icon

Život po smrti ??? Výmena názorov a postojov

vejula
13. sep 2010

Myslim že nazov hovori za všetko. Tuto problematiku sme rozoberali v teme do ktorej vlastne moc nepatrila, tak som sa rozhodla založiť tuto novu temu kde by sme si mohli vymienať svoje nazory a postoje ohladom tejto otazky.

ypsinkova
14. sep 2010

@maja22 prosím ťa,biblia sa už vôbec nenachádza v takej podobe,ako by sa mala.všetko si to ľudia zmenili,nahradili ,aby to im sedelo a teraz tým opantávajú ľudí ..ja nevravím,že je zlé veriť v niečo , každý v niečo verí,ale u mňa to nie je práve Boh .....

katja78
14. sep 2010

@maggie2 - kľudne aj cez IP. 😉

molka
14. sep 2010

@ypsinkova Ty máš pôvodnú "pravú" verziu Biblie? Alebo teda odkiaľ máš informácie, že ľudia zmenili a prekrútili Bibliu?

ypsinkova
14. sep 2010

@molka kresťania si to pomenili , to je všeobecne známe,nemám nič tak ako ty 🙂))) tiež všetko dohady ... plané reči .... v biblii je napríklad písane,že sa nemé klanať k sochám a čo robia katolíci ? .... vodu kážu,víno pijú 🙂)))

misinn
14. sep 2010

ozaj baby co si myslite o ezoterickom lieceni? teda nie len liecenie u doktora antibiotikami..

katja78
14. sep 2010

@molka - myslím, že keby @ypsinkova mala pôvodnú verziu Biblie, a bola presvedčená o jej autentickosti, nepokladala by vieru za slabosť, za barličky, ale za dar.

latvia
14. sep 2010

ehm..... nerada by som aby sa diskusia zase zvrtla na to co by krestania/veriaci mali robit a nerobia 😅
mna by zaujimalo, ci ste sa uz niekedy snazili predstavit si co bude po smrti....veriaci ako si predstavovali nebo (nie to co kaze biblia 😉 ,ale vlasnu predstavu),peklo, ini veriaci zivot po smrti a neveriaci ako si predstavuju co vlastne bude ked vydychnu 🙂

latvia
14. sep 2010

@misinn ezotericku liecbu skus rozobrat inde, zaujimava tema, ale nech sa to tu zase neotoci inym smerom 😅

misinn
14. sep 2010

ja si to predstavujem tak ze si po smrti vyberame co chceme byt v buducom zivote, proste ze budeme zit dalej v inom tele..ze si sami vyberame co sa mame v buducom zivote narodit, myslim si ze dusa sa stale vyvija dalej a ze z nas budu casom vyssie bytosti..no neviem to je len moja predstava

misinn
14. sep 2010

latvia tato tema sa aj tak kazdu chvilu odklana od povodnej temy...

latvia
14. sep 2010

@misinn a do coho by si sa po smrti chcela prevtelit? ja kebyze v to verim, asi by som si vybrala nieco "lietajuce" 😎

misinn
14. sep 2010

latvia ja presne tak isto ! 😀 😀 casto sa mi sniva ze lietam je to super pocit v tom sne

maggie2
14. sep 2010

@misinn ak sa Ti často sníva že lietaš, môže to znamenať problém s krvným obehom 😒

sabiatko
14. sep 2010

@misinn ahoj... citala som si tvoj pribeh... velmi smutny pribeh 😔 je mi velmi luto malickeho 😔 ale nic si nevycitaj, nic nie je stratene, stale mame nadej 🙂 asi ta troska sklamem, ked ti poviem, ze clovek sa nebude rodit do nekonecna... na co by to aj tak bolo dobre? ale je tu nieco ovela lepsie, najlepsie 🙂 Boh nam vsetkym ponuka vecny zivot. ale nie takyto, na aky sme zvyknuty, plny hriechu, utrpenia a bolesti. tento zivot na zemi sluzi len na to, aby si kazdy z nas vybral, po com tuzi. ja si vyberam vecny zivot s Bohom plny lasky a dokonaly bez bolesti, velmi sa nanho tesim, len este to tu budem musiet chvilku dobojovat. a ty mas tu istu moznost, nie je to uzasne? 🙂 nebudem sa rozpisovat, len jednu vec ti chcem dat na mysel: sam Boh povedal, ze deti, ktore sa nestihli v zivote rozhodnut, ktoru cestu si zvolia, nemali na to totiz cas, o ich buducnosti rozhoduje viera rodicov. teda ak je aspon jeden rodic uprimne veriaci, jeho viera zachrani aj jeho deti (pokial sa nebudu schopne rozhodnut sami). a to je ta dobra sprava, ta nadej, ze jedneho dna sa s malickym stretnete na novej zemi, kde uz nebude viac utrpenia, len vecna radost. a najlepsie na tomto vsetkom je... ze je to pravda 😵 drzim palce, aby si nasla tu spravnu cestu 🙂

