icon

Ženy, to fakt musíte chodiť už nahé po vonku?

3. aug 2023

To fakt musíte chodiť uz nahé po vonku ? To sa neviete normálne, slušne, pekne obliecť? Nemáte žiadnu cenu, iba hneď všetko ukázať? 🤮🤮
Ci potrebujete aby muži okolo slintali, nazývali vás ku*vami ? Včera napríklad na námestí tak krátke nohavice že celý zadok vonku a muži za nou hneď foto robili.
Kľudne nech si každý nosí co chce, ale prečo muži sa vedia obliecť pekne a sú pre nás aj tak príťažlivý?
Nemusia sa odhaľovať, prečo to vlastne ženy robia?

A nie o muža sa uz nebojím ma 50r. ,skôr o syna co mi dovedie domov. 🤔

bonboniera
4. aug 2023

@kvetinka75 to som rada ale obtazovana môže byť tak či tak, takže som velice zvedavá ako by si to vysvetlila a ospravedlňovala potom. Mimochodom svojim názorom urazas nielen všetky ženy ale aj mužov, nakoľko z nich robíš zvieratá čo sa nevedia ovládať.
To že si mi na moju otázku neodpovedala neriešim.

kvetinka75
4. aug 2023

@bonboniera neviem kto kde spomenul zvieratá. Zase je to iba domýšlavosť a vkladáš ľuďom slová, ktoré nenapísali. Ano, obťažovaná môže byť aj normálne oblečená žena, ale vyššie riziko obťažovanie je u vulgárne oblečenej. Ja som písala o reakcii mužov, a neviem kde ty žiješ, keď nevieš, aké reakcie niektorí muži majú na takéto ženy.
A neviem teraz, na ktorú otázku som ti neodpovedala.

anickaaa6aaa
4. aug 2023

Mám pocit že min polovica komentujúcich sa v príspevku našla... Súdiac podľa komentárov. Inak tiež mi niekedy až trápne za niektoré skvosty čo stretnem. Nevkusné oblečené mladé či staré.. asi zrkadlo nemajú alebo čo. Nesú sa ako bohyne a pritom som zažila že partia mladých chlapcov išla až dokolien od smiechu keď takáto "kráska" prešla okolo.. nuž zvláštna móda.

katka700
4. aug 2023

@anickaaa6aaa Zaujímalo by ma čím presne ti "nevkusne" oblečená žena ubližuje. Či len svojou samotnou existenciou narúša tvoj jediný správny obraz utopistickej reality v ktorej sú všetci krásni ako plavčíci a plavčícky z Baywatchu a oblečení elegantne ako aristokracia na svadbe lady Kitty?
Veď sa pousmej, pomysli si svoje a choď ďalej. Nie každý má vkus alebo je pre neho oblečenie priorita. Sama sa obliekaj pekne a vkusne, možno budeš pre niekoho inšpiráciou.

tululu
4. aug 2023

Inak vacsina z nas sa zhodneme,ze bezne teplaky nepatria do skoly, botasky a tricko do divadla, na pracovny pohovor je tiez urcity dresscode,ktory sa snazime respektovat.Pritom teplaky same o sebe nie su problem,vsak.Cize ocividne existuje urcita citlivost na to,kde a co si mozeme obliect.Ale ulica nie je divadlo.Ci vlastne ano?

fantaghiro21
4. aug 2023

@beronsche urcite to nechcem zovseobecnit ,a nechcem nikomu ukrivdit .
Minimalne vzorka ludi ,s ktorymi sa clovek denne stretava v praci,v rodine,v susedstve ma huste reci o respekte ale s respektom sami o sebe maju problem....Mozno na takom viditelnom priklade-damy,ktore sa zapojili do diskusie a presadzuju ten svoj nazor o respekte,o tom basneni"zi a nechat zit" v inych diskusiach ten svoj postoj nevedia az tak dodrziavat a nedrzia sa ho...
Ale samozrejme ,neda sa porovnavat internetovy svet so skutocnostou...mozno v diskusi ma kazda huste reci a opak je pravdou....

