icon

Život po smrti ??? Výmena názorov a postojov

vejula
13. sep 2010

Myslim že nazov hovori za všetko. Tuto problematiku sme rozoberali v teme do ktorej vlastne moc nepatrila, tak som sa rozhodla založiť tuto novu temu kde by sme si mohli vymienať svoje nazory a postoje ohladom tejto otazky.

mackopuf
13. sep 2010

@megi93 ano,mnoho veci sa da dokazat silou svojej vole,ale na niektore veci vlastne sily nestacia 😉

megi93
13. sep 2010

@mackopuf ver že stačia 😉 som toho živým príkladom

mackopuf
13. sep 2010

@megi93 😕

megi93
13. sep 2010

Oka, ja idem pomaly spať. Dobru noc všetkým a pekne sny 🙂 a ďakujem za diskusiu, som rada, ak si môžem pokecať aj s ľuďmi opačného názoru 🙂

maja22
13. sep 2010

@megi93 ja si zasa nemyslím, že človek sa mení v dokonalejšie a vyššie bytosti...Nehovorím, že by som nechcela také super deti 😀 Ale podstata človeka je stále tá istá. Či sa narodil pred 5 tisíc rokmi, či teraz, celý život sa bude rozhodovať, medzi dobrým a zlým... Môžeme sa vyvíjať - čo sa týka vzdelania a nových objavov, ale nech budú tie objavy akékoľvek, vždy sa nájde niekto, kto ich bude chcieť zneužiť... So zlom človek bojuje, nech je na akomkoľvek poste... Či je to politik, ktorý môže podľahnúť pokušeniu myslieť viac na seba ako na iných, alebo sekretárka, ktorá zneužije firemné informácie, alebo obyčajný tínedžer, ktorý ukradne v obchode fľašu alkoholu.. V tomto ohľade človek zostáva stále rovnaký... Buď zabojuje za dobro a žije poctivým životom, alebo podľahne mámeniu viac mať ako byť... 😉

maja22
13. sep 2010

@megi93 vidíš, ty neveríš v tie "postavičky" ako Boh, Ježiš a pod. a ja zasa neverím, že to, čo si robila, si dokázala vlastnou vôľou, podľa mňa ti s tým niekto "pomohol" 😉 Niekto, kto ťa nenápadne utvrdzuje v tom, že si to dokázala sama 😉

misinn
14. sep 2010

marianka79 ja nehovorim ze sa nanho hnevam to vobec nie. ja len hovorim ze keby boh existoval tak by toto nedopustil

ewellina
14. sep 2010

@vejula Záväzné sú len cirkevné dogmy.

molka
14. sep 2010

@vejula samozrejme, že by som bola nahnevaná. Ja som v prvých dňoch po potrate Boha obviňovala, ale bolo to skôr preto, že som potrebovala nájsť vinníka. Nechcela som si pripustiť, že som si mala na seba dávať väčší pozor. Až neskôr, keď som mohla reálne uvažovať a dala som si dokopy všetky súvislosti, tak ma napadlo, že to bolo jedine z toho pádu. Zase na druhej strane som potom veľmi rýchlo znova otehotnela a porodila zdravé dieťatko, takže...

ewellina
14. sep 2010

@megi93 Takže ty si ostala nažive vďaka sebe? 😀 Nuž, som zvedavá, či vďaka tej viere v seba dokážeš žiť naveky. 🙂

