icon

Žiť iba pre deti

3. sep 2022

Možno sem zavítajú dva tábory,1 čo budú súhlasiť a 2 čo nebudú.So sestrou často máme výmenu názorov na tému výchova detí.Ona žije iba pre deti,celý deň sa len hrajú.Ked dieťa zamrnci už uteká aby neplakali,dá im všetko čo vidí na očiach atď atď.Ja som podľa nej horšia matka, lebo ja myslím aj na seba.Nezijem sto percent iba pre deti.No príklad po večeroch rada trávim čas aj ináč,prečítam si dobrú knihu,pozriem dobrý film,večer s manželom.Lubim svoje deti,no potrebujem aj ja si oddýchnuť a nabrať nové sily.Cez deň sa venujem hlavne deťom hráme sa,chodíme na výlety atď.No večer mám pre seba.Mozno si poviete že som sebecka,no nemyslím si že som horšia matka.Sestra si to myslí,ona do polnoci sa hrá s deťmi, chodí spať s nimi,ráno zas to isté dokola.Chapem,ona to prežíva ináč,no nemusela by mat reči na mna aké má len za to že ja mám iný názor.

Strana
z2
elizabet173
3. sep 2022

naučte sa v prvom rade rešpektovať to, že každá z vás to má ináč, že pre každú z vás je lepšie to, čo žije ona a ani jedna z vás nie je povinná sa obhajovať pred tou druhou. Ak má sestra reči, obmedziť styk na minimum

spadnutaslivka
3. sep 2022

obe by ste mali pochopiť, že ani jedna nie je horšia alebo lepšia ako tá druhá.

bessie12
3. sep 2022

Nie si o nic horsia matka ako ona. To, ze mas deti teraz neznamena, ze si nemozes najst aj cas pre seba. Mam pocit, ze niektore zeny, ked sa stanu matkami, tak im odide mozog na dovolenku.

viestta
3. sep 2022

Len čas ukáže, ktorá robíte správne, ale ja som z tých, čo tvrdia, že pôrodom som sa síce stala matkou, je to moja najdôležitejšia úloha, ktorú mi život priniesol ale napriek tomu som ostala človekom so svojimi túžbami a potrebami a tie sú síce obmedzovanie materstvom ale nie sú odstavené na vedľajšiu koľaj ako nepotrebné.

lujza123
3. sep 2022

Co je dobre na rozmaznávani deti neviem. Podľa mňa tieto superobetave matky co žijú iba pre deti tým deťom paradoxne škodia. Nonstop im robiť animátorku, zabávačku, sluzku, naplánovať im každú sekundu dňa aj života, splniť každé prianie.... No neviem, aj rastliny ktoré príliš prehnojis dobre neporastu, s deťmi je to myslím tak isto

beata_k
3. sep 2022

To co s nimi robi do polnoci?

zooeynka
3. sep 2022

Ved ju respektuj nech uz si o nej myslis cokolvek. A nemusis nic obhajovat pred nou....ved si zite kazda po svojom, ved kazdemu vyhovuje nieco ine, ludia su rozni, naco sa dohadovat kto"to robi lepsie"? Kazda tak, ako jej vyhovuje.

anabel2341
3. sep 2022

Každé dieťa je iné je inak náročné
Ale čo sa týka seba nikdy nezabudnem že hlavne ja som žena ktorá priviedla dieťa na svet a nebudem sa zanedbávať deti nemám ale strážim ich strážim dve odlišné deti a hovorím vám není to sranda keď na jedného platí jedno na druhé už nie takže niektoré matky sú radi že si ľahnú a môžu spat ..som zvedavá aké ja budem mať dieťa ale dúfam že aspoň dve hodinky si nájdem čas na seba nikdy žena by nemala zabudnúť na seba lebo deti vyrastú odídu s domu a potom bude rozmýšľať čo všetko nestihla ale poznám aj mamičky ktoré sú slobodne a oni moc na výber nemajú ale všetkým mamičkam prajem veľa síl a nervov nieje sranda byť matka

kassandra25
3. sep 2022

@viestta 👏, súhlas

anjelicek26
3. sep 2022

Sama si si odpovedala - kazda z vas to vnima inac a je to uplne v poriadku. Treba respektovat jedna tu druhu stranu a naopak, skusit si najst temy, ktore vas spajaju, urcite je ich stale dost...

