Žiadny hrob pre blízkych
Poznáte takých ľudí, čo svojim rodičom nedali spraviť pomník, tabuľu, nejaké označenie s menom, dátumami, ako zvykne byť? Že len ako ich pochovali, tak to je, burinu chodia trhať druhí? Pritom tí ľudia na to majú peniaze a nežijú vôbec ďaleko? Prečo to môže byť?
@mirage čítaj s porozumením.
@bessie12 taký pocit že v tom byte je niekto navyše.Veci sa tete začali premiestnovať,mala pocit že pri nej na posteli vždy niekto sedi ked zaspávala.Napriklad jej dcéra to moc necitila ale syn áno.Neviem či si to len namýšlali ktovie.Ale bola u nich aj sesternica a tá tiež potvrdila že jej tam nebolo kto vie ako dobre.Taká iná energia tam bola.
@zuzanazu85 to je krásna myšlienka ten strom 👍
nerieš to aj tak, je to vec tej rodiny, ak sa k nim správali pekne počas života, to je podstatnejšie, ako teraz udržujú hrobové miesto. Ak ťa to veľmi irituje, uprav ten hrob sama, vytrhaj burinu a spýtaj sa, či nechcú urobiť aspoň drevený kríž s menom, ale viac by som sa neangažovala.
@elizabet173 ďakujem ☺️. Podľa mňa,svojich blízkych zosnulých nosíme v srdci a ak človek potrebuje niečo,čo by bolo hmatateľné aj po smrti, najlepší by bol ten strom. Žiť ďalej v niečom živom, hmatateľnom, planéte neškodiacom a možno prežije viac,ako tá dráha mohyla na cintoríne 😉.
už do čoho všetkého nebudú ľudia pchať ten svoj anonymný nos...
@danica2711 musíš mať veľmi malé IQ, ked si toto schopná napísať
s mojím IQ nemá nič spoločné fakt, že ťa nie je nič do toho, ako si kto pochováva svojich blízkych
Pomník a celkovo hrob je nákladná záležitosť. Ja osobne som chcela darovať telo na výskum a vôbec nemať pohreb ani hrob. Lenže keď mi umrela starká uvedomila som si ako veľmi dôležité je mať miesto kde sa s ňou môžem stretávať (jej hrob). Co keď mojim deťom bude chýbať nejaké miesto kde budem?
No uz ked mama nespravila hrob manzelovi a nie su pochovani spolu asi nieco znamena.... bud nemala peniaze, alebo mali rozvratene vztahy. Takze nechaj tak.
Moja mama mi dala inštrukcie najlacnejšiu truhlu žiadny karbspopolnit a urnu dať do našej záhrady zakopať...máme dlhú záhradu a chce pod orech..tak ak je to jej želanie splním ho
@letfenixa moji starí rodičia si dali spraviť pomník ešte sami možno aj 15 rokov pred smrťou aj si za miesto platili a na pomníky mali mena dopredu a dátum narodenia keď zomreli dopísal sa rok úmrtia a tak to malo veľa ľudí na ulici kde bývali....