Život po smrti
Ahojte. Som tu nova.
Prihlásila som sa sem, pretože ma trápi jedna vec, na ktorú neviem nikde nájsť odpoveď.
V decembri minulého roka mi zomrela mamička, v nemocnici na pľúcnej ventilácii. Mala iba 58 rokov.
Myslíte si, že človek ktorý je uvedený do umelého spánku a uz sa viac nepreberie....ze jeho duša vie, alebo nejako cíti, že zomrel? Vie mamička, že nás tu nechala samých? Nejdem rozpisovať, ake je to pre nás ťažké zmieriť sa s tak obrovskou stratou, ale táto vec mi akosi stále nahlodáva myseľ, pretože tak nejak cítim, že niekde nastala chyba a ze takto sa to skončiť nemalo.
Vraví sa, že každý máme svoj osud určený, ale ja neverím, že toto bol jej osud.
Vopred ďakujem za každý jeden názor 🙏🙏🙏🖤
@bloger ❤️❤️❤️ ďakujem 🙏
@lucia147852 ďakujem, krásne ste to napísala ❤️
Som veľmi rada, že som sa sem prihlásila a rozhodla sa napísať...
@kristina910
Prečítaj si knihy Rozhovory s Bohom 1, 2, 3,
Od autora Neale Donald Walsch, v 3 knihe by mali byť odpovede ktoré hľadáš.
@marco88 ďakujem za tip, určite prečítam.
@kristina910 ahoj, ja si túto otázku kladiem skoro každý deň. pred rokom a pol mi zomrela mamka a ostala som už sama. Neviem sa s tým úplne vyrovnať, nechce sa mi o tom s nikým rozprávať ani vlastne nemám s kým. Nebola pripravená na to, že zomrie, ale vedela že to príde. Trápila sa dlho. Chcela žiť kvôli vnučke, byť tu s nami. Myslim na to, či tu s nami jej duša ostala, či sa nehnevá, že som nemohla byť pred smrťou s ňou, toľko by som jej chcela povedať… Ja nie som veriaca, neverím v posmrtný život. Myslim si, že ľudia o tom presviedčajú sami seba práve preto, aby sa so stratou blízkeho vyrovnali ľahšie.
@kristina910
Ahoj,nečítala som všetky komentáre,ale odporúčam ti prečítať si knihu Osudy duši od Michael Newton, všetko je tam vysvetlené,čo sa stane s dusami po smrti a kniha ti určite pomôže prekonať stratu.
@vinx ďakujem pekne, určite sa na to pozriem.
@kristina910 ty prirodzene smútiš za mamkou a pýtaš sa aký to má význam tento nás život tu. Ja verím, že ak by to nemalo význam, tak ten náš život nie je. Aj mravce majú význam. Aj naša duša. Duša je taký fenomén, o ktorom špekulujú vedci aj filozofovia. Niekto povie, že sme len zrnko prachu vo vesmíre. A veru že sme. Vraj vesmir je minimálne 250 krát väčší na priemer ako je to, kam teraz dovidime. A to kam dovodime má priemer 93 miliárd svetelných rokov a my sme v strede tejto gule. A je tu viac hviezd ako zrniek piesku na všetkých plážach sveta. Tak čo na tomto zrnku robí tvor, ktorý nad týmto uvažuje, skúma to a trápi sa nad tou dokonalosťou vesmíru a súčasne jeho nedokonalosťou. Mysleli sme si že veda všetko vysvetlí a preto Boha netreba. Zrazu zisťujeme, že vesmir je väčší ako si hocikto ešte pred pár rokmi vedel predstaviť. A že planéty sú bežná vec vieme tiež len nedávno. Poslednú dobu sa potvrdzuje jedna teória za druhou. Hygsov bozón pole, gravitačné vlny, čierna diera, skoro plochý vesmir atd. Na druhej strane je veľa teórii ktore nie su dokázané a nebudú možno nikdy dokázané. Teória strún, teória paralelných vesmirov … Matematici rovnakým spôsobom ako u tých dokázaný teórii niekam vedcov vedie a je podľa mňa minimálne 50% pravdepodobnosť že majú pravdu hoci sa to nebude dať dokázať. Vesmir a nie len vesmir je oveľa zložitejší ako si nás mozog vie predstaviť. Ak všetku hmotu necháme zmiznúť do posledného atómu a vlny tak nám ostane prázdno. Ale to prázdno nie je nič. Je to priestor spolu s časom. Je to časopriestor. A tento časopriestor je niečo. Je to entita. Dá sa skrúcať ohýbať deformovať aj priestor aj čas až do nuly. Je na to potrebná buď hmota alebo energia alebo