ja osobne v tej skutocnosti a realnom svete som mala pripady,ako sa bily do srdca o respekte a na druhej strane maju voci inemu problem,nenavist,a nevedia prehltnut situacie ,ktore su v danej chvili aj pochopitelne,vychadzaju z okolnosti....
Napriklad byvam na dedine,2 roky,kde je sused povolanin bagrista,v dome ma vozovy park nakladnych aut,.Kazde rano ked to nastartuje je z toho neskutocny hluk.viem uz o nejakych osobach,ktorym to strasne vadi a pritom byvaju daleko od neho.my sme si zvykli a nevnimame to uz nejak,niekedy ani neviem,kedy nastartoval svoje auta.je to vsak pochopitelne,lebo je to jeho napln prace a nerobi ten hluk cielene alebo v nocnych hodinach...to iste pilenie dreva,cirkularka,kosenie travy,kikirikajuce kohuty,kozy,kravt...je to sucast dediny a dokonca to ma na mna "ukludnujuci"ucinok,proste taky klasicky dedinsky sum...vsak viem,a kolko bolo aj diskusii o tom ako to niekomu strasne vadi ,za bieleho dna.
Zial,je to dedina,na dedine sa vacsinou chovaju zvierata,chysta sa drevo na zimu, atd...

Osobne mi vsak prekaza nieco,co je silou mocou pretlacane,co by ani nemuselo byt.moda,ktora sa pripodobnuje pradlu,ktore mam ja v satniku akurat tak na milostne chvile pre manzela....nebudem sa bit do srdca ze to respektujem,ked s tym nesuhlasim....samozrejme tie zeny nebacham po hlavach...a nemam pravo im diktovat.jedine to,co mozme zmenit a ovplyvnit je to ako sa k svojmu telu budu spravat moje dcerky a ako sa budu obliekat.aj to len v urcitej miere.

Ale naozaj v niektorych pripadoch sa uz prekrcila hranica vkusnosti a nie je to o zavisti,ci ma niekto nadvahu ,alebo je puritan.
Jednoducho to cloveka obtazuje,ako obtazuju cloveka telefonaty o pozickach ,prieskumoch ,jehovosti atd ....

oli18
4. aug 2023

@zelenakobyla123 viem, mas to uvedene v profile 😉

zuzana76
4. aug 2023

@kvetinka75 ja uplne suhlasim, zena, ktora sa oblieka vulgarne (pozor vulgarne) nie, ze ma klasicke šortky a tricko, tak dava muzom (samozrejme muzom s nizsím inteligencnym kvocientom) signal, ze je dostupna a mozu sa k nej spravat na urovni a sposobom aký im predkladá

viestta
4. aug 2023

@lenkakravcova "U ženy sú výstrihy na stehnách dosť provokatívne." 😉
Ty si uz niekolkokrat prezentovala svoju filozofiu, ze zena sa ma zdrzat konania, ktore by drazdilo oko cudzieho muza. Teda v tej filozofii je muz neschopny regulovat svoje spravanie a je to vina zeny, ak sa "neudrzi". Jedno lepsie ako druhe🙄

anickaaa6aaa
4. aug 2023

@katka700 veď neubližuje o Tom nepíšem. Ani o Tom že máme byť všetci krásni. Neviem kde si to vyčítala... Inak sám môj muž keď zbadá takú ženu že pol zadku von aj s ceckami tak povie že vyzerá ako k... proste samé sa niektoré tak prezentujú.

beronsche
4. aug 2023

@tululu pravda. Ale, napr. Co ja ako niekto, kto ma v obliekani sudnost a tiez respektuje spolocenske koncencie (tak neskromne to zhodnotim 🤪), moze urobit s tym, ze Ina zena sudnost nema?
Jedine, ze ju nebudem sudit, a nebudem mat nazor, ze ja som "nieco viac", Len preto, ze mi pol zadku a 3/4 prs z oblecenia nevytrca.
A tiez to naucim svoje deti - jednak to, ze sa obliekame slusne a podla udalosti a tiez to, ze napriek vsetkemu, ludia sa Len na zaklade toho, co si obliekaju, neposudzuju.

