Život po smrti ??? Výmena názorov a postojov
Myslim že nazov hovori za všetko. Tuto problematiku sme rozoberali v teme do ktorej vlastne moc nepatrila, tak som sa rozhodla založiť tuto novu temu kde by sme si mohli vymienať svoje nazory a postoje ohladom tejto otazky.
podla mna su rozne biblie je ich vela treba satanisticka je uplne o niecom inom ako treba ekumenikca preto si myslim ze biblii je asi viac druhov aj svedkovia jehovovi ju maju prepisanu a preto treba brat nie konkretne biblie ked chceme studovat ako su tie napriklad tie menovane co som pisala ale mal by si kupit treba kralicky preklad to je podla originalnej tory pisane a je to pre vsetkych alebo potom rohackov preklad a teraz novo vyjdena biblia ktoru prekladali tiez podla tory ale je taka viac citelna aspon mne sa tak zda...ale nepaci sa mi velmi neiktore veci by som tam nedavala je miestami hruba akoze v slovach vyznelo vi to ako hruba nadavka pomenovanie nie vhodne ..... ze to bolo v rohackovom preklade alebo v klarickom preklade krajsie napisane.....
ale pokial sa len ciakra zmeni od povodneho textu tory tak uz to nieje ono uz to nieje to preve orechove 🙂
lebo je napisane nepridate k slovu ktore vam ja prikazujem ani neujmete nicoho z neho ostrihajuc prikazania Hospodina svojho Boha ktoreho vam ja prikazujem....takze ked niekto nieco zmeni tak to nieje v poradku...
@sabiatko vsetky hriecha odpustitelne niesu pokial je v znamosti .....lebo je napisane v Marek 3:29 ale ten kto by sa ruhal Svatemu Duchu nema odpustenia na veky ale je vinny vecneho sudu....
@megi93 - a vieš uviesť aspoň jednu z tých "mnohých kníh", kde si sa s takýmto tvrdením stretla? Uvádzaš totiž 2 odvážne tvrdenia:
1./ "Umierajúce telo vylučuje vo zvýšenom množstve endorfíny, aby bol človek šťastný a cítil sa príjemne" a dopĺňaš to vetou " tesne rped smrťou upadá do akehési stavu, ktorý možno trvá pár sekúnd, kedy si myslíme, že človek už zomrel, ale on ešte relatívne žije a vtedy pocíti to príjmné" - ako si predstavuješ, že sa to dá zmerať tak, aby nebola porušená ľudská dôstojnosť? Ktorá vedecká autorita by sa podujala na takýto pokus na umierajúcich a ktorý vedecký časopis by takéto pokusy publikoval? Nachvál píšem "pokusy" a nie "výskumy", lebo vedecké výskumy sú sledované etickými komisiami a majú isté pravidlá.
2./ "Takže každý z nás umrie s príjemnými pocitmi a myšlienkami" - zo svojich skúseností sa nazdávam, že určite nie každý z nás.
@carodejnica thumbs up!!! kiezby bolo takychto samoukov viac 🙂 sa tesim ze takto zmyslas 😵
Nečítala som celú tému 🙂 len odpoviem na názov...
Ďalší život po našej smrti sú naše deti... Neverím že niekde po smrti odkráčame, alebo uletíme 😀 ale verím v energiu každého a jedného človeka a senzitívnejší ľudia to môžu vnímať ako duchov... neviem či som to napísala zrozumiteľne 😕 To je môj názor 😉
carodejnica,
myslim ze takych katolikov ako si ty mam rada... kiezby ich bolo viac 😉
ja verim v boha dobrotiveho a lutujem kazdeho kto veri v kliadby, satana ktory ho nahana a podobne... musi to byt strasne zit s takymi myslienkami ☹ ja viem ze ma boh miluje viac ako ja dokazem milovat... a ja dokazem milovat nenormalne... ludia jeho lasku si podla mna nevieme predstavit - vy si naozaj myslite ze niekto kto vas tak velmi miluje vas zatrati?
ja milujem, verim a dufam... snazim sa zit podla jeho zakonov a nie cirkevnych dogiem... spravat sa k ludom ako chcem aby sa ku mne spravali... snazim sa odpustat a hlavne lubit...
tiez verim co tu niekto napisal - boh je laska...
a zivot po smrti? naco sa tym trapit - ja verim ze nieco je... neviem co - mozno len rozplynieme niekde do lasky, kde bude kazdy milovani a so svojimi milovanymi a tym aj nekonecne stastni... neviem, mozno nie, mozno to bude len cira energia... potom vam dam vediet 😎
@misinn čitala som tvoj pribeh 😔 obdivujem ťa eštre raz... Tych lekarov čo ti nespravili sekciu by som zažalovala aj ked je pravda že ti to nmaleho už nevrati... A mali ti lekari z toho niečo? či sa z toho vyvliekli jak vždy 😒 A snad raz svoju odpoved na to prečo dostaneš...