katecameron
14. sep 2010

@vejula tak to si ako moja sestra ona vravela ze jej keby sa toto stalo ze od strachu umrie 😔 nuz ani mne nieje vsetko jedno ja viem ze nieco vo ne je ale asi to neviem vyuzit lebo sa tym nezaoberam ja som sa narodila o polnoci a vtedy moja stara mama povedala ze budem mat taketo schopnosti lenze mala ich aj ona neskor som sa dozvedela ze clovek ktory ma tieto schopnosti ich dokaze preniest na druheho a toto urobila moja starka mne ked som ju videla posledny krat zivu tak zvlastne sa na mna pozererala nikdy v zivote som nemala taky hnusny pocit ten pohlad ja to neviem vypovedat slovami mne zacalo byt zle ale tak divne ako nikdy predtym ona to vtedy tym pohladom na mna preniesla uz nikdy som ju zivu nevidela potom niekedy viem predpovedat co sa stane len neviem komu vzdy sa to stane a po smrti starkej som mala zvlastne sny ja som ju vo sne stale privolavala ku sebe a pytala sa jej na veci co sa stanu vsetko sa stalo raz som sa jej pytala ze kedy zomriem neviem co ma to napadlo asi som to chcela vediet vtedy mi jasne dala najavo ze mi to nemoze povedat ze ona to vie ale nesmie fuuuj toho je strasne vela mozno to casom napisem

ewellina
14. sep 2010

@vejula - Prepáč, zabudla som, že okrem dogiem sú tiež záväzné aj niektoré iné dokumenty, ale lepšie vysvetlené to nájdeš tu: http://redemptoristi.kske.sk/151-200-Q/172_pape...

hejdita
14. sep 2010

@lara1705 ja si nemyslim ze sa nebudeme poznat pretoze je napisane v Luk 16:22 a dalej : a stalo sa ze chudobny clovek zomrel a bol zaneseny od anjelov do lona abrahamovho a zomrel aj bohac a pochovali ho potom v pekle v mukach pozdvihnul svoje oci a vedel abrahama zdaleka a lazara v jeho lone....... to znaci ze zivot po smrti je a to bud v pekle alebo v nebi a znaci to aj o tom ze sa budu ludia poznavat.....

hejdita
14. sep 2010

@misinn a viez ze satan je ten ktory zabija nici a kradne???? a pokial nepatris Bohu patris satanovi lebo prvotny hriech ktory sme nadobudli adomovim hriechom na nas ostava preto sme od Boha oddeleny a musime skrze Jezisa prist k nemu ....kedze patris satanovi robi si s tebou co chce.....no a potom tu su dedicne kliatby tie su az do 4 pokolenia a petoze nevies co urobili tvoj praprapraprarodicia to sa tazko tak potom sa to tazko lame ked nevies ako nato....je to tak...mrzi ma to ze si prisla o dietatko je to asi velmi bolestna skusenost.... 😔

poznam vela znamych co nemohli mat deti podla doktorov alebo potretili a najcastejsie za tym bola kliatba ver ze slova robia velke veci dokazu zviazat aj rozviazat......teraz maju deti a nemuseli podstupovat umele oplodnenie a tak podobne....

hejdita
14. sep 2010

@ypsinkova treba Ian McCormack ten je teraz v stredu v ziline a rozprava svoj pribeh ako ho Boh zachranil a vratil ho spat do tela....a niektore vstania z mrtvych su aj potvrdene lekarmi a uz boli niektory aj v marncici....su taky ver.... 😉

misinn
14. sep 2010

hejdita ano je to velmi bolestna skusenost prave dnes by som s nim oslavovala prve narodeniny.
je mi luto ale neverim tomu co pises, neber si to v zlom verim na kliatby no neverim na satana a ani na jezisa...

vejula
autor
14. sep 2010

@megi93 ja som čitala knihu o astralnom cestovani... je to haluz ale to by musela byť o tom zvlašť tema 😅 Inač ja dufam že je niečo väčšie ako ja... Že je nejaky vyšši zmysel... Ink ak som ja ta najdokonalejšia bytosť nevidim zmysel toho že som tu... PRečo som pred počatim bola v nejakom stave potom som prišla tu, len tak si odžiť a zas sa dostať do stavu čo pred počatim??? NEdava mi to vobec zmysel prečo by to tak bolo???? JA verim že nas niekto stvoril aby nam mohol ukazať jeho lasku... aj ked mi ani toto niekedy nedava zmysel aasi moc rozmyšlam... chcela by som tak ako vy všetky byť niečim 100% ista... ja stale len hladam niečo čo by mi davalo uplny zmysel a nenavodzovalo dalšie otazky a pochybnost.. aj ked na to asi nikdy nepridem

