icon

Život po smrti ??? Výmena názorov a postojov

vejula
13. sep 2010

Myslim že nazov hovori za všetko. Tuto problematiku sme rozoberali v teme do ktorej vlastne moc nepatrila, tak som sa rozhodla založiť tuto novu temu kde by sme si mohli vymienať svoje nazory a postoje ohladom tejto otazky.

ewellina
13. sep 2010

@megi93 Asi to nebude až tak pohľad ovplyvnený vierou, lebo dotyčná pani bola takmer neveriaca.

marianka79
13. sep 2010

@ewellina ako si stiahnem tu knižku

vejula
autor
13. sep 2010

@megi93 vau silne zažitky

@ewellina nechcem sa hadať ale ako si možeme byť tymto taky istí???? Kto uzakonil tuto dogmu? Zas len cirkev... Ale fakt už sa nechcem o tom hadať. Podla mna su to aj tak len banality... Ako pišu baby asi si každy musi najsť svoju cestu. Tebe zrejme pomaha 100% veriť tomu čo cirkev kaže. JA jednoducho v určitych veciach nedokažem byť až natolko presvedčena o jej neomylnosti ani vo veciach viery. Vieš už aj tak vela veci sa pomenilo a meniť sa ešte bude... KEdysi cirkev považovala pitvy za niečo nehorazne znesvetenie tela. A teraz? a takto to bude pokračovať, všetko sa vyvija a cirkev bude vždy o trochu dlhšie trvať na zauživanych tradičnych nazoroch ale skor či neskor opäť prijime veci ktore dovtedy odmietala

@marianka79 no vime si predstaviť čo sa ti musleo odohravať v hlave. Ja som raz zažila čosi mimo ludskeho chapania. Začala som sa dostavať niekde, neviem kde lebo som zmobilizoala všetky sily aby som sa vratila, strašne som sa totiž zlakla že už sa nevratim, tak som cuvla 😅

megi93
13. sep 2010

@ewellina takže úlohu zohralo podvedomie...

ewellina
13. sep 2010

@marianka79 Normálne klikni na link a mal by sa ti vľavo dole na obrazovke objaviť stiahnutý formát, na ktorý klikneš.

ewellina
13. sep 2010

@vejula ale dogmy sa nemenili nikdy. O pitvách neboli vyhlásené žiadne dogmy.

ewellina
13. sep 2010

@megi93 No, ja si to vôbec nemyslím, ale neberiem Ti, samozrejeme, Tvoj názor. 😉

megi93
13. sep 2010

@vejula krásne povedané to o tej cirkvi. JA tiež beriem to, že cirkev je niečo iné ako viera, ako náboženstvo, boh, ježiš a ostatné postavičky, ale skôr verím tomu, že kedysi v minulosti ktosi skúšal vyfajčiť nejakú záhadnú rastlinu a videl veci o ktorých napísal. Neskôr to zverejnil a dal tomu menbo biblia. 😀 Ale nie, nechcem uražať, jednoducho viera a náboženstvo ako také sú le braličky pre ľudí, ktorí to bez nich nezvládajú na tomto svete. Osobne neberiem ľuďom právo na chyby, ale ak je kresťanstvo a náboženstvo všeobecne také úžasné, rpečo nedokáže zaviazať aspoň tých hlavných predstaviteľov, aby šli príkladom? Prečo práve tí, čo by mali veriť najviac robia väčšie zverstvá ako tí, ktorí o bohu ani nepočuli? Je to smutné a odsúdeniahodné. Občas mám pocit, že viera a vidina boha dáva ľuďom do rúk zbrane, kvôli ktorým by sa mal obnoviť trest smrti 😔