Ci je nieco ine, co sa da urobit? 🙂

lalenka33
4. aug 2023

@kvetinka75 nemáš pravdu v tom, že vždy je to o oboch stranách a že bez vetra sa ani lístok nepohne. Denne chodím do záhrady oblečená doslova ako bezďák lebo tam máme psa. Chodím v starých teplákoch a vyťahanom tričku a chodím cez sídlisko, kde bývajú naši spoluobčania. Denne za mňou vypiskujú a vykrikujú a to sa tadial snažím doslova prebehnúť. Zato, že sú niektorí chlapi nevychované vulgárne hovädá nemôžu ženy, a keď môžu, tak max ich matky, ktoré ich nevychovali. Takéto spravanie majú väčšinou tí, ktorych vychovava ulica.

tululu
4. aug 2023

@beronsche myslim,ze nic viac sa neda robit,iba sa zamyslat nad pricinami a dosledkami a to naucit aj deti,ze kazdy nas skutok,styl obliekania,nadavka,buchnutie dverami ma ako retaz niekde svoj zaciatok a toto je jeho aktualny koniec a vsetko ma svoj kontext,aj ten zadok,co vykuka z sortiek 🙂 a ze v podstate sa ma to netyka,lebo ja sa staram o svoj zadok,len ten je v mojej kompetencii 🙂 hranice sa posuvaju a moje deti ucim, ze nemusia suhlasit so vsetkym,co toleruju.ja neviem,preco sa aj tu dehonestuju ludia s opacnym nazorom ako puritanky,ludske telo je nadherne,ale to neznamena,ze ho budem vystavovat na obdiv ako tovar vo vyklade.

lalenka33
4. aug 2023

@lenkakravcova čo je nevhodné na tom obrázku čo si dala? Slovensko nieje moslimská krajina aby všetky ženy chodili zahalené od hlavy až po päty. Mne sa napríklad hnusili arabskí muži na pláži, ktorí tam mali manželky čo sa kúpali ,,vo vreciach" a slintali po ostatných ženách. Tie ich pohľady boli neskutočne nepríjemné. Na moju ženu sa nepozrie žiadny cudzí chlap, ale ja pohľadom pretiahnem každú cudzinku na pláži.

viestta
4. aug 2023

@lalenka33 no a bola to vasa vina, pretoze ste sa im "ponukli"... (asi tak sa to v tych koncinach berie) Ano, je to zvratene zmyslanie, chlapi nie su schopni spravat sa civilizovane, tak za to obvinime zeny... A vidim, ze toto zvratene zmyslanie ma aj v nasich koncinach hlboko zapustene korene.

matullienka
4. aug 2023

@lalenka33 ja som mala dosť keď v tom habite vošla do bazéna, hlavne, že jej chlap vyvaleny vedľa bazéna na lehátku iba kraťasoch očumoval každú babu v plavkách

lenkakravcova
4. aug 2023

@lalenka33 Neviem prečo ideš o extrému do extrému. Ani čierne vrecia a ani vyprsené beloritky nie sú rozumná voľba. 🙂
(a inak muslimky sa obliekajú aj normálne, vid moje foto, nie som žiadne vrece)

janage
4. aug 2023

Ja skúsim tak fakticky. Ak správne chápem autorka sa obáva o zlý morálny vplyv nahých žien vyskytujúcich sa v meste na jej syna.
Autorka ak môžem vedieť syn má koľko rokov?
Chodíš MHD?
Lebo to čo ty popisuješ som za jún, júl videla max tak u 2 dospelých žien. Väčšinou šortky či kroptopy vidím na puberťáčkach. Je teda väčšia pravdepodobnosť, že pokiaľ tvoj syn nechodí do cirkevnej školy, tak s kroptopmi a inymi vystrelkami sa stretne hlavne v škole.
Videla som však viac ako 2 mužov za posledné 2 mesiace, ktorí mali taky typ oblečenia, že bolo vidno spodné prádlo, úplne jasne proporcie ich nadobicka, nohy na sedadle rozcapene do široka. No videla, pomyslela si svoje a venovala sa úplne inému.
Čo mňa omnoho viac štve sú vulgarizmy na verejnosti, hoci v tej MHD aj keď ich šíriteľ vidí, že v dosluchu sú deti.
To ze neuvolnia sedadlo ani za pána hoci nastúpi starší človek, tehotná či matka s malým dieťaťom.
Nepomôžu s kočíkom. To kto ich tak vychoval?
A ten príklad o piskaní, komentovaní vzhľadu ženy či umožnenie prejsť cez prechod vypovedá len a len o zmyslani mužov, o nich a nie o ženách.
A čo sa týka štandardov obliekania, no očakávaš určitú úroveň, ale zaujímavé, že sú kmene kde chodia úplne nahatí a ich morálka je často omnoho lepšia ako naša.
A opačne kultúry, kde veria, že ak žena nie je správne zahalená od hlavy po päty, provokuje muža, môže za všetko zlo a patrične ju teda zbičujú, polejú kyselinou alebo umlátia. Však treba chrániť mužov pred nemoralnymi ženami, že áno.