autor
3. sep 2022

@beata_k Hrajú spoločenské hry alebo pozerajú rozprávky.
@elizabet173 Ja ju rešpektujem,nemôžme mať na všetko rovnaký názor aj keď sme súrodenci,aj ona aj ja máme pravdu svojim spôsobom.Len vadí mi že ona vyhadzuje pred každým na mňa že ja som sebecka a nestarám sa sto percentne o svoje deti.A to mi vadí.

heidy222
3. sep 2022

Podľa mňa je úplne normálne a správne, že deti chodia spat skorej ako rodičia. Do polnoci sa vylučuje najviac rastového hormónu, existuju dôkazy, že ponocovanie zvyšuje riziko obezity diabetu u detí, plus z psychologického hľadiska potrebujes psychohygienu čiže robíš dobre 😊

jana_eyre_2
3. sep 2022

Vzťahy s inými ľuďmi sú najmä o rešpektovaní iných pohľadov na život.. ak neriešis ty ju, priamo ju poziadaj aby neriešila ona teba a bavte sa o iných veciach..

luccija
3. sep 2022

A to superite kto ma krajsi vecer ci co?neviem preco maju chodit deti spat o polnoci.Ked ju to bavi a vidi v tom naplnenie v poriadku, ale nech sa nestara do teba...to su take zabomysie vojny asi sa neciti docenena tak sa musi pred tebou pochvalit, ze je nieco viac.Horsia a lepsia matka🤣ved sa detom obe venujete...aj mama potrebuje svoj cas a vidim, ze tie, ktore sa nerobili nenahraditelnou vychovaju samostatnejsie dieta a aj muz sa vie zapojit.Vobec ju nepocuvaj

beata_k
3. sep 2022

Neviem ake stare, ale deti o polnoci zvycajne spia. Vacsina ludi o polnoci spi, nie to este deti.

luccija
3. sep 2022

Tak to je fakt venovanie sa detom pozerat rozpravky...nenechaj si nahovorit, ze si horsia mama.Deti maju chodit spat v normalnom case..este nedaj Boh by si si dovolila ist cvicit, ci studovat...som.zvedava, ked deti nastupia do skolky, ona do prace ako sa im zmeni rezim

dskjhfdlkdjhl
3. sep 2022

Ja by som chcela vidiet matku, ktora hra do polnoci s detmi spolocenske hry.

lujza123
3. sep 2022

Ja by som ju veľmi rýchlo zrušila keby do mňa takto rype.
Decka majú v noci spat a nie cumiet na TV. Cele zle. To nieje venovanie sa, to je vyložene debilita, hlavne zo zdravotného hľadiska. Ponocovanie, nedostatok spánku, dlhé hodiny pred TV škodia aj dospelým, nieto ešte malým deťom.

luccija
3. sep 2022

@dskjhfdlkdjhl tak narozpravat to moze😆

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
3. sep 2022

@zoro9836 Kľudne napíš,rada si prečítam každý názor

matkahelka
3. sep 2022

za mna poriadne prehanas. urcite sa sestra cely den s detmi nehra. ci ma pomocnicu v domacnosti? vari, upratuje, nakupuje, perie, zehli kto, ked ona sa cely den hra s detmi. a tiez neverim, ze sa hraju do polnoci spolocenske hry. ani pubertiaka by to denne nebavilo.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
3. sep 2022

práve preto ti radím obmedziť styk na minimum, keď jej nebudeš rozprávať nič zo svojho súkromia, nemá to ako vedieť

miskakyska
3. sep 2022

V skratke
Sú rodičia, ktorí by sa svoje deti dýchali a sú rodičia,ktorí sú radi ,že nevidia dieťa,ako je deň dlhý..nemajú pojem,kde sa ich dieťa celé dni túla...
A na sestru tu kydať nebudem,lebo jej verziu nevieme 🤷

hederamonstera
3. sep 2022

@miskakyska este by som dodala, ze su rodicia medzi tvojimi extremami ;)

miskakyska
3. sep 2022

@hederamonstera nepíšem o žiadnom extrémne.. mám to celé leto pod oknom..usoplene, špinavé, hladné, smädne..vek max.9 rokov... už tma a absolútne nikomu nechýbajú

hederamonstera
3. sep 2022

@miskakyska tak podla mna to extrem je, nevravim, ze si to vymyslas

nikpa
3. sep 2022

Presne tak mali by ste sa rešpektovať jedna druhú a nerobit problémi tam kde nie sú.

tykat
3. sep 2022

@autorka A ved je to jedno, nie? Kazdy podla seba 😊
Komu a ako to vyhadzuje na oci?

Strana
z2