marianka79
14. sep 2010

@misinn aj na toto sú vysvetlenia prečo sa ti to stalo ☹ ale bojímsa že by si to zobrala v zlom tak radšej budem ticho 🤐 ale každopádne je to bolestné ja som nič také nezažila čo ty tak sa neviem vcítit do tej situácie čo si prežívala možno by som zmenila názor keby som to zažila ja neviem tažko súdit ale vedz že Timkovi je dobre v nebíčku 😔

vejula
autor
14. sep 2010

ešte to som chcela že to najvyššie čo je na tomto svete je laska, podla mna to bude asi v tom... asi v laske bude skryto tajomstvo a ten najvyšši princip a to od kial sme a kde prideme asi to bude všetko o laske... uvedomujem si to najviac ked som s mojim synom, je to tak silne že ja ako stvorenie som opropti tomu nič.. asi to bude laska, ten boh

marianka79
14. sep 2010

@misinn takže žil 4dni? 😢 ☹

marianka79
14. sep 2010

@vejula ja tomu vravím aj energia 😉

misinn
14. sep 2010

marianka79 zil mesiac aj 4 dni...

misinn
14. sep 2010

marianka79 a co si myslis ze preco sa to stalo? 😖

vejula
autor
14. sep 2010

@misinn posielam maličkemu do neba všetko najlepšie, určite mu je tam dobre a velmi ťa lubi 😔
PRečo umrel??? LEbo bol choručky. Asi ho chcel mať Boh pri sebe, asi chcel taku čistu dušičku, krajšiu ako ma hociktora z nas... misinn maš to najsvatejšie babatko v nebi lebo nestihol spraviť nič zle... Bud na neho hrda a ver že sa s nim ešte uvidiš... Si silna že to zvladaš že si tu s nami pišeš, myslim že aj synček ti dava tu silu. Velmi ťa obdivujem...

katja78
14. sep 2010

@megi93 - o tých endorfínoch pri umieraní si asi niekde čítala, však? Zaujímalo by ma, kto bol autorom takýchto vedeckých tvrdení? Kto cielene skúmal, čo sa vylučuje v mozgu umierajúceho? To nie je eticky prípustné. Lekár, alebo akýkoľvek vedec, ktorý musí rešpektovať dôstojnosť každého človeka, sa neodváži na takúto vec. Teda jedného poznám, volá sa doktor Mengele. Autor myšlienky eutanázie.

Keď som bola malá, bývali sme v paneláku a o poschodie nižšie bývala stará pani, veľmi milá, príjemná, veľa-krát mňa a súrodencov strážila, keď sme boli chorí a mama musela ísť do práce, alebo si odbehnúť do obchodu. Nikdy o sebe veľa nehovorila, len to, že je vdova a nemá už nikoho. Keď sme sa presťahovali, po čase sme sa dozvedeli, že stará pani, ktorá nám bola ako vlastná babička, umrela. Večer pred svojou smrťou zazvonila susede, ktorá bývala vedľa nej, že nech sa s ňou ide rozprávať. Ľahla si do postele, že je unavená a suseda stále rozprávala. Videla, že babinka zaspala, tak nenápadne odišla domov. Ráno jej chcela niečo povedať, ale už sa nedozvonila. Našli ju mŕtvu. Umrela v noci. Mala rumenec na lícach a jemný úsmev na perách. Napriek tomu, že žila sama, Boh jej doprial šťastlivú smrť.

