Život po smrti ??? Výmena názorov a postojov
Myslim že nazov hovori za všetko. Tuto problematiku sme rozoberali v teme do ktorej vlastne moc nepatrila, tak som sa rozhodla založiť tuto novu temu kde by sme si mohli vymienať svoje nazory a postoje ohladom tejto otazky.
@esmera jaj že po by po smrti nenašla cestu do druheho sveta??? Ja si inač myslim že po smrti može duch aj dlhšie bludiť tu po zemi kym si dokaže vobec priznať že už tu proste nepatri a musi odisť na druhy svet...
JA si ale myslim že ked už niekto umrel tak by sa nemal vyvolavať raz sme to s kAMARatkou skušali anešlo na m to až ked sme už moc pokušali tak tiež na popadali veci zo skrine, asi nam duchovia dali na javo že im mame dať pokoj 😅 A nakoniec som rada že nam to nevyšlo. Ja dufam že ked umrem tak mi daju vľšetci pokoj a nikto ma nebude vyvolavať 😠 😀 😀
no podla mna po smrti tu bludia všetky duše ktore si ešte neuvedomili že už su mrtvi a musia to tu opustit.. a on ysa tu stale držia lebo si nevedia predstaviť že niečo ine existuje, že musia opustiť jedine miesto ktore poznaju. Asi je to častejšie u ludi ktorý odišli nahle bez pripravy (ttym myslim dlhšej choroby)nejako tragicky a vobec sa na to nepripravovali. Dlhšia choroba je sice fyzicky naročnejšia ale človek aspon može uvažovať a pripravovať sa aj na to že pomaly odtialto odchadza
ahojte, necitam vsetko, nestiham, ale...zivot po smrti? to ako reinkarnacia alebo ako mate na mysli? alebo "prichod" do neba? no neviem...
ja si myslim, ze reinkarnacia by mohla byt, ale nie taka, ze clovek do zvierata alebo chrobaka a naopak, ale clovek sa prevteli do cloveka. tomu by som aj verila.
a taktiez verim na nieco medzi nebom a zemou, teda clovek umrie, nema "vysporiadane" iste vztahy, veci na zemi, tak sa tu potuluje v podobe nejakeho "ducha", kym si to nevyriesi. aj tomu verim - osobna skusenost, aj skusenost clenov rodiny...
zacinam vsak trosicku pochybovat v zivot v akomsi "raji", kde su vsetci stastni atd, atd... tomu uz moc neverim. 😉
@suzik77 to je myslene celkovo o predstavach či už reinkarnaci či nebo peklo alebo rozplynutie v nejakej všejednote... ja na nebo verim ale asi trošku inač ... alebo je možne že nebo bude pre každeho ine podla ich predstav, a takisto peklo. Pre každeho to možno bude znazornovať niečo ine. Ale ťažko povedať
ja verim v to, ze pri umierani a odomierani mozgu nastavaju elektrickymi signalmi obrazce a vyjavy, ktore clovek chape ako skutocne, vracaju sa spomienky z podvedomia a potom umrie. a nic ...
nesmieme zabudnut, ze ludsky mozog nemame dodnes preskumany na viac ako 30%
@vejula ,ďakujem že si si pozrela ten film,ozaj je to pravda,odporúčam všetkým 😉
Po smrti sa človek dostane do neba alebo do pekla.Verím tomu,lebo to hovorí Biblia.Verím,že Biblia je Božie slovo /a nielen ja 🙂 /
Pamätám si na jedno svedectvo,v ktorom písala jedna pani,ako uverila v Boha.Ona vyvolávala duchov a venovala sa takýmto veciam..Samozrejme,duchovia sú,a tak videla,ako sa všeličo pohybuje,vznáša /teraz neviem úplne presné pojmy/.A raz ju napadlo,že ke´d toto všetko je-duchovia a duchovný svet,tak predsa musí byť niečo-NIEKTO nad tým všetkým!
@esmera - áno,sú duchovné bytosti-no nie sú to duše zomrelých,ale démoni.Lebo duša človeka po smrti ide buď do neba /k Bohu/ alebo do pekla /večného zatratenia/.Duchovia,ktorí prichádzajú,keď sa vyvolávajú duchovia mŕtvych,nie sú nič iné,len démoni..je veľmi vážne zahrávať sa s týmito vecami,pretože tento démon môže človeka potom "prenasledovať" a ten človek môže mať potom vážne problémy.