oboje, ale nič v našom ponímaní nie je nič. Je to časopriestor. A vieme že časopriestor tu pred 13,7 mld rokov nebol. Nebol ani priestor ale ani čas. A to je nad chápanie mozgu ktorý este nedávno zišiel zo stromov a vie si predstaviť iba veci s ktorými prišiel do styku respektíve už teraz aj veci ktore pochopil vďaka matematike a pozorovaním aj pomocou prístrojov ktore si sám vyrobil. Otázka teraz stojí: prečo sme sa tak ďaleko vzdialili v tomto od zvierat? Aký to má význam pre vesmir, v ktorom sme vznikli? Aký ma význam ten samotný vesmir ktorého veľkosť si nevieme predstaviť? A preco v ňom funguje matematika? Pritom by nemusela. A prečo ma rovnake vlastnosti aj fyzikálne zákony všade ? Minimálne v tej guli 93mld sv. rokov a pravdepodobne su tie zákony rovnake aj v 250 krát väčšom vesmíre. Na priemer! Objem je tretia mocnina priemeru. Takze to už je vážne skoro nekonečno. Prepáč že som ťa tak zavalil fyzikou. Kam tým mierim? K otázke prečo. A k otázke kto. Kto sme a prečo sme? Prečo nie sme z nejakej želatíny a musíme mat bunky a trúbky a tekutiny. Veď fyzikálne zákony mohli byt stvorené aj tak aby sme fungovali ako homogénna hmota riadená neviditeľným poľom a mohli by sme skúmať koľko chceme a furt by sme našli len tú želatínu. Mohli sme byť bábky na javisku s vlastnou vôľou. Ako v rozprávke. Alebo bez vlastnej vôle. A čo tá duša? Prečo sa kazde rano zobudíme v tom istom tele? A to až dokonca života. Prečo entropia rastie a čas ide iba jedným smerom? Dá sa spomaliť a pri čiernej diere zastaviť ale furt ide jedným smerom. Pretože aj entropia ide jedným smerom. Čas a entropia boli takto stvorené a pritom nemuseli byť. V takom vesmíre by sa však rozbitý pohár mohol znovu poskladať. A všetko by sa dalo pustiť späť a dopredu podobne ako film. Veda mi dala jednu veľkú istotu. Dokázala že takéto svety teoreticky môžu existovať. Netvrdim že s určitosťou existujú. Ale veda ich nemôže vylúčiť a vie takéto vesmíry aj matematicky popísať. To je moja istota, pretože matematika je exaktná veda. Iba ak by existovali vesmíry kde matematika neplatí. Môj osobný názor na posmrtný živiť je takýto: Sme zázrak. Zrnko piesku ktore vznikne v prázdnom vesmíre z ničoho je zázrak. A čo potom ak takto vznikne samotný čas a samotný priestor. Ako divadelné kulisy pre hmotu ktorá v nich tvori kulisy. A čo potom hmota a obrovské množstvo matematických a fyzikálnych zákonov smerujúcich k životu a k nám. Je to náhoda? Možno áno. Ale či už je to náhoda alebo vedome stvorenie nadprirodzenou bytosťou ktorá nemá ani počiatok ani koniec a nie je obmedzená ani priestorom ani časom ani entropiou, stále je to zázrak. A keď existujú takéto denno denné zazraky, preco by nemohol byt aj posmrtný život. Naša duša je iná ako všetko ostatné v hmotnom svete. Mozog je jasný. Funguje na biologicko chemickom princípe a vytvára matematické kombinácie a neurónové siete schopné rozmýšľať a fungovať ako treba. Aj cítiť hnevať sa radovať atd. Ale prečo sa v tom mozgu samostatnom nachádzame ešte my? Prečo? Existuje matematická teoria húfov, ktorá hovorí že veľké množstvo jedincov napríklad termitov ktore su samé o sebe hlúpe a riadia sa len niekoľkými pravidlami a majú informáciu len z priestoru niečo väčšieho ako je jeden termit, tak dôkazu v húfe viesť vojny a robiť stavby a spoločne sa správajú ako inteligentný jedinec. Ako keby ten húf termitov mal dušu a rozum omnoho múdrejší ako najmúdrejší jedinec húfu. Takto by sa dal vysvetlit húf 400 miliárd neurónov nášho mozgu a nekonečne množstvo ich kombinácii. Potom by naša duša bola iba matematicky útvar sediaci na neurónoch. Znovu však vyvstáva otázka: načo?
