Ženy ženami aj počas materskej a rodičovskej
Kočky, ako to vnímate vy? Zmenil sa váš postoj samej k sebe po pôrode, počas toho, ako ste trávili čas doma s miminkom? Upadli ste do teplákovo-"bezmejkapovej" letargie? Alebo sa o seba rovnako staráte a dáte si záležať, čo máte na sebe oblečené? Snažíte sa byť pre svojho partnera sexy kosť, alebo je na prvom mieste pohodlie a vaše dieťatko? Ako ste na tom vy?
@katkasofi mesačne jedna špirála?? To sa ja asi fakt málo líčim, lebo mne vydrží aj pol roka 🙂 Ale inak, mala som aj ja tie 3D raz. Mala som takú dôležitejšiu spoločenskú udalosť, tak som chcela byť hodne krásna 😀 ...vyzeralo to super, ale baby, čo bolo potom, keď to zliezlo...zakúpila som si sérum na mihalnice a povedala som nikdy viac. Moje mihalnice boli fakt také úbohučké, zničené. Dala som ich do pôvodného stavu s pomocou séra asi za tri týždne ako tak a ostala pri špirále 🙂
@katkasofi tak na hustotu by to nemalo mať vplyv, ale na dĺžku a na hrúbku tej mihalničky áno. Oni sú také tenšie po tých umelých, predsa len to dosť zaťaží. Ja mám také normálka mihi..veď keby že mám dlhé a husté, nedávam si 3D 😉 Ale keď na to dám špirálu, tak sú pekné. S tým sérom sa to dosť pekne zlepšilo, neprestala som ho používať ani potom, keď sa dali do normy a ony sa pekne predĺžili, takže keď ich mám napustené od kozmetičky, že sú tmavé, tak len hrabnem dvakrát špirálou a pohľadné 🙂 Preto moja úprava ráno trvá asi tak 7 minút. Nerátam čistenie pleti, to musí byť. Ale to je asi tak minútka micelárnou vodou, potom krém a ľahký make-up. Vlasy mám dobré, tie nepotrebujú veľa, stačí trocha prehrabať. Dokopy asi 10 minút a možno ma vypustiť medzi ľudí 😀
@katkasofi mas aj moj obdiv...to najmensie babatko musi byt velmi dobre a spat celu noc, ked si schopna vstat o 5-ej. Moj maly ma pol roka a ja sa ledva rano pozbieram o 7.00, aby som starsiu dcerku vychystala do skolky, lebo maly je hore kazdu chvilu :/
@seahorse27 no veru...to mám ešte v živej pamäti. Staršia dcérka nespala celú noc do dvoch rokov a mladšia asi do roka a pol. Obe spali s nami a mladšia ešte aj teraz príde skoro každú noc a to má 4 rôčky 🙂 Takže teraz, keď konečne môžem spať, aby som vstávala dobrovoľne o hodinu skôr...iba v pomätení zmyslov 😀 Naučila som sa vážiť si takú samozrejmosť ako spánok a oddych a to keď je muž doma ako dnes, tak aj na MK si zrelaxujem 🙂
@alaguema ja som na tom podobne 😉
@seahorse27 no moja sa budí našťastie teraz len raz... Ale boli časy keď aj 3x
priklanam sa k nazoru ze zena ma byt zenou , a je jedno ci je na materskej alebo tehotna. To predsa nieje vyhovorka aby vyzerala ako nejaka handra. nehovorim tu o opatkoch a neviem com, ale pekne a poholdne sa obliect ( vytahane teplaky, a leginy je rozdiel) upravit sa, ucesat, nemastne vlasy a pod.....
ja mam dve deti, v noci spim tak 5h aj to prerusovane, a tak ako kazda nakupujem varim, upratujem, chodim von, sportujem atd atd. muz nepomaha v nicom .....ale rano sa vzdy upravim, nielen pre muza ale pre celkovy svoj pocit ze nie som na materskej aby som zapadla prachom, clovek sa llepsie citi........takze nie je to o mnozstve povinnosti, myslim ze kazda sa nezastavime cely den, ale o chceni, o nazore, o psychike.....
@mezu vzhladom na to,ze som sa malovala aj predtym tak raz-dvakrat do tyzdna a aj nejake ine oblecenie si dala tiez asi tak,raz za cas...sa teda nic nezmenilo. Prosto na vychadzky v nedelu a obcas v sobotu a dovolenky sa snazim namalovat a aj inak obliect..tak ako aj predtym.a rovnako pokracujem aj po terajsom nastupe do prace po materskej..