Inak,ja si tiež myslím,že nad tým všetkým je Boh.Už len to,keď človek vidí všetky tie stvorenie-ľudí,zvieratá,rastliny,prírodu,vesmír a ako to všetko funguje a pod....kto verí tomu,že to všetko vzniklo náhodou???nejakým veľkým treskom??dobrá blbosť.Keď sa človek na d tým zamyslí /napr. také dieťa ako vznikne a vyvíja sa v matke/,musí dospieť k tomu,že to všetko niekto stvoril-že to má Stvoriteľa! /Mimochodom,k tomuto názoru dospelo aj väčšina vedcov/.Niekto povedal /myslím,že to aj v Bilblii/-chceš poznať /resp. uveriť/ v Boha?Pozri sa na nočnú oblohu alebo na cintorín..
Ja verím v Boha-Stvoriteľa vesmíru,zeme,ľudí a všetkého čo je na zemi...A som šťastná,pretože mám odpovede na všetko,lebo všetko je v Biblii /vďaka Bohu,že nám dal túto knihu-Jeho slovo/.Je tam všetko-prečo a ako Boh stvoril svet a človeka,všetko o duchovných bytostiach /anjeli,démoni../,prečo sú choroby,utrpenie-a ako sa dostať z nich von,sú tam proroctvá /mimochodom,všetky sa doposiaľ naplnili a napĺňajú/,návod" na to,ako má človek žiť,aby bol šťastný.Je tam evanjelium-dobrá správa 😵 o tom,ako Ježiš Kristus zomrel za hriechy každého z nás,aby sme každý mohli byť spasený /t.j. aby sme mali po smrti večný život s Bohom a už tu na zemi šťastný dlhý život,uzdravenie,slobodu.odpustené hriechy,zlomené kliatby v našich životoch../.v Biblii je napísané,že každý,kto príjme Ježiša Krista ako svojho osobného Pána a Spasiteľa-príjme Jeho obeť zaňho,vyzná svoje hriechy /to každý cíti,že má-ťažobu hriechov/ a odovzdá Mu svoj život /t.z. že nebude tvrdohlavo robiť svoje,ale to,čo od Neho chce Boh/-ten má vyhrané! 🙂 Nemusí sa báť smrti a toho,čo ho čaká po smrti,nemusí sa báť,že ho "osud bude zmietať hore-dole..
V biblii je napísané:
19 Nebesá i zem povolávam dnes za svedkov proti vám. Predložil som ti život i smrť, požehnanie i kliatbu. Vyvoľ si teda život, aby si zostal živý ty i tvoje potomstvo: 20 miluj Hospodina, svojho Boha, poslúchaj Jeho hlas a pridŕžaj sa Ho; lebo od toho závisí tvoj život a dĺžka tvojich dní; tak budeš prebývať v krajine, ktorú Hospodin prísahou zasľúbil dať tvojim otcom Abrahámovi, Izákovi a Jákobovi. /5.kniha Mojžišova/
9 Ak ústami vyznávaš Pána Ježiša a v srdci veríš, že Ho Boh vzkriesil z mŕtvych, budeš spasený; 10 lebo srdcom veríme na spravodlivosť a ústami vyznávame na spasenie. 11 Písmo totiž hovorí: Ktokoľvek verí v Neho, nebude zahanbený./List Rimanom/
A keď človek uverí a príjme Ježiša do svojho srdca-nielen,že dostane odpovede na všetky otázky a má večný život,ale úplne sa zmení aj jeho život na zemi a to vám povie každý kresťan /nie teda papierový,ale ozajstný "Kristovec"/-získate ozajstný pokoj a radosť 🙂
Viem,že mnohé veci človek vlastným rozumom nepochopí,aj mnohé veci z Biblie-jednoducho,treba to prijať s vierou.Tak,ako človek nepochopí nekonečnosť vesmíru a nepríde na to,či je vlastne nekonečný/,jednoducho,človek na toto nemá mozog /aj keď niektorí ľudia si myslia,že majú patent ne všetko 😀/,proste to vie iba Boh,lebo On je všemohúci a všetko stvoril.A ja som v boha uverila,aj v jeho slovo,takže keď aj niekt. veci z Biblie nechápem,no prijímam ich s vierou,lebo som uverila Bohu a verím Mu a milujem Ho.
A ešte toto si pozite,kto má čas,tiež odporúčam 😉 je to super príbeh pre tých,ktorí sa chcú dozvedieť viac o Bohu,o nebi a o pekle..:
Austrálčan Ian McCormack bol pri nočnom potápaní päťnásobne popŕhlený smrteľnou medúzou štvorhrankou. Počas zápasu o prežitie mu vypovedali životne dôležité orgány, až bola doktormi konštatovaná smrť a ležal mrtvy na lôžku. Boh mal však pre jeho život iné plány. O svojom príbehu rozpráva sám Ian McCormack.
