icon

Život s dospievajúcimi deťmi

nelicefo
13. aug 2011

Ahojte maminky 🙂 Zakladám túto tému aby sme sa podelili o náš každodenný život s dospievajúcimi človiečikmi..🙂 Je to búrlivé obdobie a my neraz strácame nervy pri ich výchove 😉 Môžeme sa podeliť o rady,názory ako na nich.Taktiež i trápenia či už so školou,flákaním sa po vonku atď. 🙂
P.S.adminovia bola by som rada ak by ste túto témičku nezamkli 🙂 (viem že je tu téma o pubertiakoch,ale už dlho dlho do nej nikto neprispel,možno sú už v súkromnej téme,preto som vlastne založila túto tému aby sme sa aj my "mladšie" koníkovky mohli podeliť o starostiach ale i radostiach,a aby sa to tu rozprúdilo) 🙂

berenika39
19. nov 2011

@nelicefo aha, tak apartmán.... 😀

nikuska4
19. nov 2011

@nelicefo jáj ták,lebo večer by si to musela upratat,nie?aby si mala kde lahnút,alebo len šup na zem? 😝

nelicefo
autor
19. nov 2011

@berenika39 😀 😀 😀 😀 😀 ale z tej druhej izby si chce to moje dieta spravit satnik 😀 😀 😀 😀 vies ako z tych americkych filmov 😀 😀 😀 je normalna???? 😀 😀 😀

nelicefo
autor
19. nov 2011

@berenika39 hej??? no daj foto. 😉 😀 😀 😀

nelicefo
autor
19. nov 2011

@nikuska4 😀 😀 nie len este nemame navliecky ktore by ladili spolu s touto izbou....ano priznavam sa som hrozna detailiska a perfekcionalistka 😀 😀 😀 😀 😀 😝 😝

berenika39
19. nov 2011

@nelicefo ano, je normálna. můj syn stráví v koupelně sám se sebou desítky minut, ale v pokoji se svým bordelem tak deset vteřin. takže - všechno je otázka priorit. ted fotit jí nemůžu, bo není doma, to by nebylo fér, uznej🙂 Já jsem to v určité fázi nechala být. Hele, čemu to vadí? Mě? JAsně, tak jsem se povznesla.

adunka73
19. nov 2011

@berenika39 taky jsem to v urcite fazi vzdala,po letech marneho snazeni se jakymkoliv zpusobem donutit dceru udrzovat poradek v pokoji...v ramci zachovani vlastniho dusevniho zdravi jsem se na to vykaslala,zavru dvere,at ten binec nevidim a at si tam klidne zhnije mezi spinavym nadobim,rozhazenym oblecenim,sminkama,chipsama,dvd kazetama atd...moje foto by mohlo konkurovat ostatnim bez problemu s nadeji na vyhru.Sama jsem poradkumilovny clovek,mrzi me,ze mam dceru takovou bordelarku,ale kdyz to nevadi ji,tak proc bych se mela trapit ja.Zivot ji nauci a ja ji to ze srdce preju,jeste si vzpomene na mamu a jeji dobre rady 😝 Podotykam,ze pokoj ma prostorny a snazili jsme se zaridit ji ho podle jejich predstav,vsecko proto,aby byl udrzovany,cisty,v poradku...ale marnost nad marnost.

nelicefo
autor
19. nov 2011

@berenika39 😉 no tak toto si niekedy hovorim aj ja

nelicefo
autor
19. nov 2011

@adunka73 presne takto aj u nas. a vitam ta tu medzi nami. 😉

adunka73
19. nov 2011

@nelicefo 🙂 diky,dobry pocit,ze v tom nejsme samotne ☹

nelicefo
autor
19. nov 2011

@adunka73 veru. Teraz uz odfukuje moja prdola ale teda predchvilkou zase riadny cirkus 🙄 🙄 🙄

adunka73
19. nov 2011

@nelicefo ...a to kdyz mela kolem 12let,tak protestovala proti puberte tim,ze si odmitala denne menit spodni pradlo a dokonce nosila roztrhane kalhotky,ktere si sama natrhavala na ruznych mistech 😕 skoro jsem ji vzala k psychologovi...ted naopak nevi,co si na sebe oblict,vypada jako dama,ale jak se rika-nahore huj,vespod fuj---teda v jejim pokoji urcite,jinak kalhotky uz netrha. 😀 zapomnela jsem jeste dodat,ze v pokoji jeste navic lezi upadane vlasy z pricesku,ktery si kazde rano nasazuje.No moje nervy 🙄

nelicefo
autor
19. nov 2011

@adunka73 😀 😀 😀 😀 Teda mas to doma vesele.. 😉A pozeram ze 4 babuliatko na svete a opat baba?? no riadny babinec budete mat. 😉

adunka73
19. nov 2011

@nelicefo ...to jo,ale stale doufam,ze se na utz spletli a prijde chlapecek 😵 😵 😵 vzdycky jsem chtela mit dva syny,tak jsem to dostala s babama 😀 .

