2023

@vlucifuk moj syn takto zdravi cudzich ludi na ulici, vzdy ich zarazi, ale vacsinou mu pozdrav opatuju aj s usmevom.

vlucifuk
5. mar 2023

@veronikastrickova Jeden môj syn bol presne taký istý. A mal fázu, keď mal asi 5 rokov, že ženám, pri kt.sme sa pristavili, napr predavačke, susede, tete v knižnici povedal, že má krásne modré / hnedé oči...Všetky z neho boli roztopené. Ale už ho to prešlo. Ale zdraví, resp.obaja synovia zdravia tiež automaticky všade.

davidofff
Autor odpoveď zmazal
mon8060
5. mar 2023

Preboha..dospelá žena 🙈keď som si prečítala pár tvojich odpovedí o zdraveni sa susedov...hmmm tak môj 3r syn takto ako ty rozmýšľa. a vysvetľujeme mu denne prečo je dôležité sa pozdraviť keď niekde príde prvý.susedov to je samozrejmost. A to s niektorými neudržiavame žiadny kontakt.ale pozdraviť sa je alfa omega!

davidofff
5. mar 2023

Tak načo sa potom pýtaš ???šak keď si mevychovana tak nezdrav...je to to tvoja vec

maminastatinom
5. mar 2023

Samozrejme, preboha! Je to prejav slušnosti! Sa čudujem, že sa toto môže pýtať dospelá osoba- dieťa samozrejme chápem a vysvetlím. To je úplne jedno, že nikoho nepoznám a som u lekára raz za rok. Prečítaj si prejavy slušnosti a pravidlá, aspoň základnej etikety. A keď už s tým máš problém? Nezdá sa ti ľudskejšie, ak ľudia aspoň drobným prejavom spolu komunikujú ako keď všade každý chodí vážny, neosobný a tvári sa, že nikto naokolo ani nie je? Veď nie sme roboti, sme ľudia! A okrem týchto dvoch čarovných slov poznáme aj prosím a ďakujem. Čo tiež sa dnes ľudia tvária, že nepoznajú.

denka81
5. mar 2023

Áno

jaga61
5. mar 2023

Tak si pekné teliatko. Doma vás neučili zdraviť. No dúfam, že aj deti tak učíš. Fuj

autor
5. mar 2023

@jaga61 😝

natalka13
5. mar 2023

Ja pozdravim aj v obchode aj u lekara a ist okolo susedov a nepozdravit? Co som teliatko?

autor
5. mar 2023

@natalka13 Susedov ešte ano, ale to je len u mňa o zvyku

nanulik
5. mar 2023

Samozrejme.
Môj dedo ma učil "Slušnosť je pozdraviť, povinnosť je odpovedať."

autor
5. mar 2023

@nanulik A čo ked toho človeka neznášam ? 😂 alebo máme katastrofálne vzťahy

ahyt
5. mar 2023

Nepozdravit je nevychovanost.Precti si pravidla slusneho chovani.😊

autor
5. mar 2023

@ahyt nemyslím si

nanulik
5. mar 2023

Hmm. No neviem... Člověk nemusí být s každým kamarát, ale základné znaky slušného správania by sa mali dodržiavať. Život je príliš krátky.

cacianka
5. mar 2023

Aj krava keď príde do maštale, zabučí.
Normálny slušný človek sa pozdraví

autor
5. mar 2023

@cacianka Mne vždy toto prirovnanie prišlo vtipné :DDD