Záblesk večnosti: http://www.martin.milost.sk/video/
@deborah1 ano podla mna ide človek na druhy svet ale podla mna može aj bludiť tu kym sa zmieri s tym že je mrtvi, že už ho tu ludia neuvidie. Aj ten chalan čo najprv crestoval potom sa vratil k telu a začal plakať pochopil vlastne že je mrtvy až potom to svetlo...
A velky tresk, prečo nie, ale niečo muselo tresknuť 😀 ten počiatočny impulz všetkeho - Boh
Veľmi ma oslovila časť, ktorú píše Deborah. Skutočne je to tak....aj ja som do svojho života prijala nášho Pána Boha a Ježiša Krista. Je to asi najväčšie šťastie, ktoré ma mohlo v živote postretnúť. Neskutočne sa teším, že vstávam s tým, že je vedľa mňa a líham si s tým, že drží na do mnou stráž. A túžim po tom, aby všetci moji blízki spoznali skutočného Boha, uverili v neho a pochopili, aký je s ním život krásny.....Som učiteľka v škole a na začiatku vyučovania sme sa vždy s detičkami pomodlili a prečítali z detskej Biblie. Musím povedať, že za ten polrok, čo som to takto zaviedla sa deti podstatne zmenili. Boli k sebe dobrí, dokázali robiť dobré skutky, naučili sa modliť....Pán Boh má neskutočnú silu a moc, dokáže robiť zázraky, vyslyší každého veriaceho. Teraz čakám bábätko a tak už v škole nie som, detičky mi strašne chýbajú, ale Pán Boh ma požehnal skutočným darom - dal mi vlastné bábätko a teraz sa každý deň modlím, aby sme boli zdraví. A verím, že Pán Boh moje prosby vyslyší a vo februári sa budem tešiť na krásneho drobca....Prajeme každému, aby zažil ten pocit, keď mu Boh šepká milujem ťa a ochránim ťa......
aka zaujimava tema 😔
ja verim na zivot po smrti, aj preto ☹
lebo mi umrela kamaratka ☹ 😨
a diali sa dost zvlastne veci...a to som nevedela este, ze umrela ☹
hm
@veroveronika čo sa dialo popíš viacej
@elise nieco som jej nepovedala, lebo nebol cas, posledny krat, co bola u mna- tak zaskocila iba na chvilku, z prace a bolo to podstatne, mozno, keby bol cas a ja by som jej to povedala, tak by zila..(ale vtedy som nevedela, ze je to dolezite)
no proste, bola som doma a zrazu ma napadla myslienka, ze preco som jej tu vec nepovedala a citila som velmi velky smutok a potom este dalsie veci, ale tato prva vec mi uz prisla zvlastna a citila som, ze sa nieco deje.. ☹
@veroveronika 😔 nechapem. maš pocit že ona ti vnukla ten smutok z toho že si jej to nepovedala, či ako? Bolo to niečo čo by mohlo odvratiť jej smrť? Neviem si predstaviť čo za podstatnu informaciu to mohlo byť tak sa mi ťažko o tom vyjadruhe... Ale tiež verim v život po smrti aj to že mrtvi ludia sa možu so živimi spojiť alebo dať znamenie, aj tomu že niektorí mrtvi potrebuju pomoc aby vedeli čo po smrti. Možno som divna ale podla mna smrť musi byť velký zmatok pre niekoho kto sa na nu nepripravoval a možno aj pre tych čo sa na nu pripravovali no nakoniec ich skutočnosť aj tak velmi prekvapila
@vejula Ja by som vám chcela povedať jeden dobrý príbeh:
🙂 Veriaca sestrička a neveriaci lekár pri lôžku zomierajúceho pacienta:
lekár:-sestrička, aká budete prekvapená, keď zomriete a žiadne nebo nebude.??
sestrička:-ak nebude, už o tom nebudem vedieť. ale aký budete prekvapený vy, keď zomriete a nebo tam bude...? 🙂
Tak len pre zaujímavosť, niečo dobré na zamyslenie 😝
Kto neverí, riskuje prekvapenie... 😀
hih som natrafila na svoju staru temu a momentalne mam obdobie, že som opäť začala premyšlať nad podstatou a zmyslom všetkéhp. Napriklad by ma zaujimalo či veríte v kolektívne vedomie, že mame v sebe zapísanú podstatu fungovania vesmíru...