Život po smrti ??? Výmena názorov a postojov
Myslim že nazov hovori za všetko. Tuto problematiku sme rozoberali v teme do ktorej vlastne moc nepatrila, tak som sa rozhodla založiť tuto novu temu kde by sme si mohli vymienať svoje nazory a postoje ohladom tejto otazky.
biblia je zaujimava...to je jasne ale ja si myslim ze ju pisali ludia ktori uz mali nieco prezite a ktori maju v hlave toho viac nez niekto iny....ved nabozenstvo je cele o peniazoch. ja si myslim ze je uplna zbytocnost chodit do kostola...tak isto ako aj post..na co vlastne taky post je?? ved to je totalna zbytocnost...
@molka nikto nepovedal ze sa mas bavit o prevtelovani sa do zvieratiek. ak mas konkretnu predstavu o zivote po smrti, kludne ju sem napis. ak nemas vobec ziadnu, tak napis ziadna predstava, ak chces.len preto ze niekto veri v reinkarnaciu, nikto v nic a niekto v zivot na nebesiach este neznamena ze sa o zivote po neda bavit aj vo forme "co ak by to bolo takto..." 😉
latvia napisala si to pekne
misinn , no konečne tu zdieľa niekto aj môj názor 😝
ja som si dokonca predstavila aj prazdne nic po smrti....a nadsena som nebola 😝 ja chcem "to be continued" 😀 dalsi level 😉
haha latvia dobre si to napisala ja tiez 😀 😀
ypsinkova mne nevadi ze su veriace, ved plno ludi je veriacich, ale vadi mi ked mi niekto vnucuje svoju vieru...tak ako sabiatko...velmi nenapadne mi to napisala 😀
@ypsinkova oki, napis, lebo som si pozrela vsetky tvoje prispevky a nenasla som ani jeden vers, ktory by si spomenula, ze sa v biblii zmenil. takze dik vopred. este by ma zaujimalo, ci mas aj nejake starsie vydanie biblie a novsie a ci si tam nasla rozdiel. dik, vecer si precitam.
veď to vravím od začiatku,že ľudia si radšej pripustia,že ešte bude niečo,niečo pekné pre nich a nie,že nebude nič,len prázdnota a tma ... pre každého je lepšia tá prvá predstava
nuž,kresťania sú raz takí,sú to zarytí ľudia,ktorí vidia len svoju vieru a nič viac 🙂
zmeny v biblii si rieste prosim v ip , urcite to bude veeeelmi dlha diskusia 😉
@ypsinkova najlepšia obrana je útok? Najskôr niečo napíšeš a keď chcem dôkaz Tvojho tvrdenia, začneš poukazovať na mňa? Veď som písala vyššie, že poznám ľudí, ktorí Bibliu študovali a jediný rozdiel, ktorý sa dá spomenúť je to, že pri prekladoch do rôznych svetových jazykov sa môže stať, že sa použije trošku iný výraz, pretože niektoré jazyky majú na jeden výraz viacero významov.
@latvia mne sa veľmi páči, že sa tu rozoberá smrť z viacerých pohľadov. Ale ako písala @katja78, sú to veci so širšími súvislosťami, takže sa o takejto téme nedá baviť jednou vetou.
@misinn bibliu naozaj pisali ludia, ale inspirovani Bohom. niekto mal sen, iny videnie, niekto ho priamo pocul... nabozenstvo nie je o peniazoch, ale o vztahu s Bohom. je pravda, ze to niektori zneuzivaju, ale ti sa len vydavaju za veriacich. blbe ale je, ze robia zle meno tym, ktori tym naozaj uprimne ziju.
a k postu... ja som sa teda este nepostila, ale moj manzel napr hej. nechcem to rozpisovat, ale bolo to za nasho syna, ked som este bola tehotna. je to asi najsilnejsie vyjadrenie cloveka o svojom utrpeni a aj obeta Bohu, vlastne tak clovek ukaze, ako velmi tuzi, aby mu Boh pomohol. zaroven povedzme z medicinskeho hladiska... clovek ma jasnejsie myslenie, teda ked ho nieco trapi a posti sa, dokaze o tom lepsie uvazovat (ked sa krv nesustredi v zaludku na spracovanie potravy, co je narocny proces a tak ma moznost radsej viac prekrvit mozog).
ja by som este chcela povedat...budem teraz hovorit priamo..a ako priklad poviem jedneho clena z mojej rodiny..chodi do kostola v kuse..proste vzdy ked sa ma...upratuje okolo neho proste vsetko ...ale mimo neho len nadava a robi v nasej rodine totalne intrigy..proste je mi to velmi blizka osoba ale uplne ma udivuje ako moze byt niekto veriaci takyto...
