Život s dospievajúcimi deťmi
Ahojte maminky 🙂 Zakladám túto tému aby sme sa podelili o náš každodenný život s dospievajúcimi človiečikmi..🙂 Je to búrlivé obdobie a my neraz strácame nervy pri ich výchove 😉 Môžeme sa podeliť o rady,názory ako na nich.Taktiež i trápenia či už so školou,flákaním sa po vonku atď. 🙂
P.S.adminovia bola by som rada ak by ste túto témičku nezamkli 🙂 (viem že je tu téma o pubertiakoch,ale už dlho dlho do nej nikto neprispel,možno sú už v súkromnej téme,preto som vlastne založila túto tému aby sme sa aj my "mladšie" koníkovky mohli podeliť o starostiach ale i radostiach,a aby sa to tu rozprúdilo) 🙂
@berenika39 😀 😀 😀 😀 😀 ale z tej druhej izby si chce to moje dieta spravit satnik 😀 😀 😀 😀 vies ako z tych americkych filmov 😀 😀 😀 je normalna???? 😀 😀 😀
@berenika39 hej??? no daj foto. 😉 😀 😀 😀
@nelicefo ano, je normálna. můj syn stráví v koupelně sám se sebou desítky minut, ale v pokoji se svým bordelem tak deset vteřin. takže - všechno je otázka priorit. ted fotit jí nemůžu, bo není doma, to by nebylo fér, uznej🙂 Já jsem to v určité fázi nechala být. Hele, čemu to vadí? Mě? JAsně, tak jsem se povznesla.
@berenika39 taky jsem to v urcite fazi vzdala,po letech marneho snazeni se jakymkoliv zpusobem donutit dceru udrzovat poradek v pokoji...v ramci zachovani vlastniho dusevniho zdravi jsem se na to vykaslala,zavru dvere,at ten binec nevidim a at si tam klidne zhnije mezi spinavym nadobim,rozhazenym oblecenim,sminkama,chipsama,dvd kazetama atd...moje foto by mohlo konkurovat ostatnim bez problemu s nadeji na vyhru.Sama jsem poradkumilovny clovek,mrzi me,ze mam dceru takovou bordelarku,ale kdyz to nevadi ji,tak proc bych se mela trapit ja.Zivot ji nauci a ja ji to ze srdce preju,jeste si vzpomene na mamu a jeji dobre rady 😝 Podotykam,ze pokoj ma prostorny a snazili jsme se zaridit ji ho podle jejich predstav,vsecko proto,aby byl udrzovany,cisty,v poradku...ale marnost nad marnost.
@berenika39 😉 no tak toto si niekedy hovorim aj ja
@nelicefo ...a to kdyz mela kolem 12let,tak protestovala proti puberte tim,ze si odmitala denne menit spodni pradlo a dokonce nosila roztrhane kalhotky,ktere si sama natrhavala na ruznych mistech 😕 skoro jsem ji vzala k psychologovi...ted naopak nevi,co si na sebe oblict,vypada jako dama,ale jak se rika-nahore huj,vespod fuj---teda v jejim pokoji urcite,jinak kalhotky uz netrha. 😀 zapomnela jsem jeste dodat,ze v pokoji jeste navic lezi upadane vlasy z pricesku,ktery si kazde rano nasazuje.No moje nervy 🙄
@zuzkaremiaska - tak paráda, šlo to stáhnout?
@blandik ahoj,super,mám to stiahnuté,ešte mám dilemu,či mám priamo čítať z PC,alebo si to mám vytlačiť.Ale teším sa aj tak na čítanie a rady.EŠte raz veľká vďaka!!!! 😉
@zuzkaremiaska ahoj, jestli máš možnost, vytiskni si to. je to takové trochu víc "učebnicové", neboj, čte se to dobře, ale jen že si třeba hned všechno neuložíš v hlavě, k tomu tištěnému se budeš xxx krát vracet. se mi to zdá praktičtější, uvidíš🙂.
@zuzkaremiaska - taky bych tiskla, mě se z PC špatně čte a špatně orientuje v knížce...A jak píše
@berenika39 , je to takové více učebnicové...
ahojte............nestretol sa tu niekto s tým,že sa v pubetre pri rýchlom raste robia strie????moj syn to má tak v oblasti pásu na chrbáte.Zaskočilo ma to,je to dost výrazné,ja viem ,že to neskor vybledne. 😢
@silvia07
@helsinka moj to má teraz také fialové,je to otrasné,má asi sedem velkých čiar cez chrbát.Ja som netušila,že to býva aj v puberte a tu som vyčítala,že ked sa to objaví mimo tehotenstva,lebo vtedy je to normálne,má sa vyhladat lekár.Ale načo,ved s tým už nič nespraví,neboli ste s tým vy u lekára?
@nikuska4 Ja som s tým nikdy u lekára nebola . . .spravili sa mi preto, lebo som veľmi rýchlo vyrástla . .v tehotenstve sa spracia strie, lebo koža sa rýchlo natiahne ako rastie bruško . . a deti v puberte tiež rýchlo rastú a koža nestíha . . podľa mňa je to isté . . ale ako vravím, mne vybledli, v pohode s tým dokážem žiť, nikdy som nemala nejaké komplexy alebo čo . . . (inak zaujímavé je, že z puberty stie mám, ale z tehotenstva nemám na bruchu jednu jedinú 🙂
@nikuska4 moj Milan ma strie na chrbte no on to ma zo zle vedeneho cvicenia v posilnovni-este rastol a posiloval velmi aktivne a az neskor som sa dozvedela ze kym rastu decka do vysky mozu posilovat len urcite partie a urcitim sposobom 😀 teraz sa mu to trosku upravuje..
@nikuska4 to je tím, jak zběsile v krátkém čase vyrostou, je to jako v těhu, když ti rychle roste pupík a kůže se tomu nestíhá přizpůsobit. Michal to měl v pubertě taky, měří 187 a jednu chvíli poporostl rychle....bývá to kolem pasu, na zádech. Neboj se. Můžeš to zkusit nechat zkouknout doktora, tím nic nezkazíš, ale myslím, že je to tím růstem.
@titkovamiriam
@berenika39 všetkým dakujem,ukludnili ste ma,už som sa obávala,či to nieje príznak nejakej vážnej choroby 😢 ......fakt vám moc dík 😉
kocky moja babula nema strie...ale ani mm ani ja nemame 😕 😉 🙂

@nelicefo aha, tak apartmán.... 😀