latvia
14. sep 2010

@maggie2 fakt? 😕 mne sa tiez dost casto sniva ze lietam 😀

@misinn lietanie musi byt uzasne, ak by to po smrti mohla byt pravda, tak by som chcela byt nieco stahovave, kde by som mohla lietat dlhe trate 😀

ypsinkova
14. sep 2010

mne to príde ako hra čo tu píšete...zomriete a potom pri vstupnej bráne druhého sveta sa vás spýtajú a akú podobu by ste chceli nadobudnúť teraz ? ... každý si vyberie a bude spokojný 😀 😀 😀 😀

katja78
14. sep 2010

@latvia - viem, téma je úzko daná, bedlivo sledovaná, ale súvislosti sú široké.
Za seba ako veriaceho človeka môžem povedať toľko, že v istej knihe (1Kor 2,9) je napísané:
"Ani oko nevidelo, ani ucho nepočulo, ani do ľudského srdca nevystúpilo, čo Boh pripravil tým, ktorí ho milujú."
Z toho mi vyplýva, že je nad možnosti ľudskej fantázie si predstaviť a pochopiť, ako presne to bude vyzerať na druhom svete. Tak je mi na duši ľahšie, že sa s tým nemusím zapodievať, lebo aj tak by som na to neprišla 😉 Dôležitý je podľa mňa žiť pre dnešný deň.

latvia
14. sep 2010

@ypsinkova ako si to predstavujes ty? co bude ked umries? cierna tma a ty o nicom nebudes vediet?

@katja78 je mi jasne, ale ja si to obcas snazim predstavit, aj ked je jasne ze to je slabota 😀

misinn
14. sep 2010

latvia ja tiez ja by som chcela byt lastovicka 😀
maggie2 inak to som ani ja nevedela

ypsinkova
14. sep 2010

@latvia ani pred narodením si o ničom nevedela .... ja neviem,nemám konkrétnu predstavu ... ale asi to nebude tak,ako si to vysvetľujete vy ...

sabiatko
14. sep 2010

@ypsinkova ahoj 🙂 len ta chcem uistit, ze biblia je stale bibliou, stale v rovnakom zneni s rovnakym autorom. je pravda, ze niektore cirkvy uz robia troska inak veci, ktore su v biblii, ale napriek tomu to je v biblii napisane stale rovnako.

misinn
14. sep 2010

sabiatko ty si presne ten typ cloveka o ktorom som pisala v predoslej teme...snazis sa cloveka vtiahnut do viery ked sa citi zle ...
ja som neveriaca a buhozial tym co si mi napisala som sa len opat presvedcila ze ruky prec od hocijake viery pri ktorej treba navstevovat kostol alebo rozne svate domy...

ypsinkova
14. sep 2010

@sabiatko ver tomu,že nie je ... ale to si nepripustíš , ale v pohode,ja to akceptujem , tvoj názor 😉

sabiatko
14. sep 2010

@ypsinkova tak ja o nicom neviem. ale mozes mi povedat, co konkretne sa zmenilo, dakujem.

molka
14. sep 2010

@katja78 práve preto, že táto téma je taká úzkostlivá, som už 2x zmazala svoj príspevok, aby som nebola mimo tému. Písať si tu o zvieratkách, do ktorých sa plánujem prevteliť ma fakt nebaví.

ypsinkova
14. sep 2010

@sabiatko vraj to nie je podstate tejto témy,tak nerada by som tu bola odveci,ale spomínala som to už aj vyššie,tak skús to tam niekde vyloviť 🙂 😉

sabiatko
14. sep 2010

@ypsinkova aha, kde vyssie? ja si to rada pozriem. a kludne mi to mozes poslat aj do IP, ja som novym poznatkom otvorena.

ypsinkova
14. sep 2010

@molka 🙂 🙂 zasa si neber všetko tak osobne a k srdcu,veď trocha života do toho umierania : ))))

ypsinkova
14. sep 2010

@sabiatko keď prídem z práce,napíšem 😉

molka
14. sep 2010

@ypsinkova mňa by tiež zaujímali konkrétne dôkazy o zmene oproti pôvodne verzii Biblie. Argument "je to všeobecne známe" nie je vôbec dôveryhodný. Ak niečo takéto tvrdíš, musíš mať predsa dôkaz, odkiaľ si to vyčítala.
Ja práveže poznám ľudí (aj neveriacich), ktorí sa roky venovali štúdiu Biblie.