Takze sa da povedat,ze v tej "teplakovo-bezmejkapovej letargii" som stale,odjakziva.
@ivkadracova A prečo máš pocit, že som aktívna🙂? Ale pravda je taká, že cítim obrovskú potrebu riešiť niečo tvorivé, obohacujúce (pre mňa, pre okolie), mám potrebu sebarealizácie vrámci vnútorného rastu. Prvý rok materskej som si skutočne užívala, v práci som fičala skutočne na plné obrátky, do posledného dňa pred nástupom na materskú. Som šťastná, že mám krásne, zdravé dieťatko, je veľmi šikovná a múdra. Robí mi každý deň radosť. ALE vždy mám na pamäti naše maminy! Tie nemali také technické a moderné vymoženosti, ako máme v súčasnosti my. A stíhali toho omnoho viac ako my.... Aspoň ja mám ten pocit. A chcela by som dokázať a nájsť systém, ktorý by fungoval pre všetky maminy súčasnosti.... Som idealistka🙂? Nevadí, ja mám chuť to vyskúšať....
@mezu system coho mas na mysli? Zladenia prace a deti? Ja som tiez nad tym rozmyslala, ale musela by to byt uplne Ina praca ako 8-10 h v kancli..
@zltalienka nic vazne ta necaka 😉 tiez mam 3 deti a o 5 vstanem niekedy sama od seba. Budik by som hodila o stenu keby zvonil pocas mojej dovolenky...
@mezu aktivna uz len z toho titulu ze hladas inspiracie, ze nad tymi vecami uvazujes, nechces ostat v jednom bode..
@mezu lenze vacsinou to bolo tak,ze tie maminy sa s nami malo alebo takmer vobec nehravali...
Ja kym som bola doma,som.sa dost venovala detom a nrjak sa mi postupne darilo to skombinovat ak s domacnostou a s moznostou ist cvicit,ale tu som vyuzivala mojich rodicov (najma), lebo muz chodil a chodi neskoro a robi este aj doma a to i cez vikendy,takze mne vlastne ten cas,vo by mal byt s nimi on nahradzali nasi...tak raz-2x do tyzdna..
Akurat teraz sa neviem este nejak zladit...po nastupe do prace...
@ivkadracova to je pravda, máš postreh🙂 Ale uvažujem nad tým najmä preto, lebo by som rada vytvorila komplexnú príručku pre matky, ženy ohľadne zdravého životného štýly, zdravého stravovania, cvičenia (cviky pre zaneprázdnené matky v priestoroch domova), pozitívneho myslenia, motivácie, chuti na sebe pracovať.....
@mezu potom si prosim podpisat vytlacok 🙂
Je to zaujimavy napad. Daktore zeny to vedia prirodzene, a daktorym to mozno velmi pomoze.. Uvidis.
tak teplaky som nosila naposledy na strednej (ak nie este davnejsie), na doma nosim rifle (starsie), na von tiez. skratka teplakova kultura ma neoslovila, bez ohladu ci maju na boku fajku, 3 pruhy, ci skakajucu pumu... je mi to jedno...
make-up - no uz som vo veku, ze si von aspon ten zakladny spravim, doma len ked niekoho cakam 😉 ale teda, budik som si kvoli sebe este nikdy nedavala. dokazala som sa "okiepit" aj ked boli deti hore. aj osprchovat, aj umyv vlasy a ja vyfenovat, ak bolo treba. a aj ta kava bola 😉 ono deti maju aj otca...