Táto pani mala pravdepodobne pri umieraní v krvi endorfíny, súdiac podľa výzoru jej tváre. Ja som sa v práci denno-denne stretávala zo smrťou. Videla som umierať ľudí. A drvivá väčšina nemala takéto šťastie ako naša stará susedka.
Či už muž závislý od alkoholu, ktorému zlyhala pečeň, alebo iný alkoholik, ktorý vykrvácal. Muž v strednom veku, ktorý mal tak rozsiahly infarkt, že napriek tej najlepšej a najvčasnejšej liečbe, akú sme mu vtedy boli schopný dať, umrel po 3 hodinách, ako prišiel do nemocnice. Do poslednej chvíle, ako bol pri vedomí, nám vravel, že veľmi chce, aby sa z toho dostal, nech mu pomôžeme. Mladé, veriace dievča, s nádorom v hrudníku, po X operáciách, ožarovaniach, punkciách, ktoré jej mali odľahčiť od vody okolo pľúc, ktorá ju dusila, nakoniec umrela na intenzívke na zlyhanie srdca. Najstrašnejší pohľad na mŕtveho človeka, aký si pamätám, bol na mladého muža, tridsiatnika, ktorý skočil pod smetiarske auto na sídlisku, kde býval. Bol stiahnutý z kože od pol pása dole a mal zlámanú chrbticu.

Bez ohľadu na to, či mi veríš, alebo nie, Ti píšem pravdu. @latvia má možo podobné skúsenosti.

marianka79
14. sep 2010

@katja78 fúha 😕 pracuješ zrejme v zdravotníctve 😔

maggie2
14. sep 2010

@katja78 ja som tiež videla umierať ľudí. A neumierali s úsmevom na tvári. Boli to až šokové stavy, boj, bolo vidno, že nezomierajú v kľude. Samozrejme je ale možné že i umierajúci súhlasia aby boli robené na nich pokusy. Napríklad v minulosti vo väzniciach a podobne, ľudia ktorí nemali čo stratiť, resp. nedovolali sa svojich práv v svojej situácii, Dr. Mengele nebol bohužiaĺ jediným...a také primáty - ľudoopi, isto máš nejaké informácie, aké pokusy sa na týchto robili a snáď stále v tajnosti i robia...niekde na svete...no des

bobulka34
14. sep 2010

vejula tvoje reakcie su mi velmi sympaticky. Zhoduju sa s mojimi. Mam podobne pocity ako ty. Ja neriesim vieru. Je pravda, ze do kostola nechodim, ale skor za dobreho cloveka povazujem toho co kona a mysli dobre ako toho co si chodi svoje hriechy odprosit do kostola. Je to ale len moj nazor a mozno total nespravny.
Nechcem robit dobro len preto aby mi bolo dobre na druhom svete, clovek dobry by mal robit dobro prirodzene. Skor ako som pisala mam pocit zly z tej nevedomosti. Z toho co bude. Nechcem cestovat dusevne v pristore, chcem byt tu na zemi a tesit sa. Len zial skor ci neskor sa to skonci. Chcem mysliet pozitivne a som vesely clovek, ale toto je vec co ma tazi. Mam paniku preto aj z tmy. Suvisi to jedno s druhym. Proste aj ked by to nieco dalej malo byt zaujimave chcem tento svet. A ti vedci by mohli fakt prist nato ako to je, ale podla mna to nieje mozne

katja78
14. sep 2010

@maggie2 - tak ma prekvapuje, ako môžeš napísať, že:
"Len pre ukludnenie, vo chvíli, keď človek umiera, cíti sa najlepšie vo svojom živote. Je to vedecky dokázané. Umierajúce telo vylučuje vo zvýšenom množstve endorfíny, aby bol človek šťastný a cítil sa príjemne. Takže každý z nás umrie s príjemnými pocitmi a myšlienkami. - to len aby sme sa nebáli toho okamihu"
keď si videla umierať človeka 😔 ???
Ešte som nepočula, že by nejaký umierajúci človek DOBROVOĽNE súhlasil, aby sa na ňom robili také pokusy ako na väzňoch v koncentračných táboroch. Je to proti ľudskej prirodzenosti a dôstojnosti.
Ak ako bernú mincu pre svoje tvrdenie, ktoré som citovala vyššie, dávaš pochybné zločinné pokusy (nie štúdie), ktoré sa páchali na ľuďoch v minulosti, je to na pováženie. A protirečíš si.
A čo sa deje na svete? Napríklad v Číne? V severnej Kórei? To vyjde na svetlo sveta v budúcnosti.