vejula
autor
13. sep 2010

@megi93 o tom čo si pisala s tou bielo a čirnou s tebou suhlasim... Myslim že nebo a peklo nieje take ako si to väčšina ludi predstavuje... Verim že je ludia čo robia na tomto svete zle sa im to po smrti vrati ale nikto nevie ako.. ako vyzera peklo či je to len stav duše alebo som počula teoriu že pdobne priťahuje pdobne a napr duše ludi ktorí su zlí sa stretnua to bude pre nich to najhoršie peklo lebo tam bude sama negativna energia ktora z nich vyžaruje a nebudu mať z koho odoberať tu pozitivnu energiu... proste vwšetko tam bude zleeeee. A naopak ... Ale to je len jedna z teori ktore som počula, len na ukažku nevravim že tomu na 100% verim... _JA proste neviem určite budem prekvapena čo bude ked umrem, len dufam že prijemne 😅

megi93
13. sep 2010

@ewellina to je v pohode. Ak by sme mali rovnaký názor, nebola by toto diskusia, ale tápanie v súhlasení so všetkým 😉

megi93
13. sep 2010

@vejula to určite budeme prekvapení všetci. Inak vraj sa dá čas po smrti prirovnať času pred narodením, vraj je to identické čo do pocitov. Ja tiež neviem čomu veriť viac, viem, že sa s dedkom v snoch často bavíme aj o veciach, ktoré vie babka, ale mne nikdy povedané neboli...ale čo ak je to iba podvedomie a ja som ich počula ako maličká a teraz sa mi vybavujú? fakt netuším, zistím po smrti 😀

mackopuf
13. sep 2010

@megi93 ked myslis 😉

megi93
13. sep 2010

@mackopuf to je to, že nemyslím, ale viem so 101% istotou 😀

mackopuf
13. sep 2010

@megi93 aby ti ta tvoja istota pred Bohom stacila 😅

vejula
autor
13. sep 2010

@megi93 jo to čo sa deje v cirkvi je fakt hrozne 😔 ale nejdem teraz odsudzovať celu cirkev, patria tam ludia ktorí su užasní a ja im nesiaham ani po kotniky... Napr Jan Pavol II bol jeden užasny charizmaticky človek ktorý chcel zjednotiť ludi v laske... no proste užasny, alebo matka tereza ktora obetovala svoj život ludom a žila v prišernych podmienkach... užasní ludia na ktorých može byť cirkev pravom hrda... Čo sa ttyka biblie a ježiša verim tomu, verim tomu ale uvedomujem si kedy bola biblia pisana a že bola pisana tak aby tomu ludia tej doby pochopili... ODvtedy prešlo veeela rokov Však len aka velka zmena obrazu boha nastala v starom a novo zakone... ludia museli zmeniť myslenie, ako Ježiš karhal zakonikov ktorý len slepo dodržiavali zakony bez ohladu na ludi a ich potreby tak verim že by v dnešnej dobe tak isto pokarhal vysokych cirkevnych predstavitelov ktorí velakrat zabudaju na to najdôležitejšie... PRoste vždy budu članky ktore budu trochu brzdiť vyvoj a bať sa prijať nove veci... Cirkev sa boji, neviem či je to sposobene aj tym že sa boji aj o svoje postavenie, je to možne... Ale bolo by dobre keby udia začali aj sami uvažovať lebo na čo im dal boh rozum???

megi93
13. sep 2010

@mackopuf pred bohom nemusí, na neho sa nechystám ked zomriem. Boh je iba v mysliach niektorých ľudí a zostáva tam aj po smrti. Táto moja istota vytláča všetko, čo sa týka boha, ježiša, cirkvi a iných postavičiek zo sitcomu nazvaného kresťanstvo. 😵 takže moja mysel a duša je spokojná 😉

mackopuf
13. sep 2010

@megi93 no tak to ti nezavidim to prekvapko po smrti 😉

maja22
13. sep 2010

Cirkev nestojí na ľuďoch, ktorí robia chyby 😉 Tak ako to, čo príde po smrti, nestojí na našich predstavách 😉 Za všetkým treba hľadať niekoho väčšieho, ako je obyčajný človek...