@misinn haha,tak toto poznám aj ja ... tiež svokrovci v kostole každý deň strčení a tiež také podrazy robia,že až..tiež ma nevníímaju ako rovnocenného človeka,ja som rpe nich taký neznajboh ... proste nerozumiem ich viere .. chodia tam,spovedajú sa a robia úplné s prepáčením svinstvá za chrbtom
@katja78 verím ti, že to čo hovoríš je pravda. Sama som síce nevidela zomierať človeka, ale viem, že mnohí trpia. Neviem kto robil tieto výskumy, našla som to v mnohých knihách, ale domnievam sa, že človek tesne rped smrťou upadá do akehési stavu, ktorý možno trvá pár sekúnd, kedy si myslíme, že človek už zomrel, ale on ešte relatívne žije a vtedy pocíti to príjmné....neviem, možno sa mýlim. Neviem ako a kde to zistili, ale vraj je to vedecky dokázané.
@ypsinkova je to naozaj tazke takto, ale da sa. ja som z tvojho prispevku pochopila, ze si myslis, ze biblia sa zmenila, teda ze sa zmenilo to, co je v nej napisane. a to po precitani tohto prispevku: prosím ťa,biblia sa už vôbec nenachádza v takej podobe,ako by sa mala.všetko si to ľudia zmenili,nahradili ,... takze co si tym potom myslela, ze si to ludia zmenili, nahradili?
ypsinkova presne...vela ludi co chodi do kostola tam chodi len preto aby mohli robit s kludnym svedomim intrigy...potom idu do kostola a vsetky hriechy su ocistene z nicoho nic...
ja vam chcem napisat co sa nam stalo ked moj syncek umieral. moja starka sa isla pomodlit do kostola za maleho a farar sa jej opytal ci je moj syncek pokrsteny. starka povedala ze nie je. a farar jej povedal tak tu potom stracate cas pretoze vase prosby nebudu vyslisane boh mu nepomoze, ak chcete aby mu pomohol dajte ho pokrstit.
zda sa vam toto v poriadku? 🙄
nerozpitvavajme tu aki su krestania, vsetci sme nejaki, ja tiez niesom svata, tiez som urobila tolko "neodpustitelnych" preslapov ze je urcite viacerym zo mna zle, niesom priklad ukazkoveho krestana, ale snazim sa. zivot po smrti , ak sa dostanem do svojej vytuzenej destinacie ( 😀 ), dufam bude o niecom inom ako tento pozemsky.
@misinn a tak to je jaka blbost? takemu fararovi by som hned nieco povedala. no vlastne som aj povedala, ked sa ma snazil presviedcat o nejakych veciach a v biblii o nebolo. to bacha na takychto drziakov! ja ti poviem len tolko, ze farar neni Boh. Boh vypocuje kazdeho. ten farar ma o Bohu dost divnu mienku.
sabiatko vies co ked mi toto povedala starka tak som si povedala ze ked to takto beru tak v ziadnom pripade nedam moje dieta nikdy v zivote pokrstit a neplanujem ist dobrovolne do kostola, len ked sa to bude odomna vyzadovat ako napr. ked ideme niekomu na svadbu..odsedim si to tam ale ani to nechcem pocuvat lebo neuraz sa ale pre mna su to dristy.
v takych tazkych chvilach co som vtedy prezivala to bolo to najvacsie svinstvo co som od koho mohla pocut.

@molka a ty máš dôkazm,že si to ľudia neupravili podľa seba,tak ako sa to im hodí ????