Ešte raz sa už konečne ukončím a objasniť svoj názor: všetko je stvorené a ma príčinu. A tou je Osoba - Boh. A tento Boh má nejaký plán. Ak sa pozrieme do minulosti a porovnáme ju s prítomnosťou tak z dlhodobého hľadiska je tento plán spomaliť entropiu a vytvoriť niečo lepšie ako bolo včera. A my sme súčasťou tohoto plánu a myslením citmi a inteligenciou sa na Boha podobáme. Sme síce len baktérie na zrnku piesku ale to je len náš pohľad. Ten kto nie je obmedzený priestorom ani časom ani entropiou, pre môžeme byť aj deti. A ked je tolko priestoru vo vesmíre, preco by nebol priestor a čas aj pre nás a pre tvoju mamku.
Tak isto ako nie je zivot pred narodenim, nie je ani zivot po smrti.
@kristina910 ach viem o com píšete.Tiez som stratila maminu pred 2r...doobeda a na obed som s nou volala a poobede mi volal ocino,že umrela 😔 o 6mesiacov neskôr mi umrel ocko.Bolo a je to strašná bolest 😪
Môj otec tiež zomrel pred 13 rokmi mal 62 tiež na infarkt myokardu a ja som mala 27 dcéra 7 tiež také isté sny som mala mamina sa nevedela stim zmieriť a po 5 rokov odišla za ním a nedávno aj brat ma opustil v mladom veku.
A nielen to ale ešte aj čísla sa kolujú presne aj u nás v rodine kto kedy zomrel ako nejaký kolobeh

@kristina910 pretože Bozie cesty nie sú našimi cestami a Bozie myšlienky nie sú našimi myšlienkami. Ten vrah tu je možno preto, aby mal čas cinit pokánie za svoje hriechy. Boh sa pozerá na vecný život. On miluje všetkých a chce ich v nebi. On sa nepozerá a neposudzuje ako my. Veľmi sa mi paci ako sú tieto otázky zodpovedané v knižke Chatrč. Odporucam prečítať. Tiež som v živote zažila kopec zlých veci a veľa veci mi nevyšlo a bojovala som s týmto myšlienkami a ešte často aj bojujem. Ale zlo nie je od Boha. Zlo je pd diabla. Choroby, smrť… zlo robia ľudia svojimi rozhodnutiami a činmi. Tento svet neni nebo, preto je aj zlý aj nespravodlivý. Preto trpia všetci ľudia, deti. Boh nesľúbil nebo na zemi. Boh sľúbil po smrti kráľovstvo nebeské. Je mi veľmi ľúto tvojej straty a chápem všetky tvoje pocity. Ja verím, ze tvojej mamičke už je dobre. Ak keď by bola v očistci, vie ze bude vidieť Boha z tvare do tvare. Uprimnu sústrasť