megi93
13. sep 2010

@vejula no veď to. Ja mám občas pocit, že niektorí ľudia rozum potratili 😖 ale to je už o inom. Ja som bola kedysi silne veriaca, ale veeeeľmi rychlo, prudko a nenávratne ma to prešlo. Ešte ako dieťa. Otvorili sa mi oči, uvidela a pochopila som veľa vecí. Ale ako hovoríš, aj medzi veriacimi bolo pár dobrých ľudí. Mňa teda okrem Jána Pavla II a Matky Terezy nenapadá nikto, ale verím, že takí sú. No a ešte p. farár, čo mi krstil dcérku. Inak asi ani nikto 😝

megi93
13. sep 2010

@mackopuf hm..to si presne hovorím ja o tebe 😀 Ale nie, je to fakt vec toho, kto čomu verí. Ja ťa nebudem presviedčať, že žiadny boh neexistuje, že je to len idea vtlačená ľuďom preto, aby sa báli robiť zlé veci, alebo nebáli a verili, že im bude odpustené. Verím, že ti to pomáha myslieť na smrť s menšími obavami a dáva ti to pocit, že pre peknú existenciu po smrti môžeš ešte niečo urobiť, ale ja tomu skutočne neverím. A nebojím sa toho, že tomu neverím. Popravde, ja tak silno neverím, že ak sa mi po smrti ukáže niekto kto sa bude vydávať za boha, budem sa smiať, až sa budem za brucho chytať, pretože mi bude jasné, že ide o vtip 😅

vejula
autor
13. sep 2010

@megi93 hmm no to sa už fakt asi dozvieš až potom... ale vieš čo si myslim ja??? že človek dokaže strašne vela veci,,, len musi 100% veriť že sa to stane... Sila vole je brutalna vec... LEn ťažko sa odosobniť od všetkych veci ktore nam to znemožnuju niečomu 100% veriť... Ja som sa začala dostavať ku mojej babke ked som si bola na 100% ista že to chcem a dostanem sa tam. Žačalo mi hučať v ušiach o nemohla som otvoriť oči za a prose duša začala cestovať. -JA som sa tak zlakla ťže sa už nevratim že som mobilizovala všetky sily len aby som sa vratila a stopla som to... ale keby nie tak fakt netušim čo uvidim. A to sa mi stalo ešte raz ale zas som to stopla zo strachu. Ak veriš na 100% že si schopna sa spojiť so svojim mrtvym dedkom tak určite s nim v spojeni si. Tomuto verim a nikto ma nepresvedči o opaku, lebo som si to na sebe vyskušala.

@ewellina ja nevravim že o pitvach bola dogma ale cirkev ich zamietala a učila svojich veriacich že je to zleeee. a to sa predsa viery tyka a je to otazka viery ked ti niekto povie ked budeš robiť toto a toto tak budeš zatrateny, nie??? a aj ine veci ktre odmietala a časo zistila že vlastne to nema zmysel tak to potom povolila... Potom čomu mam veriť ked teraz niečo cirkev poklada za zle a o par rokov to aj tak povoli...

megi93
13. sep 2010

@maja22 kto je viac ako človek? Tu na svete nikto... si zober len potravinový reťazec, inteligenčný reťazec... nič nie je viac. Viac je iba v duchovne a každý to nazýva inak. Veriaci tomu hovoria boh, pán, jahve, budha, alebo nejak inak. Niekto tomu hovorí anjeli, duchovia, ja tomu hovorím ja. Nič nie je vyššie ako ja. Teda v mojom svete, nemyslím akože tak, že ja som najmúdrejšia na svete 😀 Myslím pre mňa v mojom duchovne...proste verím v seba a toť vše. A reči akože je niečo vyššie a väčšie ako človek...ano taký medveď je vyšší ako človek, aj väčší a tam to hasne 😉

