Život bez kámošiek
tak dievčence,máme skupinu,môžme sa žalovať,nadávať,ale aj sa chváliť a tešiť z našich drobcov,či iných vecí.
a ja som vas az teraz objavila 😀 pridem podvecer precitat, a ze sa pridavam 🙂
@matkaasebko a aka je to cukrovkarska dieta? bez tukov?
skus napisat aspon par zasad..... 🙂
och vy stareny!!! 😝 😝 😝 😅 dobru temu ste tu zacali! a ja sa mam uzahrabat ci co? 😅
uvedomte si, ze vacsina z nas tu bude do 85 aj dlhsie.....vek dozitia u zien sa riadne predlzuje.
kolko rokov tu este musime vydrzat v znesitelnom stave. takze si musime setrit klby, starat sa o kosti, pestovat svaly.....
o hlave a rozume ani nehovorim..... 😝
nuz, zivot je fuska! 🙂 🙂 🙂
@filipal ide tam hlavne o presnost jedla stravuje sa tam kazde 3 hodky...napr. rano o 7 ranajky jeden krajec tmaveho chleba s maslom koliecko sunky a kooopa zeleniny hlavne uhorka kalerab paprika...rajciny po menej je tam vela cukrov, pak o 10 desiata napr. jablko ale take stredne ani nie male ani velke, obed o 13 najlepsie kuracie prsia urobene na oliv. oleji na prirodno dochutit ako chces korenia sa môzu, ale tak napr. k nim 10 dkg ryze, to je zhruba jeden kopcek myslim a zas kopa zeleniny, o 16 desiata ja som jedla jogurt aktiviu jahodovu ale klasicku nie light ani fit tam je viac cukrov resp. teda sacharidov...a pak o 19 vecera to som jedla 1 a pol hydinovej parky 1 kus chleba a zas kopa zeleniny...pak o 22:00 2.vecera to len dake suchare....tak ide hlavne o sacharidove jednotky tie si treba pocitat, ja skusim kuk ci nemam este niekde tu tabulku abo ci ju niekde nenajdem...toto bol tak zhruba moj jedalnicek...a samozrejme tam patrilo vela pohybu sladke som mala vynimocne ale tak su vseljake diabeticke kekse ale nie tie s umelym sladidlom ale s fruktozou myslim tie boli chutnejsie kludne sa aj tie môzu dat bud na desiatu abo na olovrant...ono je to stanovene hlavne aj na tom ze je tam ta pravidelnost myslim ze ta spravila najviac...a dost aj ten pohyb ale zas nie ze cvicit a neviem co...treba jest casto a po mensich porciach....
@matkaasebko dakujem ti. 🙂
podla toho co pises si to viem predstavit, lebo podobne sa stravujem aj podla Mira Veseleho. neviem, ci poznas tu stranku chudnutie-ako.sk.
to je to, ze ja uz 3 tyzdne dodrziavam aj takuto stravu.....a iba kilecko islo dole. ☹
mam pocit, ze u mna to naozaj suvisi s vekom.
@filipal ale kilo za 3 tyzdne je dobre pretoze ho pak aspom nepriberies naspak...ako keby schudnes viac hned tak to ide rychlo spat...ale takto je to kilecko fajne vydrete...:Dja si myslim ze vek nezohrava rolu....
@matkaasebko myslis? ale ked sa pozries na ulici na patdesiatnicky, tak uz stihle najdes snad 2 zo 100.....
ano, ludia zmenia hlavne zivotny styl.....to je vidno aj na chlapoch.
@filipal a tak ja ich poznam viacej...ale tak hlavne je ze sme zdravy...:D
@filipal ja som sa pýtala muža, tak mi vysvetlil, že to je jednoduchá matematika, prsote máš príjem vždy vyšší, než výdaj..
a niečo aj o tých proteínových nápojoch, takže existuje srvátkový, sójový a hydrofilný, Srvátkový je na báze živočíšnych bielkovín, má rýchlu vstrebateľnosť, sójový, to ej pre tých, čo neznášajú bielkovinu kravského mlieka a hydrofilný, už podľa názvu, je na báze vody, je pomaly vstrebateľný..
dúfam, že som to nedoplietla... 😝 😀
@matkaasebko A kde to mám ísť?
k svojmu gynekologovi...a tomu setko povedat co ako je...a on urcite poradi...
@matkaasebko No plánujem až na budúci mesiac, bo chcem vedieť ako mi prídu a či vôbec ... uvidíme neskôr, čo a ako sa vyvinie 😖
ale dako len bude...:D a vsetko bude dobre...treba to brat tak...:D
Ahojte! Môžem sa pridať? Pred rokom a pol sme sa presťahovali do iného mesta a sme tu sami bez priateľov a rodiny.Mám dve deti Syn 7 a dcéra 5 rokov!
tak ja sa vam musim baby vystažovať...vcera mi volala kamaratka vecer ze bola s mojim priatelom ze boze chudak aky je on zniceny unaveny...on chudacik maka 13 hodin denne (8 v praci a 5 doma na dvore) ze to je strasne na nom vidiet ze co mu nedam vydychnut...a este si dovolim byt aj protivna ked on ide vecer do krcmy....no viete ako mi zdvihla krvny tlak...ako preco kazdy lutuje vzdy chlapa?kriste ja som s malym cele noci hore a on si sladko spinka...ja ho mam na starosti 7 dni v tyzdni 24 hodin denne...nie on...ako ja sa nechcem llutovat alebo stazovat...len mi pride trochu hlupe ked kazdy lutuje iba otca...a u matky sa berie vsetko ako samozrejmost....
@stelli81 Presne viem o čom píšeš, akurát že trochen máš toho viac ako ja, bo máš deti, aj chodievaš do práce alebo si na materskej? Ja som na úrade práce, no viem čo to je celý deň byť sama doma, muž ráno odíde, v noci príde, len ahoj zlato, daj jesť, ako bolo a dobrú noc, takže za 24 hodín som s ním iba na 2 hodky ... a ja celý deň sama rozmýšľať čo navariť, čo ešte kúpiť, upratať, kúriť, prepočítavať peniažky, aby nám ešte ostalo na tedy a tak ... No je to v tejto dobe ťažko!!!
Jáj žienky! Ja som dnes volala svojmu mužovi, že sa mu pochválim ako syn v škole napreduje a on, že čo volám ked on je práve na obede! aby som zavolala neskôr, no už sa mi neozval!
@stanca22 Ja nepracujem, lebo som s mladšou dcérou na predlženej materskej zo zdravot. dôvodov. Nič nestíham, nakupíť, navariť, upratať tak do školy pre syna, učiť sa s ním a večer som taká unavená, že nedopozerám ani šehrezádu. Muž ked je doma tak si stále nájde čas na svoje koníčky a záľuby a ja stále len to isté. Ešte ked sme neboli presťahovaní často som chodila ku kámoškam či už na kávu, alebo na disku, ale teraz nemám šancu niekde vypadnuť.

@monkula jaaaj tak ja skor....ale psssst 😀 😀 😀