Zhromažďovanie ľudí v rámci rodiny
Ahojte všetci pisem anonymne a poprosim len slušne odpovede . Ako to teraz je ked sa nesmie zhromazdovat . My sme 5 a chce dojst ku nam moja mama a brat možu normalne prist Beriem to važne nechcem mat s toho problemy ale zas pride my to hlupe povedat mame nechod nieje ohrozena skupina je mlada ale chce si odychnut proste u mna nemusi varit zahra sa s vnučatami a tak dalej a predsa len uz aj psychika robi svoje . Aj ja sama som s toho na prasky všetkeho že nahodou dojde mama a nabehnu my domov policajti .Nemam na pokutu ledva na hypoteku škrabene takže by my to najmenej chybalo . Ale cele je to na hlavu . A ano mame dobreho suseda :D Viete ako to myslim . Ma obycajny clovek neake prava proste sa nebat a zit normalne . Vravim si ved je to moja mama aj keby dosli policajti poviem že je to mama mam ju nechat samu sa zblaznit doma . Neviem čo chcem proste asik sa iba vylžalovat a počut co je spravne .
@snezienka33 no ak chcem kritizova premiera za nedostatok komunikacnych zrucnosti, musim ho tromfnut 😀 zartujem, vazim si aj nazoroveho oponenta v diskusii.
@snezienka33 on nemoze rozhodovat sam, aj ked vplyv ma velky. Situacia je naozaj vaznejsia nez sa mozno zda. Moj ocko mal velmi vazny uraz pocas prvej vlny. Napriek vsetkemu (aj tomu, z v tej nemocnici boli uz nakazeni zdravotnici) dostal vybornu starostlivost. Priala by som si, aby tu moznost mal kazdy. Ale ak sa nam situacia vymkne este viac z ruk, nebude to kapacitne mozne 😕
Toto sú také argumenty... 🙈 hovoríte tu o starých a chorých ako o menejcenných, veď aj tak raz zomrú... áno, každého to raz čaká, ale nikto tomu nejde v ústrety. Že len silnejší prežijú... čo sme v džungli, že tu platia take pravidlá?
Že 99% pripadov nemá príznaky je hlúposť. Väčšina ich možno nemá, ale nikto si nemôže byť istý, že vy ale ja nebudeme práve ten ťažký prípad...
Niektore opatrenia sú pritiahnuté za vlasy, ale to neznamená, že nebudem rešpektovať ani jedno. Pretože čím viac bude ľudí typu “mne nikto nebude nič diktovať”, tým horšie na tom ako spoločnosť budeme.
@snezienka33 to mi je luto. Mamka sa lieci ako onkopacient, uz predtym dlho cakala na liek,ale ked jej ho schvalili,liecba bezala aj pocas korony. Inak z tej politickej situacie som mierne povedane sklamana - naozaj som novej vlade fandila. To ako riesia pandemiu je miestami na zaplakanie (svafby do 30,nie mile nevesty, do 100 moze byt 🤦♀️)
@snezienka33 tiez drzim palce, nech sa mamka drzi co najlepsie. Viem, ze s alzheimerom je to velmi tazke. Moja mamka je v liecbe uz par rokov. Terapia - remisia - kontroly - recidiva- terapia... ale takto ma sancu este na par rokov kvalitneho zivota (je uplne samostatna, zvlada domacnost, zaluby...). Ale je co sa tyka covidu velmi rizikova . Ako mnohó dalsich, nad ktorymi sa mavne rukou - ved mali aj ine diagnozy.
@snezienka33 hej, je mi to jasne a je mi to ľúto. Rovnako mi je ľúto aj tvojej mamky, život s Alzheimerom je veľmi ťažký pre ňu aj pre vás.
Ale napriek tomu, nikto, opakujem NIKTO by sa nemal vyjadrovať, že no a čo, aj tak by umreli, nie sú tu večne. Je to nechutne podľa mňa
Všetky hrdinky, čo ste písali do tejto diskusie, sa sem vráťte tak za 2 - 3 týždne a možno niektoré prehodnotíte svoje názory.
Alebo sa veľmi mýlim a bude to v pohode 🙂
Pri citani niektorych prispevkov v tejto diskusii mam pocit, ze tu mnohe maju problem s pochopenim pisaneho textu...
@snezienka33 nie to.som myslela.. 🙂
Skor tie hlupe narazky na hrdinstvo a zelanie smrti komukolvek, ci uplne odmietanie opatreni.. lebo ja tu nic take nevidim...
@snezienka33 verim, ze nechape. Musi to byt cele velmi narocne 😕
@petkaaa ja som nenapisala že 99 nič nieje.. Napisala som, že to zvládajú.. A to nieje vymyslené číslo, pozri si svetovú štatistiku.. A zabudla si plakať potom nad trvalými následkami... Koľko ľudí ma následky z chrípky? .. O tom štatistika zrejme nieje pretože chrípka nieje in..
@snezienka33 maminka sa vracia do detských čias nič v zlom, zrejme nechápe súvislosti..tak isto ako chudence deti v škôlke, ktorým chceli v nejednej škôlke nariadiť rúška z rozhodnutia riaditeľky.. A toto je tá nelogickosť nariadení..
@poopsie nepochybne a v tomto s tebou súhlasím. Ekonomika je na kolenách a bude na tom ešte horšie, kým sa súbežne s protiepidemiologickymi opatreniami nebudú prijímať aj tie ekonomické, lebo v konečnom dôsledku na to doplatia bežní ľudia... názory sa nám líšia len čo sa tyka zdravotnej stránky veci... kým ty bagatelizuješ, mne to jedno v žiadnom prípade nie je
@petkaaa jedno vylučuje druhé bud bude fungovať jedno alebo druhé, nedá sa mať všetko, to by bolo krásne ale utopicke, preto si myslím treba hľadieť na to čo by bolo v prospech ľudstva.. V propech budúcnosti našich detí. Keď príde vakcina tak sa par ludi dá zaočkovať a budeme sa tvarit, že sa nič nestalo? Veď samotní ministri vravia, že nebude povinná ALE neočkovanemu človeku bude zakázaný vstup do obchodu príde o pracu, spoločnosť ho vylúči.. No ďakujem pekne za takúto budúcnosť.. Tuším nad 70 (oprav ak sa mýlim) nebudú vobec očkovať.. Lebo veľké riziko... Budeme tu mať časť nezaockovanych, lebo 3000000 vakcín je objednávka a časť očkovaných.. Mna logika nepusti ale stále bude niekto umierať na covid.. Si vieš predstavit koľko rokov budeme takto fungovať?