inak idem vas dočitať bo ste tu toho popisali 😅
@carodejnica maš u mna jedno bezvyznamne plus 😀 😀 stopercentnz suhlas 😉
@dai suhlasim s tou laskou.. myslim si že to bude aasi to čo hladam, čo bude po smrti a prečo som tu... Asi v tom je ten princip, to na čo mam prisť a kvôli čomu žiť a čo mam spoznavať... Dava mi to najjlepši zmysel, lebo vlastne už počatie je spojene s laskou narodenie a všetko podstatne ako rodina priatelia... a z toho my logicky vyplyva že aj smrť a to čo bude po nej
@carodejnica
zaujimavy prispevok 🙂
veru-kiezby bolo takych samoukov viac 🙂 Hmm-myslim ze si na dobrej ceste 😉
Pozrite si tento film 😉 :
@latvia @vejula @etuska dievčatá ďakujem, cítim to tak a snažím sa tak žiť podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia.. inak veľmi ma ovplyvnila aj kniha od Cronina - Kľúče od kráľovstva, doporučujem ju prečítať každému
http://www.elegenda.sk/knihy/nabozenstvo/kresta... - hlavným posolstvom knihy je asi to, že Boh súdi ľudí podľa skutkov nie podľa viery a práve mnoho katolíkov tvrdí presný opak.. preto ma zaujal ten rozhovor s J. Mikloškom, ktorý citujem vyššie... že aj medzi katolíkmi sa nájde takýto myšlienkový prúd, že nebo nie vyhradené len pre katolíkov 😉 ale pre všetkých ľudí, ktorí idú svojou cestou a hlásajú dobro a lásku 😉
@dai nie som asi katolíčka, necítim sa tak... 😉 skôr všeobecnejšie - kresťan samouk 😉
@carodejnica
s tym som sa este nestretla,ze "nebo je vyhradene pre katolíkov" 😅
mysl´m ze do neba sa dostane kazdy,kto uprimne uveri v Ježiša Krista,vyzná svoje hriéchy a bude sa snazit Ho nasledovat 😉
@etuska neviem, opieram sa len o to, čo som čítala 🙂 ak je to tak ako hovoríš, potom je dobre 🙂
@katja78 pozriem to v diplomovke, tam to mám uvedené ako zdroj. Tú druhú vetu som povedala ako svoj názor, nie ako vedecký poznatok. Napísala som, že neviem ako to zisťovali a neviem ako na to prišli. Osobne si myslím, že nejaké dôstojné metódy na to sú. Stačí odber krvi v čase smrti - náhodou? Zámerne? Neviem, fakt netuším. Iba som napísala, čo som čítala, nepresadzujem to tu, netvrdím, že je to na 100% tak, tak sa prosím ťa nenavážaj proti mne. To, že pracuješ s umierajpcimi ti dá zrejme viac odpovedí ako mne, ktorá poznám len mnoho teórie o tejto problematike, ale v praxi som sa s tým nestretla. Ale zase zrejme by to neuviedli len tak, ak by to nemali podložené....ale hovorím, fakt neviem
@ewellina vela dogiem s božimi prikazaniami nemaju nič spoločne... kde sa v Božich prikazaniach piše o neomylnosti papeža alebo o panennstve marie??? alebo neviem ake dogmy ešte su??? Dogmy a božie prikazania su dve rozlične veci. PRikazania nam tu zanechal Boh a dogmy schvalila cirkev.
haloooooooooooooooooooo,dogmy si nechajte na pokec pri kavicke
ale nabuduce napišem IP 😉
@eeevvvkkkaaa prečitala som si a je to velmi zaujimave... Vlasten tak podobne som si to aj predstavvala.... Je to nečo ako to astralne cestovanie tiež sa človek musi nejako vymaniť z tej hmoty a telesna čo ho obklopuje aby dokazal svojho ducha a mysel pozdvihnuť do vyššej sfery alebo ako to nazvať... Jedine čo ma zaskočilo bolo to že to dievčatko sa na ceste ku svetlu stretlo s tymi dvoma chlapcami ktorí čakali na dalšie narodenie.. čiže reinkarnacia... ako nezavrhujem ale ani tomu nejako nedôverujem.... Ale zas kto vie, že ano 😅 😉
@megi93 - ale ja sa do Teba nenavážam, reagujem na Tvoje tvrdenia. To nemôžem? Možno si si nevšimla, skoro každý tu má iný názor na danú tému. Ale je to názor, subjektívny, osobný, vychádzajúci z individuálnych životov.
Ty ale vyhlasuješ, že Tvoj názor je vedecky podložený, dokázaný modernými vedeckými metódami, tým pádom by mal byť objektívny. Tak čakám na Tvoje zdroje informácií.
A nepracujem len s umierajúcimi.

Nečítala som celú diskusiu, ale prispejem svojou troškou. Nie som typická veriaca, nie som pokrstená, nemám ani prijímanie, či birmovku. Do kostola nechodím (ani nebudem). Som taký samouk. Na nočnom stolíku mám Nový zákon a na Veľkú noc si čítam evanjeliá. Dúfam v posmrtný život, aj keď môj muž tvrdí, že je to nezmyslel, že je to ako keď zhasneš svetlo.. ale ja chcem mať nádej, že sa stretnem s tými ktorých som stratila.
Čítala som krásne myšlienky v tomto rozhovore s Jozefom Mikloškom.
http://www.sme.sk/c/4285601/jozef-miklosko-kato...
Za všetky citujem pár výrokov.
"Do neba predsa vedie toľko ciest, koľko je aj ľudí." Podotýkam, že autorom tejto vety, je sám kardinál Ratzinger, dnešný pápež. 🙂
A ešte jeden.
"Myslím si, že človek nemusí povinne chodiť do kostola, aby skončil v nebi. Stačí, ak hľadá pravdu a žije v súlade so svojím svedomím. Nebo ani pre ateistov nie je uzavreté, Kristus zomrel aj za nich. Otec Halík z Prahy vyslovil vtipnú myšlienku: „Katolíci budú v nebi určite obohnaní veľkým múrom. Viete prečo? Aby nevideli, že za ním sú aj tí ostatní." (smiech) Určite platí, že nebo je veľké a nie je vyárendované len pre katolíkov. Pomestíme sa tam všetci aj s inými náboženstvami a „dobrými" ateistami. Tí budú zo všetkého milo prekvapení."
🙂 🙂 🙂