maja22
13. sep 2010

Ján Pavol II. a Matka Tereza, to sú osoby, o ktorých sa vie vďaka médiám. Ale koľko ľudí podobný obetavý život? Neviem o nich a predsa existujú. Trpiaci chorí ľudia, ktorí svoje utrpenie obetujú za spásu niekoho iného, matky, ktoré neodvrhnú svoje poblúdené deti a prijímajú ich s láskou do svojho náručia, aj keď tie im mnohokrát ubližujú, ľudia, ktorí si radšej zahryznú do jazyka, ako by mali na niekoho povedať niečo zlé, lebo sa učia Kristovmu príkladu lásky...Sestričky v nemocniciach, ktoré s láskou umývajú ležiacich pacientov a čistia im rany... Aj títo ľudia tvoria cirkev... Kňazi, ktorí by sa rozdali, len aby pomohli tým, čo to potrebujú, nielen po materiálnej, ale aj po duchovnej stránke... Medializujú sa škandály, zdôrazňujú sa zlé veci...Hriech tu bol vždy a aj bude, ale bola tu aj láska a aj tá tu bude 😉

vejula
autor
13. sep 2010

jaaaj idem ja už spať aj ked som tu do toho taka začiatana a rozpisana 😀 😀 😀 ale aj zajtra je den...dufam že sa ho dožijem a budem mocť s vami ešte popisať...

mackopuf
13. sep 2010

@megi93 no v pekle sa moc nenasmejes 😔 A pre mna to nie je len viera,mna sa Boh dotkol,normalne fyzicky,zazivam jeho dotyk (nie na urovni mysle,alebo nejakou vsugeraciou) a to mi nikto nevyvrati. Takze ja nie ze verim,ale viem ze Boh je. A nie je to len daky unik pred strachom,aby som sa uchlacholila,ze idem do neba. Ale ja uz teraz prezivam dobre veci,ktore mi dava Boh. Vela veci som uz zazila,bola som uzdravena z choroby a pod... takze kazdy nech si zije ako chce,ci uz veri alebo neveri v Boha...kazdy mame slobodnu volu verit ci neverit 😉

megi93
13. sep 2010

@vejula jeden môj kamarát vie astrálne cestovať a to čo on už pozažíval... 😨 to sú veci, že človeku rozum zastáva. On sa dostáva až do iných dimenzií, v ktorých dokáže skákať z okna a nič sa mu nestane, ale všetko normálne cíti. Len teda on sa vie vrátiť. Ja som to tiež raz skúšala a takmer sa mi to podarilo, len som si uvedomila, že sa nadychujem tak raz za minutu, tak som sa vrátila, lebo som sa bála, že prestanem dýchať úplne. A myslela som si, že to celé trvalo tak 5 minút a keď som precitla, uvedomila som si, že prešli 2 hodiny..

megi93
13. sep 2010

@maja22 toto bolo povedané pekne a verím tomu na 100% 🙂

maja22
13. sep 2010

@megi93 viac ako človek je ten, kto človeka vymyslel 😉 Veríš, že máš telo a dušu, dve navzájom prepojené veci. Duša ťa delí od zvierat, nie sme nepremýšľajúce živočíchy riadiace sa inštinktom... Duša je niečo, čo signalizuje, že tu nie sme len tak...

megi93
13. sep 2010

@mackopuf to o tej slobodnej voli je pravda. A poviem ti, že rovnako ako ty nie veríš, ale vieš, ja tiež nie neverím, ale viem. Len teda to, že boh ani nič podobné nejestvuje. Ale nebudem ti to brať. Kadžý si to, čo sa ho dotýka pomenuje inak... Ja som tiež zažila moho zázrakov a nepripisujem ich nijakej vyššej sile, ale sebe. A to som už párkrát uša hrobárovi z lopaty 😉 a nikdy za tým nebol boh. Len ja. Moje presvedčenie, sila vôle a viera v seba, že to zvládnem 😵

megi93
13. sep 2010

@maja22 to je pravda, že duša nám ukazuje, že tu nie sme len tak, ale človeka nikto nevymyslel. človek sa jednoducho vyvinul prirodzenou evolúciou, tak ako to malo byť. A vyvíja sa stále. Stále sa rodia lepšie a dokonalejšie a vyššie bytosti ako sme my - naše deti 🙂