blandik
20. nov 2011

@zuzkaremiaska - tak paráda, šlo to stáhnout?

nelicefo
autor
20. nov 2011

@adunka73 😀 😀 😀 😀 mas krasny TP. 😉 24.12 😵 No hehe...to by bol ale darcek co? 😅 🙂

zuzkaremiaska
20. nov 2011

@blandik ahoj,super,mám to stiahnuté,ešte mám dilemu,či mám priamo čítať z PC,alebo si to mám vytlačiť.Ale teším sa aj tak na čítanie a rady.EŠte raz veľká vďaka!!!! 😉

berenika39
20. nov 2011

@zuzkaremiaska ahoj, jestli máš možnost, vytiskni si to. je to takové trochu víc "učebnicové", neboj, čte se to dobře, ale jen že si třeba hned všechno neuložíš v hlavě, k tomu tištěnému se budeš xxx krát vracet. se mi to zdá praktičtější, uvidíš🙂.

blandik
20. nov 2011

@zuzkaremiaska - taky bych tiskla, mě se z PC špatně čte a špatně orientuje v knížce...A jak píše
@berenika39 , je to takové více učebnicové...

nikuska4
22. nov 2011

ahojte............nestretol sa tu niekto s tým,že sa v pubetre pri rýchlom raste robia strie????moj syn to má tak v oblasti pásu na chrbáte.Zaskočilo ma to,je to dost výrazné,ja viem ,že to neskor vybledne. 😢

silvia07
22. nov 2011

@nikuska4 aj moj syn ich ma....ked behom roka vyrastol 15cm 🙂...alebo polroka?.....najprv boli fialove...a teraz uz ma vyblednute

helsinka
22. nov 2011

@nikuska4 Stretla som sa osobne 😒 😒 od puberty ich mám na kolenách a na zadku . . .ale dobrá správa je, že vybledli a teraz mi ich už nie je veľmi vidieť . .len tie na zadku trochu 😖 a ťahá mi na 30 . . .

nikuska4
22. nov 2011

@silvia07
@helsinka moj to má teraz také fialové,je to otrasné,má asi sedem velkých čiar cez chrbát.Ja som netušila,že to býva aj v puberte a tu som vyčítala,že ked sa to objaví mimo tehotenstva,lebo vtedy je to normálne,má sa vyhladat lekár.Ale načo,ved s tým už nič nespraví,neboli ste s tým vy u lekára?

helsinka
22. nov 2011

@nikuska4 Ja som s tým nikdy u lekára nebola . . .spravili sa mi preto, lebo som veľmi rýchlo vyrástla . .v tehotenstve sa spracia strie, lebo koža sa rýchlo natiahne ako rastie bruško . . a deti v puberte tiež rýchlo rastú a koža nestíha . . podľa mňa je to isté . . ale ako vravím, mne vybledli, v pohode s tým dokážem žiť, nikdy som nemala nejaké komplexy alebo čo . . . (inak zaujímavé je, že z puberty stie mám, ale z tehotenstva nemám na bruchu jednu jedinú 🙂

dazdovka
22. nov 2011

@nikuska4 a nemal nahodou otec tvojho syna tiez v puberte take? Lebo moja dcera ma na zadku doslova ze mapy a rovnake ma aj jej tatko, vacsinou to je dedicne. U lekara sa nic nevyriesi, je to vec dana geneticky a podmienena rychlym rastom.

nikuska4
22. nov 2011

@dazdovka nie nemal,práve preto sme sa všetci čudovali,že prečo to má.
@helsinka ja si tiež myslím,že by bolo zbytočné íst k lekárovi,pýtala som sa len koli tej vete,čo som spomínala,že ak je to mimo tehu,má sa navštívit lekár.no ja mám po štyroch detoch na bruchu peknú " zbierku strií" ☹

titkovamiriam
22. nov 2011

@nikuska4 moj Milan ma strie na chrbte no on to ma zo zle vedeneho cvicenia v posilnovni-este rastol a posiloval velmi aktivne a az neskor som sa dozvedela ze kym rastu decka do vysky mozu posilovat len urcite partie a urcitim sposobom 😀 teraz sa mu to trosku upravuje..

berenika39
22. nov 2011

@nikuska4 to je tím, jak zběsile v krátkém čase vyrostou, je to jako v těhu, když ti rychle roste pupík a kůže se tomu nestíhá přizpůsobit. Michal to měl v pubertě taky, měří 187 a jednu chvíli poporostl rychle....bývá to kolem pasu, na zádech. Neboj se. Můžeš to zkusit nechat zkouknout doktora, tím nic nezkazíš, ale myslím, že je to tím růstem.

nikuska4
22. nov 2011

@titkovamiriam
@berenika39 všetkým dakujem,ukludnili ste ma,už som sa obávala,či to nieje príznak nejakej vážnej choroby 😢 ......fakt vám moc dík 😉

nelicefo
autor
23. nov 2011

kocky moja babula nema strie...ale ani mm ani ja nemame 😕 😉 🙂