@mezu a co sa tych nasim mam tyka, no hej, stihali viac. ale pokial nemali muzov, ktori robili na 3 smeny, tak tito muzi boli doma relativne skoro, co v dnesnej dobe neexistuje. deti chodili väcsinou od pol roka do jasiel, neskor do skolky a skoly. casto sa zilo v 2-generacnych barakoch, takze vypomahali stari rodicia. dalsia vec - sebarealizacia a`la fitko, kavicky, etc. bola minimalna. ja si pamätam, ake to bolo terno, ked sa moja mama prihlasila do jazykovky... to bolo v ranych 90tych rokoch... takze samozrejme, ze stihali viac, ked nikam nechodili a sedeli doma. 😉
@bubelko v mojom ponimani sebarealizacia neznamena chodit kavickovat ci zacvicit si do fitka. Nemam k dispozicii ani tim opatrovateliek ani mi za dverami nestoja babkovci,ze mi postrazia dieta. Som toho nazoru,ze sa da zacvicit aj doma,hoci je to omnoho narocnejsie prekonat tu pohodlnost a fakt si "spravit pohybom dobre", ale predovsetkym myslim na aktivity,ktore nam prinesu radost, ze praktizujeme nejaky konicek,cokolvek co vykracuje z medzi nasej kazdodennej rutiny. Napriklad ma dost chytilo sitie🙂 Tvorim,vymyslam,striham,sijem,vysivam a robi mi to neuveritelnu radost🙂! To je to o com hovorim.... Najst nieco pre seba,svoj svet,nieco co ta spravi stastnou a tym padom urobis nieco aj pre svoju rodinku.... Moj osobny,skromny nazor. A nase maminy takisto sili;)))
@ivkadracova myslím systém fungovania doma s deťmi, skĺbenie s domácnosťou. Neviem, či je možné nájsť nejaký univerzálny systém fungovania. Budem hľadať🙂
@ivkadracova si zlatá ;) Máš pravdu, niektoré to vedia prirodzene, no mám pocit, že je kopec žien, ktoré sa sťažujú, že nič nestíhajú, že sa nedokážu efektívne zorganizovať. Ja vychádzam len sama zo seba, samozrejme mám len 1 dieťa, cez víkend síce tri, ale je to určite iné ako mať dve deti a viac. Nechcem sa tu hrať na hrdinku, alebo že som zjedla múdrosť sveta. Nezjedla..... Len mám chuť motivovať všetky maminy, ktoré cítia, že to nezvládajú, alebo majú pocit, že sa to nedá....chcem ich presvedčiť a naviesť na to, ako sa to dá, všetko čo si len prajú🙂
ja neviem co tu stale riesite to, co napisala @katkasofi, ci vstava o stvrtej o piatej, aby stihla vsetko, je jej vec, ci si kupi spiralu alebo da spravit mihalnice, takisto je to jej vec...
viem si ju uplne predstavit, je asi tou mamickou co aj dobre vyzera a co sa aj vie postarat o deti, domacnost a nevyhovara sa na nedostatok casu..., take zeny su mi sympaticke, ze su maminy, ale zostali aj zenami a manzelkami..
@mezu ano, nase maminy sili - ale z ineho dovodu, ako to robia dnesne. väcsina sila preto, aby sa odlisovala od ostatnych a preto, ze v obchodoch toho vela na vyber nebolo. plus to bolo castokrat lacnejsie, o com si dnes vzhladom na cenu latok, dovolim pochybovat. ale ako konicek to urcite nie je na skodu 😉
a tiez nemyslim sebarealizuciou len fitko, ci kavickovanie- je tam etc. (co znamena a tak dalej - dopln si kazdy co chce 😉 ). ide o to, ze ta sebarealizacia u generacie nasich mam (teda aspon tej mojej) bola podla mna naozaj minimalna, daleko mensia ako je v dnesnej dobe. malo zien sa venovalo niecomu inemu ako domacnosti ci zahradke. urcite sa nasli vynimky 😉
mna osobne bavi hudba (klavir, som samouk) a reci, uz 10ty rok chodim do jazykovky (chodila som aj ked sa deti narodili). najskor jeden jazyk, potom druhy, a ked spravim tento, pridam dalsi... 😉

@mezu Ahoj, super temy davas!!!
Ja som antiteplakova co sa tyka ich pouzitia na vonku 🙂 Doma je to samozrejme ine, tam su nenahraditelne 🙂
Dat si aspon rifle alebo teraz suknu a tricko je to najmenej a jemny make-up je pre mna samozrejmost. A vyhovorkam, ze zena nema cas nerozumiem. Trva mi to cele ani nie 5 minut a to je presne to, co sme rozoberali v predoslej teme, ze to je ten cas, ktory si ukradneme pre seba! Hlavne sa lepsie citim a pacim sa sama sebe viac! Podpatky som vsak uplne zrusila..Ak sa vsak zena dobre citi v teplakoch a vytahanom tricku, je to jej osobna vec.
Mam rada, ked ma partner pochvali a poviem, ako dnes dobre vyzeram 😉 tak ako asi kazda zena!
Ale mne hlavne nevadi si v tej sukni sadnut do pieskoviska s malou, a taktiez malej davam casto saty a nech sa v tom piesku aj vyvala, ved mam pracku, operiem!