janage
Autor odpoveď zmazal
janage
4. aug 2023

Nedali sa už opraviť preklepy tak ešte raz stručne.
Reálny zážitok staršej. Jej výzor. Tričko po krk nepriesvitné s rukávmi. Krátke nohavice po kolená.
Nemaľuje sa. Rozdávala letáky. Už po prvom dni bola na nervy z mužov čo ju komentovali. Dôchodcovia beriem, že to majú jak spestrenie dňa, stretnúť peknú babu a niečo podľa nich vtipné zahlásiť.
Ale keď popísala rodinku s malým dieťaťom, kde muž na ňu hneď zmurkal, keď sa žena otočila, no na grc bolo jej aj mne.
Ju aj mňa pohoršuje takéto správanie mužov omnoho viac ako sporo oblečený jedinec

sunyrose
4. aug 2023

@mirkas76 Súhlasím.

sunyrose
4. aug 2023

@tululu Toto je skutočne veľká pravda - človek môže všetko, ale nie všetko je pre neho prospešné...Veľmi malá hŕstka sa nad týmto výrokom zamyslí a ešte menšia sa ním aj riadi....Dnes sa však už veľmi sebadisciplína nenosí. To skôr veľmi populárny je výrok "Ži a nechaj žiť", bez ohľadu na to, ako môj život vplýva, či nevplýva na toto druhého....

janage
4. aug 2023

@sunyrose ja som poznala hlbokoveriaceho človeka a často myslím na jeho výrok: Čistému, všetko čisté.

sunyrose
4. aug 2023

@janage To je možné, že ste poznali takého človeka...Otázkou pre mňa ostáva, či to, čo je pre veriaceho človeka čisté, je aj pre Boha čisté? Lebo, podľa toho, čo nám vo svojom liste Boh zanechal, nie všetko, čo sa nám zdá správne, je aj pre Boha správne....

janage
4. aug 2023

@sunyrose na nahé telo sa dá pozerať ako na umelecké dielo, bez chlipnosti

saxana000
4. aug 2023

Ja som konecne schudla a toto leto po 15 rokoch som na seba dala crop-top aj riflove kratasy.ziadne leginy pod kolena a oversize vrchy jak pre matronu..makala som aby som si vyformovala postavu citim sa.super sexi a spokojna sama so sebou. ked ten chlap co sa otoci ma doma 90 kilovu huspeninu nech sa aspon v meste pozre na peknu babu..

janage
4. aug 2023

@sunyrose alebo len ako na telo človeka tak ako to robia napr. lekári. Či ako to, že oni sa ovládať vedia, oni majú mužské pudy vypnuté? A tým vôbec nemyslím len gynekológov.

zuzana76
4. aug 2023

@saxana000 preco si myslis, ze taky chlap musi mat doma 90 kilovu huspeninu, ak sa zena neoblieka odhalujuc?

sunyrose
4. aug 2023

@janage Vždy ide o zameranie mysle...., čomu sa venuje pozornosť a za akým účelom..., lekár ide pomáhať pacientovi, sústreďuje sa na odstránenie ťažkostí.....Ale, máloktorý bežný muž, keď vidí na ulici sporo odetú pani/slečnu má také zmýšľanie ako lekár napr. gynekológ....tým chcem napísať, že nikoho tu urážať nechcem a mužov do jedného vreca nehádžem....A vlastne, ani v koži gynekológa som nikdy nebola....Sama som bola prekvapená, že Písmo dáva dobré a vyrovnané rady pre ľúdí aj v tejto oblasti.

anonymanonym
4. aug 2023

.. a pritom je tak oslobodzujuce obliect si to v com sa sam clovek citi najlepsie bez toho, aby mu niekde v pozadi islo "co na to povedia druhi?" 😊😊😊